876

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mersi mult de sfat  alexandra :merci:

877 (edited by OBlonda 04-06-2009 18:45)

cu placere, fulgulet big_smile
Incearca sa`i faci si o cura de vitamine , poate`si mai revine saracutul.Cred ca nici nu apuca sa asimileze ceva mancare.Cumpara`i Multivitaminico de la Padovan! e foarte bun.Nu`l mai lasa sa se chinuie asa...

>>>>Alexandra<<<<

878 (edited by elfie 04-06-2009 18:59)

Noi am intrat iarasi in perioada stresanta, in care mami sta si observa si ultimul fulgulet crescut.
In traducere, Cocutzei mele i s-a umflat iar cloaca si-si petrece timpul in cuib. Recunosc ca am un nod in gat cand imi amintesc prin ce a trecut mititica cand a facut primele outze. Sper ca de data asta sa nu aiba parte de complicatii si sa dea Dumnezeu sa se termine totul cu bine, pentru ca e prima si ultima data cand va mai face outze. O prefer sanatoasa!

Adriana

879

Lui Bella ii cad penele de pe cap ce pot sa fac?

I love animals :heart:

880

Isi schimba penutzele. :heart: Pai ce sa faci? Sa-i dai niste vitamine si s-o iubesti si chelutza. smile

Adriana

881

elfie wrote:

Isi schimba penutzele. :heart: Pai ce sa faci? Sa-i dai niste vitamine si s-o iubesti si chelutza. smile

smile smile smile
Bine ai revenit, elfie! Ma bucur ca fetita ta s`a gandit sa incerce sa devina iar mamica, instinctele isi spun cuvantul! Iti tin pumnii sa iasa totul bine,sa nu mai aiba probleme ! :heart: :pup:

>>>>Alexandra<<<<

882

Astazi am facut si noi un pas mare...pana astazi turba cand ii bagam mana in cusca, dar acuma nu mai este asa agitat, fuge dar pot sa'l mangai ... Iam pus pe birou un pui de gaina de 2-3 zile si a venit la el si sau jucat oleaca...cand vedea Pif ca'l mangai pe ala de gaina venea si el repede ... si s'a plimbat oleaca pe mana mea, pana la cot ... s spre seara ma muscat foare tare ... smile pana la sange smile) , cand se plictisesc de tine musca ingrozitor de are...ce sa zic, in rest toate bune si frumoase...am facut in pas inainte.:ok:

883

eu le dau vitamine ferusilor mei,dar cred ca Cipy i le smulge ca se bat din ce in ce mai des

884 (edited by elfie 05-06-2009 17:35)

Multumesc, OBlonda! Si eu sper sa nu apara complicatii. Azi i s-a umflat cloaca ca atunci cand a avut primul ou. O mai las si maine sa vedem daca poate sa faca singura outzul. Acum stiu si cum trebuie sa arate si cat ii ia sa-l faca, dar mai ales am invatat s-o observ atunci cand a patit ceva si are nevoie de ajutorul meu.

Hawk, felicitari pentru progrese!

Luky-muky, ce nu inteleg eu e de ce se bat? Chiar atat de rau nu se inteleg incat sa ajunga sa-si smulga penele reciproc? Foarte ciudat. Mai ales ca tu ai pereche, daca nu ma insel. Ai mei nu s-au batut niciodata asa. Se mai tachineaza unul pe altul, dar atat. Nu am avut parte de batai. In schimb, perushii unei vecine de ale mele se bateau. Mai exact fata batea baietelul. Si rau. Intr-o zi au gasit fetita moarta. sad Nu au stiut ce s-a intamplat. Au crezut ca baietelul a omorat-o. La cateva luni, desi i-au luat alta fetita, a murit si el. Acum ce sa-ti zic. Poate s-au batut din cauza faptului ca nu aveau suficient spatiu si nu le dadea drumu din colivie. Habar nu am.

