Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ce pasari superbe si eu vreau dar nu am gasit la petshop ca le-au vandut
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ce pasari superbe si eu vreau dar nu am gasit la petshop ca le-au vandut
grimm foarte frumoasa nimfa ta si nu iti fa griji ca sigur ii vor creste pene dupa creasta. si noi ne-am mutat in balcon inca nu avem puiuti dar nici nu cred ca vom avea dar coco este cam agitat si nu o lasa pe cocuta ziua sa cloceasca numa el vrea. si eu vreau sa va contrazic cu marimea dupa coada si vreasta coco al meu l-am luat pui si avea si coada mare si creasta mare. si sigur grimm al tau este pui deoarece puii se obisnuiesc repede cu oamenii, daca nu ai timp tot timpul sa stai cu el nu il invata numai cu tine mai lasal si singur deoarece vei avea probleme el va incepe sa urle dupa tine si vei fi nevoit sa ii cumperi femela sau daca nu sa ii acorzi tot timpul. eu am patit cu coco asa si am fost nevoit sa ii cumpar femela, daca nu ii cumparam murea deoarece eu incepusem scoala dupa un timp ce statusem numai cu el...
Adaugat: 23-05-2009 13:00
suana si papagali tai sunt foarte frumosi , imi place cum fac ei baie impreuna...
multumesc darius.Azi a fost o zi mare pt Paulie al meu.I-am dat drumul sa zboare liber prin camera.La inceput s-a izbit de doua ori de geam :bang: .apoi l-am pus pe deget si a zburat pe dulap.Acum numai acolo sta.Ii dau sa manance din mana si il mangai cat doresc :k: .Scoate niste tipete insa nu canta.Cred ca e fetita... :cry: Am sa-l duc la veterinar deoarece are o problema cu niste ganganii mici care ii umbla pe sub pene.Am omorat vreo 5 :ironic:
S-ar putea sa aiba paduchi. Probabil a facut de la caldura sau i-a luat de la ceilalti (acolo unde a fost tinut inainte sa-l cumperi). Iar rana de pe caputz s-ar putea sa se datoreze faptului ca s-a tot scarpinat.
Mult succes cu Paulie! Sau cu Paulinna! :k:
multumesc darius.Azi a fost o zi mare pt Paulie al meu.I-am dat drumul sa zboare liber prin camera.La inceput s-a izbit de doua ori de geam :bang: .apoi l-am pus pe deget si a zburat pe dulap.Acum numai acolo sta.Ii dau sa manance din mana si il mangai cat doresc :k: .Scoate niste tipete insa nu canta.Cred ca e fetita... :cry: Am sa-l duc la veterinar deoarece are o problema cu niste ganganii mici care ii umbla pe sub pene.Am omorat vreo 5 :ironic:
cred ca are puricei
cand i`am udat ultima oara asa fugeau ca speriati si nu le placeau am sa mai incerc dar nu cred ca am sa reusesc sa ii obisnuiesc iar ai mei iubiti papagai numai in camera stau in bucatarie sau alta camera nu au cum sa ajunga... adika la ghiuveta! (stau in chirie ) sper sa le placa baita
se vor invata. eu stiam ca ei se uda mereu pt ca fac un praf care este toxic pt ei . cineva de pe alt forum , mi-a zis ca ei nu ar trebui udati fortat ca nu este nevoie. nimfele fac acel praf doar in perioada de naparlire si din cauza aia au acel praf( de la pene). eu oricum ii stropesc mai des cand e cald si le place tare. daca e racoare nu vor si nu insist. noi am fost sa ne recreem la tara 2 zile si ne-a placut tare mult. hai sa va aratam cateva poze. e o zona de munte si am fost cazati pe masina, iar apoi pe iarba , unde a fost tare placut. am vazut puiutii de la closca si pasarelele care cantau pe casa o data cu noi. poate mai mergem ca am fost cuminti. in masina ne-a placut si nu am fost stresati ca am fost cu familia .acum dormim tun si suntem obositi.
Eu azi L-am udat pe Polly/Paulie.Am pus apa intr-o sticla cu pulverizator pt geamuri si am inceput sa il stropesc printre gratiile custii.A fost cuminte si cred ca i-a placut.Poti incerca si tu acest lucru :k:
SUANA. am eu impresia , sau Silver e fetita? are dungi pe codita. canta?
Are dungi si da,canta.......Niciodata n-am reusit sa nimeresc perechile!!!!!Si de data asta sa fie asa?Oricum se inteleg de minune.Mai conteaza?Si perushii cica sunt amandoua fetitze.....Si uite asa am o gramada de femele.Dar sunt sanatoase asta e important.
