1,701

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Si Hanny are aceeasi problema dupa creasta,are mai putine pene.Dar dupa cum am mai citit pe forum ,e ceva care se poate intampla si m-am mai linistit.

Si dupa ce pap floricele....

http://i40.tinypic.com/2co1jyq.jpg

.......o ajut pe mami sa scrie pe forum:)

http://i44.tinypic.com/2mw7bz5.jpg

Adaugat: 19-05-2009 13:24

grimm wrote:

Si in colivie se zbate f rau  de se loveste la aripi..

Parearea mea,daca ai mai mult timp la dispozitie,sa pui colivia langa tine si sa vorbesti cu puiul.Sa se obisnuiasca cu vocea ta,cu miscarile,cu apropierea si sa vada ca nu i se intampla nimic.E nevoie de timp dar daca-l tii alaturi de tine va fi bine:)

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,702

Multumesc tutror.Iam luat niste vitamine pt pene si le-am amestecat cu mancarea.Sunt sigur ca o sa ii creasca puf pe cap.nu am fost fraierit put ca domnul de unde am cumparat-o este crescator de papagali si este amabil.nu se sperie de mn.Cateodata pot baga mana in cusca dar ea/el se da la oparte facandu-mi loc..uitati o poza cu el/ea.si acum am observat o alta problema.Faptul ca tremura mereu este normal?

Adaugat: 19-05-2009 18:08

Hanny are mai multe pene dupa creasta decat Paulie(papagalul meu)?

Adaugat: 19-05-2009 18:18

Cine poate afla varsta nimfei citind inelul de pe picior?veterinarul?

1,703

Ce scump e Paulie al tau! Sa-ti traiasca! Am si eu un Paulie, dar e Micul Alexandru si la fel l-am luat: fara pene pe caputz, datorita conditiilor in care era tinut. sad Acum au inceput sa-i creasca penutzele. Sigur or sa-i creasca si lui Paulie al tau.

Inca o data: sa-ti traiasca si sa te bucuri de el!

Adriana

1,704

Multumesc foarte mult.Eventual si eu am vrut sa-mi iau in Micul Alexandru.Mi-ai dat multa nadejde.Astept imagini cu Paulie al tau:pls:

1,705

Imagini cu scumpul meu Paulie gasesti la topicul "Micul Alexander". In schimb, asteptam poze noi cu Paulie al tau si sa ne povestesti cum progreseaza. :sanatate:

Adriana

1,706

E foarte dragalas.e pui nu?daca nu te deranjeaza imi poti spune si mie de unde l-ai luat si cu ce pret? :angel:

Adaugat: 19-05-2009 20:34

Din poza tie ti se pare ca e baiat sau fetita?

1,707

daca are puncte pe aripi si pe coada e fetita, daca nu are e baiat :Ddar la pui stiu ca au si fetele si baietii neutral

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,708

grimm wrote:

E foarte dragalas.e pui nu?daca nu te deranjeaza imi poti spune si mie de unde l-ai luat si cu ce pret? :angel:

L-am luat din piata si am dat 250 lei pe el. Nenea de la care l-am luat mi-a zis ca are 1 an si 8 luni. El e mai blandutz asa si, intr-adevar, pare puiut desi are gulerash. Oricum, e tare scump! :heart:

Adriana

1,709

grimm wrote:

Hanny are mai multe pene dupa creasta decat Paulie(papagalul meu)?

Da,putin mai multe.Ea ,oricum a schimbat ceva randuri de pene de 5 ani.Pune-i pe acolo unde  a fost lovit  ulei de ricin.Pui putin pe deget si apoi il ungi.Problema e ca ,deocamdata n-o sa poti sa te apropii prea tare de micutz.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,710

SUANA. ma bucur sa te vad din nou cu poze. de ce nu mai pui ca sunt frumoase? pupici pt Star.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,711

Vesti bune.Dupa doua zile de cand l-am cumparat am reusit sa-l magai si sa-l iau pe mana. plus a inceput sa scoata niste suieraturi. :k:

1,712

grimm, imi pare rau sa te dezamagesc dar vazand marimea cozii si a crestei, sigur nimfa ta nu are 2-4 luni, eu zic ca a trecut de 1 an. ma contrazice cineva smile?
fata mea, care are intre 6 si 9 luni are coada si creasta mult mai mica.
sanatos sa fie, restul conteaza mai putin. iar daca ai reusit sa-l si mangai, inseamna ca a fost crescut fara frica de oameni...
succes!

1,713

Pot afla data nasterii de pe inelul de pe picior insa nu stiu sa-l descifrez... mad

1,714

ce scrie pe inel?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,715

nu pot vedea dar stiu ca pe aceste inele se scrie data nasterii.Dupa parerea ta ce varsta crezi ca are?

1,716

nu prea stiu big_smile nu ma pricep la nimfe, dar seamana ff mult cu a Suanei, si la creasta si la coada, dar puii sunt singurii care nu se sperie repede ,daca nimfa ta e mai batrana chiar si de la un crescator daca ai luat-o tot cred ca s-ar ferii de mana, numai sa fie un crescator care reproduce doar cateva perechi(2-3) ...pe inel ar trebuii sa scrie ceva de genu' 07, 08 , 09...incearca sa te mai uiti pe el poate vezi vreun numar ceva hmm

1,717

liv3, depinde cum au fost crescuti de pui;) daca au avut conditii foarte bune si o voliera la dispozitie, sigur le va creste mult mai usor coada si creasta;) o seara buna:)

1,718

Eu l-am luat de la un domn Balanoiu Sorin. :bang:

1,719

sunt si eu de acord cu Alex! eu am fetitele de la crescator si le-am luat foarte blandute si aveau 8 luni atunci. erau mai mari decat baietii care sunt trecuti de un an. cel mai bine si recomandabil e sa ai papagali de la crescatori. eu am si asa si din pet shop si diferenta este foarte mare. se acomodeaza foarte greu cei din magazin fata de cei de la crescator. asa ca e foarte bine daca il are de unde il are si ca cel mai important e sa fie sanatos. dupa inel nu stiu ce sa zic! unul din baietii mei avea inel de aluminiu la picior si nimic  inscris pe el. deci pot fi puse doar de forma .

- Mary-

1,720 (edited by suana 21-05-2009 10:03)

Silver.....la inaltzime:)

http://i43.tinypic.com/676vip.jpg

Dragul de el a fost luat de la cineva care-l tinea intr-o cutie in piata peste noapte,in loc stramt si era vai si amar de capul lui.L-am luat pentru ca mi-a fost mila de el dar si pentru ca era frumos ,chiar si asa necajit cum era.Ne-a trebuit un timp pana s-a acomodat cu noi dar acum nu mai e sperios deloc.A imitat-o pe Hanny si a prins curaj sa se apropie de noi.Acum mananca chiar din mana daca ii dam ceva.

Adaugat: 21-05-2009 10:53

Imi astept randul sa fac baitza....:)

http://i39.tinypic.com/sb117k.jpg

Si dupa ce am reusit,asa ma bucur.....

http://i42.tinypic.com/255rmkp.jpg

http://i43.tinypic.com/15eekw9.jpg

1,721

Salutare la toata lumea a mei nu stiti de ce nu vor sa faca baitza? adika le tot pun apa in colivie si nu se baga niciodata in ea adika eu nu am observat niciodata numai apa murdara cand vin acasa sad ce inseamna asta ?

Adaugat: 21-05-2009 11:15

frumoase nimfe aveti si ma bucur pt voi smile

1,722

Ai mei ma anuntza cand vor sa faca baie.Cand umblu la chiuveta coboara pe ea si atunci stiu ca trebuie sa le pregatesc farfuria.......
TUalina,nu stiu de ce ai tai nu fac baie.Apa se murdareste pentru ca e in colivie si probabil e un amestec de seminte si gainatz de la ei.

1,723

buna.de cateva zile sa tot certau fetele mele si nu stiam "de ce".acum am gasit solutia uitati: :k:

si in plus stam in balcon afara unde ne place foarte mult :rusine: ,mai ales ca avem un mar verde si frumos (mai mancam cateodata din frunzele lui :rusine:  dar sa nu spuneti la nimeni :wis: ) si mai este si plin de pasarele care ne canta si ne incanta. :angel:

1,724

si noi ne-am mutat locatia in balcon si suntem foarte multumiti. ieri am facut si noi baita ca era tare cald. aici zburam si ne jucam in voie. mai avem musafiri , doi porumbei care vor mancare de le noi si ne bucuram sa-i vedem.

Adaugat: 23-05-2009 10:03

TUalina wrote:

Salutare la toata lumea a mei nu stiti de ce nu vor sa faca baitza? adika le tot pun apa in colivie si nu se baga niciodata in ea adika eu nu am observat niciodata numai apa murdara cand vin acasa sad ce inseamna asta ?

stropestei cu apa cand vrei. i-a o sticla de la solutie pt geamuri si spal-o bine iar apoi cu apa calduta, ca de vara, stropestei bine. sa vezi ca o sa le placa. nu le pune apa in colivie ca tot degeaba.dupa o perioada o sa le pui apa dar dupa ce o sa se invete cu baita.

- Mary-

1,725

nici al meu nu vrea sa faca baitza...cand il stropesc cu apa cam fuge...dar stiu ca ii place ca dupaia are o figura mai vesela cool