1,476

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

da SNOW. asa i-am zis si eu. are incubator la tara si abia azi merge sa le puna . i-am zis sa le puna intr-un prosop moale intr-un cos pe calorifer si pana la tara sa le tina in san. altceva nu vad ce sa faca. era tare suparat. am sa vad ce a mai facut . daca erai aproape , le luiai tu.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,477 (edited by snow 03-04-2009 11:00)

le luam eu,doar daca vroia cea alba. Si sa mai pun si eu cateva poze.
nr. 1 cea alba cand avea oute
nr. 2 cea galbena se joaca cu fetitele mele
nr. 3 la fel ca nr. 2

Adaugat: 03-04-2009 11:29

nr. 1 tot cea galbena
nr. 2 cand aveam 2 oute
nr. 3 cum stau 2 gaze in cuibar si se inteleg bine

Adaugat: 03-04-2009 11:32

si tot cele 2 closcute pe care le am
din pacate amandoua sunt closcute bune,dar atunci cand pleaca cea galbena sa pape cea alba ii fura outul.acum avem 5 in cuibar

1,478 (edited by deyseby 03-04-2009 12:20)

sunt tare dulci. ce grijulii sunt ele. i-mi vine sa le mananc. te pup si pe tine si pe ele. ai mp

- Mary-

1,479

da,dar ii fura outele cea alba lu cea galbena si nu prea imi comvine.ce a mai facut baiatul cu outele?si acum cred ca fata alba le acepta,o data ce le fura pe celelalte,nu?

1,480

da. e o scumpa . las-o sa se sature de oua. sa stea pe ele ca pe o piramida. ma duc sa vad acum care e treaba cu outul.

Adaugat: 03-04-2009 13:23

SNOW. al 2-lea out , are ca o dunga galbena ca un capac lipit. cam asa cum a fos si primul. cand a iesit puiutul a ramas ca un capac de coaja si un trunchi. asa e si pe asta dar nu e spart. nu pot sa vad daca e limpede ca e ziua si nu am o lanterna buna. puiul cel mare e zdravan cu o gusa mare si sta cu cpul in sus. e gras  sper sa fie totul bine pana la urma. azi le-am fcut meniu din morcov ras, patrunjel tocat si biscuite . iar mai tarziu le dau out fiert. plus seminte bune si apa cu vitamine.

Adaugat: 03-04-2009 13:36

am gasit o poza super faina cu Bombonel pe un documerntar

Adaugat: 03-04-2009 13:45

SNOW. da-mi ID-ul tau in MP te rog. i-mi place cum gandesti. ar fi bine daca ar intra si ei pe acest forum sa poata invata ce e bine si corect pt nimfele lor. totusi cand ai o suparare , prima data te gandesti cu ce ai gresit si ca esti singurul vinovat. daca nu ai pe nimeni sa-ti ridice moralul, renunti repede si te sperii. mai ales cand mai primesti si critici in loc de incurajeri. asta e mai sunt si din astia .

Adaugat: 03-04-2009 13:51

noi stam in vitrina mai nou. suntem de nepratuit. puiul si taticul in cuib

Adaugat: 03-04-2009 14:09

iar noi la separeu ca suntem indragostiti

- Mary-

1,481

Snow, esti sigura ca sunt 2 femele??? Eu nu am mai auzit ca 2 femele sa depuna oua in acelasi cuib si sa cloceasca amandoua.Sunt mai agresive intre ele in perioada asta, din motive cimpetitive.in salbaticie sparg ouale celorlalte femele, ca puii lor sa aiba sanse mai mari.
Femela galbena mi se pare ca are bujorii cam rosii.Daca sunt pereche si clocesc amandoi ouale? :k:

>>>>Alexandra<<<<

1,482

OBlonda wrote:

Snow, esti sigura ca sunt 2 femele??? Eu nu am mai auzit ca 2 femele sa depuna oua in acelasi cuib si sa cloceasca amandoua.Sunt mai agresive intre ele in perioada asta, din motive cimpetitive.in salbaticie sparg ouale celorlalte femele, ca puii lor sa aiba sanse mai mari.
Femela galbena mi se pare ca are bujorii cam rosii.Daca sunt pereche si clocesc amandoi ouale? :k:

sunt sigura ca sunt femele amandoua pt ca au ridicat amandoua coada.si in plus ele s-au inteles bine de prima data.de ex acum am 6 oua in cuibar.unul a fost facut de fata galbena azi de dimineata si la furat cea alba cand a plecat sa pape ,iar acum cea galbena nu mai sta pe oua.iar acum cand s-a uitat prietenul meu am gasit si pe cel de al 6 out care este facut de ce alba.nu stiu ce sa fac pt ca as vrea sa se opreasca pt ca cea alba a cam slabit deoare ce are tot timul grija de oute si mananca tot timpul pe fuga.

