576

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

2 poze, putin mai clare...

Adaugat: 05-05-2009 15:36

Osul de Sepie unde e bine sa il pun, pe pamant sau agatat de cusca undeva mai sus ? dar oglinda ? e bine sa o agat sus mai pe centru chiar in fata leaganului su sa o pun la nivelul pamantului ?

577

osul de sepie si oglinda pune-le undeva in dreprul batului pe care sta ca sa ajunga la ele fara probleme...mai punei niste bete pe acolo big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

578

Cred ca osul de sepie il voi pune jos, intr'un colt ca sa nu'si faca nevoile pe el, am vazut ca el vine jos si incepe sa scurme...

579

e normal sa nu manance si sa nu bea in prima zi...nu stie si el unde e....ideal ar fi sa-l asezi mai sus...nu pe birou...pune-l undeva de unde sa poata vedea toata camera.........du-te incet langa cushka si vorbeste-i......mai bine nu baga mana vreo 2-3 zile,k il sperii degeaba.....dupa ce vezi ca nu mai respira repede si nu se mai agita cand te apropii de el,abia atunci sa incerci faza cu invatatul sa se urce pe deget...conteaza ff mult sa capete incredere in tine.............osul de sepie se pune langa unul dintre betzele pe care sta, k sa roada la el....dc i-l pui jos,va face fecalele direst pe el.....niciunui perush sanatos nu-i place sa stea pe fundul coliviei,ci tre' sa stea pe betze mai mult........din cate spui tu,va fi un nazdravan, care o sa cam vrea afara si sa vezi activitate...va face 13-14 dupa nici 5 min de bagat in cushka.......asa am avut si eu un pui de perush, n-avea stare in cushka nici ziua ,nici noaptea......astia 2 pe care ii am acuma, sunt fff cuminti....deh,depinde de la papagal la papagal....dar, se pot educa in mare parte.....

yoyo

580

Mda, iar a inceput sa se agite ca nebunul prin cusca...Ii vorbesc dar degeaba...parca e nebun, ma enerveaza:)

581

nu se simte in siguranta...pune-i o oglinda mai mare smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

582

io pun doar cand plec de acasa...

583

lasaio acolo...e mai bine pt siguranta lui...si nu trebuie sa te enervezi daca se agita, al meu s-a imblanzit mai bine cand avea oglinda(eu am o oglinda unde se vede si corpul lui nu doar capul)

584

Ce se mai agita, cred ca'i voi da drumul prin camera, ce ziceti ? acopar geamurile, si aprind becul, este o idee buna ? nu vreau sa cred ca este prizonier in cusca, apoi sa fuga de ea...

585

hawk wrote:

Ce se mai agita, cred ca'i voi da drumul prin camera, ce ziceti ? acopar geamurile, si aprind becul, este o idee buna ? nu vreau sa cred ca este prizonier in cusca, apoi sa fuga de ea...

ar trebuii sa il tii in cusca monetan, nu trebuie sa ii dai drumul mai ales ca inca nu s-a obisnuit cu noa casa...mai lasa-l pana cand se acomodeaza cu tine si dupa sa ii dai drumu'...eu daca deschid usa la colivie al meu nu iese nici mort neutral si cand il scot fortat vrea inapoi neutral depinde de personalitatea fiecaruia :ironic:

586

acua s'a calmat, sta in leagan...m'am mai linistit si eu smile Sta infofolit...umflat in pene.

587

hawk wrote:

acua s'a calmat, sta in leagan...m'am mai linistit si eu smile Sta infofolit...umflat in pene.

sta mai tot timpul umflat in pene? hmm

588

Buna:)
eu stiam ca unui papagal ii pica coada atunci cand se sperie foarte tare:|
frumos papagal Hawk ...sa iti traiasca

I :heart: Cuchy

589

Pai, mai tot timpul sta umflat in pene, sau se umfla in pene apoi revina la noma. Mersi DeeDee. smile

590 (edited by iloveanimals 06-05-2009 19:04)

nu e bine sa stea umflat in pene...sau mai degraba sa doarma asa cu penele infoiate...cand l-ai stropit cu apa cum l-ai tinut? l-ai udat mult? perusii sunt sensibil la boli
unde il tii? ai grija sa nu fie in curent...

Adaugat: 06-05-2009 20:02

ai spus o data ca face moale...mai face asa? hmm

591

Nu cred, dar cand il stropesc, il stropesc putin.

592

hawk wrote:

asa am facut si eu cu nimfele mele si sunt mai prietenoase cand sunt libere. se pot ascunde unde vor daca simt teama de ceva. in colivie unde sa se ascunda?. eu nu sunt de acord cu tinutul in colivie. e o drama sa-i ei unica bucurie pe care o poate avea o pasare. eu una asa cred. fiecare face ce vrea. mai poate fi o problema cu zborul. daca nu stie se poate lovi si sa fie mai rau.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

593

nah, va invata...dar imi este mila de el cand vad ca se agita asa in cusca si musca de gratii, maine ii voida drumul.

