826

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ei doi or fi cumva frati? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

827

pe cea galbena am luat-o ca fetita!es are nasucul alb,alb,iar cel albastru intradevar e pui dar are nasucul albastru deschis!cel de la care am luat-o pe cea galbena are 70 de perusi,si mi-a zis ca ambii sunt pui,si cel albastru incepe sa se vada ca i se albastreste nasucul,iar cea galbena e 100%fetita!

828 (edited by iloveanimals 30-05-2009 15:40)

daca te uiti mai bine la pozele puse de mine, cel albastru care crezi tu ca este baiat nu are ceromul asa...la un baietel ar trebuii sa fie roz in totalitate , roz cu nuante de mov, tu zici ca il are bleu-albastru deschis pai este fetita, fetele il au albastru deschis doar pe margini aproape de nari este alb tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

829

Si eu cred ca ai doua fetite! Fetitele, cand sunt pui, au ceromul cu alb si cu albastru si cand sunt mari, au ceromul roz spre maro! La baietei, cand sunt pui, am ceromul roz roz cu nuante de mov (cum a zis Iloveanimals) si cand sunt mari albastru! wink Stiu asta din propie experienta wink si din pozele puse aici pe forum :k:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

830

anca_motz wrote:

pe cea galbena am luat-o ca fetita!es are nasucul alb,alb,iar cel albastru intradevar e pui dar are nasucul albastru deschis!cel de la care am luat-o pe cea galbena are 70 de perusi,si mi-a zis ca ambii sunt pui,si cel albastru incepe sa se vada ca i se albastreste nasucul,iar cea galbena e 100%fetita!

Anca, tu zici ca cea galbena e fetita 100%.Eu iti zic ca cea albastra e fetita 100%.Crede`ne pe cuvant, nu as avea de ce sa te mint.La femelele puiut, ceromul e albastru-bleu pe margini, iar la nari e alb.La baietii pui, ceromul este roz-movaliu in totalitate.Deci ai 2 femele.Adu`l pe cel ce ti`a zis ca femela albastra e mascul pe forum, si`i explic eu mai bine cum sta treaba la pui.Din cauza ca femelele pui au albastru ala , multi sunt dusi in eroare si cred ca sunt baieti.Baietii au albastru pe la 5-8 luni, nu la 2-3 luni cum are fetita ta albastra.O sa vezi mai incolo, cand fetele tale ajung la maturitate si ceromul se va face maro la amandoua.
Eu sincer am dubii la perusul galben, deoarece pozele nu sunt asa clare.Insa, in ceea ce priveste perusul albastru, e femela 100%.Fa niste poze la nasucul lor la lumina zilei.
Sa`ti mai explic ceva: multi crescatori vor doar sa`si vanda marfa.Cand imperecheaza perusi, se poate ca la toate seriile sa le iasa ori numai femele, ori numai masculi, ori si femele si masculi.
Poate acel crescator avea numai femele pui, si te`a mintit ca tu ai de fapt mascul ca sa`si vanda marfa, sa nu cauti in alta parte.
Eu stiu asta pe pielea mea, de la crescatorul de la care am perusii.Eram odata la el, in piata, si s`a nimerit sa aiba numai femele pui.Oamenii vroiau pereche, iar el zicea la nimereala ca aia e femela, aia e mascul.Oamenii, binenteles, necunoscatori, credeau si`i cumparau, crezand ca sunt pereche, cand, de fapt, erau 2 femele.Am vazut, am vrut sa zic ca nu sunt pereche, crezand ca , crescatorul n`a fost atent , dar mi`a facut semn sa tac, sa poata sa`si vanda marfa, sa nu se intoarca cu femelele pui acasa, si fara nici un ban in buzunar, nu? Cam asa e si pe la pet`shopuri.Ori vanzatorii habar nu au, ori vor doar sa`si vanda marfa si profita de oamenii neexperimentati.
Ca sa sexezi puii, trebuie sa ai ochiul bine format.
Deci crede`ne pe cuvant :pup: Sa`ti traiasca domnisoarele! :heart:

