451

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ms;) ca deobicei foarte prompta;) ala se pune in apa? se gaseste in petshop?

452

Ar trebui sa se gaseasca, daca nu faci comanda de pe net ca e.Costa in jur de 20 lei si are 50 ml.In timpul asta sa`i tii feriti de curent, de diferentele mari de temperatura a aerului sau a apa.
Agiti flaconul inainte de a`l folosi,apoi pui 3 picaturi, odata pe zi, timp de 4-5 zile in apa de baut.Ideal ar fi totusi sa`i dai direct in cioc, dar daca crezi ca nu poti(se pot ineca), mai bine le pui in apa.

Pe langa asta, ti`as recomanda o cura de Multivitaminico, e foarte foarte bun in perioada asta de naparlire, de ouat,de covalescenta...e o sursa de vitamine foarte buna si naturala 100%.Are 30 ml,si costa cam 17 lei.Adaugi 6-8 picaturi la 100 ml de apa.Il administrezi 10 zile neaparat.

Nu te speria de preturi, o sa`ti mai ramana din fiecare,pentru alte dati cand doamne fereste ai nevoie urgent de ele, e bine sa le ai acolo, un fel de trusa de prim ajutor pentru perusi big_smile
Sper sa fie sanatosi micutii ! :pup:

>>>>Alexandra<<<<

453

nu i prob de preturi..ca sunt destul de ok:)o sa caut maine sau poimaine la un petshop;)  Eo am acasa Mutavigor de la Padovan..e bun si asta? e pentru naparlire..acum nush:D

454

e bun si ala,dar e mai mult pentru penaj decat pentru sanatatea generala.
Multivitaminico e tot de la padovan, dar e mai bun, e recomandat de mai multi...

>>>>Alexandra<<<<

455

OBlonda wrote:

Daca vrei sa faca diaree da`le`o uda  hmm .Salata se da si intreaga si e mai bine ca au ocupatie  :ironic:

Ah, ce bine! Le-am uscat-o de fiecare data, mai putin intr-un week-end and am fost plecata si le-a dat mama uda si au avut un pic diaree :ill:, dar le-a trecut :wis:! Acum le dau numai uscata! :wis:

Adaugat: 20-04-2009 11:28

Ce as putea sa le dau perusilor mei in perioada de naparlire pt pene? big_smile Ce-mi recomandati? tongue
Perusii au voie castravete? hmm Ca nu mai am ce sa le dau momentan. Le-am dat morcov, le place la nebunie! tongue Le-as da castravete, dar nu stiu daca au voie! big_smile tongue

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

456

Tocmai s`a scris... Mutavogir, produs de Padovan.E foarte bun si sanatos, si`ti va ajunge pentru mai multe naparliri.
Eu le dau la ai mei castravete,au 7 ani si n`au murit big_smile . Da`le ras. Du`te jos, si cauta frunze de papadii,se gasesc la orice colt de strada in perioada asta.Da`le`o sa vezi cu ce pofta vor manca.E foarte buna si hranitoare.Sa le speli bine si sa le usuci.

>>>>Alexandra<<<<

457

Perusii mei nu au facut niciodata oua eu cred ca din cauza ca nu au cuib..............ce ziceti acum ca au cuib o sa faca oua mi-as dori nespus de mult puisori de papagal smile

I love animals :heart:

458

poate ar trebuii sa ii imblanzesti putin si apoi sa le pui cuib tongue ei se imperecheaza si in toamna, pana atunci cred ca ai timp daca ai si vointa si rabdare....atunci cand au puiuti le trebuie un altfel de mancare nu doar cea de zi cu zi big_smile le dai drumul prin casa? i-ai mai obisnuit cu mana ta? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

459

Cel mai usor ii dresezi daca le dai ceva ce adora, de exemplu, ai mei adora morcovii! Azi le-am dat si tineam morcovul pe degete, Popica si Cipy mancau si Belle a mea, care era fff. speriata si salbatica (pt. ca nimeni nu s-a chinuit sa o imblanzeasca la fosti ei stapani) si-a facut curaj si a venit sa pape si ea morcov :heart: ! A stat chiar langa mana mea! tongue Facem progrese! :k: tongue

Adaugat: 21-04-2009 20:48

OBlonda wrote:

Tocmai s`a scris... Mutavogir, produs de Padovan.E foarte bun si sanatos, si`ti va ajunge pentru mai multe naparliri.
Eu le dau la ai mei castravete,au 7 ani si n`au murit big_smile . Da`le ras. Du`te jos, si cauta frunze de papadii,se gasesc la orice colt de strada in perioada asta.Da`le`o sa vezi cu ce pofta vor manca.E foarte buna si hranitoare.Sa le speli bine si sa le usuci.

