1,776

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

:wow: :wow: ce frumos este, un dulce,sa-l pup pe creasata aia teapana.
este baiat dupa codita.varsta este discutabila dar cred ca este inca puiut.
sta infoiat ori de frig ori vrea sa doarma.
tot timpul va sta pe locurile cele mai inalta din camera pt ca nu mai asa poate vedea tot ce se intampla acolo.

1,777

mai bine bagi mana fara manusa sa stie si el ce si cum, misca mana prin colivie sa vada ca nu este niciun pericol...
e ff frumos, sa iti traiasca :sanatate: si cred ca easte baietel, fai o poza in interiorul cozii si in interiorul aripilor daca poti, cel mai mult te poatte ajuta deyseby sau snow big_smile
cred ca are mai mult de 4 luni, probabil 6 hmm

eu nu stiu sigur am perusi, incerc sa te ajut pana apar ele pe forum :k:

Adaugat: 30-05-2009 19:52

pana am scris eu mesajul ai raspus tu snow tongue :angel:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,778

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: ura mai avem putin si face 100 pagini. :blb: :blb: :blb: :blb:

1,779

salutare. mamad ai un baietel foarte frumos s-a ai parte de el. el mai sta infoiat cand este foarte linistit si creasta o tine asa deoarece ii place s-au ii atent la ceva dar dupa ce se va imblanzi poate nu va mai sta cu creasta in sus...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,780

darius ai puiuti?

Adaugat: 30-05-2009 21:42

alissa uite ceva frumos pt tine

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wbo2P_pUcaM[/youtube]

1,781 (edited by deyseby 30-05-2009 21:58)

Snow. ce bucuroasa esti ca inaintam...si eu ma bucur pt ca avem cu cine schimba pareri. e foarte dragut papagalul noului venit. Iloveamals, nu sunt atat de documentata dar am mai intrebat si pe altii si am invatat. In legatura cu noul venit si eu cred ca este baietel si ca este inca pui de 4-5 luni. sa-i traiasca.acum cu mutatiile astea nu mai poti fi sigur de nimic.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,782

Va multumesc pentru raspunsuri.Aveam nevoie de niste sfaturi si de cineva cu care sa vorbesc despre el.La serviciu i-am inebunit pe toti si acasa la fel.Acum am mai citit pe aici ca nu este bine sa se loveasca ,ca sunt f sensibili.Cum spuneam ,la noi a fost nebunie cu prinsul lui ca sa-l punem inapoi in colivie si s-a cam lovit de pereti putin plus ca s-a speriat cam rau cred.Sper sa-i treaca repede si sa nu aiba nimic.Mai vreau sa va intreb unde in Bucuresti gasesc un veterinar bun ,ca sa-l duc la un control sa fiu sigur ca e sanatos.(l-am cumparat din piata si acolo mai era tinut in colivie cu inca 2 nimfe)Si nu in ultimul rand cam cati bani e nevoie sa am la mine?
De-abia astept sa fie si al meu bland ,sa stea pe umarul meu ca nu mai pot dupa el,am inebunit de o saptamana,toata ziua la serviciu ma gandesc la el ,ce face ,e singur acasa ,e bine ,a mancat ,nu a mancat:) >nu mai fac nimic ,cum plec de acolo ma duc repede acasa la el.

1,783

deyseby wrote:

Iloveamals, nu sunt atat de documentata dar am mai intrebat si pe altii si am invatat.

voi aveti nimfe de pe aici si deasta am zis tongue deyseby e tare frumosa "baietzoaica" ta :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,784

Bine ai venit pe forum, Mamad! Sa-ti traiasca micutul si sa te bucuri de el!
Din cate am inteles, tu te miri de ce nimfa ta nu se imblanzeste, desi vorbesti cu ea mereu si-i pui si cantecele. Eu iti inteleg nedumerirea, dar si nerabdarea. E fireasca la persoane care abia si-au luat un micutz si vor sa se imprieteneasca cat mai repede cu el. Insa lucrurile nu stau chiar asa. La fel cum tu te sperii de diverse lucruri, la fel si el. Mai ales de tine. Imagineaza-ti ca vine un uriash spre tine si mai vrea sa te si prinda. Tu nu te-ai speria? Asa ca, va trebui sa ai multa rabdare. Imblanzirea nu vine peste noapte, mai ales ca tu ai zis ca-l ai de 6 zile. Crede-ma ca sunt altii care au pasari de luni de zile si inca nu au reusit sa le imblanzeasca. Totul depinde si de pasare. Repet, cheia in imblainzirea unei pasari este RABDAREA si DRAGOSTEA! Increderea se castinga incetul cu incetul!

