1,601

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

da si asta e pt ca aveam 2 perechi de nimfe la un loc. Bombonica a fost strivita de Puf din a 2-ua pereche si puiutul a fost calcat si batut de tatal lui pt ca a simtit-o pe Perluta in calduri. SFAT- nu tine-ti 2 perechi de nimfe la un loc. am avut de pierdut.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,602 (edited by snow 26-04-2009 12:46)

imi pare rau pt tine si pt puiut,pentru ca va-ti chinuit foarte mult,iar tu ai facut tot posibilul sa ii ai langa tine.asta este.acum puiutul este cu mama lui si sunt bine acolo unde s-au dus. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

1,603

multumesc Snow. asa e ! am facut tot ce am putut si noaptea m-am trezit si l-am hranit

- Mary-

1,604

imi pare tare rau deyseby..imi inchipui ce simti acum:(:( ziceai pe un site ca trebuia sa duci puiul la vet in iasi..unde mai exact? imi pare tare rau..sincer:(

1,605

si mie imi pare rau deyseby pentru pierderea ta... sad am urmarit mereu ce ati scris voi aici, chiar daca nu am scris...
oricum, sunt convinsa ca ai facut tot ce se putea. poate ca e mai bine ca a murit, nu se mai chinuie asa cum ai spus si tu... imi pare rau sad

1,606

salutare. AZI COCUTA O SCOS PRIMUL OU O SA AM PUI........ ce fericit sunt....acum am deschis cuibul si l-am vazut doamne ce coadou neasteptat

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,607

Darius felicitari! daca e la primul ou exista mari sanse ca prima tura de oua sa nu fie fertile! Dar sper din inima sa`ti iasa puisori sanatosi si frumosi! :bravo:
Deyseby...nu`mi vine sa cred :cry: ..imi pare rau pentru puiut..a doua pereche nu se imperecheaza?...nu`i iei femela taticului poate o sa ai iar oute si puiuti sa`ti aline durerea.. :pup:

>>>>Alexandra<<<<

1,608

ce rau imi pare daca ai stii  sad sunt alaturi de tine si sper ca eforturile tale sa iti fie rasplatite de a doua pereche si poate iti va face ei puiutzi sad( imi pare rau

1,609

va multumesc din suflet! a doua pereche se calca de o sapt si le-am pus cuib iar pe Bombonel l-am dus la soacra mea cat timp o sa cloceasca cei 2 . sper ca 2 luni si-l aduc inapoi. acolo e alintat doar el si mai are si un canis de talie medie cu care se joaca. era foarte curios cand a vazut cateaua. socrii mei stau mereu acasa ca sunt pensionati si stau la bloc si il iubesc. mi-e urat fara el dar nu mai risc o data. mai ales ca socrii stau la 2 blocuri mai la vale de mine. el nu manca fructe si legume iar soacra mea a zis ca ii cumpara zilnic de la piata proaspete si o sa-l invete. sper sa fie totul bine. el a muncit enorm asa ca merita sa fie rasfatat chiar daca nu mai am pui de la el.

Adaugat: 27-04-2009 08:46

DARIUS194. ma bucur enorm de out. sa ai parte de cat mai multe si fertile. la mine au fost doar 2 si amandoua fertile. a fost prima data cand am avut pui, dar de acum sper sa fie bine. Bafta!! i-ti tin pumnii.

Adaugat: 27-04-2009 08:49

Alex. eu am gasit medicul pe net ca fiind din Suceava si m-am mirat ca nu-l stiu. dar cand am sunat a zis ca e din Iasi si vine si in Suceava. a ramas sa-l sun in drum spre Iasi sa-mi zica mai exact. nu stiu daca puiul ar fi rezistat in operatie. avea 92 de grame dar era slabit de la durere si efortul pe care il facea sa se ridice si sa mearga la cei mari. se chinuia enorm.

- Mary-

1,610

multuesc la toti si deyseby sa stii ca imi pare foarte rau de puiut dar lasa ca acum ii cu mama lui si are ea gija de el...

Adaugat: 27-04-2009 15:57

salutare pana azi avem 2 oua mai vedem daca mai avem in continuare mai multe...............

1,611

BRAVO DARIUS!!! sa ai cat mai multe!

- Mary-

1,612

mersi si sper ca la cealalta pereche sa ai si tu multe oua si sa iti supravietuiasca toti puisorii

1,613

mai venim si noi cu cate poze, sa ne laudam si noi cu crenguta noastra si sa vedeti si voi cat de mult ne iubim. nu prea ne plac jucariile de plus de pe televizor si le dam jos ca ne ocupa locul preferat. dar poate acum o sa ne priasca noile achizitii. va pupam si pe voi si mai asteptam poze.

Adaugat: 30-04-2009 07:16

dati-mi o idee va rog, ce pot sa pun pe televizor sa nu se mai poata aseza ei. jucariile sunt ocazionale din lipsa de alte idei mai bune. multumesc

- Mary-

1,614

Pai deyseby eu zic sa nu pui nimik pentru ca din cate am observat ai plasma sau lcd si aceste se incalzesc si pe sus din cate stiu eu iese caldura... din cunostintele mele. foarte frumos ai facut cu crengutza, de unde ai luat alea albe scari sau ce sunt. colivia nu stiu daca te`am mai intrebat dar este cumva "beta crom" exact asa am si eu smile cred dar a mea nu are atatea jucarii

1,615 (edited by deyseby 01-05-2009 07:29)

TUALINA. mi-am dat si eu seama de caldura de la Lcd si le-am dat jos. am dus nimfele in sufragerie in fata geamului. da colivia este ceva de genul asta nu mai stiu exact. faza e ca am vazut saptamana trecuta una identica la 3 mil si era sa mor de ciuda. dar asta e .eu m-am prostit cu ea . scarita am facut-o eu. mi-a zis Snow sa improvizez ca sunt mai bune si am inventat . crenguta mi-a adus-o sotul meu si am facut modificari la ea. 2 leganute le-am improvizat eu si restu sunt cumparate. dar tot nu prea le preocupa. mai bine jucariile copiilor, perdelele si franjurii de la covoare. tu ce noutati mai ai? aveti oute? va tin pumnii. PS. MP.

- Mary-

1,616

salutare. pe la noi nu mai este nimic nou numa ca acum trebuia sa avem 3 oute dar ieri cocuta o sarit in cuib si so spart unu si o ramas lipit de ea. dar nu cred ca era fertil.ieri dupa ce o spart oul m-am dus si am cumparat rumegus si le-am pus in cuib ca sa nu mai sparga ouale. asa cocuta mea are niste ghiniati foarte mari si foarte mirositori cand vad unul deala in tava imi dau matele afar dar problema nu este ca imi este scarba cum arata ci de cum miroase desi dimanesiunile sunt foarte mari si ii cam imprastia...

1,617 (edited by snow 01-05-2009 12:45)

stai linisti ca pana cand nu termina de clocit nu se va face bine.face asa pt ca ea mananca pe fuga si nu apuca sa isi faca si celelalte treburi si ca sa nu le faca in cuibar (pt ca acolo trebuie sa fie curat) le tine in ea si cand iese afara din cuibar da tot afara.stai linistit ca dupa ce se termina perioada asta si scoti cubarul va face gainatii  normal.asa am patit eu cu amandoua.
a scris ca nu crezi ca outul care s-a spart nu era fertil,grija mare ca s-a putea ca si celelalte oute sa nu fie fertile si atunci inseamna ca ai o problema cu masculul (nu este fertil).dar asta ai sa vezi peste 18-21 de zile daca iti iese puiuti din oute.
multa bafta

1,618

buna tuturor
e pe cale sa imi iasa si mie un puisor, piuie de azidimineata.
Deyseby nu pune nimik pe televizor, invatai pe ei sa nu se mai puna, ia un ziar si cand se pun pe tel flutura de el si spuele ca nui voie acolo . asa am facut eu cu ai mei se duceau tot timpul la prize si acum s-au invatat cand le zic ca nui voie oriunde ar fi se duc la casa lor:), incearca poate ai sa reusesti
multa bafta

1,619

lisa..ajutal tu sa iasa..deschidei umpic coaja de la ou..ca poate muri acolo

1,620

jumate din coaja ii data jos,el poate respira
nu pot umbla la el ca sunt parinti acolo si nu ma lasa, nu cred ca are nimica si in plus imi e frica sa umblu cu  el ca este prea mic

Adaugat: 01-05-2009 19:40

el iasa treptat din coaja?

1,621

stiu ca e ff mic, dar sunt unii pui care nu au suficienta forta sa sparga coaja singuri..nu ii faci nimik rau daca il ajuti umpic, ci din contra.oricum, faci cum vrei..dar de dim pana acum..deobicei ies mult mai repede

1,622

deja trebuia sa fie data toata coaja jos?
nu cred ca io pot da
l-am luat intrun final si nu cred ca o sa reusesc sa ii dau eu coaja jos
si inca ceva e normal sa aiba si un pic de sange sub coaja?
el am vazut ca are

1,623

lisa_adriana20 wrote:

deja trebuia sa fie data toata coaja jos?
nu cred ca io pot da
l-am luat intrun final si nu cred ca o sa reusesc sa ii dau eu coaja jos
si inca ceva e normal sa aiba si un pic de sange sub coaja?
el am vazut ca are

nu conteaza ca e nimfa sau alta pasare/papagal, la toti se intampla sa aibe un pic de sange uscat pe coaja de ou... tongue nu ai vazut niciodata cand iese un puisor din ou cum e coaja? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,624

nu am vazut dar nu ar fi trebuit sa iasa de tot deja/
si parinti nici nu il baga in seama, ei sunt intr-o parte si el in alta
il ignora total:( si nu cred ca e doar un pic ca pe partea unde mai e coaja e rosie deaia zic
sper sa fie in regula

1,625

incearca sa il bagi sub parinti...trebuie incalzit, poate asa nu iese din ou... hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki