1,751

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

alissa wrote:

coco a mea a murit:cry::cry::cry::cry: ieri. nu stiu ce sa intamplat   m-am trezit dimineata si m-am dus la ea ca de obicei sa o scot afara din colivie statea ghemuita si nu avea putere nici macar sa stea in picioare . am luato de acolo si am incercat sa-i dau sa manance dar nu a vrut  nu putea deloc  am puso in pat pe o pernuta caci nu se putea tine pe betele ei din colivie si in jumatate de ora a murit     :cry::cry::cry: nu ma pot deloc impaca cu ideea  cand m-am trezit mi se parea atat de ciudat ca nu ma mai cearta nimeni (sa o scot din colivie)  este asa aiurea sa-i vad colivia goala nu imi pot seama ce sa intamplat seara nu avea absolut nimic. ii trecuse raceala  cu antibioticul de la nenea doctor  nu stitu dar cu siguranta imi voi lua pereche de data asta

imi pare atat de rau pt tine,la cat te-ai chinuit sa il faci bine si acum asta.chiar imi pare rau.

Adaugat: 27-05-2009 15:16

alissa wrote:

snow sunt superbi sa-ti traiasca!!!

din pacate sunt 2 fetite :cry:,dar ma mandresc cu ele si sunt tot ce am mai drag pe lume. big_smile bine pe langa sot. :rusine:

si in viitorul apropiat se vor muta intr-o casuta noua, adica intr-o voliera mare de 2m inaltime, de 1,20 m lungine si de 1 m latieme, cu spoturi sus si cu multe jucari.si daca sunt fete cuminti si ascultatoare o se le cumpere mama si 2 baieti ca sa nu se plictiseasca.

1,752

alissa wrote:

coco a mea a murit:cry::cry::cry::cry: ieri. nu stiu ce sa intamplat   m-am trezit dimineata si m-am dus la ea ca de obicei sa o scot afara din colivie statea ghemuita si nu avea putere nici macar sa stea in picioare . am luato de acolo si am incercat sa-i dau sa manance dar nu a vrut  nu putea deloc  am puso in pat pe o pernuta caci nu se putea tine pe betele ei din colivie si in jumatate de ora a murit     :cry::cry::cry: nu ma pot deloc impaca cu ideea  cand m-am trezit mi se parea atat de ciudat ca nu ma mai cearta nimeni (sa o scot din colivie)  este asa aiurea sa-i vad colivia goala nu imi pot seama ce sa intamplat seara nu avea absolut nimic. ii trecuse raceala  cu antibioticul de la nenea doctor  nu stitu dar cu siguranta imi voi lua pereche de data asta

imi pare sincer rau alissa, inteleg prin ce treci dar lasa ca acum este intr-un loc mai bun. asa m-am intristat cand am citit imi amintesc si eu de cocuta mea care a murit si la fel deodata si sincer este si vina mea pe deoparte deoarece m-am lacomit sa nu ii dam medicamente de om ca putea murii dar acum mi-am dat seama ca am gresit deoarece de cate ori a fost bolnav coco i-am dat medicament de om si i-a trecut... imi pare foarte rau:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Adaugat: 27-05-2009 16:37

snow sunt foarte frumoase fetitele tale le place foarte mult tratamentul pe care l-il oferi...

Adaugat: 27-05-2009 16:38

acum coco si cocuta sunt afara iar coco este foarte vorbaret dintr-o data. a inceput sa cante cum ii canta la cocuta care a murit..... ouale din pacate nu cred ca sunt fertile dar mai las un pic cuibul deoarece nu se stie nici o data...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,753

ALISSA. i-mi pare tare rau de nimfa ta. sunt si eu alaturi de tine. stiu ce inseamna sa treci prin asa ceva. sa- iei o pereche daca nu ai timp sa stai cu ei. o sa fie bine ai sa vezi.