Referitor la metoda de imblanzire, cred ca primul pas ar fi sa-l scoti din colivie si sa incerci sa-l tii pe mana, cu lumina stinsa sau la semintuneric. Astfel pasarea se va obisnui cu temperatura mainii tale si totodata sa-si tina echilibrul pe mana sau pe degetul tau. Fa exercitiile astea cu el cel putin 10 minute pe seara si incearca sa-l faci pe micutz sa sara de pe un deget pe altul, fara sa se sperie. Cand faci asta spune-i "sari" sau "sus". Asa va invata comanda si va stii ce sa faca cand ii intinzi mana. Important e sa-i vorbesti mereu balnd si s-o alinti mai ales dupa ce executa comanda. NU TIPA NICIODATA LA EL! Iar dupa toata "sesiunea" asta de exercitii, ar fi bine sa-l recompensezi si sa-i dai ceva ce-i place mult: un fruct, un biscuite, etc.  Nu-ti recomand sa faci exercitiile astea sau sa incerci s-o prinzi cand pasarea este in colivie!!! Iti reamintesc: colivia este teritoriul ei, acolo se simte cel mai in siguranta si te va ataca de fiecare data, pana reusesti s-o imblanzesti.

Mult succes cu micutzul tau!

Adaugat: 30-05-2009 23:07

Mamad, pt sa-ti indic clinica la care eu m-am dus cu perushul meu si mi l-a salvat. Este la Budapesta (venind dinspre Unirii spre Sincai) dupa semafor la aproximatv 300 m, pe stanga. Au deschis chiar pana la 10 seara si sunt oameni competenti acolo.

Adriana

1,785

dar la 4-5 luni o nimfa poate sa fie atat de spariata :wow: incat sa nici nu poti sa o atingi? :wow:
musca ff rau :wow: poate e ceva mai mare nimfa lui :pls:

1,786

Citisem undeva ca cineva se imprietenise cu o nimfa bagandu-se amandoi sub un cersaf.Fiind spatiul mai mic nu avea unde sa fuga ,nici nu era la ea in colivie  si a devenit mai blanda asa.E buna metoda asta?
Stiu ca rabdarea este cea mai importanta ,si o sa am cu el cat pot de multa.
E greu cu pasarile ,cainii, pisicile sunt altfel ,te imprietenesti repede cu ei.Am doi dobermani si mai multe pisici ,am experienta destul de mare la animale ,dar din pacate la papagali de loc.O sa va urmez sfaturile si sper sa devenim prieteni ( si cu el si cu voi) .
THX.

1,787

iloveanimals wrote:

dar la 4-5 luni o nimfa poate sa fie atat de spariata :wow: incat sa nici nu poti sa o atingi? :wow:
musca ff rau :wow: poate e ceva mai mare nimfa lui :pls:

Si eu cred ca e ceva mai marishoara... Acum depinde si in ce conditii a fost tinuta. Daca a fost la gramada si a fost prinsa de mai multe ori si nu chiar cu metode blande, atunci se explica. Dar chiar si asa, cu rabdare se va imblanzi. Acum ramane de vazut in cat timp. big_smile

Adriana

1,788 (edited by deyseby 30-05-2009 22:26)

mamad. cum sa te bagi cu el sub cearceaf? il sperii si mai tare. lasa-l sa vina el la tine. castiga-i increderea si nu-l forta.am mai zis si pe alt topic, eu i-am lasat liberi din prima zi si vin ei la mine. dar nu i-am chinuit si nu i-am fortat. daca musca rau e mai mare de 4 luni. daca nu musca tare e pui.

Adaugat: 30-05-2009 23:24

uite cum stau la mine.scuze pt postarea proasta pe care am pos-o.

