476

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Ideal ar fi cand le iei sa le tii 10 min in congelator,cica mor microorgenismele :k:
Sunt super frumosi smire amandoi,kuki are o combinatie asa frumoasa de culori :heart: Ce cauta iubire yoyo de la el :bravo: dar se vede ca el e "nou"..e mai rezervat, mai speriat..o sa se obisnuiasca si el repede.Sper sa faca fata kuki la avansurile ei smile

>>>>Alexandra<<<<

477 (edited by iloveanimals 27-04-2009 14:16)

puiul meu :heart: astazi noua casa :bravo: inca nu i-am pus un nume hmm cam cate luni credeti ca are? hmm eu as zice ca are 3 sau 4 neutral ...OBlonda ce parere ai? big_smile

Adaugat: 27-04-2009 15:14

aaa...am observat ca nu are codita neutral defapt are cateva pene mici :wow: ...e din cauza naparliri? :wow:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

478

felicitari  pt perusul tau  sa te  bucuri de el si  cu  multa  grija:)

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

479

O minunatie de perus am aflat ca ai mei au 7 respectiv 8 ani sunt batranei..... :k: iloveamals sa-ti traiasca si sa te bucuri de el multi ani i

I love animals :heart:

480

ms la fel :bravo: :pup:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

481

E un pui foarte mic, pana in 3 luni.E fff frumos,sa`ti traiasca!mereu mi`au placut combinatiile astea de alb cu albastru si dungi negre.e o scumpete!
Posibil ca naparlirea sa aiba ca efect caderea cozii.Sau a stat la ingramadeala si i`au calcat altii pe coada si si`a pierdut`o,sau care a pus mana pe el.Da`i fructe,legume,verdeata..
Se vede ca deja incepe sa se contureze ceromul, facandu`se din roz, movaliu, apoi albastru. :heart: :heart:

>>>>Alexandra<<<<

482

la asta ma gandeam si eu wink ...i-am pus o frunza de salata si castravete...e ff bland, daca il urc pe deget sta :heart: :pup: :bravo:

Adaugat: 27-04-2009 19:09

si pt diaree ce trebuie sa ii dau? neutral am vazut ca era murdar la coada :wow:

483 (edited by deyseby 27-04-2009 18:38)

eu la nimfele mele cand fac ... moale , le dau out fiert tare si orez fiert . le scot legumele si fructele vreo 3 zile si i-si revin. semintele lasale. de obicei mai ies moale daca mananca multe legume si fructe si asta nu ar fi o problema dar daca e ceva mai grav?. sa se faca bine ILOVEAMALS. SA-TI TRAIASCA PUIUTUL.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

484

ms mult :pup:

485

Principala cauza a diareei e alimentatia nesanatoasa care probabil a primit`o,si legumele,fructele sau verdeturile date UDE.Dupa ce le spalati bine, uscati`le.
Daca vezi ca face moale, nu`i mai da fructe sau legume sau verdeata,pana vezi ca face normal.Cel mai bun e Diropurul,produs de Sera.Am mai zis de el.E 100% natural, deci nu e antibiotic sau mai stiu eu ce,nu`i da peste cap organismul,e ff bun.Si e bine sa`l ai in casa in caz de urgente.Toti ar trebui sa avem o "trusa medicala" de prim ajutor pentru pasarile noastre wink.
Mai poti incerca sa`i scoti apa si sa`i dai ceai de menta,binenteles fara zahar,dar sa nu`l tii mai mult de 4 ore ca`si pierde din proprietatile magice big_smile si devine un mediu propice bacteriilor.
Sa ne mai pui poze cu puiutul, din mai multe pozitii ca e tare scump.Sunt curioasa cum are penajul pe spate big_smile

>>>>Alexandra<<<<

486

dar am observat ca nu a baut apa deloc hmm cum as putea sa ii dau ceai de menta daca nu bea? hmm

uite pozicutele :pup:

487

pare abatut! nu ar fi bine sa aiba o companie ca el?sa-i mai iei un perus ? eu zic! tu faci ce vrei. sa aiba cu cine se lua.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

488

poi ii voi mai lua o fetita...dar nu acum...vreau mai intai sa il imblanzesc :k: e prima zi de cand e la mine si e un pic speriat, nu stie locul...dar totusi sta pe mana mea :heart:

489

Si eu cred la fel..e speriat si e normal,pana se obisnuieste mai e...daca il imblanzeste tare,poate sa si zica cateva cuvintele,nu are nevoie de companion, doar in cazul in care trebuie sa stea singur mult timp,sau nu te poti ocupa de el mereu.Cunosc persoane care au doar un perus, sunt foarte blanzi si toata ziua stau dupa ei si vorbesc, si dau din cap si canta si`s fericiti.Intr`adevar ei traiesc in stoluri, cu cat sunt mai multi cu atat mai fericiti sunt.E bine daca ii iei si o fetita,poate o sa ai puiuti big_smile si incet incet incepi si tu sa`ti umpli casa cu perusi :k:
E foarte frumos,sincer,daca as veni la tine acasa sa`l vad as profita de un moment de neatentie si ti l`as fura ! :blb: E un scump! Sa`i iei o fetita galben cu verde big_smile ca el e alb cu albastru :bravo:

>>>>Alexandra<<<<

490

la aceiasi fetia ma gandeam si eu :k: verde cu galben :pup: o sa ii iau o fetita in toamna cand voi incepe scoala...atunci nu o sa mai am atata timp la dispozitie big_smile , acum e altceva(chiar daca e scoala) mai e putin si se termina(#:-s) e mic si imi place de el ca e atent la tot ce ii zic smile cred ca i-am povestit azi destul smile

491

Se vede ca e obosit saracutul, a trecut prin multe.Dar are timp sa se refaca, e tanar si are multe de invatat! :k:

>>>>Alexandra<<<<

492 (edited by iloveanimals 27-04-2009 21:15)

si nume? hmm ce nume i s'ar potrivii? :angel: (hai ca te pricepi sa dai nume la animale smile ) :k:

493 (edited by OBlonda 27-04-2009 21:33)

Pai depinde... daca vrei sa insemne ceva sau daca vrei un nume tipic pentru perusi.
Predomina albul, i`as pune numele Snowy,Snow,Bulgaras,Fulgusor big_smile smile
Are si albastru, merge si Sky, ca un cer cu norisori albi si gri smile..
Sau nume comune.. Coco, kiri,riki..astea le au majoritatea..

>>>>Alexandra<<<<

494

crezi ca ar putea pronunta snowy? :-? hmm ...eu ma gandeam la Angel :-?? e frumos? :angel:

p.s. MP

495

Si Angel crezi ca l`ar pronunta? big_smile E frumos si Angel.Mai repede pronunta cuvinte ce contin ci, s(sh), t(tz)..
Uite niste fetite foarte frumoase,cam asa ar trebui sa fie viitoarea sotie a lui big_smile

>>>>Alexandra<<<<

496

ce frumoasa e ultima :wow: cred ca daca o vede sare direct pe ea smile

poi nume din astea au mai toti perusii :-?? , cred ca ramane snowy hmm

497

kuky face caca tare lipicios...initial am crezut ca e de la mancarea ce o primea la pet-shop...dar vad ca nu s-a skimbat nimik,desi are 2 sapt de cand mananca ce papa si yoyo...daca sterg dupa yoyo,nu se observa nimik, insa al lui kuky se lipeste bine ...fie ca e proaspat,fie ca e uscat,parca e super.glue....nici cu peria nu se ia....in rest e normal format....o fi semn de vreo boala??? hmm

yoyo

498

smire, pe kuky l-ai dresat? iti sta pe deget? pe yoyo in cat timp ai obisnuit-o cu tine?

499

nu....sta 2 sec pe deget si zboara...si asta doar in colivie,atat.......
daca e liber, nicio sansa sa-l prind....inainte statea sa-l ating(inainte de a-i da prima data drumul din colivie),insa acum l-am speriat cu prinsul cand tre' sa mearga la culcare si tremura cand ma apropii de el....
mai vorbim un pik...asa de la distantza....pare s-o imite pe yoyo.......dar nu cred ca o sa ajunga vreodata ca ea....
deh.asta se intampla cand iei perush adult.....poate daca era singur il dadeam pe brazda...dar asa e greu...ca o vede pe yoyo cum zboara si nu mai e prost sa stea pe deget....
o as incerc as am rabdare...acum nu incerc sa-l iau pe deget,ci doar sa ma apropii de el si sa-i vorbesc....

yoyo

500

si pe yoyo? big_smile
a durat mult pana s-a urcat singura pe deget? :ironic: