351

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Sal All...Numele meu este Bianca,am intrat pe acest forum ca e cam printe putinele forumuri unde se vb despre Micul Alexander...Am si eu 1 Micul Alexander de aproape 2 saptamani,lam cumparat de la un crescator din Consanta care mi-a zis despre el ca e mascul mai mult ca sigur dar nus de unde era el asa sigur ptr ca nu se vede pic de guler la gatu lui numai o urma usoara de verede mai deschis si ca si cum e totcit putin penajul si ca are in jur de 1 an jumate.acum si eu sper sa fie mascul . Problema e alta...,cum il fac sa ma pot apropia de el mai mult cu mana,ai e foarte frica de mana...El umbla liber prin camera de citeva zile 3-4 zile,ai pun fructe pe sifonier si fac in asa fel sa ma vada ca pun fructele cu acea mana de care ai e atata frica...am incercat sai dau de mancare prin gratiile coliviei...recunosc ca nu prea am insistat cu asta....Am facut comanda la un mic ghid de dresaj ptr papagali acum astept sa vina....el nu mai e asa speriat ,ma pot apropia de el foarte mult dar daca ridic mana indiferent daca am mancare zboara. Poate ma mai puteti ajuta si voi cu ceva info despre ei despre dresaj....Ca asa am citit o gramada despre Alexanderi dar nu prea se potrivesc..Il indragesc mult si imi doresc sal pot lua pe mana macar ....Va multumesc mult!!:D

352

gulerul acela in jurul gatului apare la vartsta de trei ani si asa nu iti poti da seama dace e baiat sau fata, doar prin metoda chirurgicala sau testul ADN...in legatura cu dresajul nu prea stiu hmm nu am micul alexander, totusi incearca sa ii arati ca nu prezinta niciun pericol si ai rabdare ca altfel nu poti face nimic smile  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

353

Stiu ca e cam greu cu micii alexander ...daca nu te tii de treaba cu el , se salbaticesc imediat,chiar daca ai facut putin progres cu el...ai rabdare, continua usor cu el, nu te astepta cu una cu doua sa se urce pe mana ta.Il ai de 2 saptamani, timp in care ar trebui sa se obisnuiasca putin cu mediul inconjurator si cu tine.Dar totusi il ai de putin timp pentru ca el sa se urce pe mana si sa capete incredere in tine.Plus ca are si un an jumate,e maricel si daca nu a fost obisnuit cu mana de tanar, e si mai greu sa se obisnuiasca acum.
Mult succes! :k:

>>>>Alexandra<<<<

354

eu il am pe tweety de doua luni ...si nici acuma nu s-o imblanzit ....si al meu are un an ...chiar luna asta face un an ... si din cate stiu si el ii baiat ....  din pacate si al meu se imblanzeste greu ...dar daca avem rabdare ....sper ... si lui ii e frica de mana ...

355 (edited by BiancaRO 09-04-2009 11:49)

Mersi mult de sfaturi si incurajari :merci: apropo am luat acel mic ghid de dresaj de pe net si e o mare teapa...dar asta e ,greseala mea a fost ca am pus botu sa iau de pe net :bang: Va pup si succes si voua cu  inaripatii vostri :k:

356

si eu am vrut sa iau dar inca bine ca nu mi-o convenit pretul smile))

357 (edited by BiancaRO 09-04-2009 15:26)

Lume cum imi dau seama daca pasarea e racita????? Ptr.ca eu dimineata deschid geamu si dupa 2 ore il inchid...tot il vad ca ai tremura penele pe el dar nu tot timpu si mai nou lam auzit ca a stranutat odata...e posibil sa fi racit putin si daca  a racit ce sai dau????? De mancat mananca normal...

358

Da`i Bronchipur de la Sera, produs forte bun si 100% natural

>>>>Alexandra<<<<

359

si al meu tremura ....daca ii racit ii curge nasul ...daca nu vezi nici un lichid care curge din nas inseamna ca nu are nimic ..... si al meu mai tremura ....dar nu ii racit

360 (edited by BiancaRO 10-04-2009 11:29)

Aha mersi ,adevaru ca nici nu prea da semne ca ar fii bolnav,tot am bagat vitamine in el de cind l'am cumparat ca adevaru e ca nu traia in conditii foarte stralucite,i'am dat de la Vitakraft, Vitalino Forte si Vitalino quell + batoane ptr pasari mari cu diferite vitamine....As mai avea o atrebare de care am uitat big_smile,daca am si un perus pot sa'l tin inpreuna cu alexanderu in aceeasi camera? Eu am dus perusu in alta camera sa nu ai distraga atentia la alexander cind vb cu el etc.Tot am citit pe diferite site-uri si zice clar ca nu tre sa fie alte nimale in camera ca sa'i distraga atentia in timpul dresajului...Mie imi e sa nu se atatseze unu de altu si cu mine sa nu ma aiba nici o treaba...Voi ce ziceti?;)

361

cu siguranta ii atrage atentia.. eu asa zic pana nu se imblanzeste lasa-l singur....

Adaugat: 10-04-2009 12:50

Astazi am facut un pas mared cu Tweety ...astazi a luat mancare de la mine din mana .... adica o muscat o data din morcov ce i-am tinut prin gratii big_smile is foarte fericita ....

Adaugat: 10-04-2009 15:20

pas mare *:P

362

Astia sunt inaripatii mei :DScuze de calitatea pozelor,maine o sa fac cu camera foto...Cum vii se pare Alexanderu asa la prima vedere e mascul sau femela?:D

Adaugat: 11-04-2009 23:42

Aici daca imi permiteti,va pot inpartasi citeva sfaturi pe care si eu la rindu meu le-am primit: Importanta interactiunii  Daca papagalului tau ai ia   neobisnuit de mult timp ca sa invete cuvinte noi,trebuie sa peetreci mai mult timp cu el.Ca si copii mici ,papagalii au de asemenea de stimulare adecvata si de raspunsurile necesare care sa-i incurajeze sa progreseze.Daca ai acorzi numai o jumatate de ora pe zi copilului tau si te astepti ca el/ea sa invete o groaza dintr-una,tu ar trebui sa fii pedepsit,nu copilul.Trebuie sa interactionezi din ce in ce mai mult cu copilul ca sal faci sa se simta confortabil in prezenta ta.Similar ,papagalul tau trebuie sa te cunoasca mai bine ca sa poata invata sa vorbeasca.Unii papagali sunt mai buni conversationisti decit altii.Papagalii sunt pasari sociale si au nevoie de a fi parte din stol . Vor folosi sunete umane ca sa capteze atentia partenerului de stol,care esti tu.Ei invata sa vorbeasca  atunci cind realizeaza ca pot sa comunice cu tine si sa-si exprime nevoile.Nu este aceasta o reactie umana?Tu iti deschizi inima numai celor ce sunt dispusi sa te asculte,in acelasi fel papagalul tau,normal,va vorbi mai mult si  va imita mai bine vorbirea umana daca primeste atentia necesara de la stolul sau uman.Nui asa ca e al naibi de implu?

363

Eu acum sunt cam departe de Tweety al meu .... ca is la Satu Mare ..am venit la ai mei in weekend .... si mi dor de frumosul meu ....dar maine il vad din nou big_smile

364

Sal All,am tot citit pe mai multe forumuri ca daca ai luat un papagal  adult sau aproape adult ai sanse minime de inblinzire,faza asta ma bagat in sperieti nus ce sa mai cred si ce sa mai fac ..Eu am inceput sal prind si sal mangai poate asa ai intra in cap ca nui fac nic si  dupa cel prind 1 minut ai bate inima tare dupa care se linisteste...asta ma face sa cred ca voi avea succes daca continui asa.... voi ce credeti? O samai pun niste poze poate va mai dati cu parerea de sexu lui...Multumesc mult.!!!

365

cum reusesti sa-l prinzi cand ii liber? mie mi foarte greu sa-l prin si in cusca ...dapoi daca ii afara ...eu cand il prind ...deja ma lasa sa-l mangai pe cap ...si am reusit si sa-l pup ...dar inca nu cred ca s-o convins ca nu ii fac nimica ...ca tot nu ma lasa sa-l prind ....dar io zic ca incet incet tot o sa inteleaga ....

366

Goti ,al meu nuprea e asa speriat dar acum il am in colivie si numa dimineata o sal las sa zboar prin camera pana ai fac curat si ai schimb mancarea,dupa ce vede el ca e mancare  se chinuie sa intre in colivie ca ai e foame siil inchid repede ...Eu seara il scot din colivie cind e el mai relaxat... si-l tin vreo 20 min sil mangai la un moment dat deja aproape ca nul mai tin si sta:D o sa inteleaga asa incet incet ca nu le facem nimic ca el sincer nu vad alta solutie in timpul zilei mai stau pe linga el si mai vb cu el (sa nu ma uite).Tinel in colivie ca e mai usor de manipulat decit liber cum il tineam eu ca si eu mam chinuit pina lam prins  dar in colivie e mult mai usor....te duci usor la el si ai vb vreo 10 min  si dupa bagi mana sil insfaci dar hotarat ca sa nu se raneasca prin colivie(sa nul alergi prea mult in colivie) vezi cum merge si la tine:D

367

de vreo 2 ore stau aici langa colivia lui Tweety ....cu o bucata de mar in mana ,.....si o data o muscat din el ...dar mi-am miscat un pic mana  si s-o speriat ...si acum nu mai musca........dar macar o gustat ...dar nu are curajul sa mai muste desi ii la 2 cm distanta de la ciocul lui tongue

368

:DOho bravo un pas mare:D si eu lam scos in seara asta si lam tinut pe pieptu meu stand intinsa in pat...Cind lam scos din colivie nu  a muscat deloc big_smile

369

Tweety ma urmareste cu privirea peste tot ....ar vrea sa vada tot .......dar din colivie nu vede tot ...iarasi daca ii dau drumul ....sta numai pe dulap ....si nu merge inapoi in colivie....si dupa aia foarte greu il prind ....dar cand il tin in mana ....adica in ceva prosop  nu mai musca asa de mult

370

Goti,eu il tin in colivie acum dar dimineata ai dau drumu,daca lai vedea ce crize face dimineata sa iasa afara ai muri de ras=)si dupa cei dau drumu sa vezi ce ture trage de parca cine stie ce sa intamplat dupa ce ai termin curatenia se duce pe colivie si ma urmareste sa vada ce fac de multe ori intra in colivie cind nu sunt in camera iara daca sunt tre sami vad de treaba mea sa nul bag in seama deloc si intra singur.Si al tau ar trebui sa intre ca na tre sa manance si de foame o sa intre ca stie ca e papa acolo...Eu daca ies maxim 10 min din camera cind ma intorc el deja e in colivie:DAzi lam scos eu din colivie ca lam prins in mana dar lam scapat ca mam periat ca ma musca... si acum ma rog de el sa intre in colivie ca vine sotu de la munca si el il prinde de regula ...sper sa intre pina vine el:DDaca vrei dami ID-ul tau si mai vb pe mess:D

371

al meu nu stie sa intre .....ca de multe ori a fost afara ...si nu s-o dus inauntru .... numai daca l-am prins noi ....si il prindem greu ...dar si el face niste ture cand ii afara .... smile)  id-ul meu e  torok_agota

Adaugat: 16-04-2009 22:09

Tweety are un hobby nou smile) cand ma usuc la par ...intorc uscatorul si spre el ...si el isi desface aripile si da din aripi si din coada smile) ii asa de amuzant ....iarasi usita de la colivie degeaba ii las deschis ca nu vrea sa iasa smile) nu isi lasa oglinda smile)

372

Scoate oglinda afara! :k:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

373

Tweety a acceptat sa  ia mancare din mana ...adica daca tin o bucata de mar in mana vine si musca din ea big_smile

374

Bravooo! :bravo: Si eu am reusit asta cu perusica mea Belle care e f. speriata! Mananca de la mine din mana morcov, castravete, salata... :sanatate:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

375

si Tweety ia marul din mana ...dar totusi inca ii confuz ...nu stie ce sa faca ..sa ii fie frica sa nu ii fie ....imnca ezita ...dar conteaza ca mananca din mana