Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
mai bine il pui in extrior ca sa aibe ei mai mult loc in cusca sa nu se mai loveasca de el
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
mai bine il pui in extrior ca sa aibe ei mai mult loc in cusca sa nu se mai loveasca de el
am incercat dar nu am cum ca asa mam gandit ca pe margine am o usita dar nu pot sa leg cuibul
iti arat cuibul si usa daca o sa pot
Adaugat: 06-04-2009 22:04
cuibu este mai lat decat usa si am fost la cei de unde am luat colivia dar nu a avut exact asa adika pentru colivia mea
Adaugat: 06-04-2009 22:08
Asta este
incearca sa desprinzi 2-3 bare de langa usita de acolo dar pe care mai tarziu sa le poti pune la loc...pe usita acolo trebuie sa intre doar ochiul ala prin care intra ei in cuib(baniesc ca stii)
da stiu, dar chestia este ca nu stiu cum sa prind colivia ca numai in spate am cum sa il prind are gauri daca se vede dar in fata nu am nimik poate numai daca o sa dau vreo 2 gauri nu stiu exact
pai poti sa ii dai doua gauri acolo in fata si sa o fixezi cu niste suruburi si piulite ....dar vad ca ai colivia destul de incapatoare :pls: ce mai conteaza
totusi e mai bine in exterior te poti uita si tu mai bine in cuib :ironic:
aha o sa vad maine cand vine iubitul meu sa dea el gauri auzi dar inauntru in cuib ce sa pun?
TUALINA. o sa fac acum o poza la cuibul meu si o pun sa vezi cum e. nu e mare al meu. e tot asa . stai linistita ca e destul de bine. nu e nevoie de cuib mare. eu am pus talaj si l-au lasat. in rest orice am pus au scos afara. si se poate sa nu vrea nimic. astia mai noi, rup ate de pe unde apuca dar nu se calca si nici nu au cuib. nu duc nimic in colivie dar scot ate. oricum nu le pun cuib la astia deocamdata pt ca fata e f tanara
Adaugat: 06-04-2009 22:37
avem una si cu proprietarul de baza al acestui cuib.
Adaugat: 06-04-2009 22:49
nu conteaza cat e de mare ci cum om sa ai grija de ei. asta cred eu. la mine nu stau inchisi nici unul din ei asa ca e suficient . dupa ce creste puiul ii mutam la ceilanti. la cat e colivia ta de mare nu are rost sa te chinui sa scoti cuibul afara. lasa-l acolo ca sta bine. bafta cu puiutii si sa ai mare grija de parinti. citeste de o suta de ori pe Latifa despre ei si imperechere. daca nu faci ce trebu ai de pierdut tot tu. eu am patit si nu mai vreau. bafta din tot sufletul.
multumesc frumos pentru sfaturi asa am vrut sa imi iau si eu un cuib dar mi`a fost frica ca nu o sa intra in el de la ce magazin ai luat tu cuibul?
Adaugat: 06-04-2009 23:10
ii foarte frumos puiutzul sa-ti traiasca
multumesc frumos pentru sfaturi
asa am vrut sa imi iau si eu un cuib dar mi`a fost frica ca nu o sa intra in el de la ce magazin ai luat tu cuibul?
eu sunt din Suceava. l-am luat din Mall. nu stiu exact denumirea magazinului. nu era suficient de mare sa incapa ei dar ca si tine , nu am gasit mai mare. asa ca a scobit sotul un pic si au putut intra lejer. al tau e perfect si lasa-l acolo unde e acum.
Adaugat: 06-04-2009 23:22
ii foarte frumos puiutzul sa-ti traiasca
multumesc si sper sa ai parte si tu de ai tai si de nimfele mature. te pup
ok o sa vedem maine daca se ating de el ca acum saraci dorm.. le`am cumparat si o jucarie astazi si abia astept maine cand vin de la munca sa vad ce fac Eu sunt din oradea si l-am cump?rat de la www.zoomania.ro mai bine zis de la acest magazin dar au si adresa de internet
noapte buna si abia astept sa am si eu puiutzi
)
parca zoomania se cheama si asta. nu stiu sigur ca nu ma prea intereseaza. oricum e bine sa ai grija de ei ca sunt f pretentiosi. am spart azi outul celalalt si aveam puiul mort in el. de cand a hranit puiul cel mare nu a mai clocit pe al 2-lea out. asa ca multumesc lui Dumnezeu pt puiutul pe care il am.
pacat deyseby pt celalalt puiut dar las ca il ai pe celalalt. succes in continuare...
deci eu inca nu am observat nimik sa intre sau sa se uite in el oricum acum am ridicat capacul de la cuib si nu am vazut sa intre inauntru ... acuma am pus salata si papadie si spanac .... salata au mancat si din papadie au gustat. am pus apa in cuib in ceva vas dar nu am vazut nici sa se atinga de ea. inseamna ca nu le place sau?
nu incerca sa-i atragi in cuib. nu pune nimic in el pt ca sar putea sa nu le placa. ce le dai dale in colivie . cuibul sa fie mereu gol. daca nu mananca ce le dai nu te stresa degeaba. o sa manance doar ce le place.ai mei mananca cate ceva, ou fiert,patrunjel si din restul numai gusta iar cel care are pui nu mananca decat ou fiert si seminte. lasa totul de la sine. nu-i stresa deloc. fii calma si o sa fie bine.
TUalina, incearca sa montezi cuibul mai sus, langa creanga unde stau ei de obicei.O sa le vina mult mai usor.Se stie ca papagalii prefera locurile cele mai inalte, nu conteaza ca sta prin camera sau in colivie sau voliera!Si trebuie sa ai multa rabdare.Cuibul e doar un stimulent pentru ca ei sa se imperecheze.Dar daca au o relatie stransa si se iubesc, atunci clipa cand o sa depuna oua va veni curand.Mult succes si sa`ti traiasca inaripatii! :k:
Deyseby..imi pare rau pentru puiut, saracutul...deci oul era fertil pana la urma...daca il mai clocea putin aveai 2 puiuti...
Oricum,bine ca taticul hraneste puiutul ramas si ca are grija de el ca ochii din cap :heart: Sa se faca mare si frumos! Prin cate a trecut o sa fie un baiat puternic! (vreau eu sa fie baietel) :merci:
Da in colivie am pus nu in cuib, cuibul nu il pot pune mai sus dar batul pot sa il las mai jos.In apa care mam gandit eu sa se spele ei beau din ea acum am observat ca acum am ajuns de 15 minute de la munca. sa speram ca or sa vrea puiutzi
daca nu acuma data viitoare
TUALINA. lasa ciubul acolo. nu-l scoate daca ei nu intra. de unde stii tu?poate intra cand tu nu vezi. eu am lasat cuibul 3 luni pana au deous ei oute. asa ca nu te grabi. bafta.
Nu a zis nimeni sa`l scoata.Era doar o idee sa`l pozitioneze mai sus, langa creanga pe care stau ei de obicei.Le vine mai usor cred eu. :wis:
TUalina nu are rost s-a te agiti atat cand va veni momentul s-a se imperecheze se vor imperechea chiar si afara asa ca nu te mai stresa pt ca nu are rost...
multumesc pentru sfaturi, eu de aceea vroiam sa il pun in afara ca sa aibe ei loc , mai mult dar mi-am dat seama ca au ei destul loc si o sa il las cat va fii nevoie
TUALINA. bravo ca ti-ai dat seama. OBLONDA stiu ce ai vrut sa zici., dar cand cresc puii o sa le fie greu sa iasa de la inaltime.DARIUS194 parca si ai tai se calcau? nu?ce mai fac nimfele tale? mai pune poze cu ei. merg sa fac curat in cuib la pui si in colivie. va pup.
Ei..nu au puii nici o treaba, nu vor cadea, nu vor fi asa neindemanatici.Mai nesiguri or sa se simta jos.La inaltime se simt in siguranta.Ce mai face taticul si puiul? :heart:
OBLONDA. ai mei sunt bine acum. puiul are ochi si deja suntem mari. iar taticul sta mai mult pe afara si merge doar sa-i dea mancare puiului. azi l-am adus la ceilalti doi din camera de aici si o facea pea seful cu ei. l-am dus de urgenta inapoi sa le ticneasca la astia si sa fie linistiti ca le zburau penele cand a intrat bombonel in camera. " se stie cine e seful".
deyseby imi pare rau de celalalt out,pacat dar din cate am vb cu tine paraca era de asteptat.asta este,bine ca ai un puiut si este sanatos.
tualina nu este ca tarziu pentru imperechiere si pentru puiuti,pentru ca de cand depun ouale si pana cand ies pui din cuibar, nu din ou,este un proces care dureaza cam 2 luni - 2 luni jumate si deci tu vei avea pui in mijlocul verii si nu este bine pt ca in toamna ei se calca iar,si la femela ii ramane foarte putin timp sa se recupereze.acum ramane la aprecierea ta ce o sa faci mai departe.sfatul meu este sa astepti toamna.
cat despre "closcutele" mele totul este bine si sunt sanatoase.am ajuns la 13 oute si avem amandoua grija de ele ca ochi din cap,ca doar credem ca o sa iasa puiuti.
deyseby sa sti ca azi s-au calcat prima oara si cam trebuie sa incep cautarea cuibului. mai bine sa fiu pregatit. voi pune poze un pik mai traziu deoarece acum trebuie sa plec la ziua unei vecine dar voi pune si eu poze noi...
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus