426

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

na aia da ...stim sa gatim smile smile smile smile

427

Goti wrote:

aaa si  am uitat sa va intreb ....la Tweety ii pica destul de multe pene ...oare o sa isi schimba penele sau de ce ii tot pica penele ?

Da, isi schimba penele. Asa li se intampla si alor mei. Nu ai de ce sa te ingrijorezi. Iti recomand in perioada asta sa-i pui niste vitamine in apa de baut.

Adriana

428

ii dau ceva vitamine pentru pene ...sunt niste boabe ...si ii place foarte mult

429

si eu tot vitamine din alea am, este mancare big_smile cred ca sunt mai bune astea de se pun in mancare, cele din apa mai mult le arunci :ironic: ca nu bea papagalul o adapatoare din aia pe zi :wis:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

430

eu am incercat odata sa ii pun ceva vitamine in apa si mai bine nu a baut din apa ...ca s-a simtit gustul acela de medicament ....si mirosea si apa de la vitamine ...nici eu nu l-as fi baut apa aia.. asa ca mai bine ii dau semintele astea  pentru pene...si are efect pt ca asa de tare ii stralucesc penele big_smile

Adaugat: 31-05-2009 13:46

Acuma Tweety are colivia deschisa toata ziua ... a si invatat sa zboara inapoi pe cusca ...problema e ca nu iese afara smile) toata ziua sta in colivie degeaba ii tin colivia deschisa toata ziua ...nu iese ,...numai cand ne apropiem noi de cusca ...atunci repede fuge sus .....si daca ne apropiem prea tare zboara pe dulap ...si cum ne-am retras merge inapoi la cusca smile))) pana acuma nu puteam sa il bag inapoi in colivie cand era afara ...acuma nu il mai pot scoate de acolo smile) smile) ii o figura si jumatate

431

Am si eu de cateva zile un Mic Alexandru, un baietel de cateva luni, de culoare verde. E bland, s-a obisnuit repede cu noi, mananca printre gratii de la mine din mana, ciripeste si se joaca. Nu-i dau vitamine in mod special, doar mancarea obisnuita (pe cutie scrie ca are si ceva vitamine) si fructe: mar, capsuna, cireasa. I-am dat si galbenus de ou fiert tare, care e bun pt. pui.

Vicky - Mamica fericita

432

ce scumpete :heart: sa ne pui poze cu el :bravo:
pe orice cutie de mancare scrie ca are vitamine big_smile
Sa-ti traiasca micutul :pup:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

433

O sa pun sapt. viitoare:).
Sa va traiasca si voua micutii!:heart:

Vicky - Mamica fericita

434

misha67 wrote:

Am si eu de cateva zile un Mic Alexandru, un baietel de cateva luni, de culoare verde. E bland, s-a obisnuit repede cu noi, mananca printre gratii de la mine din mana, ciripeste si se joaca. Nu-i dau vitamine in mod special, doar mancarea obisnuita (pe cutie scrie ca are si ceva vitamine) si fructe: mar, capsuna, cireasa. I-am dat si galbenus de ou fiert tare, care e bun pt. pui.

Bine ai venit, Misha67! Ma bucur sa aud ca ii alternezi mancarea, mai ales ca Micilor Alexander le plac fructele la nebunie. Iti vand un pont: cand mai creste buburuza (cred ca si acum e ok sa-i dai) sa-i prepari ou fiert cu patrunjel taiat marunt. Le place la nebunie! Ai mei il mananca cu ochii inchisi smile. Il savureaza. wink

Asteptam vesti si poze cu micutzul!

Adaugat: 04-06-2009 19:49

Veste buna! Lui Paulie i-au crescut penutzele pe cap. Ma rog, inca mai trebuie sa se refaca penajul, dar nu mai e chel! smile Iar Wally a facut cea mai drepta si frumoasa coditza din lume! :heart: Acum incepem si noi sa aratam a Micul Alexander! big_smile

P.S.: Poze in curand! big_smile

Adriana

435

Pozeeee!

http://i40.tinypic.com/i5azrp.jpg

http://i39.tinypic.com/wvv1c8.jpg

http://i41.tinypic.com/vil1fs.jpg

Mie nu-mi da nimeni sa mananc?
http://i43.tinypic.com/5376e0.jpg

Inclin sa cred ca este un pui rezultat din un Micul Alex galben si unul verde, pentru ca are o culoare mai ciudatica, este oliv! Penele din coada sunt chiar galbene... Orice ar fi, orice culoare ar avea, e puiul nostru mic si drag.

Vicky - Mamica fericita

436

Vai ce iubire ai tu acolo! :heart: :heart: :heart: Sa-ti traiasca! E un puishor tare scump si dragalash!

Draga mea Misha67 lasa-ma sa te anunt ca ai o scumpete de Micul Alexander verde. Verde clar! smile Acum e micutz si nu are inca penajul definitivat, iar cu penele galbene din codita, ei bine, asa sunt ele. Pe interior sunt galbene, pe exterior sunt verzi si, mai tarziu, o sa-i creasca si o pana albastruie in coada. Chiar deaspura coditei. O sa fie cea mai lunga pana si cea mai frumoasa! :heart:

Adriana

437

Salut!
Sunt nou pe acest forum, cat si ca "psesor" de micul alexandru. Am nevoie de indrumare de la cei mai experimentati. Cu puiul nostru  ( cca 4 luni dupa spusele crescatorului) suntem in perioada de tatonari( cca 2 saptamai), Una dintre marile intrebari era cea legata de imblanzire. Din ce am citit am vazut ca oferitul mancarii (la inceput printre gratii-la etapa asta ne aflam) e una dintre cele mai bune solutii.
     Insa nu stiu exact cum se procedeza: de cate ori pe zi incerci sa-i oferi mancare, ce fel de mancare, daca in tot acest timp ii lasi la indemana si manacarea lui obisnuita( ma refer la seminte). Dupa cat timp ar trebui sa devina mai receptiv la ceea ce-i oefri si sa vina fara frica....?
  Va multumesc anticipat.

438

Misha 67. sa-ti traiasca baietelul. e tare dragalas.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

439

ovidiurus wrote:

Salut!
Sunt nou pe acest forum, cat si ca "psesor" de micul alexandru. Am nevoie de indrumare de la cei mai experimentati. Cu puiul nostru  ( cca 4 luni dupa spusele crescatorului) suntem in perioada de tatonari( cca 2 saptamai), Una dintre marile intrebari era cea legata de imblanzire. Din ce am citit am vazut ca oferitul mancarii (la inceput printre gratii-la etapa asta ne aflam) e una dintre cele mai bune solutii.
     Insa nu stiu exact cum se procedeza: de cate ori pe zi incerci sa-i oferi mancare, ce fel de mancare, daca in tot acest timp ii lasi la indemana si manacarea lui obisnuita( ma refer la seminte). Dupa cat timp ar trebui sa devina mai receptiv la ceea ce-i oefri si sa vina fara frica....?
  Va multumesc anticipat.

Buna, Ovidiu! Bine ai venit printre noi! Daca ai o buburuza care nu se sperie si accepta mancarea din mana ta, atunci esti pe drumul cel bun. Da, in colivie e bine sa-i lasi "mancarea de baza", adica semintele. Am observat ca alor mei le place foarte mult meiul si nu exista zi sa nu manance din el, chiar daca au si alte "varietati" de mancare.

Pai cand sunteti la dresaj, poti sa-i oferi bucatele de mar pentru inceput. Mergi la sigur. Le place la nebunie! Ai mei chiar au preferinte pentru cele golden. smile Apoi poti sa alternezi si sa-i oferi pere, fructe uscate (caise, smochine, stafide), alune in coaja (nesarate si neprajite!), seminte de floarea soarelui, morcov, etc. Alor mei le mai dau ou fiert tare cu patrunjel proaspat. E un adevarat deliciu! smile

Iar dupa etapa cu mancatul din mana, poti sa incepi sa-l faci sa vina pe degetul sau pe mana ta. Mereu sa-i vorbesti bland, sa-l alinti, sa-l recompensezi, sa ai rabdare culel si, cel mai important, sa-l iubesti. :heart:

Mult succes cu puiul tau si asteptam vesti si poze!

Adriana

440

Tweety al meu acuma savureaza bucatile lui de piersic ....Pana aia de culoare albastra de care ati vorbit inainte cand ar trebui sa ii apara ?

441

Pai cred ca dupa ce-si schimba primele penutze. Ai mei o au deja. Ma rog, ai mei sunt copii mari.
Goti, sa-ti raspund mai exact, cred ca la maturitate.

