Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
citeste aici: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … terpretare
pe mine m-a ajutat foarte mult articolul asta
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
citeste aici: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … terpretare
pe mine m-a ajutat foarte mult articolul asta
sunt din Bucuresti.Multumesc pentru sfaturile primite .Intradevar i-am facut baie iar apoi l-am scos in aer liber.Seby ai putea frumos sa-mi zici ce antibiotic i-ai dat lui Puf?
da-i ce ai prin casa. daca sunt pastile solide, poti rade cu ceva sa faci putin praf si sa pui un strop de apa , dupa care il dai direct in cioc.daca ai pastilute cu praf de antibiotic in ele, pui putin si faci la fel. nu-i da mult ca el e mic. antibiotic pt infectie. orice.nu conteaza
Adaugat: 12-06-2009 09:41
MADALINA 1. depinde ce i-au dat ,cei de la care a fost luata ,sa manance.out o sa manance sigur. lasa-l la ea si o sa pape. incearca sa suni la cabinetul veterinar pe care ti-l scriu in MP.
daca ii dau nimfei codite de cirese este bine?ca fructul nu-l vrea doar codita. SNOW al meu face de vre3 4 ori p zi moale din nou e normal sau? cat a fost in tratament nu a mai facut.ce sa mai fac??? ast raspuns mersi.
Doamna de la farmacie chiar n-a auzit de imequil?E un praf alb care e foarte bun in caz de diaree.Dar daca a inceput sa faca normal e ok.Continua cu apa fiarta in care sa pui zeama de orez putin fiert si multivitamite(vitamm2).Semintele de floarea soarelui sunt grase si ai putea sa i le scoti din meniu cateva zile.Doar mei si ovaz,fara legume si fructe care fermenteaza si produc diaree.Eu zic ca o dieta stricta o s-o ajute mai ales ca incepe sa raspunda bine.Daca nu gasesti imequil,intreaba de doxivit,e un antibiotic cu vitamine.Desteapta aia de farmacista nici de asta n-o fi auzit?
Adaugat: 12-06-2009 11:13
Diareea se produce atunci cand apa nu e buna,manaca prea multe seminte de floarea soarelui,legume si fructe care fermenteaza sau pur si simplu e un simptom al unei boli..La papagali e indicat doar apa plata sau fiarta pentru ca cea de la robinet e rea,nici noi n-o putem bea.Ceaiul de menta si zeama de la orez putin fiert amestecata cu apa e primul remediul la indemana in caz de diaree.Grija mare ,pasarile sa nu fie tinute in curent sau sa treaca de la o temperatura la alta brusc.Suporta mai bine frigul decat curentul.De asemena grija la flori si la ce mai pot ele ciuculi daca sunt libere si la firele de paianjen.Eu mi-am tratat bine pasarele cand au fost bolnave cu doxivit si imequil,plus multivitamine,de aceea le recomand.
Buna ,vreau sa ma laud si eu cu nimfoiul meu,aseara i-am dat drumul din colivie (dupa 2 saptamani de stat inchis) si dupa ce a stat vreo 4 ore prin camera ,a intrat singur inapoi:) cu putin ajutor oricum,adica el era pe birou si noi cu colivia in fata lui ,si a intrat:bravo: .eu cred ca e un super pas inainte ,nu-i asa?e ok daca de acum incolo ii dau drumul in camera in fiecare seara?o sa mai intre oare singur? eu sper ca da.Dupa ce a intrat ,s-a dus direct la apa ,apoi la mancare ,cred ca era mort de sete uratu'.
O intrebare am: De ce nu vrea sa cante? de 3 saptamani doar tipete am auzit din gura lui ,deci nu e mut:D. Si de cateva ori ,atunci cand intram in camera scoate asa un sunet mai incet ,un fel de scancet,nimic agresiv oricum...
