601

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

hawk nu trebuie sa te superi atat de tare si sa ajungi sa nu mai postezi nimic pe forum doar dintr-o mica discutie :ironic: ar fi pacat sad

Adaugat: 06-05-2009 23:34

Gata, declar acest conflict incheiat! Va rog sa reveniti la frumoasele discutii pe care le citesc aici de obicei.

Adaugat: 06-05-2009 23:36

:bravo: sa revenim :pls:

snowy incepe sa isi dea drumul la vorbit :bravo: zice din ce in ce mai bine si mai mult "puiu" acum incearca sa zica si "pupic" sau "pupici" e asa dulce cand nu reuseste smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

602 (edited by OBlonda 06-05-2009 22:39)

iloveamals, ce mai face Snowy? Se chinuie sa invete? big_smile A papat fructe, legume? :wis:
Later edit: Amandoua odata big_smile big_smile smile)

>>>>Alexandra<<<<

603

Nah, imi cer scuze pentru acesc conflic. Dar de fiecare daca observam ceva nou la el si nu stiam. Chiar daca m'am informat, unele informatii nu le'am gasit pe net. Pe siteuri nu gasesti chiar fiecare miscare care o face, si repet, daca nu imi pasa asa mult de Perusul meu nu ma agitam atata pentru el. Dar imi pasa de el si ii vreau binele. K, il voi mai tine o vreme in cusca. Multumesc pt informatii. Imi cer scuze inca odata pt neintelegere.

604 (edited by iloveanimals 06-05-2009 22:47)

i-am pus o feliuta de mar, nu i-am mai razuit-o ca asa nu prea manca...cand i-am pus-o intreaga a ciugulit mai mult din ea big_smile si niste salata i-am mai dar a ciugulit putin... :k: inca nu are incredere deplina in mine chiar daca vrea sa invete limba mea, nu mananca din mana(inca) si cand incerc sa il dau afara din colivie nu iese singur smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

605 (edited by OBlonda 06-05-2009 23:14)

Hawk, i`ai pus nume baietelului? :pup:
Iloveamals, e un inceput si asta big_smile o sa invete el, inca e la inceput :k: Ideal ar fi sa`i pui un bat inafara acolo, la usita, ii va veni mai usor sa gaseasca usita coliviei :heart:

>>>>Alexandra<<<<

606

Da. Il cheama Pif.:)

607

Ce nume frumos, e primul nume care`l aud asa la un perus big_smile Prima data citisem Puf big_smile

>>>>Alexandra<<<<

608

Imi cer scuze ,,OBlonda" tongue dar imi fac giji pentru el. Am mai avut un papagal cand eram mic, dar nu i'am dat importanta si a zburat pe geam, nu mai stiu cum, eram mic tongue. Dar, oficial asta este primul meu papagal. Si vreau sa se simta cat mai bine.

609 (edited by OBlonda 06-05-2009 23:40)

Te inteleg, stai linistit.Si eu am mai avut perusi, daca stau sa`i numar, pana acum am avut cam 16.Practic, am crescut cu ei.Eram mica mica, si nu stiam, parintii mei nici atat, le dadeam strictul necesar, si,..cam atat.Majoritatea au murit cam dupa 2 -3 ani, altii au zburat...dar odata cu timpul, evolueaza si tehnologia, si asa am aflat mai multe despre ei.
Si dak`s blonda, ce? :blb:

>>>>Alexandra<<<<

610

Nu vreau sa te jignesc, dar asta este numele tau pe forum, asa te voi ,,striga":)

611

Am glumit :blb:  sa stii ca de fapt sunt bruneta, dar vopsita.
mai pune poze cu mogaldeata mica :heart: cand ii iei pereche ?

>>>>Alexandra<<<<

612

Dupa ce il voi dresa pe Pif, daca ii iau pereche acuma nu voi mai reusi sa'l dresez, pe nici unul dintre ei, dar, ce'l mai probabil in Octombrie ii voi lua o pereche. Pe acesta l'am luat ca mi'am dorit un Perus de foarte multa vreme si daca tot vine luna asta majoratul prietenei mele l'am luat pentru ea, dar va sta la mine. Si in Octombrie cand va veni majoratul meu ii voi lua o pereche tongue Sper sa'l dresez pana atunci. Daca reusesc sa'l dresez pe Pif , apoi ii iau pereche ma va mai asculta ? Si cum va trebui sa procedez si cu celalalt Perus sa'l dresez?

613

aaa...deci ei i`ai luat baietel, si tu o sa`ti iei fetita in octombrie nu? :bravo: trebuia sa`i iei ei fetita smile
Pai daca il imblanzesti pe Pif, femela ar trebui sa se imblanzeasca si ea repede.Daca Pif vine pe cap/mana/umar, femela il va urma, si , incetul cu incetul se va obisnui si ea cu tine.Dar trebuie sa ai mare rabdare, mare...

>>>>Alexandra<<<<

614

Voi avea. tongue Promit.

615

OBlonda wrote:

Mersi mult Latifa, ai dreptate, insa, mi`e greu sa citesc 10 mesaje unul dupa altul, cate 2-3 cuvinte in mesaj.Eu doar i`am dat niste sfaturi! Daca vrea ,tine cont de ele, daca nu, sa nu scrie ca i`a zburat perusul pe geam ca i`a dat drumul, sau ca s`a lovit perusul de pereti si a murit.
Perusul trebuie sa se obisnuiasca cu zona, cu camera, inainte de a`i da drumul.

eu am avut perusi o perioada buna de timp si le-am dat drumul prin camera din prima zi. nu mi-a murit nici unul si s-au imprietenit cu mine foarte repede. uite o poza. veneau mereu la noi. aici stau pe cap si se joaca. sunt afara.

Adaugat: 07-05-2009 09:15

probabil am mai pus poza asta dar vreau sa vedeti ca difera de la o persoana la alta. daca i-am zis sa-i dea drumul nu am zis sa-l omoare.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

616 (edited by iloveanimals 07-05-2009 09:37)

@deyseby ce super :bravo: asa repede s-au obisnuit cu tine, probabil erau invatati cu oamenii. tongue
@hawk nu conteaza daca ai doi s-au mai multi in colivie, pt ai dresa trbuie sa ii tii separat in timpul "orei de dresaj" pt ca daca unul se sperie cand bagi mana in colvie se vor speria toti...Pif e inca mic si speriat, poate ca de acolo de unde l-ai luat nu s-au comportat tocmai bine cu el, dar incepe el sa se acomodeze tongue daca ai rabdare il vei dresa cu sigurant wink si pana in octombrie poate il inveti si cateva cuvinte big_smile

617

Oameni buni, am nevoie de sfatul vostru. Mai ales de sfatul celor care au mai crescut puiuti de perush.

Am o scumpete de fetita pe nume Coco, care de aproximativ 2 luni tot e in peiroada de imperechere. Nasucul ei e de un maro foarte intens. Are si pereche, pe Axi. Problema pe care o intampin e ca nu am avut niciodata pui si nu stiu cum sa interpretez comportamentul si starile lui Coco.

Le-am luat de mai bine de doua luni un cuib. La inceput Coco s-a aratat foarte interesata de el. Cand am inceput sa i-l amenajez, probabil s-a speriat si nu a mai vrut sa intre in el. De aproximativ doua saptamani incoace, a inceput din nou sa-l exploreze, a inceput sa scoata iarba uscata din el (sincera sa fiu, nu am stiut ce sa-i pun, paiele considerandu-le cam mari si neconfortabile pentru ea). Am crezut ca incepe sa si-l faca dupa placul inimii.

I-am mutat pe amandoi intr-o colivie de care am fixat cuibul. Coco a inceput din nou sa-l exploreze. E foarte interesata de el. Dar tot imi pun intrebari.

1. In primul rand, de ce nu depune odata ouale ? I-am vazut imperechiandu-se inca de acum 2 saptamani.
2. In al doilea rand, am observat ca Coco face un gainat foarte mare! E normal?
3. Cum as putea sa le amenajez cat mai bine cuibul? Ce sa le cumpar?

Va multumesc mult si astept sfaturile voastre.

Adriana

618

Cateva poze mult mai clare ca celelalte. La cererea publicului:)

619

elfie wrote:

Oameni buni, am nevoie de sfatul vostru. Mai ales de sfatul celor care au mai crescut puiuti de perush.

Am o scumpete de fetita pe nume Coco, care de aproximativ 2 luni tot e in peiroada de imperechere. Nasucul ei e de un maro foarte intens. Are si pereche, pe Axi. Problema pe care o intampin e ca nu am avut niciodata pui si nu stiu cum sa interpretez comportamentul si starile lui Coco.

Le-am luat de mai bine de doua luni un cuib. La inceput Coco s-a aratat foarte interesata de el. Cand am inceput sa i-l amenajez, probabil s-a speriat si nu a mai vrut sa intre in el. De aproximativ doua saptamani incoace, a inceput din nou sa-l exploreze, a inceput sa scoata iarba uscata din el (sincera sa fiu, nu am stiut ce sa-i pun, paiele considerandu-le cam mari si neconfortabile pentru ea). Am crezut ca incepe sa si-l faca dupa placul inimii.

I-am mutat pe amandoi intr-o colivie de care am fixat cuibul. Coco a inceput din nou sa-l exploreze. E foarte interesata de el. Dar tot imi pun intrebari.

1. In primul rand, de ce nu depune odata ouale ? I-am vazut imperechiandu-se inca de acum 2 saptamani.
2. In al doilea rand, am observat ca Coco face un gainat foarte mare! E normal?
3. Cum as putea sa le amenajez cat mai bine cuibul? Ce sa le cumpar?

Va multumesc mult si astept sfaturile voastre.

nu trebuie sa le amenajezi tu cuibul pune in el talaj mai mare, si lasa-i pe ei sa faca toata treaba, vor explora amandoi cuibul si masculul si femela, si il vor face dupa placul fiecaruia,

spui ca femela are 2 luni...la doua luni nu au ceromul bine definit si in niciun caz nu e maro sau sa fie in perioada de imperechere, nu iti recomand sa ii imperechezi acum poate femela e prea mica.

daca inca nu au facut oua pune-le ou fiert tare si coaja de ou (praf) pt calciu, ca sa isi poata forma coaja oului

620 (edited by elfie 07-05-2009 14:44)

Nu. Femela are vreo 4 anisori. De doua luni are ceromul maro si se tot pupa cu masculul. Acum doua saptamani i-am surprins in "actiune".

Multumesc frumos pentru sfat!

Adaugat: 07-05-2009 15:35

Astia sunt inaripatii mei perusi, cu mentiunea ca cel verde (Mimi) ne-a parasit de 1 Aprilie dupa mai bine de 8 ani de viata frumoasa... Sus pe leagan sunt Minnie (stanga) si Coco (dreapta) - fetitele, mai jos sunt Elfie (cel galben) si Ricky, si jos sunt Axi (cel albastru) si Mimi (cel verde).

Mai avem doi Micul Alexander, pereche - Wally si Paulie si doua zebrute australiene - Zizi si Zuzu.

Suntem o familie numeroasa. big_smile

Adriana

621

:bravo: :bravo: chiar ca o familie numeroasa :heart: sa iti traiasca tot familionu' :sanatate:

daca femela petrece ff mult timp in cuib si aranjeaza mai tot timpul cuibul inseamna ca este un semn ca sa apropie primul outz...femela il va depune la circa 10-14 zile de la prima imperechere :k: deci e pe aproape :bravo:

622

ELFIE. bravo. sa-ti traiasca toti si sa te bucuri de ei.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

623 (edited by deedee22 07-05-2009 18:21)

sa`ti traiasca
fetele...baiatul meu incepe sa zica cuchy intr`o saptamanava zice clar :k: se cam chinuie sa mai zica si piciu dar nu prea reuseste.dimineata cand imi aude vocea incepe sa imi ciripeasca iar daca nu ma duk la el face un mare scandal baiartu smile
este nazdravan zboara prin toata casa..imi canta mereu...insa de apa,de fructe si de legume nu se atinge...nu stiu de ce?...poare aveti ceva sfaturi.mulumtesc

I :heart: Cuchy

624

luky-muky wrote:

pai eu inteleg ca sunt prea batrani dar ei nu au facut niciodata oute........

poate ca nu au avut contitiile necesate pt a putea produce actul de imperechere(stinghii subtiri, tinuti mereu in colivie fara bai-care sunt obligatorii in timpul imperecherii)

625

elfie, bine ai venit! :pup:
In primul rand, nu vad cuibul.Marimea acestuia trebuie sa fie minim 20Lx20lx20H.Cu cat cuibul e mai mare, cu atat e mai bine, ventilatia aerului in cuib e foarte importanta, la fel ca si spatiul.
Femela are 4 ani, masculul cat are?Femela pe la 5 ani nu se mai reproduce, si masculul pe la 7.Se pot reproduce, dar ouale vor fi infertile.
Dupa cate imi zici tu, o sa ai in curand oua, ele depun cam la 2 saptamani dupa ce s`au imperecheat.
Ideal ar fi sa nu`i tii pe toti la gramada, ci sa separi perechea reproducatoare, sa aiba intimitatea lor.
La mine femela mi`a depus abia dupa 6 luni dupa ce am pus cuibul.Deci trebuie sa ai rabdare! Daca au toate conditiile, fructe, legume, verdeata, vitamine, calciu, si, cel mai important, o colivie mare, adica spatiu sa se desfasoare, nu ar trebui sa fie probleme.Gandeste`te ca in colivie vor aparea si puii, le trebuie spatiu.
Colivia care o ai mi se pare prea mica pentru 5-6 perusi cati ai....E pentru 2 perusi, parerea mea.
Sa`ti traiasca inaripatele si sa mai vii cu poze :heart:

>>>>Alexandra<<<<