Adriana

442

Ca Tweety nu are o pana albastra in coada ....deci inseamna ca inca nu ii matur ...?!

443

Elfie, multumesc:merci:. Nu stiam ca acesta e penajul de pui:rusine:. Eu amestec polen in semintele lor, am citit ca e f. bun pt. ei, am remarcat ca-i plac fructele uscate din cerealele mele (luate de la Plafar, nu din acelea din comert, gen Nestle). Si da, e extrem de pofticios!

Vicky - Mamica fericita

444

Goti wrote:

Ca Tweety nu are o pana albastra in coada ....deci inseamna ca inca nu ii matur ...?!

Goti, nu pot sa ma pronunt. Eu spun doar ca ai mei au, si ai mei sunt maturi, in ciuda afirmatiilor vanzatorului.

Adriana

445

Asta-i ca nici eu nu stiu exact cat timp are ...oricum nu conteaza .....ca tot pruncul meu ramane tongue

446

Elfie, si Puiul nostru tot mere golden prefera;)! Azi o sa-i dau o cireasa. Si deja fierbe oul, sa-i dau amestecat cum ai spus. Imi place de el, de pofticios ce e, a inceput sa ia din mana oricui din familie, nu doar de la mine. Se intelege ca fiul meu e foarte incantat de asta:). Dar cand intru eu in raza lui vizuala, imediat vine langa gratii, poate pica ceva... si daca mai si fosnesc o punga, parca saliveaza deja. Mi-l imaginez aterizand in farfuriile noastre, daca vom avea imprudenta sa-l lasam liber prin sufragerie cand stam la masa.:P

Vicky - Mamica fericita

447

Poate sa moara un papagal din cauza dorului ? De exemplu daca stapanul pleaca in excursie ...si lasa pasarea la rude .....se poate intampla sa moara papagalul de dor?

448

Depinde pentru cat timp. Imi amintesc ca plecam vara in concediu, vreo 10 zile, si cand ma intorceam, Mimi (perushul), care era topit dupa mine, venea si numai pe mine statea. Deci, daca te gandesti sa pleci in vacanta si ai cui sa-l lasi sa aiba grija de el, eu zic sa stai linistita. Cu siguranta nu o sa moara de dor. Iar cei carora le incredintezi scumpetea, sa vorbeasca cu el si sa-l alinte. O sa-l ajute mult, daca-ti simte lipsa.

Adaugat: 06-06-2009 14:10

Cateva poze cu scumpii mei. :heart:

Adaugat: 06-06-2009 15:22

Iata dovada ca ne-am imblanzit. big_smile

Adriana

449

elfie ai niste papagali extraordinari ...le ador ...sant foarte frumosi .......In legatura cu excursia ..in septembrie plecam in luna de miere pt 10 zile ...si pe Tweety il lasam la soacra mea care la randul ei are 3 papagali .....deci ma gandesc ca nu o sa se simta singurel tongue numai ca am auzit de la cineva ca a acut un micul alex.  ...si cand a plecat pt 10 zile si a lasat papagalul la maica-sa ...cand s-a intors papagalul era deja mort sad si ea asa crede ca a murit de dorul lor .....nu stiu ce sa spun ....sper ca nu se va intampla asa ceva ....

Adaugat: 06-06-2009 15:40

eu nu pot sa il inteleg pe Tweety smile)))) are cusca deschisa ...toata ziua ar putea sa steie pe afara ...dar el nu vrea....toata ziua sta in cusca smile))) numai daca ne apropiem noi de el iese afara si zboara daca considera ca ne-am apropiat prea mult

450

Elfie, sunt superb:heart:i, sa-ti traiasca. Ei, Puiutul meu doar a degustat oul cu patrunjel, in schimb a rontait o cireasa, un pic de banana si o feliuta de ardei gras:P. Bine, nu toate odata. A inceput sa coboare sa rontaie si seminte din hranitor, eu zic ca a inceput sa se adapteze cu noul mediu. Mai nou, cand bag mana in colivie ia o pozitie de uliu in atac, se intinde si deschide ciocul ca si cum ar vrea sa sara pe mana. Dar daca misc mana spre el, fuge repede in alta directie:o.

Vicky - Mamica fericita