Madalina1 ,vreau sa-ti spun ca imi pare rau pt Lolita ca e bolnavioara si ii doresc multa sanatate ,sa se faca bine.Si parerea mea este ca trebuie sa duci la vet sa vezi ce spune si el.
Daca a intrat singur odata,va sti de acum inainte.Poti sa-i dai drumul pe afara sa stea ,sa se obisnuiasca liber si atunci cand ii e foame sau sete stie unde sa intre.Va fi tot mai putin stresat cu timpul daca sta si afara si va urmari de sus activitatile voastre.De tipat va tipa,pentru ca e caracteristic nimfelor,plus ceva cantat sau cine stie va incepe sa imite pa careva:)
MAMAD posibil sa fie fetita. dar ai rabdare ca va fi bine. eu una asa cred.ls-o mai mult pe afara si o sa fie mai fericita. oricum va intra singura noaptea la culcare. si daca o data nu intra lasa-o n-o forta ca va intra a doua zi.
Adaugat: 12-06-2009 11:54
gabyzzuu. poate face moale daca mananca mai multe fructe si legume si asta nu e ceva ingrijorator. sa fie sanatoasa.
pai asta e ca nu manaca nimik in afara de seminte. pareri?
si asta e o problema. nu ar trebui sa manance numai seminte. incerca sa-i dai si tu out fiert tare pe o farfuriuta mica. taiel marunt si da-i ca o sa manance. si ce a mai zis Suana . eu cred mult in tratamentele " de la bunica" naturale fara tot felul de chimicale si asa fac si cu copii. tot timpul a fost o reusita. rar am mers la medic cu ei.
Ce fel de seminte?Am scris mai sus ca multa floarea soarelui,fiind grasa,nu le prieste.Un regim mai strict cateva zile nu le strica.Apa si restul conditziilor le-am mai sris mai sus,nu ma mai repet.
pai am un mix cu fructe cu alune de padure si multe altele mai mici orz ovaz mei mai multe feluri. e la 850 gr 18 ron. asa.. am fost akum la petul de unde l-am luat si mi-a dat 5 pastile mici de culoare maronie care trebuie sa-i dau un sfert in mancare sau sa ciuguleasca el.acum sa vedem. e la prima naparlire poate sa fie o cauza plauzibila? astept sfaturi.mersi
Adaugat: 12-06-2009 12:52
nu prea manaca floarea soarelui
Incearca Vitapol pentru nimfe.E un amestec foarte bun si curat.Poti sa-i dai si calciu lactic in apa sau vitamm2.Cu cutitul poti sa razi cateva firisoare din pastila de calciu in apa de baut.Si ovazul e important,fiind o sursa bogata de calciu.Ovaz eu le iau separat intr-o punga si il amestec cu mancarea.Naparlitul nu are legatura cu diareea.
pai am un mix cu fructe cu alune de padure si multe altele mai mici orz ovaz mei mai multe feluri. e la 850 gr 18 ron. asa.. am fost akum la petul de unde l-am luat si mi-a dat 5 pastile mici de culoare maronie care trebuie sa-i dau un sfert in mancare sau sa ciuguleasca el.acum sa vedem. e la prima naparlire poate sa fie o cauza plauzibila? astept sfaturi.mersi
daca ai fost la pet-ul ala si ai vb cu un baiat inalt esti pe maini bune.
poate sa fie si o tulburare de metabolism,pt ca si noi mai facem cateodata diaree.
incarca sa ii dai ce ti-a dat tibi si se va face bine.(pt ca da sfaturi bune)
Adaugat: 12-06-2009 13:30
daca ii dau nimfei codite de cirese este bine?
daca ii place nu mai codita poti sa o dai pt ca nu este toxica.si eu le dau la ale mele frunze de mar si cred ca am sa incerc si frunze de nuc pt ca sunt foarte bogate in iod si au nevoie.
i-am mai luat Lolitei si un baton cu miere...
dar tanti de la farmacie a spus ca nu a auzit de imequil...imi puteti spune ce contine imequil-ul??