Evident nu e cazul tau, am vazut ca ai tai sunt liberi si destul de blanzi. Sper doar ca baietelul o curata pe fetita si nu-i smulge penele la propriu. Mai observa-le comportamentul si daca vezi ca se bat destul de rau, eu propun sa-i separi pentru cateva zile.

Adriana

885

Elfie sa dea Domnul sa fie totul bine si sa ai parte de pui.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

886

Multumesc mult, Deyseby! Acelasi lucru le doresc si nimfelor tale: multa sanatate si outze fara complicatii. :merci:

Adriana

887 (edited by deyseby 05-06-2009 17:40)

elfie wrote:

Multumesc mult, Deyseby! Acelasi lucru le doresc si nimfelor tale: multa sanatate si outze fara complicatii. :merci:

si eu as avea acelea-si simtome ca si tine in momentele astea. i-ti tin pumnii.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

888

am separat femela de mascul.............dar amandoi fac foarte urat......ieri sau ciupit putin si se certau,aprope in fiecare zi o ciufule putin pe fata dar nu SE TAVALESC sazic asa

889

Luky-muky, cumva femela ta are nasucul maro? Si de cand au inceput ei sa se bata?

Adriana

890

Are nasucul maro, dar sunt batrani, din cate am inteles eu au 7-8 ani.Deci o posibila imperechere nu e recomandata acum.Au si eu toanele lor, e normal sa se mai bata, dar asta nu inseamna ca isi smulg penele unul altuia asa de`odata.Mi`e sa nu aiba ceva medical, nu psihic.Pune si tu poze clare sa vedem, toate pozele de pana acum au fost neclare.

>>>>Alexandra<<<<

891

De cat timp il ai? L`ai tinut inchis o saptamana- doua, sa se obisnuiasca cu incaperea? Zboara bine sau are probleme de echilibru? Ce varsta are? Se poate sa aiba probleme si cu vederea. hmm Deci cauzele pot fi multe.Tu stii cel mai bine care din ele e aceea responsabila pentru lovirea lui azur de mobila. Pune niste poze sa ne delectam si noi

imi pare rau ca nu am raspuns si da il am de mult timp are ani buni nu are probleme cu incaperea era doar putin speriat dar acum este mult mai bine lam invatat sa stea pe deget

Adaugat: 05-06-2009 23:23

scz in prima poza a iesit cu ochii inchisi

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

892

e fetita? hmm este ff frumoasa sa iti traiasca :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

893

Si mie imi pare a fi fetita.Are ceromul bleu, si parca vad putin alb pe la nari.Totusi, pozele nu sunt clare.Fa`i poze la lumina zilei si`ti zicem ce e.E foarte frumos/asa.Sa`ti traiasca! :heart:

>>>>Alexandra<<<<

894

perusii sunt de 7 ani impreuna si pana acum nuau avut nimic unul cu celalt dar acum se bat de 3-4 ori pe zi nu stiu sigur ca mai sunt si eu plecata de acasa,sicand ii separ fac foarte urat,vor sa fie impreuna dar in acelas timp parca nu se mai suporta unul pe altul

895

Inutza mea a inceput sa-si dea drumul la zbor. Are ea mici probleme la aterizare, dar ce vreti? E un puiutz mic. Iar seara ii place sa stea cioc in cioc cu Paulie (care e Micul Alexander). smile Sunt prieteni foarte buni. :heart: Iata o poza in care apar ochisorii ei rosii si penajul cu refexii albastrui. :heart:

Adriana

896 (edited by iloveanimals 06-06-2009 17:00)

ce scumpica e Inutza mancaoar Snowy pe ea de fetita frumoasa :heart: :rusine:   smile pacat ce e luata sad uff Ina mi-ai inselat baiatu`  :wow: smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

897

e foarte frumoasa domnisoara elfie! :heart: mai cunosc eu o umflata alba cu reflexii albastre si ochii rosii big_smile

>>>>Alexandra<<<<

898

ce domnisoare albe frumoase avem noi aici :angel:

899

si un domnisor frumos :pup:

900

da da, un domnisor fff dragutz :heart:

>>>>Alexandra<<<<