Atunci ma duc sa le iau si eu pt. perusii mei ca dau semne ca intra in naparliri, au inceput sa lase puf si le mai cade cate o pana mica! :k: Maine le dau castravete! :k:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

460

Da`le si ou fiert odata pe sapt, cu tot cu coaja, coaja o sfarami prin rasnita de cafea.Va iesi un praf si e o sursa foarte buna de calciu.Il poti amesteca si cu morcov, castraveti...sau cu nisip :k:

>>>>Alexandra<<<<

461

Ieri le-am dat castravete si salata! Azi le dau mamaliga fara sare si maine le dau un ou fiert! :k: Zilnic trebuie sa le dau ceva ca altfel rod ce apuca! smile

Iusti

462 (edited by smire 25-04-2009 09:39)

am revenit cu vesti...pun aici filmuletzul cu prima lor intalnire (s-a petrecut pe balcon,unde kuki statuse in colivia lui cateva zile).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IegqvZF1jhQ[/youtube]

yoyo

463

Doi minunati........da-ti traiasca ce repede au i9nceput sa se pupe la prima lor intalnire :angel:

Adaugat: 24-04-2009 17:11

As avea si eu o intrebare.............perusii mei nu au fost scosi niciodata din colivie si astazi am facut pasul cel mare sai scot si masculul abia se tine pe picioare..............femela e mai energica a si zburat ceva ceva dar nu prea.......dar masculul nu poate sa stea in picioare e din cauza ca au stat in colivie atatia ani nu-i asa?

464

luky-muky, au musculatura atrofiata....

yoyo

465

Fotografii noi cu puii mei

466

sa-ti traiasca...incet-incet se invata ei si pe afara....

yoyo

467

multumesc smile

468

Smire, mai tare o sa moara de infarct daca ii tai aripile si practic il obligi sa il imblanzesti.Ai rabdare si cu el cum ai avut cu yoyo..e inca la inceput, nu inteleg de ce te grabesti..o sa invete el de la yoyo sau singur sa intre in colivie.Crezi ca cu una cu doua le stie pe toate?Are nevoie de timp si iubire.
Sper ca totusi sa nu`i tai aripile, e ca si cum ti`ar taia cineva de care ti`e frica picioarele ca sa nu fugi, sa te poata prinde.
Plus de asta daca gresesti si nu stii sa i le tai, poate sangera pana la moarte!..

>>>>Alexandra<<<<

469

il mai las un timp...o sa mai vad...sta langa mine cam la 50 cm si nu tremura daca ma apropii de el...atata ca nu se lasa prins.....
ieri i-am pus un batz langa ushitza de la colivie si se pare ca a observat pe unde se intra k s-a dus singur...de altfel nu stia sa intre,statea afara si ciugulea plasticul de la hranitoare sau apa,in timp ce yoyo era intrata de mult si se infrupta...

yoyo

470

astia sunt fostii mei perusi. erau mult mai jucausi decat nimfele si mai apropiati.  dar stricau tot. sa va traiasca perusii. sunt minunati. si sunt si mai iubareti fata de alti papagali.

Adaugat: 25-04-2009 10:30

LUKI MUKI. sunt si grasi.se vede ca ai avut grija de ei. daca nu au facut miscare nu au putut sa-si consume grasimile acumulate. da-le mai multe legume si fructe. mai scoatele semintele. asa zic eu.  sunt superbi si sa-ti traiasca.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

471

dormeau picii....

yoyo

472 (edited by iloveanimals 25-04-2009 11:20)

smire sunt asa frumosi impreuna :bravo: sa-ti traiasca :pup: si puiutzi multi :k:

Adaugat: 25-04-2009 12:11

deyseby wrote:

astia sunt fostii mei perusi. erau mult mai jucausi decat nimfele si mai apropiati.  dar stricau tot. sa va traiasca perusii. sunt minunati. si sunt si mai iubareti fata de alti papagali.

de ce fostii perusi? ce au patit? sad sunt ff frumosi :pup:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

473

i-am dat. am luat si nimfe intre timp si bateau nimfele si mai grav stricau tot ce prindeau. i-am dat la cineva care a avut perusi  vreo 8 ani si i-au murit.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

474

revin cu o intrebare...crengutzele de salcie tre puse verzi sau sa le las sa se usuce? tre sa fie cu frunze pe ele sau nu?

yoyo

475

poti sa le lasi si verzi k sa aiba si ei o ocupatie in colivie(ai mei le rodeau mereu) si mai bine fara frunze big_smile