Bine ai venit pe forum, Mamad! Sa-ti traiasca micutul si sa te bucuri de el!
Din cate am inteles, tu te miri de ce nimfa ta nu se imblanzeste, desi vorbesti cu ea mereu si-i pui si cantecele. Eu iti inteleg nedumerirea, dar si nerabdarea. E fireasca la persoane care abia si-au luat un micutz si vor sa se imprieteneasca cat mai repede cu el. Insa lucrurile nu stau chiar asa. La fel cum tu te sperii de diverse lucruri, la fel si el. Mai ales de tine. Imagineaza-ti ca vine un uriash spre tine si mai vrea sa te si prinda. Tu nu te-ai speria? Asa ca, va trebui sa ai multa rabdare. Imblanzirea nu vine peste noapte, mai ales ca tu ai zis ca-l ai de 6 zile. Crede-ma ca sunt altii care au pasari de luni de zile si inca nu au reusit sa le imblanzeasca. Totul depinde si de pasare. Repet, cheia in imblainzirea unei pasari este RABDAREA si DRAGOSTEA! Increderea se castinga incetul cu incetul!
Referitor la metoda de imblanzire, cred ca primul pas ar fi sa-l scoti din colivie si sa incerci sa-l tii pe mana, cu lumina stinsa sau la semintuneric. Astfel pasarea se va obisnui cu temperatura mainii tale si totodata sa-si tina echilibrul pe mana sau pe degetul tau. Fa exercitiile astea cu el cel putin 10 minute pe seara si incearca sa-l faci pe micutz sa sara de pe un deget pe altul, fara sa se sperie. Cand faci asta spune-i "sari" sau "sus". Asa va invata comanda si va stii ce sa faca cand ii intinzi mana. Important e sa-i vorbesti mereu balnd si s-o alinti mai ales dupa ce executa comanda. NU TIPA NICIODATA LA EL! Iar dupa toata "sesiunea" asta de exercitii, ar fi bine sa-l recompensezi si sa-i dai ceva ce-i place mult: un fruct, un biscuite, etc. Nu-ti recomand sa faci exercitiile astea sau sa incerci s-o prinzi cand pasarea este in colivie!!! Iti reamintesc: colivia este teritoriul ei, acolo se simte cel mai in siguranta si te va ataca de fiecare data, pana reusesti s-o imblanzesti.
Mult succes cu micutzul tau!
Adaugat: 30-05-2009 23:07
Mamad, pt sa-ti indic clinica la care eu m-am dus cu perushul meu si mi l-a salvat. Este la Budapesta (venind dinspre Unirii spre Sincai) dupa semafor la aproximatv 300 m, pe stanga. Au deschis chiar pana la 10 seara si sunt oameni competenti acolo.
Adriana