>>>>Alexandra<<<<

831

buna sunt si eu noua pe aici si chiar am nevoie de ajutorul vostru
am si eu un perus de 2 luni,nu stiu ce varsta are exact ca la prins un var
dar problema a inceput acum o sapt cand a inceput sa regugiteze ,dar mananca inapoi
si odata cu asta nu mai vb
nu stiu ce sa ma fac....mai tot timpu asta face
aste

832 (edited by OBlonda 30-05-2009 16:47)

Pune poze si`ti zic cu aproximatie ce varsta are.Poate e mascul adult, si face asta deoarece nu are femela s`o hraneasca.Un mascul singur regurgiteaza mancare unor obiecte(telecomanda, telefon).
Poate sa fie si bolnavior, sa aiba gusa iritata, si sa vomite.In cazul asta da`i cu pipeta in cioc 2-3 picaturi de iaurt natural.Pune poze si`ti zic mai multe.

>>>>Alexandra<<<<

833

OBlonda wrote:

Eu stiu asta pe pielea mea, de la crescatorul de la care am perusii.Eram odata la el, in piata, si s`a nimerit sa aiba numai femele pui.Oamenii vroiau pereche, iar el zicea la nimereala ca aia e femela, aia e mascul.Oamenii, binenteles, necunoscatori, credeau si`i cumparau, crezand ca sunt pereche, cand, de fapt, erau 2 femele.Am vazut, am vrut sa zic ca nu sunt pereche, crezand ca , crescatorul n`a fost atent , dar mi`a facut semn sa tac, sa poata sa`si vanda marfa, sa nu se intoarca cu femelele pui acasa, si fara nici un ban in buzunar, nu? Cam asa e si pe la pet`shopuri.Ori vanzatorii habar nu au, ori vor doar sa`si vanda marfa si profita de oamenii neexperimentati.

chiar asa fac? yikes mad

834

da, chiar asa.Si cei de la pet`shop si crescatorii.Cand au numai masculi, si cauti femela, zic ca`s femele.Cand au femele, si cauti mascul, zic ca`s masculi.Zic asa dupa tine, ca sa`si vanda marfa. hmm

>>>>Alexandra<<<<

835

sau iti dau ce nimeresc mad alti chiar si asa nu stiu sa deosebeasca puii, cum mi-a spus mie ca snowy e fata , cand sunt mici daca au ceromul la fel ei nu fac diferenta hmm

836

cel de la care am cumparat e coleg de serviciu cu mine,avea si masculi si femele,si nu cred ca ar fi avut vreun motiv sa ma minta!in legatura cu cel albastru mi-a zis ca pare a se face mascul,si-a dat si el cu parerea,si de asta mi-a dat femela,dar a precizat ca dak pana la urma albastru va fi femela atunci imi schimba pe cea galbena cu mascul!acum nu mai conteaza ce o sa fie,NUMAI SANATOSI VREAU SA FIE!Deja mi-au intrat la suflet si orice sex ar avea nu ma pot desparti de ei!O sa le mai fac poze sa-i vedeti mai bine!

837

anca fetele sunt mai rele si mai tarziu se vor bate , mai bine le iei doi baietei sa se inteleaga de acum de mici :k: dar vezi sa nu fie frati smile
Sa-ti traiasca domnisoarele :bravo:

838

Corect, Iloveanimals! Se vor bate, mai ales in perioada de imperechere. Cel putin Coco a mea era asa de agitata incat saraca nu-si mai dadea seama ce roade si ce mushca. Ea e blanda, dar in perioada aia se transformase intr-o "fiara". Asa ca, ar fi bine, Anca, sa te gandesti si la niste baietei pentru ele.

