salutare la toata lumea intrucat sunt nou pe acest forum. Am si eu de vre-o 3-4 saptamani o nimfa femela cred si am ceva probleme cu ea...O sa incerc sa nu va obosesc prea mult si o sa le expun pe rand. 
In primul rand am luat-o de la cineva de la tara (pe langa Craiova , orasul natal) care avea mai multe specii de papagali si porumbei. Eram in concediu si a trebuit sa imprumut de la respectivul si o colivie pana ajungeam cu ea in Buzau unde stau (lucrez mai exact). Colivia insa era una de mici dimensiuni (de perusi) si a fost nevoita sa stea in ea cam o saptamana (pana terminam concediul.Intrucat mi-a fost mila de ea cum statea in acea colivie micutza, de cum am ajuns in Craiova i-am dat drumul prin camera sa zboare. Totul bine si frumos dar a fost mai greu pana am prins-o s-o bagam la loc. Ii dadeam drumul cam o data la 2 zile cam o jumatate de zi. De 10 zile am ajuns la Buzau unde am "mutat-o" intr-o colivie mult mai mare (cam 80 cm inaltime si diametru de 35-40 Cm , da este rotunda colivia ). Partea proasta e ca in colivie sta doar pe hranitoare, care am luat-o mai maricica (mai mare decat cele clasice de perusi) De acolo pleaca doar cat sa bea apa si apoi revine la loc...Usita sta in permanenta deschisa dar nu are nici o atractie sa iasa din ea...O mai impulsionam noi catre usita cand suntem nevoiti sa-i schimbam mancarea si sa-i curatam colivia in intregime (adika tot asha cam o data la 2 zile) Cand sta in camera dupa ce da 2-3 ture in abor se opreste pe mobilierul cel mai inalt (in cazul meu sifonierul) si numai acolo sta.
Am incercat sa o lasam pe ea singura sa intre dar nu a vrut defel, astfel ca dupa 1 zi si o noapte de stat prin camera eram nevoiti s-o alergam si s-o prindem ca s-o bagam in colivie...
Spre surprinderea noastra , am hotarat s-o lasam sa vedem cat "rabda" de foame si de sete si ieri, dupa 2 zile si 1 noapte , in sfarsit a intrat singur ain colivie si , binenteles s-a cocotat pe locul ei , hranitorul. E ceva in neregula cu ea? Sau e doar perioada de acomodar cu noua locuinta...cu apartamentul...
Mai e de mentionat ca a trebuit sa-i smulgem coada ( nu noi, cineva de la pet shop). Asta din cauza ca si-a pierdut cam 2-3 din ea cand a prins-o cel care ne-a dat-o...A mai pierdut 2-3 pene si cu noi cand o prindeam s-o bagam in colivie si cel de la petsjop ne-a zis ca mai bine ii smulge si cele 2-3 care le mai avea doar pe o singura parte a cozii...Ne-a zis ca o sa-i creasca alta la loc.
O sa incerc sa pun si niste poze cu ea...Se pare ca are sigur peste 2-3 ani (dupa spusele celui de la petshop).
Inca o kestie...isi tot "scrashneste" ciocul....parca ar roade in gol...ca sa zic asha...cu toate ca are os de sepie in colivie nu s-a atins de el...
In speranta ca nu v-am plictisit prea tare ashtept ceva lamuriri...Multumesc !