acum Lolita e in alta colivie si de dimineata chiar a tipat cu Zoli...
sincer in Severin niciun medic veterinar nu-mi inspira incredere..:(
SNOW nu era baiatul.era mama sa cred.cea de la care am cumparat nimfa.ea mi-a spus cu pastilele astea a vindecat papagalii din pet. iar kakaduul acela alb si frumos era in usa la aer curat. Dastik parca
Adaugat: 12-06-2009 14:04
mersi pentru sfaturi
Din pacate nu stiu compozitia imequil-ului:(E recomandata pentru diaree,pe baza digestiva.Dar vad ca e refacere,se simte bine si atunci nu e nevoie sa ii dai medicamente.Pune-i vitamine in apa plata de baut si mancare curata(Vitapol sau Vitakraft)pentru nimfe amestecata cu ovaz..Nisip neaparat,au nevoie pentru digestie.
dar Lolita tot nu vrea sa manance ou!!
mananca decat seminte de floarea soarelui..nu mei..nu ovaz...si semintele sunt grase
Adaugat: 12-06-2009 14:14
alte medicamente pentru diaree??
Pai alte medicamente chiar nu stiu,cred ca ar fi bun si smecta uman,cateva firisoare in apa.Scoate-i semintele de floare si i-ai un amestec special pentru nimfe.Se va obisnui cu mancarea.Va manca ce are .Outzul fiert farama-l si pune-l jos in colivie,daca va dori va cobori si il va gusta.Dupa ce-i da de gust,o sa-i placa.Nu le poate face pe toate intr-o zi.Incet se va invata cu tot ce-i oferi.Acum mai are diaree?
nu prea...
dar lui zoli nu ii mai iese pe cloaca fecalele si apa e plina de urina.
SNOW nu era baiatul.era mama sa cred.cea de la care am cumparat nimfa.ea mi-a spus cu pastilele astea a vindecat papagalii din pet. iar kakaduul acela alb si frumos era in usa la aer curat. Dastik parca
da si vordeste,te lasa sa pui mana pe el si este mascota pet-ului.este un scump (atat la propriu cat si la figurat) ce mai.
sa stii ca si mama lui da sfaturi bune pt ca ea il ajuta cel mai mult la pet cand nu este el.
Urina?Pai pasarile au fecalele doar, nu urineaza......Asta inseamna ca daca si el face apa,are diaree...Trateza-l si pe el,era de asteptat sa ia si el microbul.
latifa stiu ca este off topic dar ca sa stie lumea de ce papagal frumos vb am sa pun cateva poze
La Piatra-Neamt la pet-shop-ul pe care il vizitez de cate ori ma duc acolo,este un kakadu splendit.E mascota si toata lumea il saluta.E prietenos si vorbeste.Ultima data a avut treaba cu nasturii de la sacoul sotului meu.Doar ca nu ne lasa sa facem poze:(
alte medicamente pentru diaree??
pai nu ti-am zis eu de smecta un pliculet si biotics un pliculet ca e bine sa se ia impreuna?
mie mi-au zis un veterinar care se mai pricepe la pasari ca medicamentele se dau pe cioc, daca i le pui in apa = zero. imagineaza-ti cata apa e nevoie sa bea ca sa aiba ceva efect medicamentul.
un plic de smecta cu 5 ml apa, i se da cam 1 ml pe zi (daca reusesti, incearca de cateva ori pe zi), biotics aceiasi concentratie, max 0.5 ml pe zi.
nu am cum sa-i dau in cioc..ieri cand am vrut sa o mut in colivia noua a inceput sa ma muste(noroc ca am avut manusa)...
totusi..imi puteti spune ce contine smecta sau biotics?...ma gandeam sa caut ingredientele active separat..in farmaciile veterinare de aici nu gasesti nimic...
Adaugat: 12-06-2009 17:07
dar papagalii au voie Furazolidon?
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus