1,526

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

sa   nu-l  uitati  pe paco al meu cat de  frumos era:|

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,527

nimfa185 ti-ai luat alt papagal?

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,528

NIMFA 185 . nu poti uita

Adaugat: 12-04-2009 10:48

DARIUS. sa stii ca Snow are dreptate. nu pune acum cuib pt ca o sa le fie greu in toamna. se mai poate sa nu le mai pui cuib in toamna. daca vreti pui acum, nu mai puneti cuib si in toamna. va pup.

Adaugat: 12-04-2009 10:49

poze cu puiutul meu. suntem mari! nu? sper sa fie sanatos. intr0o sapt avem deja penite.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,529

nush deyseby ce sa fac dar ei deja se calca si azi sor calcat nush eu o sa cumpar cuibul sa il am acasa si cand va fi timpul il voi pune. foarte fumos puiutul. sanatate multa

1,530

darius194 wrote:

nimfa185 ti-ai luat alt papagal?

nu, este paco dar o sa imi iau dar nush cand

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,531 (edited by snow 12-04-2009 18:24)

deyseby wrote:

poze cu puiutul meu. suntem mari! nu? sper sa fie sanatos. intr0o sapt avem deja penite.

da,sunteti mari si frumosi,si cred ca va semana cu mama

1,532

foarte frumos puiu?ul ma bucur enorm de mult pentru tine!

1,533

va multumesc. sper sa fie bine cu toti. sanatate si pt ai vostri

- Mary-

1,534

buna tuturor
am si eu o pereche de nimfe, eu am pus cuibul acum o luna si deabia ieri a facut primul ou, femela cloceste doar noaptea, ea ziua sta afara. intrebarea mea este: daca le scot cuibul dupa ce vor iesii pui din el nu vor mai face a 2 serie nu? nu vreau sa mai faca pui si in septembrie ca si asa are penele urate. era frumoasa femela inainte. voi pt pene ii dati vitamine? eu le dau vitamine o sapt pe luna in apa. si vruiam sa va intreb de mancarea moale ce contine, nu as cumpara din petshop-uri ca am inteles ca sunt vechi. deyseby nu te supara pe mine dar urati mai sunt pui cand sunt mici asa fara pene. nu se intampla nimik daca pui mana pe ei?

1,535 (edited by Anytza 15-04-2009 10:35)

Hello..again!Voi ce jucarioare le puneti in casuta nimfelor voastre?Am cautat la pet-shopuri tot felul de jucarii ca sa nu se plictiseasca(e singurica..nu are pereche asa ca se mai plictiseste din cand in cand :wis: )dar nu am gasit nimic...Am vazut pe site tot felul de sugestii dar as dori sa-mi impartasiti cateva idei si modalitati de confectionare a unor jucarii pentru ea big_smile ..Multumesc mult! :pup: :merci:

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

1,536

Ce puiut dragut ai Deyseby! Eu sunt de aceeasi parere cu Snow! Cred ca va semana mama! E o scumpete! :heart: :heart: :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,537

Anytza wrote:

Hello..again!Voi ce jucarioare le puneti in casuta nimfelor voastre?Am cautat la pet-shopuri tot felul de jucarii ca sa nu se plictiseasca(e singurica..nu are pereche asa ca se mai plictiseste din cand in cand:wis:)dar nu am gasit nimic..nici macar oglinzi cu clopotei...Am vazut pe site tot felul de sugestii dar as dori sa-mi impartasiti cateva idei si modalitati de confectionare a unor jucarii pentru ea:D..Multumesc mult!:pup::merci:

iei bete,funie,sarme si clopotei,iar dupa o poza de la jucarie o confectionezi.este mult mai ieftin si cu aproape 20 ron faci vreo 4-5 jucari.multa bafta

1,538

PT LISA-ADRIANA 20. nu e nimic daca scoti cuibul. oricum nu au voie sa mai faca pui. s-ar epuiza prea mult si ar fi posibil sa moara unul dintre parinti. si nu ti-as dori asta pt ca eu am trecut deja prin asa ceva. ai dreptate ca sunt urati dar o sa fie cei mai frumosi in 3 sapt de viata. cand au 3 sapt au penite si o sa fie frumosi. nu are nimic daca pui mana pe ei dar nu mult si nu-i tine mult afara. eu cand il hraneam la mana pe pui suflam caldut asupra lui si-l puneam repede la loc. mancarea moale contine vitamine si minerale. sunt seminte decojite si cu amestec de ? nu mai stiu exact. asta ce am zis eu e pt pui. pt parinti dale seminte de buna calitate, out fiert tare, mar salata verde , morcov ras,si fructe sau legume fara samburi si care nu contin seminte. oricum parintii cand manaca semintele le decojesc si le regurgiteaza. asta e ca si cum ar alapta mama copilul. mancarea regurgitata contine anticorpi. nu-ti fa griji si totul va decurge de la sine. nu-i stresa. lasa-i in pace si nu te baga la cuib. fata cloceste doar noaptea si la mine a fost la fel. citeste pe saitul Latifa despre ei si gasesti totul perfect asa cum ar trebui sa faci si cum se comporta ei.

Adaugat: 14-04-2009 21:21

IUSTY  multumesc. mai pun 2 poze mai recente sa vedeti cat am evoluat.

- Mary-

1,539 (edited by snow 14-04-2009 23:21)

lisa_adriana20 wrote:

buna tuturor
am si eu o pereche de nimfe, eu am pus cuibul acum o luna si deabia ieri a facut primul ou, femela cloceste doar noaptea, ea ziua sta afara.

masculul nu cloceste cand fata este afara?

intrebarea mea este: daca le scot cuibul dupa ce vor iesii pui din el nu vor mai face a 2 serie nu? nu vreau sa mai faca pui si in septembrie ca si asa are penele urate. era frumoasa femela inainte.

da.poti sa il scoti si daca ai noroc si nu se calca poti sa nu il mai pui.penele o sa se schimbe.De ex fetele mele de cand au depuse oua si cloces parca s-au maturizat si sunt mai frumoase.

voi pt pene ii dati vitamine? eu le dau vitamine o sapt pe luna in apa.

eu le dau vitamine tot timpul in apa.

si vruiam sa va intreb de mancarea moale ce contine, nu as cumpara din petshop-uri ca am inteles ca sunt vechi.

de felul asta de mancare nu prea stiu nimic,dar cred ca este pentru pui.

deyseby nu te supara pe mine dar urati mai sunt pui cand sunt mici asa fara pene. nu se intampla nimik daca pui mana pe ei?

nu se poate intampla nimic atat timp cat parinti te lasa.daca nu te lasa va abondona cuibul si outele.
a si daca ai oute nu pune mana pe ele.

1,540

deyseby ce mari v-ati facut :bravo: :bravo: :bravo: sigur v-a semana cu mamica :pls: :pls: multa sanatate :sanatate:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,541

S-a facut mai maricel! :bravo: Multa sanatate :sanatate:! Se vede ca mananca bine, e ''grasut''! big_smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,542

multumesc petru sfaturi
nu prea am sanse sa vad ce se intampla acolo ca tot timpul e unul din ei in cuib si imi e frica sa nu se sperie sa sparga oul
eu le dau amestec de seminte si legume cu ou
trebuie neaparat sa iau amestec din magazin? daca continui cu acelasi meniu are ceva?  le-am dat tot felul de legume si de fructe inafara de salata si fructe exotice. le-am dat dar am vazut ca nu se ating de ele si nu am mai incercat
numai bine tuturor

1,543

lisa-adriana.   tu dale ce crezi tu ca ar fi bun numai sa nu aiba seminte si sa nu fie acide precum rosiile si portocalele.ei vor decide ce sa manance. lasa-i in pace ca o sa fie bine. dupa cum zici tu sunt foarte grijulii si or sa reuseasca. tu esti curioasa mai mult sa vezi cum arata outele. nu? eu zic , ca pana la urma aoi sa ai macar un pui. i-ti tin pumnii.

Adaugat: 15-04-2009 23:06

cine mai are poze sa mai puna. unde sunteti toti? Snow hai cu poze cu outele. si restul veniti cu poze sa vedem cum evoluiaza toate nimfele de pe acest forum. pupici.

- Mary-

1,544 (edited by Anytza 16-04-2009 16:18)

Buna!Am o intrebare la care nici acum nu am gasit un raspuns concret si as dori sa stiu daca ma puteti lamuri si pe mine.Nimfa mea este fetita sau baietel?Si cam ce varsta poate avea?Am citit pe net ca doar masculii pot vorbi iar Cipy vorbeste asa..cate putin asa ca l-am etichetat ca fiind baietel.Unii mi-au spus ca e fetita,altii ca e baietel dar m-au bagat de tot in ceata.Asa ca sper sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce e pana la urma..Multumesc!Si scuzati daca poza este prea mare!

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

1,545

bujorii din obraji nu sunt chiar asa intensi, dar fa-i o poza in interiorul cozii si a aripilor wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,546

Voi incerca si o voi posta pe site.

Adaugat: 16-04-2009 18:10

Ei bine nu prea au iesit.Nu l-am putut prinde in ipostazele dorite deoarece se tot baga cu motul in aparat..Ii place la nebunie sa faca poze=)Oricum sper sa va ajute...:D:merci:

1,547

salutare. deyseby ce mari vati facut voi si noi cred ca va luam din urma deoarece pana la urma le-am pus cuibul pt ca i-am pus frunza de salata si a inceput sa o stranga si sa se puna pe ea ca si cum ar vrea sa depuna ouale. coco cateodata nu o lasa sa intre in cuib si o bate pe noi nu ne lasa macar sa ne apropiem de cusca pt ca noi cand ne apropiem de cusca sare sa ne muste. cocuta in curand va depune oua eu asa zic deoarece a inceput sa stea mai mult in cuib se calca mai des etc. am sa mai pun si eu poze noi

Adaugat: 16-04-2009 19:30

poze!!!

Adaugat: 16-04-2009 19:38

mai cateva scuze pt aia neagra

Adaugat: 16-04-2009 19:38

si mai cateva

Adaugat: 16-04-2009 19:39

si mai am o dovada ca cocuta va scoate oua are dejectii uriase

Adaugat: 16-04-2009 19:40

asta da pasiune

Adaugat: 16-04-2009 19:56

si mai sunt astea

1,548

Anytza wrote:

Ei bine nu prea au iesit.Nu l-am putut prinde in ipostazele dorite deoarece se tot baga cu motul in aparat..Ii place la nebunie sa faca poze=)Oricum sper sa va ajute...:D:merci:

eu sunt sigura ca este fata wink mai sunt cazuri cand femelele nimfa vorbesc...dar totusi mai asteapta cateva pareri smile

1,549

Multumesc mult,iloveanimals!Asa voi face!;)

1,550 (edited by deyseby 16-04-2009 21:53)

ANYTZA. in general fetitele au dungile alea pe coada dar nu sunt bine definite. ar trebui sa aiba si puncte pe interiorul aripilor. acum sunt ff multe mutatii, adica intersectari intre specii diferite si care nu au o definitie concreta. totusi baietii canta foarte frumos. si mai nou  am observat ca si fetitele imita un pic dar nu la fel de bine ca baieteii. daca e baietel ar trebui sa cante dimineata si seara . asa fac ai mei. precum cocosii de la tara. cand se crapa de ziua incep trilurile si seara dupa ce intra in colivie la somn mai face un concert si se culca. eu zic ce am vazut la ai mei. faza e ca baieteii canta in triluri foarte bine si frumos. fetele mai mult tipa si fluiera. cantatul si fluieratul sunt total diferite. te pup. eu zic ca e fata. nu te baza pe bujori . la cei perlati cum e a ta , bujorii sunt mai stridenti la femele decat la masculi asa ca sper sa-ti fi fost de ajutor.

Adaugat: 16-04-2009 22:48

uite o poza cu Perluta mea si poate faci o comparatie. e cam mica dar s-a stricat windousul si am pierdut multe poze. astea le-am salvat de pe forum.

- Mary-