1,483

Nu stiu de ce, dar femela galbena mi se pare mascul.Poate ca pentru ca i se vad bujorii in poza prea rosii. hmm

>>>>Alexandra<<<<

1,484

deyseby wrote:

SNOW. al 2-lea out , are ca o dunga galbena ca un capac lipit. cam asa cum a fos si primul. cand a iesit puiutul a ramas ca un capac de coaja si un trunchi. asa e si pe asta dar nu e spart. nu pot sa vad daca e limpede ca e ziua si nu am o lanterna buna. puiul cel mare e zdravan cu o gusa mare si sta cu cpul in sus. e gras  sper sa fie totul bine pana la urma. azi le-am fcut meniu din morcov ras, patrunjel tocat si biscuite . iar mai tarziu le dau out fiert. plus seminte bune si apa cu vitamine.

mai sincer nu stiu cam arata un out din care sta sa iasa un puiut,dar daca se comporta ca si celalalt atunci este pe drumul bun.daca vrei sa il verifici poti sa te duci si in baie dar lasa sa vin seara pt ca atunci este mai bine si pntru out si pentru tatic.

MP

Adaugat: 03-04-2009 16:23

OBlonda wrote:

Nu stiu de ce, dar femela galbena mi se pare mascul.Poate ca pentru ca i se vad bujorii in poza prea rosii. hmm

cand am luat-o avea doar 2 luni si la fel ma zis ca este baiat,de Craciun am fost acasa si am controlat-o si tot la fel este baiat iar in primavara asta surpriza a ridicat coada si depune oua.asta este,ele sa fie sanatoase si sa faca pui sanatosi atunci cand am sa-le iau masculi.

1,485

Ai mai cerut totusi alte pareri? smile

>>>>Alexandra<<<<

1,486

OBlonda wrote:

Ai mai cerut totusi alte pareri? smile

nu ma la cine sa mai cer pareri si la 8 oua in 2 saptamani este sigur ca sunt fete si in plus o femela de nimfa normal trebuie sa depuna un ou la 2 zile.eu intr-o zi am 2 oute.

1,487 (edited by OBlonda 03-04-2009 15:55)

8 oua in 2 sapt. e normal pt. o femela.Daca mai e si la prima clocire, nu prea stie ea ce si cum.Daca e cum zici u, in 2 saptamani aveai 14 oua, cu 2 oua pe zi big_smile

>>>>Alexandra<<<<

1,488 (edited by snow 03-04-2009 16:06)

"8 oua in 2 sapt. e normal pt. o femela." acum depinde din ce rasa este femela.
totusi nu poate sa depuna in fiecare zi cate un ou,ca ar muri in cateva zile,nu?
iar o femela de nimfa foarte rar poate sa depuna 9 oua,cel mai des poate sa depuna 4-5 oua.

1,489

O BLODA. vreau sa spun ca nu sunt o baza bujorii rosii din obraz. asta e valabila doar la specia autentica , adica la Normal Grey. aceasta specie este cea pura si care nu are nici o urma de mutatie si care totusi nu se mai bazeaza nici ea pe bujori. bujorii sunt pe ultimul loc in cautarea unui mascul. sunt f multe criterii pe care tre sa le aiba un mascul. iar in leg cu femelele care se bat si sparg ouale nu e o asa. pt ca ai nostri sunt in captivitate si nu in salbaticie iar aici se schimba f mult comportamentul lor. ce zici de ai mei ca sunt baieti si Bombonel il lasa pe Pufi in cuib? asa ca nu e o lege in nimic. nu este baietel cea galbena cat nu sunt nici eu. te pup.