594

probalil se agita pt ca aude pasarelele pe afara cum canta...sau poate vrea si el sa se joace..si al meu afce la fel in timpul zilei, dar mi se pare ca e fericit asa... big_smile

595 (edited by OBlonda 06-05-2009 21:59)

Auzi Hawk,
In primul rand, incearca sa scrii tot ce ai de zis intr`un mesaj, nu 10 mesaje din minut in minut, ca e foarte greu sa citesc.
In al doilea rand, mai citeste despre perusi, se vede ca nu stii nimic despre ei, nu scrie din orice prostioara, ca acuma perusul se curata, ca acuma`si mananca piciorul, ca acuma da cu capul de gratii...Daca ai ceva de zis, zi`o ca un om serios, nu`ti bate joc.
In al trelea rand, oamenii de aici, printre care si eu, ti`au dat niste sfaturi, nu vor raul perusului tau, ti`au zis ce e mai bine pentru el.Daca tu nu asculti, nu mai intreba si nu mai cere sfaturi.
Iloveamals ti`a zis sa nu`l scoti din colivie, eu iti zic sa`l tii 2 saptamani inchis.Daca ti s`a zis asa, de ce nu tii cont?Faci tot cum vrei tu pana la urma.Atunci DE CE mai intrebi si ceri sfaturi?
Perusul e o fiinta vioaie, se catara, danseaza, canta, asta e comportamentul lor normal.Ce`ai vrea sa stea mut, sa nu faca si sa nu zica nimic? Ce`ai vrut tu sa`ti iei de fapt, bibelou?
Zici ca daca se agita, te enerveaza.Dar tu inainte sa`ti iei perusul, de ce nu ai citit despre conseciinte? Nu stiai ca`s galagiosi si vioi?Daca te enerveaza asa tare, iti sugerez sa`l dai cuiva caruia chiar ii plac, si are habar despre ei, si nu se enerveaza cand perusul se comporta normal, pentru ca, sincer,tind sa cred ca nu e de tine.

>>>>Alexandra<<<<

596

Nu m'am enervat la propriu, ci la figurat. Sincer m'am informat despre ei si stiu ca sunt energici s galagiosi , dar nu ai inteles ce am vrut sa zic, si nu te lua asa de mine, am vazut si pe alte forumuri ca te pui aiurea in gura cu lumea...si nu ti'as sugera sa faci asa cu toata lumea. E primul meu peru, si vreau sa va tin la curent cu tot ce face, sinu se da cu capul de gatii, se agita si musca din gratii...Asa ca te rog frumos, daca ai sa'mi spui ceva bun e k, dar daca vrei sa te ie de mine, tine pt tine, k ? nu vreu sa lungesc vorba cu tine ca stiu ca vei incepe sa ma jignest. Lumea mi'a dat sfaturi dar la unul reactioneaza intrun fel iar la altul papagalul reactioneaza alt fel si sunt putin nedumerit. Am sa'l mi las in cusca, nu vreau sa risc. Multumesc pt sfaturi. Cum ziceam Blondo, daca vrei sa'mi zici ceva bun k, dar daca vrei sa te certi cu mine si sa ma jignesti mai bine taci. Te Rog.:)

597

Eu ti`am zis multe bune,la fel ca ceilalti,dar, se pare ca nu asculti, si avem impresia ca ne batem gura degeaba.Ceea ce fac eu pe alte site`uri, nu e problema ta! Eu sunt corecta, nu te`am jignit, nu te`am injurat, nu am facut asta cu nimeni! Ti`am dat niste sfaturi.Inteleg ca e primul tau perus, dar comporta`te ca un om serios, ti`am zis, nu`ti bate joc de forum.Stim si noi ce face un perus, avem si noi, e frumos ca povestim despre ei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa implu forumul cu mesaje, ca sta pe leagan, ca sta jos, ca ce sa fac ca nush ce , si, cand imi raspunde persoana, zi`mi zice sa o las in colivie, eu, mai desteapta sa zic aaa nu..lasa ca maine o sa`i dau drumu neutral Daca tu crezi ca ma pun aiurea cu lumea`n gura, atunci nu`ti mai dau sfaturi, pentru ca ti le dau tot aiurea nu?
In postarea de mai sus a ta, ai intors totul, ca la Ploiesti, vorba aia.Sincer, cati ani ai? Mai mult de 10 nu cred neutral

>>>>Alexandra<<<<

598

Mda, hai sa o lasam bala, cati ani am eu e problema mea, nu a ta. Ce zic eu si ce intelegi tu. E primul meu Prus si sunt putin ingrijorat, daca nu'mi mai pasa de el poate nu mai eram pe forum acuma, si nu mai vorbi aiurea ca nu'mi pat joc aiurea de el, alti cand au postat cate 10 posturi unul dupa altul cu 2-3 cuvinte nu  zis nimeni nimic, dar nah, asta nu e treaba mea. In fine, nu mai zic nimic. Voi sta si voi observa. Multumesc mult pentru toate sfaturile. Voi cauta alt forum. Din cauza ca eu sunt de vina si nu inteleg. Voi pleca ca sa nu va mai deranjez. Multumesc inca odata pt ajutor. Sa va traiasca animalele. Succes.

599

Va rog frumos sa nu va certati! Va paste avertismentul!

Nu conteaza cati ani are hawk, aici este bine primit oricine de orice varsta, cu conditia sa se poarte frumos si sa respecte regulile. Nimeni nu este obligat sa dea sfaturi si nimeni nu este obligat sa le respecte. Ideea este sa ne toleram unii pe altii, sa ne intelegem si sa ne respectam, chiar daca fiecare dintre noi are si defecte (nimeni nu e perfect!). Daca nu suntem toleranti nu vom reusi niciodata decat sa ne certam.

@OBlonda - Cu rabdarea treci marea wink

@hawk - vezi ca poti edita mesajele wink

Later edit:
hawk, e pacat sa te superi, ne-ar parea rau sa te pierdem sad

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

600

Mersi mult Latifa, ai dreptate, insa, mi`e greu sa citesc 10 mesaje unul dupa altul, cate 2-3 cuvinte in mesaj.Eu doar i`am dat niste sfaturi! Daca vrea ,tine cont de ele, daca nu, sa nu scrie ca i`a zburat perusul pe geam ca i`a dat drumul, sau ca s`a lovit perusul de pereti si a murit.
Perusul trebuie sa se obisnuiasca cu zona, cu camera, inainte de a`i da drumul.

>>>>Alexandra<<<<