Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Mamad, daca vei vrea vreodata sa-l dai pe Itsi Bitsi, te rog sa ma contactezi.
Si acum sa trecem la celelalte puncte. Sunt convinsa ca te-ai suparat pe noi, cei care "nu te-am inteles". Dar mai gandeste-te odata. Poate nici tu nu ai inteles ce ti-am scris noi. In primul rand, ne-ai dat de inteles ca nu ai citit sfaturile pe care ti le-am dat cu totii. Drept urmare, ai scris ca prinzi pasarea in loc s-o faci sa vina la tine, cum ti-am recomandat noi. E adevarat ca micutzul tau poate fi traumatizat. Crede-ma, cunosc situatia asta pe propria piele, sa zic asa. Eu mi-am luat 2 Micul Alexander tot din piata si i-am luat pentru ca aratau in ultimul hal. Paulie era chel, Wally nu avea coada si-i curgea sange din aripi. Desi am facut mari progrese cu ei in doua luni de zile, si lor inca le e teama de mana. Folosesc manusi, desi nu mai ciupesc, iar uneori cand scot manushile coboara de pe umar pe mana. Ii las pe ei sa vina la mine. Asa ca stiu ce inseamna sa-ti cumperi pasari traumatizate. Nu-i usor, nimeni nu a zis ca-i ushor sa-i imblanzesti.
Toate sfaturile pe care ti le-am dat atat eu cat si ceilalti vin din experienta proprie si din dragostea pentru aceste pasari. Asa ca, am sa apelez la intelegerea ta si am sa te rog sa privesti lucrurile altfel. Toti de aici vrem sa te ajutam cu un sfat bun, pentru ca si noi la randul nostru am fost ajutati de altii cu experienta. Si din nou iti dau un exemplu: mi-am salvat perusha de doua ori datorita sfaturilor bune date de OBlonda si de restul posesorilor de perushi. Asa ca te rog frumos sa nu te mai superi pe noi, si sa analizezi fiecare sfat in parte pe care ti-l da un crescator. Aici suntem o comunitate si ne pasa de pasarile altora la fel cum ne pasa de pasarile noastre.
In ceea ce priveste mancatul fructelor, se pare ca Itsi Bitsi nu a avut parte de asa ceva pana acum. E normal sa nu manace, habar nu are ce-i aia. Sfatul meu este sa nu-i scoti totusi meiul din colivie, dar sa-i pui alaturi, in alt recipient, cateva bucatele de fructe. Nu prea multe, pentru ca or sa se strice pana il apuca pe el curiozitatea si o sa dea de gustul lor. Ce sa-i faci? Sunt putini crescatori care se gandesc si la pasari si la buna lor ingrijire. Cu alte cuvinte, ei se gandesc la profit, noi ne gandim sa le oferim o viata cat mai frumoasa.
Mult succes cu puiul tau!