Avem si noi doi Micul Alexander absolut superbi. I-am luat acum 1 luna de la un pet din piata. Ne dusesem cu gandul sa ne luam un perush, mic si verde si i-am vazut. Saracii erau tinuti intr-o cushca de hamsteri alaturi de un Micul Alex albastru si patru nimfe. Am innebunit cand i-am vazut. Baietelul nu avea pene pe cap, iar fetita nu avea codita. Nu mai vorbesc de penaj. Erau speriati morti. I-am cumparat imediat.
Vanzatorul mi-a zis ca baietelul are 1 an si 8 luni iar fetita 8 luni. Sincera sa fiu, nu prea m-a interesat varsta lor, avand in vedere cum erau tinuti. Va spun ca mi s-a rupt sufletul.
Cand i-am adus acasa erau asa de speriati. Noi mai avem 5 perusi si ne gandeam cum or sa se impace, dar am observat ca alexeii sunt chiar pasnici si sociabili.
I-am lasat liberi din prima zi. Noi avem si o regula in casa: pasarile trebuie sa zboare si sa fie cat mai fericite. De aceea incercam sa-i ingrijim cat mai bine si sa le oferim toata dragostea noastra.
I-am numit Paulie si Wally. Vreau sa va spun ca intr-o luna de zile am facut mari progrese. Paulie (baietelul) nu mai ciupeste si vine pe mana. E drept ca vine rar, dar e un inceput. Wally (fetita) deocamdata nu vine la noi, dar nu se mai sperie. Le punem bucatelele de mar cat mai aproape de ei si nu se sperie! Amandoi au inceput sa-si rosteasca numele, fapt ce ne-a bucurat enorm! :heart:
Cat priveste penajul, au inceput sa si-l schimbe. Fetitei a inceput sa-i creasca coada, iar baietulului i-au aparut tuleiele pe capushor. Sunt innebuniti dupa mere, in special cele golden, fructe uscate, batoane de mei, ciorchini de mei, si evident seminte.
Acestia sunt. In ultima poza Paulie facuse baita. :bravo: :heart:
Adriana