1,851

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Mamad, daca vei vrea vreodata sa-l dai pe Itsi Bitsi, te rog sa ma contactezi.

Si acum sa trecem la celelalte puncte. Sunt convinsa ca te-ai suparat pe noi, cei care "nu te-am inteles". Dar mai gandeste-te odata. Poate nici tu nu ai inteles ce ti-am scris noi. In primul rand, ne-ai dat de inteles ca nu ai citit sfaturile pe care ti le-am dat cu totii. Drept urmare, ai scris ca prinzi pasarea in loc s-o faci sa vina la tine, cum ti-am recomandat noi. E adevarat ca micutzul tau poate fi traumatizat. Crede-ma, cunosc situatia asta pe propria piele, sa zic asa. Eu mi-am luat 2 Micul Alexander tot din piata si i-am luat pentru ca aratau in ultimul hal. Paulie era chel, Wally nu avea coada si-i curgea sange din aripi. Desi am facut mari progrese cu ei in doua luni de zile, si lor inca le e teama de mana. Folosesc manusi, desi nu mai ciupesc, iar uneori cand scot manushile coboara de pe umar pe mana. Ii las pe ei sa vina la mine. Asa ca stiu ce inseamna sa-ti cumperi pasari traumatizate. Nu-i usor, nimeni nu a zis ca-i ushor sa-i imblanzesti.

Toate sfaturile pe care ti le-am dat atat eu cat si ceilalti vin din experienta proprie si din dragostea pentru aceste pasari. Asa ca, am sa apelez la intelegerea ta si am sa te rog sa privesti lucrurile altfel. Toti de aici vrem sa te ajutam cu un sfat bun, pentru ca si noi la randul nostru am fost ajutati de altii cu experienta. Si din nou iti dau un exemplu: mi-am salvat perusha de doua ori datorita sfaturilor bune date de OBlonda si de restul posesorilor de perushi. Asa ca te rog frumos sa nu te mai superi pe noi, si sa analizezi fiecare sfat in parte pe care ti-l da un crescator. Aici suntem o comunitate si ne pasa de pasarile altora la fel cum ne pasa de pasarile noastre.

In ceea ce priveste mancatul fructelor, se pare ca Itsi Bitsi nu a avut parte de asa ceva pana acum. E normal sa nu manace, habar nu are ce-i aia. Sfatul meu este sa nu-i scoti totusi meiul din colivie, dar sa-i pui alaturi, in alt recipient, cateva bucatele de fructe. Nu prea multe, pentru ca or sa se strice pana il apuca pe el curiozitatea si o sa dea de gustul lor. Ce sa-i faci? Sunt putini crescatori care se gandesc si la pasari si la buna lor ingrijire. Cu alte cuvinte, ei se gandesc la profit, noi ne gandim sa le oferim o viata cat mai frumoasa.

Mult succes cu puiul tau!

Adriana

1,852

gabyzzuu wrote:

SNOW am rezolvat problema cu diareea.am fost la veterinar si mi-a dat niste pastile si o solutie din care bea cate putin.acum face bine. big_smile

ma bucur pt tine si pentru cel mic.la care vet ai fost ? la cel de pe Stefan cel Mare?

1,853

sunt noua pe aici...
am o nimfa....Zoli...pe care l-am luat din Iosefinii din tm...desi nu sunt de acolo....mi s-a spus ca e baietel si ca are 8-9 luni....il am acasa de 8 zile....
de cantat nu canta..mai mult tipa si foarte rar....

Adaugat: 08-06-2009 16:22

ce ar trebui sa fac pentru a se simti cat mai bine??
imi ador puiul...:)

1,854

sa ai grija de el si sa il iubesti mult.
dar daca este si tipa inseamna ca este o fetita,dar nu este batut in cuie.
asteptam poze cu el big_smile

1,855 (edited by madalina1 08-06-2009 17:07)

asta e zoli al meu...am citit cate ceva pe net dar as vrea sa gasesc o carte despre nimfe....
zoli nu mananca altceva decat mei si cateodata ovaz.....as vrea sa-l obisnuiesc si pe morcov sau alte legume

Adaugat: 08-06-2009 17:53

nu imi merge sa postez o poza sad

Adaugat: 08-06-2009 17:54

http://img81.imageshack.us/img81/3445/2 … ra0001.jpg

1,856

Elfie multumesc,dar nu o sa-l dau niciodata,l-am luat sa am grija lui ,nu sa-l dau .