- Mary-

1,490

Oki..eram eu nedumerita...mersi mult! :k: ce mai fac ghemotoacele cu pene? te pup si eu. :pup:

>>>>Alexandra<<<<

1,491 (edited by suana 03-04-2009 18:42)

Dragii mei si eu am patit-o.O am pe Hanny de 5 ani ,am luat-o din cuib ca si baiat si nu mica ne-a fost mirarea cand a facut ou.I-am luat ,cica un mascul.Dar a inceput un taraboiul,tipau unul mai tare ca celalat si toata ziua tineau concert.Am hotarat sa-i separam pentru ca nu se mai putea sta in casa de tipetele lor si ,surpiza,cel pe care l-am luat drept mascul,a facut un ou in noua colivie.L-am facut cadou unei familii care-o iubeste tare mult,neavand copii au mai mullt timp pentru animalutze.Si asa a ajuns apoi  Silver la noi.Si noi am trecut prin destule peripetii.Cum l-am adus pe Silver,Hanny s-a cumintit si acum el isi tine trilurile si ne bucura cu giumbuslucurile lor.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,492

PT SUANA. mi-e drag si mie sa-l aud dimineata si mor sa vad cum se intrec amanddoi in triluri

- Mary-

1,493

deyseby a iesit si cel de-al doilea puiut din ou? :angel:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,494

Ceau la voi pot sa va intreb si eu ceva daca nu le pun cuib ca sa faca puiutzi fac oua oricum? ca de cateva zile de vreo 2 ori pe zi se calca. al meu iubit nu prea vrea puiutz eu am vrut sa imi cumpar inca 2 nimfe puii dar el nu vrea. si inca ceva de ceva vreme coca urla ca neebuna aproape toata ziua si nu stiu de ce care ar fi problema ca eu nu ii inteleg

1,495

da vor cuib. daca nu vrea pui, la urma poti sa-i dai. oricum fac oute dar nu le cloceste calumea daca nu au cuib. mai mult ii chinui. ia cuib si la urma da puiutii daca or sa aiba. se poate sa nu aiba pui si sa i multe oua. tu ia cuib sa fie fata impacata si gata. o sa ai liniste o luna cel putin. si dupa ce scot pui daca scot tot o sa fie liniste. la mine Bombonel nu face galagie deloc.bafta. daca or sa aiba pui poate gasesti pe cineva care vrea nimfe sii dai.

Adaugat: 05-04-2009 09:59

PT ILOVEAMALS. se aude puiul din out. sper sa iasa. va pup pe toti si bafta si voua

Adaugat: 05-04-2009 10:00

asa aratam noi mai mari. acum avem o sapt. nu sunt poze prea reusite dar o sa mai facem.

- Mary-

1,496

ce dragut ii puisorul deyseby. sa stiti si eu am patito dar invers am luat o femela si canta foarte mult dar noi am crezut ca ii femela pana cand  incerca sa il calce pe coco al nostru si l-am schimbat cu fetita de acum. la oricine ii se poate intampla asa ceva. la mine coco a inceput sa o curteze pe cocuta la geam toti vecinii ii auzeau dar nah asta este poate va luam si noi din urma cu ouale...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,497

frumos puiu. sa-ti traiasca big_smile :heart:

1,498

va multumesc frumos tuturor si sper sa aveti si voi parte de tot mce va doriti. in special sanatate pt nimfele voastre.

- Mary-

1,499

Noi am fost putin ocupati cu expozitiile dar ma bucur,deyseby,de progresele facute.In sfarsit ,liniste si bucurie ca micutzele suflete cresc pe zi ce trece.Numai bine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,500

Buna seara la voi am fost astazi si am luat un cuib dar nu stiu daca nu e prea mic ... dar mai mare nu am gasit numai foarte mare . in sfarsit am reusit sa il pun in colivie cu chiu cu  vai.. nu stiu daca e pus bine dar mai este o chestie ce sa pun in el ca acum este gol, cu cine am vorbit mi-a zis sa il las gol si sa ii pun ei ceva in colivie si o sa bage ea ceva inauntru. acum ei doar studiaza dar sunt curioasa daca o sa intre inauntru. ma puteti sfatuii daca am pus bine cuibu si daca e bun?

Adaugat: 06-04-2009 21:49

am pus aici ceva poze