Adriana

839 (edited by deyseby 31-05-2009 16:12)

elfie wrote:

Corect, Iloveanimals! Se vor bate, mai ales in perioada de imperechere. Cel putin Coco a mea era asa de agitata incat saraca nu-si mai dadea seama ce roade si ce mushca. Ea e blanda, dar in perioada aia se transformase intr-o "fiara". Asa ca, ar fi bine, Anca, sa te gandesti si la niste baietei pentru ele.

eu optez mereu pt perechi.totusi de ce sa nu fie frati? eu am baietii frati si fetele surori. are ceva? au facut cupluri intre ei si e bine. dar cred ca va referea-ti la pereche sa nu fie frati:bang:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

840

exact tongue perechile sa nu fie frati, daca sunt doua surori sau doi frati nu ar fi o problema, dar daca sunt perechile frati si mai fac si oua ar fi o problema, puii vor avea diverse probleme de sanatate.

841

si sa le iau 2baieti?dar no sa le fie mica colivia cand vor sta 4?pt 2 am luat-o destul de marisoara,dar la 4?si asa cum ziceti voi deja se bat!o sa le fac poza la nasuc sa le vedeti mai bine!!!

842

Daca ii tii mai mult liberi, si folosesti colivia doar noaptea, pentru dormit, nu ar trebui sa fie probleme.Incearca sa vinzi colivia sa iei una mai marisoara, sau las`o pe asta si cumpara alta la fel de mare si tine perechile separat.Intr`adevar, acum sunt puiute, dar cand vor creste fetele o sa se bata din orice.Cel mai bine e sa le iei masculi.Mai pune poze cu nasucul dar sa fie clare, la lumina zilei.Sunt frumoase domnisoarele oricum!Sa`ti traiasca! :heart:

>>>>Alexandra<<<<

843

am un perus pe nume azur care atunci cand ii dau drmul din colivie se loveste de mobila ce sa fac?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

844

Am si eu o intrebare eu vreau sa le iau o cuscanoua si dupa cum am vazut la petshop are si cuib,daca au cuib vor face oua,pentru ca eu nu vreau ca mi-e frica pentru Bella mea

I love animals :heart:

845

mai bine iei una fara cuib tongue si daca este doar cu cuib il dai la altcineva care are nevoie de el, nu trebuie sa ii pui neparat ciubul.Nu cred ca v-a face oua deoarece este prea batrana si nu cred ca mai poate neutral

846

Cuibul e accesoriu, il poti scoate.Foarte bine ca te gandesti sa le iei o colivie mai mare :k: :bravo:

Adaugat: 01-06-2009 00:28

monyxme wrote:

am un perus pe nume azur care atunci cand ii dau drmul din colivie se loveste de mobila ce sa fac?

De cat timp il ai? L`ai tinut inchis o saptamana- doua, sa se obisnuiasca cu incaperea? Zboara bine sau are probleme de echilibru? Ce varsta are? Se poate sa aiba probleme si cu vederea. hmm Deci cauzele pot fi multe.Tu stii cel mai bine care din ele e aceea responsabila pentru lovirea lui azur de mobila. Pune niste poze sa ne delectam si noi :heart:

>>>>Alexandra<<<<

847

acesta e remy de care v-am povestit ca regurgiteaza.eu zic ca-i baiat.am fost la doctor ieri ca nu vroiam sa-l pierd si ia facut o injectie si a zis ca-i racit...acum nu stiu ce sa zic ca intradevar stranuta . e scum foc si foarte vorbaret ...si mai face ceva simpatic, se aseaza pe cap si incepe sa se frece am zis ca se alinta dar acum nu stiu..

Adaugat: 01-06-2009 12:10

am sa va trimit si poze mai de aproape sa va dati cu parerea daca e baiat sau fetita....da asta nu mai conteaza pentru ca ramane tot un dulce.

848

cred ca e baietel :k: vad putin albastru la nari smile

849

asa am zis si eu

850

baietel este, oricum nu sunt clare pozele dar nu are nimic alb sau maro big_smile deci nu e fata :ironic:
sa-ti traiasca nabunaticul :bravo: e ff frumos :pup: