1,676 (edited by Robertin 10-05-2009 21:22)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

am facut si poze...o sa incerc sa le atasez

Edit : am citit undeva ca nu e recomandat sa ai colovie rotunda...e adevarat ? A fost singura mai mare care mi-o puteam permite la momentul respectiv...
Acum am de gand sa construiesc eu una paralelipipedica...
Se poate folosi plasa galvanizata ? Sa nu fie toxica cumva ? Si schelet de aluminiu ?

1,677

Robertin wrote:

Se poate folosi plasa galvanizata ? Sa nu fie toxica cumva ? Si schelet de aluminiu ?

Asa am eu voliera la perusi, din schelet de aluminiu si plasa galvanizata.
Se zice ca, colivia rotunda ii dezorienteaza, si daca are colturi se simt mai in siguranta..

>>>>Alexandra<<<<

1,678

oky....asha o sa fac voliera atunci ...mc OBlonda si merci mult snow wink

1,679

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … alul-nimfa

citeste  aci  si ai sa   intelegi care  sta treaba:)

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,680 (edited by snow 11-05-2009 09:38)

nimfa 185 cand iti iei papagal?

1,681

nush ... cat de  curand  in primu rand sa ma  ocup de dodo sa stea afara ca sa facut deja  mare si strica deja  prin casa, va anunt  eu  cand  imi iau si o sa iau de  mic la 2 luni cu  carnet de sanatate

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,682

Robertin, nu are leagan Nimfa ? sau nu le trebuie ?

1,683

salut. robertin sa stii ca acum are probleme de acomodare si cu scrasnitul cocului si ai mei fac la fel cand stau linistiti deci nu iti fa griji ca nu este nici o problema si daca vrei sa inte in cusca trimiteo spre cusca si va intra ea singura de acolo. noi avem 3 oua care acum le clocesc ei doi impreuna, coco nici nu ma lasa sa ma apropiu de cusca pt ca ma bate si daca i deschid usa numai pe mine ma bate dar pe mama si pe tata merge si incepe sa se curete.

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,684

am sa pun si eu 3 poze cu buburuzele mele.

1,685

cat de frumoase sunt! superbe! am avut si eu un baiat asa galben demult dar mi-ar placea sa gasesc un exemplar Whiteface cum ai tu. sa-ti traiasca!

1,686

abia astept sa  imi iau  nimfa:D am  facut o greseala cu  dodo ca  acuma   e din ce e mai  greu

==>Misu<==

1,687

liv3 wrote:

cat de frumoase sunt! superbe! am avut si eu un baiat asa galben demult dar mi-ar placea sa gasesc un exemplar Whiteface cum ai tu. sa-ti traiasca!

nu este un whiteface aceasta mutatie este mai usor de gasit,ci este whiteface perlat pied care este noua la noi in tara eu una am avut noroc cu cineva care aduce animale din Ungaria si a pastrat-o pt mine.
p.s este femela

1,688 (edited by liv3 12-05-2009 19:43)

pai doar nu vroiai sa zic "o exemplara" big_smile. stiu ca-s fetite amandoua.
am o vecina deasupra care are un baietel nimfa f galagios si pe motiv ca-i f bolnava il va da. as putea sa-i zic sa-l dea cuiva dintre noi daca il doreste.

1,689 (edited by snow 12-05-2009 22:01)

liv3 daca este baietel sigur l-as putea lua eu pt ca sunt in cautare de 2 baieti.sa imi pui cateva poze cu el.acum masculii sunt galagiosi pt ca mai este putin si vor termina perioada de imperechiere.

1,690

asta a fost galagios tot timpul smile  si sigur e baiat la cat poate urla de mult big_smile
voi incerca sa ma duc la vecini sa ii fac si poze si sa-mi spuna sigur ce decid cu el.

1,691

salutare. noi inca nu avem nici un pui iesit dar a speram ca vom avea... ma bucur ca auzim numai de bine si nimfa185 sper sa iti gasesti o nimfa care sa se ataseze de tine...

1,692

luna asta sau abia de  luna  viitoare  imi iau   nimfa poate  pereche :heart: :merci:

==>Misu<==

1,693

cam greu cu scrisul pe aici! la noi totul e bine si ne iubim mereu, ne jucam prin camera si tot din astea. nu avem sanse de pui acum, dar cand o fi o fi. Bombonel a primit o fetita care e foarte galagioasa si pe care o iubeste si o pune la respect. mi-a dat-o o vecina care a plecat in Italia si i-a fost mila de Bobuta. l-am adus acasa si e fericit ca e cu fratele lui , chiar daca nu stau la un loc si sunt separati. am crezut ca nimfa care am primit-o e baiat dar se pare ca e fetita. canta mereu. o are de un an si jumate si zicea ca e baietel, pana am mers la ea si am vazut-o.

Adaugat: 18-05-2009 09:28

aici nu suntem acasa pe crenguta ci la mamaia, unde ne-am cunoscut.in prima poza i-am adus acasa si ne jucam cu noua venita pt ca e cea mai blanduta din toti.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,694

foarte fumoasa nimfa deyseby sa aveti parte de ea...

1,695

Mi-am cumparat si eu o nimfa.Am avut cateva probleme cu acomodarea.la inceput nu am putut sa o bag in colivie.a inceput sa se sbata f f tare si si-a blocat aripa intre gratiile custii.oricum ...el/ea e f f f f f chel in spatele crestei.asa inseamna ca e pui?.As putea primi cateva informatii de la un detinator de nimfe?:merci::merci::merci:

1,696

grimm wrote:

Mi-am cumparat si eu o nimfa.Am avut cateva probleme cu acomodarea.la inceput nu am putut sa o bag in colivie.a inceput sa se sbata f f tare si si-a blocat aripa intre gratiile custii.oricum ...el/ea e f f f f f chel in spatele crestei.asa inseamna ca e pui?.As putea primi cateva informatii de la un detinator de nimfe?:merci::merci::merci:

faptul ca este chela in spatele crestei nu inseamna ca este pui,ci pur si simplu asa este ea si asa va ramane.si in general nimfele de culoare lutino (adica alb-galbuie) sunt asa.
cat despre acomodare asa se intampla dar daca ai lasat-o afara din colivie las-o pe ea sa intre inauntru ca sa eviti micile accidente.chiar daca nu intra pe seara in colivie o sa intre atunci cand ii este foame si sete.

1,697

Ms Snow.Vanzatorul de unde am cumparat nimfa a pus ca e pui 2-4 luni si mi-a zis ca din cauza asta este chel.Inca mai am sperante ca o sa-i creasca fulgi noi.:)Si mai e cv...nimfa mea e destul de slabuta:(

Adaugat: 19-05-2009 06:34

Si in colivie se zbate f rau  de se loveste la aripi..

Adaugat: 19-05-2009 06:46

pt a pune imagini trebuie sa imi fac cont la photobucket?

1,698 (edited by liv3 19-05-2009 08:02)

grimm, fa-i poza pe intregime ca sa vad cat de mare e puiul tau. intr-adevar, cei din rasa Lutino sunt cam cheluti uneori sub creasta, insa nu tot timpul.... alei mele nimfe ii crestea puful uneori si acolo
poti incarca imagini si pe www.imageshack.com fara a avea cont...

in general puii sunt foarte stangaci si se pot lovi in incercarea lor de a exersa zborul. cred ca ar trebui sa o tii o perioada mai lunga in colivie pana se obisnuieste cu tine si vei putea sa o mangai si sa o tii pe deget. nu ii da drumul afara din colivie inainte sa te accepte si sa scape de frica. eu am gresit cu masculul meu ca i-am dat drumul foarte repede inainte de a se invata cu mine si acum este foarte salbatic.

1,699 (edited by deyseby 19-05-2009 08:19)

GRIMM.la nimfa ta vad ceva sange dupa creasta si asta nu e bine. cei lutino au mai putine pene sau puf dupa creasta dar nu asa cum e la tine. probabil a fost batuta de altii. in rest arata f bine si sa te bucuri de ea.vorbeste calm si mult cu ea si o sa se imprieteneasca mai repede.daca o intretii bine o sa se faca foarte frumoasa.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,700

grimm teai lasat de  pacalita asta am  patit exact ca  tine  smile zicea  ala de acolo de  unde am  luato si zicea ca  e pui de 3-4luni dar  uite ca  na  fost asa a fost batran... ai grija ce faci

==>Misu<==