701

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mai esti?:)

Adaugat: 19-05-2009 23:14

am citit ca medicul recomanda sa li se taie putin din varful aripilor ca daca stau mai mult in colivie le incomodeaza

Adaugat: 19-05-2009 23:17

cam la cat timp va trebui sa le duc la doctor la un consult?

702 (edited by iloveanimals 19-05-2009 22:22)

si de ce sa tii pasarea inchisa cand ai destul loc in camera sa o lasi si pe ea 20 de min libera...li se taie aripile numai daca este prea rea si nu poti sa o dresezi sau macar sa te atingi de ea :wow: dar la tine nu este cazul...asteptam poze cu perusii daca ai :angel:

Adaugat: 19-05-2009 23:20

anca_motz wrote:

cam la cat timp va trebui sa le duc la doctor la un consult?

depinde, ar trebuii pe fiecare luna...de cum ai timp smile daca e bolnava trebuie sa o duci urgent si nu sa o consulte trebuie sa ii faca si ei niste analize neutral

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

703

ok.mersi mult ca m-ai ajutat!te pup,si sper sa ne mai scriem.o seara si o noapte placuta sa ai.pa pa

Adaugat: 19-05-2009 23:30

smile

Adaugat: 19-05-2009 23:34

:pup:

Adaugat: 19-05-2009 23:36

e cineva pe aici?:)

Adaugat: 20-05-2009 09:20

smile

Adaugat: 20-05-2009 09:21

sad

704

Da, anca_motz, eu sunt pe aici! Bine ai venit pe forum! :ok: Poze cu micutzul tau nu ai?

Adriana

705

nu am putut sa le fac ca aparatul foto e la sotul meu care e plecat si ajunge doar sambata.dar promit ca o sa ma mandresc cu ei pe aici:)

Adaugat: 20-05-2009 16:27

am o problema cu unul din ei.ii cam cade din pene si am vazut pe spate cand se infoaie e un pic golas.are o portiune unde nu are puf deloc,in schimb e vioi.oare are vreo problema?:(

Adaugat: 20-05-2009 16:34

imi raspunde cineva?va rog!

706

anca_motz wrote:

am o problema cu unul din ei.ii cam cade din pene si am vazut pe spate cand se infoaie e un pic golas.are o portiune unde nu are puf deloc,in schimb e vioi.oare are vreo problema?:(

naparleste, e normal :k: cumpara-le vitamine pt pene si niste calciu le-ar trebuii, ou fiert tare, coakja de ou faramitzata

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

707

anca, nu te supara, dar ai avut cel putin 10 posturi total aiurea..incearca si tu sa concentrezi tot intr unul singur..daca scrii de mai multe ori te asigur ca nu vei avea mai mare succes.
bine ai venit pe forum

708

ok,am inteles,numai ca eu nu am mai fost niciodata pe nici un forum,am crezut ca e ca pe mes,dar o sa ma acomodez:merci:forumul functioneaza greu sau asa greu mi se raspunde?

709 (edited by iloveanimals 20-05-2009 17:55)

anca_motz wrote:

ok,am inteles,numai ca eu nu am mai fost niciodata pe nici un forum,am crezut ca e ca pe mes,dar o sa ma acomodez:merci:forumul functioneaza greu sau asa greu mi se raspunde?

nu este in niciun caz ca pe mess, e total diferit tongue suntem pe internet cand dai sa trimiti mesajul se deschide o alta pagina web, nu e ca la mess sa vorbesti doar cu o singura persoana si aceea sa vada imediat mesajul :pls:

710

kuky prezinta de aproximativ 3 saptamani un fel de "inecat"...parca regurgiteaza,se ineaca si tuseste....i se intampla de 5-6 ori la rand ,apoi plescaie.....totusi,nu pare a fi tuse,nici stranut,
Voi,cei ce ati avut perushi care au regurgitat...ce credeti...e vorba de REGURGITARE ?

yoyo

711

smire o pasare care regurgiteaza se duce la fiinta/obiectul pe care vrea sa il hraneasca, iar cea care vomita sta infoiata, nemiscata si este ff murdara...al tau ai spus ca este activ din cate imi amintesc, e posibil sa se fi indragostit de ceva/cineva si sa vrea sa o/il hraneasca big_smile

712

am vazut-o azi pe perusita mea band apa,sunt tare fericita!dar sunt putin si necajita din cauza lui,ca-i lipseste acel puf de pe spate.as vrea sa ii duc la un veterinar pt un consult ca sa fiu sigura ca sunt perfect sanatosi.cam cat ar costa o consultatie?

713

cred ca s-a indragostit de sine...inca ii e frica de avansurile lui yoyo...cand pare ca tuseste asa...e singur...si ce-i vine in gura dupa eforturile de tuse, plescaie si inghite

yoyo

714

smire wrote:

cred ca s-a indragostit de sine...inca ii e frica de avansurile lui yoyo...cand pare ca tuseste asa...e singur...si ce-i vine in gura dupa eforturile de tuse, plescaie si inghite

este posibil smile sau poate vrea sa ii dea mancarica lui ,lui yoyo dar ii e prea teama :angel: poate e mai rusinos :rusine:

715

Smire, eu zic ca nu ai motiv de ingrijorare. Si Cocutza mea face la fel. Regurgiteaza. Daca ar fi sa-i fie rau, ar vomita direct si sigur ai vedea. Iar cu tusitul... nu cumva e racit? Ia uita-te daca-i curge nasucul.

Anca_motz, consultatia s-ar putea sa te coste in jur de 10 lei. Dar nu o lua de buna. Fiecare medic are tarifele lui. Mie atat mi-a luat pentru "cezariana" Cocutzei. Iar in ceea ce priveste puiutzul, cred ca naparleste. Nu ai de ce sa te ingrijorezi, or sa-i creasca penutzele la loc. Acum depinde si unde si in ce conditii a fost tinut inainte sa-l cumperi tu. Si asta ar putea constitui o cauza.

Numai bine animalutzelor voastre!

Adriana

716

,,anca_motz" ti'a zis omul ca e ceva normal, naparleste...da'i calciu.

717

nimfa185 wrote:

nu  trebuia sa  pui  mana  pe outz:(

Nu are nici o treaba faza cu pusul mainii pe ou.Poti pune mana si pe oua, si pe pui, fara nici o problema.Eu verificam frecvent ouale, sa vad care ar fi fertile si care nu, si puii, ii scoteam din cuib sa ma uit daca au gusa plina, daca parintii ii hranesc, si daca sunt grasuti, daca au rani...Perusii nu sunt ca pasarile salbatice, si`au pierdut multe din instincte.Daca observi, un perus bland, cand vede un caine nu fuge de el, nu stie ca ar putea fi pradator, sa`l pape.Mai degraba ar fugi cainele de perus.Un perus salbatic, din australia, probabil ca ar fugi de caine cu sufletul la gura!
Un perus bland nu trebuie sa "alerge" toata ziua dupa mancare, apa,insecte, au totul de`a gata.
Elfie, bine ca ai salvat fetita, imi pare rau ca nu am fost la timp pe forum sa`ti scriu repede, m`am simtit nasol in ultima vreme.Daca mai intampini probleme de genul asta, unge`i cloaca cu putin ulei, 2-3 picaturi, va iesi oul mai repede.Stiu ca o sa ziceti ca uleiul e gras, si ca poate va acoperi porii oului si poate nu va mai fi fertil, dar intre ou si femela, prioritara e salvarea femelei.Bine ca ai dus`o la medic, la unul care s`a priceput si si`a dat seama despre ce e vorba,pana nu a fost prea tarziu, altfel , daca nu`i acordai tu primul ajutor, si nu scotea outul din ea, nu avea nici o sansa de supravietuire.Femelele care intampina probleme la "nastere" fac cel mai frecvent hernie.Uita`te daca cloaca este ok, daca nu are nici o inflamatie, nici o bubita sangerand, nimic.Succes, si la cat mai multi pui frumosi.Cine e taticul lor? I`ai vazut calcandu`se?
Bun venit celor "noi"!

>>>>Alexandra<<<<

718

sunt suparata!acuma dimineata papagalul meu a facut diaree sta infoiat in pene si e tare suparat.va rog sa-mi raspundeti

719

cel mai bine ar fi sa mergi la doctor...de diaree il poti trata si tu,dar sa nu cumva sa fie mai mult de atat....o diaree poate ascunde si alte boli....mai bine cauta un vet bun

yoyo

720

am fost cu ei la doctor si mi-a zis ca nu stie exact cauza.le-a facut la amandoi o injectie,lea dat niste vitamine,cu toate ca numai baietelul e bolnav,dar mi-a zis sa nu cumva sa ia si fetita.cand am plecat cu ei fetita era vesela,dar acum are si ea diaree.doctorul mi-a zis ca in urma cu 2zile a avut tot asa 2 papagali dar au murt amandoi.mi-e asa de frica!!!oare de ce face si ea acum diaree?nu mai sunt veseli acum!

Adaugat: 21-05-2009 10:33

l-am sunat pe doctor si mi-a zis ca sufera de salmoneloza,o intoxicatie alimentara de la oul fiert care le-am dat!am tot cauta pe net despre aceasta boala dar numai la om gasesc,la papagali nu.dak stiti mai multe despre aceasta boala va rog scriti-mi.

721

imi pare rau anca_motz neutral

si eu sunt trista..pufarina papagalitsa mea .. am patru papagali...i-am pus in colivie afara si le-am acoperit colivia cu un prosop...pufarina ..i s-a agatat in jurul gatului o ata de la prosop..:| si era sange...i-am scos ata dar mi-e frik sa nu moara

nah..:|:|:|:| :cry: :cry: :cry:

I :heart: my animals. I :heart: Aky :heart: ( Ciobanesc German cu Pedigree ) :heart:

722

mai bine i-ai duce la doctor ca am auzit ca pt ei si o picatura de sange conteaza,sunt f sensibili,mai bine sa mergi cu ei ca si mie mi-e asa de frica,n-am mai avut niciodata nici un animal si nu ma prea pricep

723 (edited by smire 21-05-2009 12:02)

nu puteti lasa pasarile asa...mergeti al farmacie si luati-le ceva,dar aveti grija sa nu va imbrobodeasca farmacista(cititi prospectul akolo in magazin, k eu mi-am luat tzeapa...ceea ce va vinde sa fie pt papagali ,nu pt pisici sau vaci)... daca nu au ce trebuie ,skimbati farmacia,k si-asa sunt destule....
Anca-motz,al meu cand a avut diaree i-am dat mei fiert si uscat bine si in lok de apa i-am pus o infuzie de menta (in 250 ml de apa clocotita am pus un plik de ceai de menta de 2grame...am lasat asa 2-3 minute,apoi am scos plicul si,cand s-a racit,i-am pus ceaiul in adapatoare)....poti pune ceaiul si-n caditza in care se balacesc,k ei "gusta" apa inainte de a se scalda si-s sanse mai mari sa bea...Unii zic ca e riscant,k ar putea fi kiar otravitor....eu am facut asa si spre seara deja scaunul era bine....Trebuia sa-i separi cand ai vazut ca unul se simte mai rau.....

yoyo

724

se simt mai bine acuma,se mai misca,beau f multa apa,dar mai au diaree.e diferita acum fata de cum a fost dimineata.acum e tare apoasa.oare cat timp le trebuie pana isi revin?
pufarina ta cum se simte?

Adaugat: 21-05-2009 15:29

doctorul mi-a zis sa bea numai apa in care le-a administrat ceva vitamine si sa manance doar seminte.sper sa-si revina complet ca deja se simt mai bine.:)

725

Anca, daca ai citi  si ce s`a scris pana acum, ai avea raspunsuri pentru intrebarile tale.Pune manuta si citeste cele 30 si ceva de pagini, ca nu e mult de citit.S`a mai zis ca , pentru diaree, sunt bune crengile de salcie, ceaiul de menta fara zahar binenteles, dar cel  mai bun e Diropurul,produs de Sera.E fff eficient, nu ca vitaminele la 4 roni care miros urat si e mai mult apa.A zis bine doctorul, cat timp are diaree, sa nu`i dai hrana moale(fructe, verdeata, legume) ci numai seminte.Cumpara`i Diropur totusi, e ceva mai scump dar merita, parerea mea, are efect imediat.Toti doctorii veterinari le fac perusilor injectii, nu conteaza ce boala au, si le dau vitamine de pus in apa, sau antibiotice.NU E BINE!! GANDITI`VA, UN PERUS LA CATEVA GRAME, PERFORAT DE UN AC DE INJECTIE!plus de asta, antibioticul le da mai mult peste cap organismul perusului...in locul tau anca, faceam 180 grade si ieseam pe usa.Multi au patit asa, si cam a doua zi le`au murit perusii de la acea injectie.
Evita sa le dai verdeata cu apa pe ele, mere alterate, cam 90% diareea este provocata de apa de pe verdeata.Du`te afara si cauta o salcie si rupe`i niste crengute si lasa`le permanent acolo.Le mai schimbi cand sunt roase.De multe ori chiar previne diareea.
Salmonela? hmm...dar ce analize le`a facut perusilor?? Cum si`a dat seama? poti zice asa..din ochi? Omu`si da cu presupusul, insa putini sunt cei ce cunosc.Daca tot a zis de boala asta, de ce nu l`ai intrebat de tratament special pentru ea, sau ce inseamna acea boala, in loc sa cauti pe google in zadar...
Ma bucur ca se simt mai bine, sa fie sanatosi!Sa ne pui si noua poze!

Adaugat: 21-05-2009 18:03

crazy_and_purple wrote:

imi pare rau anca_motz neutral

si eu sunt trista..pufarina papagalitsa mea .. am patru papagali...i-am pus in colivie afara si le-am acoperit colivia cu un prosop...pufarina ..i s-a agatat in jurul gatului o ata de la prosop..:| si era sange...i-am scos ata dar mi-e frik sa nu moara

nah..:|:|:|:| :cry: :cry: :cry:

Da`o cu Sanipur daca are rani.E un dezinfectant bun.Aveti grija la jucarele, ate si toate alea.Sunt foarte atractive pentru perusi, insa, daca nu sunt sub supraveghere non`stop, apar imediat problemele deoarece nu stau locului, sunt activi, curiosi, isi baga nasul peste tot.Pune`i un cearsaf ceva deasupra.Prosopul e prea gros pe caldura asta.Ai grija la ate.Sper sa fie bine.

>>>>Alexandra<<<<