Adaugat: 27-05-2009 18:30

Snow. le pup pe amandoua. sunt scumpe si se inteleg.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,754 (edited by Anytza 27-05-2009 19:02)

Buna tuturor!Am si eu o nelamurire ca sa zic asa..Nimfa a mea a inceput nu de mult timp sa se "frece"(scuzati limbajul)de mana mea.Cand vine la mine si sta pe mana incepe acel obicei stanjenitor:)).E perioada de imperechere la nimfe? :wis: :bang: Multumesc!

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

1,755

Anytza wrote:

Buna tuturor!Am si eu o nelamurire ca sa zic asa..Nimfa a mea a inceput nu de mult timp sa se "frece"(scuzati limbajul)de mana mea.Cand vine la mine si sta pe mana incepe acel obicei stanjenitor:)).E perioada de imperechere la nimfe?:wis::bang:Multumesc!

mai din cate stiu eu perioada de reproducere a cam trecut si pui sunt destul de mari,iar uni chiar zboara.vezi sa nu fie alta cauza de se "scarpina" asa, poate are cativa viermisori :wis: ?

1,756

Apropo cand face asa scoate niste sunete ciudate si isi misca coada in toate directiie si se tot lasa in jos si tot asa..Ma enerveaza cand face asa smile)

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

1,757

smile smile smile Cred ca nimfa ta are nevoie de pereche! Sa-ti traiasca!

Adriana

1,758

Anytza wrote:

Apropo cand face asa scoate niste sunete ciudate si isi misca coada in toate directiie si se tot lasa in jos si tot asa..Ma enerveaza cand face asa smile)

asta inseamna ca vrea sa se imperecheze. si la mine o pereche se calca din nou. in captivitate, perioada de imperechere ,poate fi prelungita si se port imperechea oricand vor ei. depinde cand au ei aceste momente. si poate fi si alta cauza daca are si alte comportamente mai ciudate fata de obicei.

- Mary-

1,759

elfie wrote:

smile smile smile Cred ca nimfa ta are nevoie de pereche! Sa-ti traiasca!

Multumesc elfie,la fel ii doresc si animalutului tau!Pai..pereche..nu am de gand sa-i iau...Mi-e indeajuns ca trebuie sa fac zilnic curat dupa ea si ca are unele momente cand tipa de-mi sparge timpanele.Si daca i-as lua o pereche cred ca nu ar mai fi asa de blanda plus ca am invatat-o sa si vorbeasca si cred ca s-ar dezobisnui de tot cu ce am invatat-o pana acuma.O iubesc enorm de mult chit ca face multa mizerie sau tipa.Cand se simte bine si sta la onglinda din casuta ei canta asa frumos si vorbeste cu "cel"din oglinda.Nu suporta sa fie singura  si tipa atunci cand plec din camera ca sa ma intorc sau sa nu o las singurica si ii place sa ne pupacim mereu.Eh..sper sa treaca  "perioada"asta cat mai repede..:))Multumesc inca o data pt tot!:merci:

1,760

probabil se manifesta asa pt ca te iubeste si crede ca esti una de al lui si vrea sa faca ceva cu tine smile smile smile smile
daca faci curat dupa unul poti face si dupa mai multi wink
stai linistita daca ii iei pereche va vorbi in continuare ba chiar mai mult :k:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,761

Da, perioada o sa-i treaca, dar nu si dorinta de a avea pe cineva cu care sa se intovaraseasca. Asa ca "perioade" d'astea vor mai fi. Referitor la teama ta, lasa-ma sa-ti spun ca e nefondata. Si-ti vorbesc din proprie experienta. Ce-i drept, subiectul nu e o nimfa, ci un perush, dar vad ca se propaga aceleasi idei. Am avut o scumpete de baietel care era foarte bland, venea si la noi, ne pupa, si chiar ajunsese sa vorbeasca destul de multe cuvinte. Si i-am luat o fetita. Am zis, asta e: nu o sa mai vina la noi, dar macar mai are unul de acelasi neam cu el. Vreau sa-ti spun ca nu si-a schimbat deloc comportamentul, din contra, a invatat cuvinte noi si a ramas acelasi strengar dintotdeauna. A invatat si fetita sa aiba incredere in noi. Iar cand plecam de acasa, avea cu cine sa comunice. Asa ca, vezi tu, nu intotdeauna teoriile seamna cu practica. wink

Adriana

1,762

am un nou prieten sau prietena prin casa,este verde cu picioare lungi,are 2 antenute dragute care se misca in toate directiile si este asa de draguta,im plus sare toata ziua si chiar acum nu stiu unde este.dar vreau sa il prind si sa ilo duc in marul de afara pt ca acolo ii este locul.
dupa cum va-ti prins este vorba de o lacusta sau de un pui de calugarita,dar mai sigur este lacusta.am sa va pun cateva poze cu ea:

Latifa stiu ca este offtop :rusine: (parca asa se zice) dar este atat de graguta :rusine:

p.s. imi cer scuze ca nu sunt clare pozele.

Adaugat: 28-05-2009 10:25

bun si acum sa trecem la treburile noastre.

am sa pun 2 poze cu cea galbena care sta pe balustrada si incearca cu toate fortele sa o roada dar nu reuseste.
este lacuita.

p.s buna dan, ca am vazut ca ai intrat pe forum si chiar ma intebam ce mai faci tu si cea mica.

1,763 (edited by deyseby 28-05-2009 11:41)

SNOW. lasa ca uite asa se inmultesc vietuitoarele la tine. mai cumperi  "alexandrii" si cu nimfele si lacuste nu te mai plictisesti niciodata si vrei sa ajungi acasa mai repede ca are cine sa te astepte.eu una nu suport sa fiu plecata mult timp si sa nu stiu ce fac nimfele mele. daca avem putin noroc sar putea sa ne mutam la casa, unde avem loc suficient si gradina. acolo o sa fie bine pt toti si o sa avem si noi cu ce ne lauda ( ma refer la apapagali)

- Mary-

1,764

da asa este. big_smile.

ai un m.p.

1,765

salut tuturor am revenit se pare cu vesti bune mi-am luat perus se numeste cipy. era prea liniste in casa dupa moartea cocolinei. este foarte sociabil ne lasa sa punem mana pe el sa il pupam dar nu scoate nici un sunet este mic cine ma poate ajuta va rog este normal sau sa imi fac grii

1,766

snow ai un vizitator foarte frumos. si cea galbena este foarte fumoasa. deyseby ar fi foarte bine pt voi daca a-ti sta la casa deoarece ar putea si puisorii tai sa stea la aer ca am vazut ca le place foarte mult deci va urez mult noroc...

Adaugat: 28-05-2009 19:23

nu iti fa griji trebuie si el sa se acomodeze cu locul... s-a ai parte de cipy al tau si s-a ne mai zici si noua ce mai face din cand in cand...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,767

da  mersi mult sa fie o sa revin cu poze este albastru.

1,768

aliss ce zici sa postezi la despre perusi :k:

cred ca ai un baietel ff frumos si ff micut de sta deja sa il pupi :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,769

dar sa pui la perusi ca esti off topic aici :wis:

I love animals :heart:

1,770

ALISSA. sa-ti traiasca noul venit si sa ai parte de el.

Adaugat: 28-05-2009 20:32

hai sa mai punem si noi ceva poze.dimineata la 5 fix canta toti 3. adica baietii si fata.incepe bombonel, continua bombonica si termina puf. pana la 6 si ceva am concert.

Adaugat: 28-05-2009 20:34

hai ca mai venim si noi un pic in vizita. la 5 dimineata dam desteptarea. incepe Bombonel, continua Bombonica si termina Puf.pana la 6 si ceva avem concert.Bombonica e obraznica de pe perdea si perluta e cea care vrea pozata.e cea mai importanta.

- Mary-

1,771

ce scumpi sunt,iti vine sa ii papi.Si ale mele faceau concert cand rasarea soarele ca sa le dau drumul sa zboare,dar acum le-am invatat sa o astepte pe mami sa se trezeasa. Si partea frumoasa este ca pe mine ma lasa sa dorm,dar pe prieten nu si de fiecare data spune ca noi fetele suntem in potriva lui.

alissa imi pare bine ca ai trecut cu bine peste aceasata suferinta si ai gasit un nou prienen ne cuvantator. Asteptam poze cu multa bucurie.

1,772

multumim Snow. hai sa mai pun cateva sa mai inveselim topicul. asa stam acum. ne place.

- Mary-

1,773

Buna ,eu sunt nou pe aici,dar sper sa ma ajutati .De 6 zile mi-am cumparat o nimfa.Vanazatorul spunea ca este baiat si are cam 4 luni.Mentionez ca l-am luat din piata,cred ca domnul era crescator,avea mai multe pasari...La inceput ,in primele 2 zile era f speriat si tipa intruna.Acum s-a linistit ,tipa mai rar ,dar a devenit agresiv.Adica,daca bag degetul printre coliviei ,ma scuipa si vrea sa ma ciupeasca.Doar daca ma apropii cu fata nu zice nimic ,sau doar scuipa mai putin.Eu ,de adoua zi de cand l-am luat i-am dat drumul in casa ,dar el se duce pe aerul conditionat si numai acolo ar sta- e cel mai sus.Mi-e nu-mi place si-lcel ,si-l dau jos de acolo ,sa stea si el pe covor sau pe birou,undeva mai la vedere.Oricum ,oriunde ar sta ,de-abia se misca din locul ala.Doar daca ma apropii f mult de el zboara ,altfel stam aproape unul de altul si vb cu el.Parca ma asculta ,e atent la fiecare miscare pe care o fac.Tine mereu creasta f sus ,parca e un imparat.Am observat ca alte nimfe o tin un pic pe spate,asta nu.De ce o tine asa ?Spuneti-mi ,ce sa-i fac cum sa ma port cu el sa fie bland ,sa ma lase sa-l tin in mana.Atunci cand incercam sa-l bagam inapoi in colivie ,e un adevarat show pana-l prindem.Si de fiecare data si-a infipt ciocul in mainile mele,de am numai semne.In fiecare seara ii vorbim ,fluieram ,ii punem cantecele cu nimfe de pe youtube si el nimic.Cum sa-l facem sa se obisnuiasca cu noi?Si crede-ti ca are intr-adevar 4 luni si e baiat?Ii ptea ssti sexul la varsta asta?
Am o multime de intrebari caci nu am mai avut niciodata un papagal si nu stiu cum sa ma port cu el.
Multumesc mult ,aveti un site si un forum f iinteresant.

1,774

Ar fi trebuit sa il tii in colivie vero saptamana inaite de ai da drumul prin casa.
Daca vrei sa fie bland tine-l in colivie, vorbeste cu el...cand are creasta ridicata este ff atent la tot ce se intampla in jurul sau , sau vrea sa arate ca el este seful.
La 4 luni nu ar trebuii sa fie chiar asa salbatic, puii nu musca asa rau. :wow:
Pune niste poze poate te ajuta cei de aici. tongue

1,775

Multumesc ca mi-ai raspuns.Pun niste poze ,poate stie cineva cam ce varsta are ,aproximativ.Si o sa-i vezi si creasta ,ce teapana este:) Sa-l tin in colivie mai mult timp ,o saptamana  si sa incerc sa -l obisnuiesc cu mana mea ,sa bag mana inauntru cu o manusa ? De vb ,vorbim mereu cu el ,ii cantam ,cine ne aude zice ca am luat-o razna:) Spuneai ca vrea sa ne arate ca el este seful ,cu creasta aia in sus...Bulangiul:) M-a enervat acum.
Ultimele 2 poze sunt facute acum 15 min.E infoiat tot si sta pe televizor.De ce e asa infoiat si in colivie sta asa cateodata cand vb cu el .