726

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

OBlonda, iti multumesc inca o data pentru sfaturi si-ti doresc multa sanatate! Chiar ne-ai lipsit de pe forum. :pup: In ceea ce o priveste pe Cocutza, am folosit si metoda cu uleiul, insa nici un rezultat. Outzul chiar nu putea sa iasa, iar cloaca devenise vinetie. Si cum spuneai si tu, prioritara e mamica, nu outzele. Am sa ma duc cu ea iarasi la control sa vedem cum se prezinta, apropo de hernia de care zici. Ai putea totusi sa-mi spui care sunt riscurile in situatia in care are hernie?

Pe tatic il cheama Axi si da, i-am vazut calcandu-se. Din acel moment a inceput toata nebunia: casutza separata, cuib atasat de casutza si, evident, "monitorizarea" lor. big_smile Oricum tot ce-mi doresc e ca scumpii mei, si nu numai, sa fie bine sanatosi si fericiti!

Adriana

727

Multumesc mult elfie! Si voi mi`ati lipsit mult.
In cazul in care nu merge cu uleiul, poti incerca cu vaselina, e mai densa si poate ajuta mai tare.In ceea ce priveste hernia, nu exista leac, eventual, in aprox 1 an plus sau minus, pasarea va muri.Multe femele in perioada ouatului , ce intampina probleme la depunerea oualelor, fac hernie datorita efortului depus.Sper insa din suflet sa nu aiba hernie...Cate oute ai acum?Depune normal? la 2 zile?

>>>>Alexandra<<<<

728

2 outze. Nu depune la doua zile din pacate. Dupa "cezariana", joia trecuta, a facut chiar a doua zi al doilea ou. Iar de atunci a inceput sa i se umfle cloaca din nou. Cred ca creste outzul. Sper...

Adriana

729

Nu e bine...o femela depune normal un ou la 2 zile.Azi da, maine nu, poimaine da, raspoimaine nu..si tot asa...Sa speram ca are out inauntru si ca`l scoate singura...si nu are altceva.S`o duci la control...Succes!

>>>>Alexandra<<<<

730 (edited by elfie 22-05-2009 13:26)

Asta am sa fac. Azi mergem la contol, sa vedem ce zice medicul. Ea e totusi vioaie, activa, prezenta...
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!

Adaugat: 22-05-2009 10:17

Poze cu perechea noastra reproducatoare: Coco si Axi. :heart:

Adriana

731

i-am luat si eu nisip din ala pt papagali, dar este cam mare... neutral ar trebuii sa il mai faram eu? sau poate sa il inghita ? hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

732

La calculator cu mami ma uitam la fotografiile lui elife cu perusii aceia superbi

Adaugat: 22-05-2009 18:42

Bella

Adaugat: 22-05-2009 18:44

Inca trei fotografii

I love animals :heart:

733

luky muky ai 3 papagali? hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

734

nu ii o fotografie de pe net si lam pus pe cipy langa fotografie ii papagalul lui elife

735

aaa smile smile zici ca e unul langa altul smile)

736

stiu

737

Foarte tare! Multumesc din suflet, Luky-muki! Mi-ai facut o adevarata surpriza! :pup: :pup: :pup:
Si ai tai sunt superbi! :heart: Si eu mi-am dorit o fetitza ca Bella ta, dar m-am gandit ca e vremea sa ma opresc. Am 5 perushi, totusi. Desi... daca ma gandesc, Elfie nu are preche. :angel:

Iti multumesc inca o data si numai bine puiutzilor tai!

Adriana

738 (edited by iloveanimals 22-05-2009 21:05)

poate i-ar trebuii o pereche pt ca este posibil sa fure iubitele la ceilalti :angel: totusi sunt monogami trebuie sa traiasca cu pereche cool

739

luky-muky, nu prea vad bine, dar Bella pare a fi Belu.Imi pare ca e mascul.Perusul verde sigur e femela, dar cel galben cu verde nu sunt convinsa! Frumosi, sa`ti traiasca! :heart:

>>>>Alexandra<<<<

740

cel verde e femela si cel galben cu verde baiat... neutral poate a incurcat cand a scris big_smile

741

Am fost ieri cu Coco la vet. E sanatoasa, multumesc lui Dumnezeu! Am intrebat si de depunerea outzelor si mi-a zis ca nu-i o regula sa depuna la 2 zile, iar in cazul Cocutzei (pauza de 1 sapt) mi-a zis ca totul e ok din moment ce a reusit sa-l faca pe al doilea singura, iar celelalte vor veni si ele cand se va retrage cloaca. Deocamdata nu au cum sa coboare. M-a asigurat ca vor veni si alte outze pentru ca sunt deja formate. E doar o chestiune de timp.

M-am bucurat mult sa aflu ca scumpetea mea e bine!