Are dungi si da,canta.......Niciodata n-am reusit sa nimeresc perechile!!!!!Si de data asta sa fie asa?Oricum se inteleg de minune.Mai conteaza?Si perushii cica sunt amandoua fetitze.....Si uite asa am o gramada de femele.Dar sunt sanatoase asta e important.
ce dulce esti. la mine stiu clar ca am 2 baietei si o fetita, dar ultima e dubioasa. adica are dungi pe codita si canta dar nu ca baietii. se zice ca daca sunt tinute mai multe fetite la un loc, una ea comportament de baietel si asa si face. fuge dupa cea perlata si o curteaza dar se iubeste cu bombonel si nu o bat baietii ci o curteaza si pe ea. probabil are nevoie de un timp de acomodare sa-si revina. de cantat nu mai incap baietii la rand de ea. numai ca incepe un tril si nu-l termina ca incepe altul si iese o parodie, nu un cantec. il pup pe Star si pe nimfe, nu-l uit pe iepurila. pa
deyseby foarte frumos pt nimfele tale au iesit la aer curat de munte imi place. grimm cred ca papagalul tau are paduchi sau purici dar spalal si vor muri. eu iti recomand sa ii iei cu tot cu cusca in vana sa ii pui acolo jos in vana nu afar din cusca, ca sa nu zboare sa se loveasca si il uzi cu dusul cu o apa ca si ploaia...
SUANA. am eu impresia , sau Silver e fetita? are dungi pe codita. canta?
Eu i`am zis ca are de fapt 2 fetite perus 100%.Dar vorba ei si a ta: daca sunt sanatoase fetele si se inteleg, ce mai conteaza? V`am pupat ghemotoacele de pene! :pup: :heart:
sa va spun u lucru induiesator: cocolina mea cand vede ca plec tipa si sta cu capul injos
sa va spun u lucru induiesator: cocolina mea cand vede ca plec tipa si sta cu capul injos
vezi! ce am zis eu de la inceput de cand am intrat pe acest forum? papagalii singuri sunt mai stresati si se imbolnavesc repede. asta daca stau mult timp singuri. daca este cineva acasa permanent nu e nici o problema. ei i-si provoaca singuri suferinte daca sunt singuri , de suparare si de asta zic. iai un partener si o sa vezi ce bine e . o sa aiba cu cine sa se joace si o sa faca prostii cand esti plecata.eu una asa cred. nu prea sunt de acord cu papagalii singuri. de asta am 4
poate paco a patit cum ai zis tu ca a ramas singur, ca intro dumnica am fost plecat din oras si a stat singur pana seara... poate si de la asta o fi afectat e acum stiu si eu mai bn despre ei, pacat de paco nu merita
nimfa185. nu pot sa cred ca a murit din acest motiv dar poate fi un motiv si singuratatea. o prietena dea mea care a avut 2 nimfe fetite si la interval de unh an intre ele, mi-a zis azi ca a murit si a doua care o avea. a mai luat una acum si vrea sa ia baietel ca era mereu suparata ca si prima care a murit. de asta zic. nu ca daca ai un papagal singur moare neaparat. cel care e prea singur si nu sta cineva mai mult timp cu el, se abate.....
Eu stiu doua cazuri la una a murit un papagal si a murit si perechea dar la cealalta cunostinta a murit femela dar masculul si acum traieste,de un an aproape a murit perechea, dar cum ziceti voi daca are cine sa se ocupe de ei, acolo sunt o familie cu 2 copii care se joaca cu el
am sa mai pun si eu cateva poze. in prima este cea alba dupa ce i-am dat sa pape ceva proaspat, o felie de dovlecel. in a doua este cea alba si cea galbena cand vine sa pape si ea ceva bun,iar in ultima sunt tot soarecii mei cu aripi cand papa din feliuta si nu se cearta.
Ce pasarici frumoase :angel:
coco a mea a murit:cry::cry::cry::cry: ieri. nu stiu ce sa intamplat m-am trezit dimineata si m-am dus la ea ca de obicei sa o scot afara din colivie statea ghemuita si nu avea putere nici macar sa stea in picioare . am luato de acolo si am incercat sa-i dau sa manance dar nu a vrut nu putea deloc am puso in pat pe o pernuta caci nu se putea tine pe betele ei din colivie si in jumatate de ora a murit :cry::cry::cry: nu ma pot deloc impaca cu ideea cand m-am trezit mi se parea atat de ciudat ca nu ma mai cearta nimeni (sa o scot din colivie) este asa aiurea sa-i vad colivia goala nu imi pot seama ce sa intamplat seara nu avea absolut nimic. ii trecuse raceala cu antibioticul de la nenea doctor nu stitu dar cu siguranta imi voi lua pereche de data asta
Adaugat: 27-05-2009 14:40
snow sunt superbi sa-ti traiasca!!!
Adaugat: 27-05-2009 14:41
avea 2 anisori
greseala este antibioticul ii da organismul peste cap pasarii
imi pare ff rau pt coco :cry: :cry: :cry:
da intradevar si singuratatea este o cauza coco statea ceva singurica.Eu si sotul lucram amandoi in acelasi loc si lucram in ture de 12 ore. noaptea nu era o plroblema caci dormea dar ziua era scandal mare pana veneam mai ales daca vedea soare afara. dar nu se stie oricum de data asta pereche
Adaugat: 27-05-2009 14:47
imi pare rau si pentru paco
cred ca fiecare dintre noi am pierdut cate un animalut drag noua si mai mult din cauza noastra si eu am pierdut multe animalute din cauza ca nu am stiut cum sa le ingrijesc :cry:
da si parearea mea a fost cam aceeasi cu antibioticul a mai patit si o colega de servici acelasi lucru ia dat antibioticul dat de doctor si la 2 saptamani a murit asa ca sfat pentru toata lumea : NU TOTI DOCTORII SE PRICEP LA PAPAGALI AVETI GRIJA!!!!
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus