1,651

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

OBlonda wrote:

liv3 te duci prin paduri, parcuri, si sunt pe jos de`a crengute, cu toate formele dorite. :k:

asa am luat-o si eu , din padure, dar erau cregile prea in sus si nu puteau sta. asa ca le-am taiat si le-am prins drepte.

Adaugat: 05-05-2009 09:34

asa arata crenguta la inceput

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,652

deyseby sa stii ca im place cum le confectionezi jucariile la nimfel tale ai foarte mult talent si imaginatie...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,653

si mie smile, mai mai ca te-as ruga sa-mi faci si mie una big_smile
glumesc...

1,654

liv3 wrote:

glumesc...

sincer, mie mia zis Snow sa le fac si sa nu dau bani pe ele si am incercat. multumesc. i-am furat meseria.

- Mary-

1,655

deyseby wrote:
liv3 wrote:

glumesc...

sincer, mie mia zis Snow sa le fac si sa nu dau bani pe ele si am incercat. multumesc. i-am furat meseria.

smile sa stii ca pt idei cer bani tongue glumesc :k:
pai de  ce sa dai o groaza de bani pe ele cand o parte din ele poti sa le faci acasa,nu vad rostul
tot ce ai nevoie este putina imaginatie,cateva suruburi, funie, sarma, bete,clopotei pt pisica si cateva scule cu care sa iti faci treaba.

1,656

nu e nevoie de cateva scule neaparat. se pot face si cu cutitul. daca taie bine, in cazul in care nu se gasesc scule.

- Mary-

1,657

am uitat sa te intreb daca ai tratat lemnul si ce fel esenta de lemn ai folosit?

1,658

liv3 wrote:

am uitat sa te intreb daca ai tratat lemnul si ce fel esenta de lemn ai folosit?

nu l-am tratat cu nimic. eu am crenguta de mar dar am inteles ca de salcie e mai buna sau rachita. nu trebu tratat ca ei rod din crenguta

- Mary-

1,659

deyseby este o idee foarte buna si eu cred ca am sa incerc ca sa le fac ceva de genu, felicitari pentru imaginatie si inventivitate.

1,660

nimfa voastra tipa cand aude muzica?? a mea da :wis:  parca canta si ea big_smile
chiar daca o scoate pe mama din sarite imi iubesc nimfa :heart: :pup:

Adaugat: 07-05-2009 10:22

scoala asta. nimeni nu mai sc nik :blb:

1,661

azi dimineata am prins 2 infractoare care se bucurau de cateva crengute de salcie

Adaugat: 08-05-2009 09:24

snow wrote:

azi dimineata am prins 2 infractoare care se bucurau de cateva crengute de salcie

Adaugat: 08-05-2009 09:29

:angel:

Adaugat: 08-05-2009 09:30

uite asa ma potolesc eu dupa ce am dat de 2 ori cu cioculetul de geam.nu va faceti griji noi dam cu cioculetu de geam aproape in fiecare zi. tongue big_smile

1,662

ce frumosi sunt!!!!!!!!!!

1,663

liv3 wrote:

ce frumosi sunt!!!!!!!!!!

din pacate nu este o perechie :cry:,sunt 2 fetite care le iubesc mult :heart:

1,664 (edited by deyseby 08-05-2009 18:11)

La asa o priveliste , cred si eu ca se bucura nimfele tale. si au atata lumina si mai avem si jucarii noi. de asta nu ati mai aparut voi la interval! sa aratam si noi jucariile noastre. bravo. se vede ca sunt fericite. e superb locul unde stau ele acum.

- Mary-

1,665

cat de  curand voi avea nimfa din nou:)

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,666

nimfa185 wrote:

cat de  curand voi avea nimfa din nou:)

bravo. dar ia-ti pereche sa se ia una cu alta.

- Mary-

1,667

sad nu imi raspunde nimeni la intrebare? :mad:

1,668

cosmina97 wrote:

nimfa voastra tipa cand aude muzica?? a mea da :wis:  parca canta si ea big_smile
chiar daca o scoate pe mama din sarite imi iubesc nimfa :heart: :pup:

nimfele imita sunetele si asta inseamna ca daca aud anumite melodii vor sa le imite.Ale mele numai anumite melodii incearaca sa le imite.

1,669

ale mele doar cateodata dar mai in special cand este prea tare muzica.... seara de exemplu ale mele nu tipa deloc dar in schimb dimineata si daca nu aud muzica pe la 8 dimineata urla sa ma trezesc daca nu mam trezit sa ma duc la munca...

Adaugat: 09-05-2009 12:40

am si eu o intrebare le pun apa in ceva ca sa se "imbaieze" dar nici nu se apropie de ea mai degraba fac treburile in ea cand stau pe bete, iar cuibul se baga in el dar nimik si nu se baga doar daca e el deschis sad la`m inchis dar nu am vazut sa intre vreodata. Ce ma sfatuiti sa il tin deschis sau sa il las inchis adika capacul?

1,670

TUalina wrote:

am si eu o intrebare le pun apa in ceva ca sa se "imbaieze" dar nici nu se apropie de ea mai degraba fac treburile in ea cand stau pe bete, iar cuibul se baga in el dar nimik si nu se baga doar daca e el deschis sad la`m inchis dar nu am vazut sa intre vreodata. Ce ma sfatuiti sa il tin deschis sau sa il las inchis adika capacul?

asa am patit si eu cu fetele mele.eu am tinut cuibarul "deschis" pana cand au inceput ele sa stea mai mult in el si se apropria si perioada de depunere a outelor.iar cand stateau in cuibar ma mai duceam pe furis sa pun capacul pana cand au acceptat ele sa fie inchise acolo.

Adaugat: 09-05-2009 16:47

azi am facut si eu cu prietenul.sper sa se vada bine in paze.

1,671

snow wrote:

:bravo: :bravo: e super :bravo: cum ai fixat betele alea? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,672

SNOW de unde ai cumparat scara si batul flexibil galben care sunt prinse in creanga? astept raspuns. ms

Adaugat: 09-05-2009 22:24

puiu smile

1,673 (edited by snow 11-05-2009 09:36)

iloveamals wrote:
snow wrote:

:bravo: :bravo: e super :bravo: cum ai fixat betele alea? big_smile

asa este cranga,a trebuit ca jos sa o fac stabila si de asta este o incurcatura de bete jos,iar jucariile sunt facute dupa lungimea crengutelor

Adaugat: 09-05-2009 22:25

gabyzzuu wrote:

SNOW de unde ai cumparat scara si batul flexibil galben care sunt prinse in creanga? astept raspuns. ms

sunt facute de mine si au costat maxim 6 ron amandoua.

1,674

salutare la toata lumea intrucat sunt nou pe acest forum. Am si eu de vre-o 3-4 saptamani o nimfa femela cred si am ceva probleme cu ea...O sa incerc sa nu va obosesc prea mult si o sa le expun pe rand. wink
In primul rand am luat-o de la cineva de la tara (pe langa Craiova , orasul natal) care avea mai multe specii de papagali si porumbei. Eram in concediu si a trebuit sa imprumut de la respectivul si o colivie pana ajungeam cu ea in Buzau unde stau (lucrez mai exact). Colivia insa era una de mici dimensiuni (de perusi) si a fost nevoita sa stea in ea cam o saptamana (pana terminam concediul.Intrucat mi-a fost mila de ea cum statea in acea colivie micutza, de cum am ajuns in Craiova i-am dat drumul prin camera sa zboare. Totul bine si frumos dar a fost mai greu pana am prins-o s-o bagam la loc. Ii dadeam drumul cam o data la 2 zile cam o jumatate de zi. De 10 zile am ajuns la Buzau unde am "mutat-o" intr-o colivie mult mai mare (cam 80 cm inaltime si diametru de 35-40 Cm , da este rotunda colivia ). Partea proasta e ca in colivie sta doar pe hranitoare, care am luat-o mai maricica (mai mare decat cele clasice de perusi) De acolo pleaca doar cat sa bea apa si apoi revine la loc...Usita sta in permanenta deschisa dar nu are nici o atractie sa iasa din ea...O mai impulsionam noi catre usita cand suntem nevoiti sa-i schimbam mancarea si sa-i curatam colivia in intregime (adika tot asha cam o data la 2 zile) Cand sta in camera dupa ce da 2-3 ture in abor se opreste pe mobilierul cel mai inalt (in cazul meu sifonierul) si numai acolo sta.
Am incercat sa o lasam pe ea singura sa intre dar nu a vrut defel, astfel ca dupa 1 zi si o noapte de stat prin camera eram nevoiti s-o alergam si s-o prindem ca s-o bagam in colivie...
Spre surprinderea noastra , am hotarat s-o lasam sa vedem cat "rabda" de foame si de sete si ieri, dupa 2 zile si 1 noapte , in sfarsit a intrat singur ain colivie si , binenteles s-a cocotat pe locul ei , hranitorul. E ceva in neregula cu ea? Sau e doar perioada de acomodar cu noua locuinta...cu apartamentul...
Mai e de mentionat ca a trebuit sa-i smulgem coada ( nu noi, cineva de la pet shop). Asta din cauza ca si-a pierdut cam 2-3 din ea cand a prins-o cel care ne-a dat-o...A mai pierdut 2-3 pene si cu noi cand o prindeam s-o bagam in colivie si cel de la petsjop ne-a zis ca mai bine ii smulge si cele 2-3 care le mai avea doar pe o singura parte a cozii...Ne-a zis ca o sa-i creasca alta la loc.
O sa incerc sa pun si niste poze cu ea...Se pare ca are sigur peste 2-3 ani (dupa spusele celui de la petshop).
Inca o kestie...isi tot "scrashneste" ciocul....parca ar roade in gol...ca sa zic asha...cu toate ca are os de sepie in colivie nu s-a atins de el...
In speranta ca nu v-am plictisit prea tare ashtept ceva lamuriri...Multumesc !

1,675 (edited by snow 10-05-2009 23:56)

robertin cred ca are probleme cu perioada de acomodare,dar o sa isi revina.trebuie sa o lasi pe ea sa decida ce o sa faca si daca este singura iese mai greu din colivie,asa am patit si eu cu una dintre fete iar cand am mai luat o fata a inceput sa se mai dezghete.acum trebuie sa o lasi pe ea sa decida si cand iese afara si sta 1-2 zile fara apa si fara mancare nu iti fa probleme ca este o specie foarte rezistenta si las-o pe ea sa intre singura in colivie.Cat depre domnul sau doamna de la petshop sa te duci sa ii dai un dus de palme pt ca asa ceva nu se face,chiar daca isi indoaie penele de la coada poti sa le lasi asa pt ca ori o sa cada,ori o sa le rupa ea singura din punctul unde sa indoit.Sincer eu daca ma duc sa ii smulg ei sau lui  un deget de la picior nu cred ca o sa ii para bine si in plus cateva zile nu va putea sa mearga,asa este si la pasari si cred ca de asta nu vrea sa mai zboare si sta intr-un singur loc si este stresata.
despre cati ani are daca vrei sa afli cu aproximatie poti sa il intrebi pe proprietarul dinainte pt ca nu mai el stie.este foarte greu sa iti dai seama doar uitandu-te la ea daca  are penajul definitiv.
cand "scrasneste" cioculetul inseamna ca il curata si tot odata il si toceste,de osul de sepie se va atinge de el in timp.
Acum incearca sa ii dai multe fructe si legume si tot odata incearca sa vb foarte mult cu ea ca sa capete din nou incredere in tine.