1,857

darius194 wrote:

mamad m-a bucur ca ti-ai dat seama ca numai cu rabdare poti face treaba si s-a stii ca nici cocuta mea nu dadea nici un semn si numai deodata a venit pe mine dar este la fel ca si al tau ii este frica de maini. liv3 ai un cuplu foarte frumos s-a ai parte de ei. de cat timp sunt impreuna?

de ieri big_smile. pe el il am de aproape 2 ani (august) si pe ea din martie. ieri i-am pus in aceiasi incapere dupa carantina si vad ca nu se mananca, poate se vor place candva...

1,858

voi ce jucarii aveti in colivie??
eu i-am luat un fel de numaratoare ca la gradinita si o oglinda dar nu prezinta interes....

1,859

madalina1 wrote:

asta e zoli al meu...am citit cate ceva pe net dar as vrea sa gasesc o carte despre nimfe....
zoli nu mananca altceva decat mei si cateodata ovaz.....as vrea sa-l obisnuiesc si pe morcov sau alte legume

nu exista o carte despre nimfe si daca exista scrie foarte putin despre cum ar trebui ingrijite.cine ar fii pe aici care iti poate da sfaturi mai multe sunt eu si deyseby.
incearca sa gasesti un mix de seminte care le va manca pe toate.eu una am incercat vreo 3-4 pana am gasiti si acum nu se mai satura de ele,grija mare ca poate sa faca indigestie deoarece fiecare fel de samanta se asimileaza diferit.
in legatura cu fructele si legumele este cam greut la varsta asta sa il obisnuesti daca nu am papat nici o data.incepe prin ai da de dimineata pana cand nu se apuca sa pape seminte.poti sa ii dai salata,verdeata. ca sa o obisnuesti poti sa ii pui crengute de salcie cu tot cu frunze.important este sa capete incredere in tine si dupa aceea sar putea sa manance mult mai multe. aaa important este sa ii pui in acelas loc legumele si fructele.vezi ca si acestea provoaca indigestie. ale mele papa aproape tot ce tine de fructe si legume,iar cand ma duc sa le pun se duc sa pape imediat.

p.s. scuze pt ca greseli,din pacate sunt foarte obosita.

Adaugat: 08-06-2009 18:56

madalina1 wrote:

voi ce jucarii aveti in colivie??
eu i-am luat un fel de numaratoare ca la gradinita si o oglinda dar nu prezinta interes....

eu nu imi cumpar ci imi fac

1,860

atunci ce jucarii ai confectionat???
apropo zoli nu se atinge deloc de osul de sepie sad...iar seara dupa ce mananca incearca sa-si ascuta singur ciocul...

1,861

in timp o sa se atinga si de osul de sepie.seara nu isi ascute ciocul ci il curata si il toceste.
iei o fotografie de pe net cu o jucarie,vezi din ce este facuta,cumperii materiale si o confectionezi . succes

1,862

mersi...o sa caut si o sa va anunt ce mai face zoli...
snow,cand mai am vreo intrebare pot veni aici,nu???

1,863

cu cel mai mare drag te pot ajuta

1,864

mersi atunci :*....
i-am mai luat un adaptor de apa de care insa nu se atinge....cat despre mancare....i-am luat Vita mix+...dar arunca vitaminele pe jos....
snow, tu ce fel de mancare ii cumperi??

P.S....scuze dak sunt prea insistenta cu papagalul...dar vreau sa fie fericit..

1,865

nu este nici o problema,de asta suntem aici pe forum ca sa ii ajutam pe cei noi veniti si sa va spunem ce am invatat si noi de la alti care stiu.(nu deyseby?)
eu le dau mancare luata de la real,firma se numeste raggio di sole si este mix pt nimfe.

1,866 (edited by deyseby 10-03-2013 15:41)

madalina 1. bine ai venit la noi.  Snow le da de toate si le-a invatat treptat. eu le dau Vitakraft cu miere si vitamine( MENU) si le place tare. apa proaspata zilnic, fructe si legume, cate o bucatica sau o feliuta pe zi, ca se usuca, vitamine, cand e rece sau naparlesc si multa dragoste. sa-ti traiasca inaripatul.

Adaugat: 08-06-2009 21:08

MAMAD. nu fii suparata ca noi nu te-am criticat! doar mi-a fost mila cand ziceai ca e speriata. avem si noi si stim ce inseamna sa suferi cand se intampla ceva cu ea.

Adaugat: 08-06-2009 21:12

LIV 3.sa-ti traiasca noul cuplu. de acum poti sa-i lasi impreuna prin camera. o sa mearga unul dupa altul. daca ii inchizi pe amandoi o sa se bata dar afara sigur nu. nu sunt o specie precum perusii care se pupa mereu si se hranesc. ei sunt mai distanti si se apropie mult mai greu. si din dragoste se mai ciupesc.nu-ti fa griji ca o sa fie bine.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,867

ar trebui sa-i iau pereche lui zoli??
el e singur in colivie iar eu sunt pana la 3 la scoala...bine ca vina vacanta...:).....iar de jucarii nu se atinge....cred ca se plictiseste..

1,868

snow wrote:
madalina1 wrote:

nu exista o carte despre nimfe si daca exista scrie foarte putin despre cum ar trebui ingrijite.
p.s. scuze pt ca greseli,din pacate sunt foarte obosita.

eu am cumparat o carticica despre nimfe de pe Amazon: http://www.amazon.com/Cockatiels-Complete-Pet-Owners-Manual/dp/0764138960/ref=pd_sim_b_15
nu vreau sa fac publicitate, e o carticica cu sfaturi succinte, nu foarte detaliate dar cu niste poze superbe. mai sunt multe pe langa asta daca va intereseaza. nu scrie insa in ea cum sa intelegem papagalul, de ce tipa, ce vrea sa ne transmita, de ce e iritat, ce doreste bla bla....ar fi fost interesant sa ne dea niste indicii:)

1,869

de asta am zis ca oarecum pt mine nu exista carti despre nimfe,pt ca pe mine nu ma intereseaza pozele ci sfaturile care le dau acolo si care nu prea sunt :cry:

1,870

am descoperit ca zoli este nimfa pied....
exista avantaje si dezavantaje ???.....
oricum...fiecare papagal e unic in felul lui...:X....
dar nimfele sunt in general mai tacute,nu?

1,871

eu i-am facut la cocutza azi un fel de leagan si ii place dar nu am reusit sa-i fac poza cand era in el:)

http://bluberysweetbiarasqubry.piczo.com/?cr=2

1,872 (edited by deyseby 10-03-2013 15:42)

da sunt mai tacute daca au ce le trebu. cartile sunt bune. dar nu cred ca poti creste o nimfa ca la carte. de asemenea se gesesc carti si pt cresterea copiilor si nu au mare cautare. fiecare creste cum crede ca e mai bine pt sufletul de langa el. fiecare nimfa e ca si omul; are firea ei aparte.despre pereche sunt perfect de acord cu tine. au nevoie de cineva ca si ei.

Adaugat: 08-06-2009 22:38

Bianca felicitari pt inventie.

- Mary-

1,873

ok mersi:k:

1,874 (edited by deyseby 09-06-2009 06:54)

madalina 1. nu exista nici un avantaj sau dezavantaj la mutatii, doar penajul e maii diferit in functie de ce mutatie are. eu am 2 nimfe pied si pot sa-ti spun ca sunt o idee mai mari decat celelante. nu se observa daca nu esti atenta. mai am o fetita pearl si un baietel winterfage. cei pied sunt mai galagiosi la mine, nu tot timpul . oricum sunt frumosi toti.

Adaugat: 09-06-2009 07:48

astea sunt perechile. cei pied nu sunt pereche, au parteneri diferiti. Bianca nu stiu ce sa-ti zic. sunt ceva vaccine care nu sunt recomandate neaparat. e mai bine fara ele. cu carnetul de sanatate nu stiu. cred ca sa-r putea.

- Mary-

1,875

ok mersi o sa intreb la veterinar:D