Adriana

742

scuze dar mereu ii incurc big_smile niciodata nu tin minte caam avut o femela galbena si o chema bella si acum mereu spun ca cipy e bella big_smile

Adaugat: 23-05-2009 12:42

dar de acum mam obisnuit sai spun lu Cipy,, Cipy si lu Bella, Bella tongue

Adaugat: 23-05-2009 12:44

eu la amandoi le ziceam Bella smile dar acum nu o sa ma mai incurc :k:

743

felicitari elfie ma bucur ca (virgula) coco e bine :pls:

744

Multumesc! E cea mai mare bucurie sa stii ca animalutzul tau e bine.
Ce face Snowy? Nu ne-ai mai povestit de ea. Ne cam faci sa jinduim si dupa poze... wink

Adriana

745

As avea o intrebare,am vazut la despre ninfe ca faceau perusii baie si mi-am amintit de ce voiam sa intreb,perusii mei nu au facut baie niciodata cred si daca au facut au facut cand erau foarte mititei (cateva luni) acum avand 7 respectiv 8 ani vor pati ceva daca le fac baie?

746

e un el :rusine: ce sa mai faca si el invata in fiecare zi mai mult... big_smile acum daca bag mana l el in colivie se urca pe deget vine pe mana si iese afara, inainte doar se urca pe deget...mai de urca si pe umar cand are el chef smile daca vreau eu sa il urc nu vrea :wis: cand ii pun video dupa youtube cu perusi care vorbesc face si el ca ei :angel: chiar mai devreme i-am pus unul in care zice un perus ff des cuvantul puiu si acum vad ca nu mai tace :k:

Adaugat: 23-05-2009 13:07

luky-muky wrote:

As avea o intrebare,am vazut la despre ninfe ca faceau perusii baie si mi-am amintit de ce voiam sa intreb,perusii mei nu au facut baie niciodata cred si daca au facut au facut cand erau foarte mititei (cateva luni) acum avand 7 respectiv 8 ani vor pati ceva daca le fac baie?

nu vor patii nimic, baia e ff importanta pt pasari, si in natura pasarile se balacesc pe unde apuca ...singuri nu o sa faca asa ca mai bine stropestei cu apa la temperatura camerei

747

Nu, nu vor pati nimic. Din contra, lor le place sa faca baitza. Pune-le o cadita cu apa la temperatura camerei sau o farfurioara, ceva in care se pot balaci, iar restul il fac ei. Daca nu vor sa faca baitza, pentru ca nu sunt obisnuiti, poti sa-i stropesti putin, dar sa ai grija sa nu-i stropesti prea mult, adica sa le ajunga apa dincolo de puful lor. S-ar putea sa raceasca, si nu e bine. Doua, trei pulverizari usoare si sa vezi cum or sa se simta mai bine. Cu timpul le pui si cadita cu apa si or sa se descurce singurei.

De asemenea, vezi ca ei isi fac baie singuri doar cand simt ei nevoia. Spre exemplu, daca le pui o data la doua zile cadita si vezi ca la un moment dat nu se imbaiaza, nu-i face probleme. Cand vor vrea, o vor face.

Multa sanatate Bellutzei si lui Cipy! Ai doi perushi superbi! Sa-ti traiasca!

Adriana

748

sigur nu vor patii nimic eu nu vreau sa pateasca ceva :cry:

Adaugat: 23-05-2009 13:11

ms elofe si al ai tai sunt superbi si eu vreau mai multe pasari o sami iau si doi canari dar mai incolo ca acum vreau ninfa :rusine:

Adaugat: 23-05-2009 13:13

elife*

Adaugat: 23-05-2009 13:14

scz pentru crese;li nu stiu ce are tastatura nici nu sterge literele pe care le gresesc si cate o datanici space nu merge

749

iloveamals wrote:

e un el :rusine: ce sa mai faca si el invata in fiecare zi mai mult... big_smile acum daca bag mana l el in colivie se urca pe deget vine pe mana si iese afara, inainte doar se urca pe deget...mai de urca si pe umar cand are el chef smile daca vreau eu sa il urc nu vrea :wis: cand ii pun video dupa youtube cu perusi care vorbesc face si el ca ei :angel: chiar mai devreme i-am pus unul in care zice un perus ff des cuvantul puiu si acum vad ca nu mai tace :k:

Ce scump e! Stii ca ai toate sansele sa-l faci sa si vorbeasca! Asa era Mimi al meu... Il luam peste tot cu mine prin casa si statea pe umar fara nici o problema. Dadea si pup, vorbea cu toata lumea si la propriu si la figurat. Era o scumpete!

Daca ai sa vorbesti tot timpul cu Snowy si ai sa-l iei cu tine peste tot, ai toate sansele sa faci din el ce vrei. Iti doresc din inima sa-ti traiasca mult si sa fie sanatos!

Adriana

750 (edited by iloveanimals 23-05-2009 12:30)

merci la fel elfie :pup: sa ne traiasca la toti cei care iubim animalele :pls: