Oameni buni, am nevoie de sfatul vostru. Mai ales de sfatul celor care au mai crescut puiuti de perush.
Am o scumpete de fetita pe nume Coco, care de aproximativ 2 luni tot e in peiroada de imperechere. Nasucul ei e de un maro foarte intens. Are si pereche, pe Axi. Problema pe care o intampin e ca nu am avut niciodata pui si nu stiu cum sa interpretez comportamentul si starile lui Coco.
Le-am luat de mai bine de doua luni un cuib. La inceput Coco s-a aratat foarte interesata de el. Cand am inceput sa i-l amenajez, probabil s-a speriat si nu a mai vrut sa intre in el. De aproximativ doua saptamani incoace, a inceput din nou sa-l exploreze, a inceput sa scoata iarba uscata din el (sincera sa fiu, nu am stiut ce sa-i pun, paiele considerandu-le cam mari si neconfortabile pentru ea). Am crezut ca incepe sa si-l faca dupa placul inimii.
I-am mutat pe amandoi intr-o colivie de care am fixat cuibul. Coco a inceput din nou sa-l exploreze. E foarte interesata de el. Dar tot imi pun intrebari.
1. In primul rand, de ce nu depune odata ouale ? I-am vazut imperechiandu-se inca de acum 2 saptamani.
2. In al doilea rand, am observat ca Coco face un gainat foarte mare! E normal?
3. Cum as putea sa le amenajez cat mai bine cuibul? Ce sa le cumpar?
Va multumesc mult si astept sfaturile voastre.
Adriana