- Mary-

1,789

elfie wrote:

Si eu cred ca e ceva mai marishoara... Acum depinde si in ce conditii a fost tinuta. Daca a fost la gramada si a fost prinsa de mai multe ori si nu chiar cu metode blande, atunci se explica. Dar chiar si asa, cu rabdare se va imblanzi. Acum ramane de vazut in cat timp. big_smile

chiar si asa, tot nu ar trebuii sa fie atat de spariata :wow:
e posibil sa fie asa si din cauza ta mamad pt ca o fugaresti prin camera sa o prinzi, mai bine stinge lumina si prine un prosop pe ea si o prinzi imediat pt ca nu te vede si in intuneric nu se descurca wink

1,790

mamad wrote:

Citisem undeva ca cineva se imprietenise cu o nimfa bagandu-se amandoi sub un cersaf.Fiind spatiul mai mic nu avea unde sa fuga ,nici nu era la ea in colivie  si a devenit mai blanda asa.E buna metoda asta?
Stiu ca rabdarea este cea mai importanta ,si o sa am cu el cat pot de multa.
E greu cu pasarile ,cainii, pisicile sunt altfel ,te imprietenesti repede cu ei.Am doi dobermani si mai multe pisici ,am experienta destul de mare la animale ,dar din pacate la papagali de loc.O sa va urmez sfaturile si sper sa devenim prieteni ( si cu el si cu voi) .
THX.

S-ar putea sa risti s-o sperii mai rau. Incearca metoda pe care ti-am spus-o si daca nu merge, ne gandim la alta. Sigur o sa primesti o multime de sfaturi aici pe forum legate de imblanzire. Fiecare iti va spune ce metoda a folosit el. Iar tu o alegi pe cea care-ti surade. Important e sa te gandesti mereu la pasare si la sanatatea ei.

Si noi speram sa devii "de-al casei" pe acest forum si ne bucuram ca ai venit printre noi!
Toate cele bune!

Adriana

1,791 (edited by snow 30-05-2009 23:05)

elfie am sa incerc si eu metoda ta de imblanzire si sper sa mearga.eu de cand le am nu au venit niciodata la mine,dar ma asculta,mananca din mana si din gurita dar nu vor ele nici in ruptul capului sa vina la mine.
Chiar am stat intr-o seara sa o mangai pe cea mare si se ducea dintr-o parte in alta (era sus pe colivie).era asa de haslie ca in bancul cu cocosul si gaina.
"intr-o cocosul o alerga pe gaina si aceeasta nu vroia sa stea.Si tot o alerga iar la un moment dat se gandeste gaina mai daca stau nu este bine,asa ca mai bine ma impiedic." wink wink wink

p.s. deyseby ai un mp

1,792

Snow, asta e motoda pe care noi o folosim cu Paulie si Wally. Ei sunt Micul Alexander si cand i-am luat erau foarte speriati. Paulie deja sta cu orele pe umarul meu, gatim, mancam, ne plimbam impreuna. Si ii avem de pe 3 aprilie! Sper sa ai rezultate cu metoda asta, asa cum avem si noi. Mult succes!

Adriana

1,793

elfie wrote:

Snow, asta e motoda pe care noi o folosim cu Paulie si Wally. Ei sunt Micul Alexander si cand i-am luat erau foarte speriati. Paulie deja sta cu orele pe umarul meu, gatim, mancam, ne plimbam impreuna. Si ii avem de pe 3 aprilie! Sper sa ai rezultate cu metoda asta, asa cum avem si noi. Mult succes!

ai un mp

1,794

Multumesc! Ti-am raspuns. big_smile

Adriana

1,795

mai punem cateva poze. " baietoaica" e cea singura.

- Mary-

1,796

buna. niste poze sa vedeti cat am crescut big_smile

1,797

Ce papagali dragalasi aveti!!!sa va traiasca!
In legatura cu al meu ,musca rau uratu' ,acum 2 zile mi-a dat sangele la deget,asa ca va dati seama ce cioc are ,imi perforeaza pielea ,cred ca mai frica mi-e mie de el ,decat lui de mine.
Dar cum mi-ati spus ,o sa am rabdare cu el ,si o sa va tin la curent cu progresele( o sa ma laud) .Acum i-am pus o oglinda mai mare langa el si mai devreme scotea niste sunete mai ciudate,cred ca se vazuse:)

1,798

mamad wrote:

.Acum i-am pus o oglinda mai mare langa el si mai devreme scotea niste sunete mai ciudate,cred ca se vazuse:)

Da. Incearca sa comunice cu cel din oglinda. smile :heart: O sa-l si pupe la un moment dat si o sa-i dea si mancare. smile
O sa te distrezi la culme urmarindu-l! Sunt simpatici foc!

Adriana

1,799 (edited by deyseby 31-05-2009 16:09)

multumesc mamad. Gabyzzu sa-ti traiasca . e cuminte si frumoasa. ELFIE, se vede ca esti in cunostinta de cauza. dai sfaturi foarte bune cum zicea si Snow.bravo

- Mary-

1,800

Multumesc frumos! :rusine: :merci: Incerc sa ajut si eu cum pot. :rusine:

Adriana