1,451

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

O BLONDA. nu au cadita pt ca se fac ff murdari. nu stiu sa-si faca singuri baie. eu le-am facut si au zburat din cada. de aia a cazut rau. m-am uitat si e vanat dar nu are sternul rupt.acum astept sa vad ce o sa faca . mananca puti si mai pe seara a mancat . medii de aici nu stiu ce sa-i faca.baie le-am facut aseara si azi  nu prea a mancat baiatul. multumesc pt incurajari

Adaugat: 01-04-2009 19:03

TULIANA. da o sa ai pui daca o sa le pui un cuib spatios . tre sa-i stropesti zilnic cu apa pt a mentine reproducerea in conditii perfecte. citeste pe siteul asta si gasesti tot ce ai nevoie. bafta si tinema la curent.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,452

deyseby imi pare ff rau ptr nimfoiul tau sad :cry: dar isi va revenii el :k: cred ca il doare ff rau daca s-a lovit la piept(cel putin eu asa am inteles) noroc in continuare :sanatate: iti tin pumnii stranisi pt toti 3 sa se faca bine :pup:
dar puiutul si tatal lui ce mai fac? sunt bine? mananca amn2? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,453

ok ms am sa ma informez

1,454

da ILOVEAMALS. sunt bine multumesc. mananca amandoi ca spartii. ma sperii si eu de cat mananca bombonel si de cate ori pe zi hraneste puiutul. si acum se aude cum ciripeste puiul ca-l hraneste taticul. vad ca si Pufi a inceput sa manance in seara asta. cate un pic dar e ceva. am sunat tocmai in Bucuresti la un medic veterinar sa vb . si a zis sa-l las in pace sa manance cate un pic, e bine daca a inceput sa manance.

Adaugat: 01-04-2009 20:24

TUALINA. sa stii ca mie mi-a prins perfect ce am citit de pe Latifa in legetura cu nimfele. scrie totul in amanunt si daca tii aproape perfect instructiunile de acolo nu ai cum sa dai gres. eu pana acum am reusit cu clocitul. atat cu mamica i-mi pare rau pt ca ar fi trebuit sa o tin inchisa. nu vreau sa-i tin inchisi deloc si am de tras tot eu. asta e ! cum o vrea Dumnezeu.

- Mary-

1,455

deyseby ma bucur ca se simte mai bine puiutul tau.
cand am ajuns azi la 8 de la facutla am ramas surprinsa ca am mai gasit un out in cibar.acum de toate sunt 6 si cred ca toate sunt a lui snow.dar m-am speriat un pic ca mama tremura toata si era tare slabita de abea se tinea cu gherutele de bat,dar acum a mancat si se simte bine este vioaie si tipa.

1,456

Da ! Imi place solidaritatea de pe acest forum ! Imi place ca sunteti mereu "prezenti" ! Imi place ca reusiti sa treceti si peste momentele mai putin bune, pe care, sa fim sinceri, fiecare dintre noi le are, pe diferite domenii.  Este foarte adevarat insa, ca durerea este ceva mai mare cand se intampla ceva rau acolo unde nu exista vreo vina, vreun pacat, adica fiintelor PURE. Cand se imbolnaveste un copil este de zeci de ori mai dureros decat atunci cand pateste acelasi lucru un adult. De animale si plante ce sa mai zic ? Ele nici macar nu se pot plange, nu-si pot descrie suferinta si uneori nici macar nu stim ca au patit ceva. Este menirea noastra, daca nu chiar datoria noastra sa le cunoastem atat de bine incat sa le putem intelege si atunci cand nu ne pot comunica ce simt. Din pacate "CIVILIZATIA" ne-a indepartat de natura, ne este din ce in ce mai greu sa "vorbim" cu plantele si animalele, sa le intelegem. Acest forum este poate ceva mai mult si din acest punct de vedere. Va multumesc !

1,457

ma bucur pt faptul ca se apreciaza solidaritatea acestui forum. cu cat comunicam mai des cu atat avem mai multe de invatat unii de la altii. este o vorba" omul invatat ajunge departe". Snow nu lasa fata sa mai depuna oute in zadar sa nu se extenueze prea mult. am o frica de cand a murit Bombonica de nu pot sa-ti spun. Pufi al meu e mult mai bine. a mancat si a iesit din colivie. am zis ca nu-i dau drumul afara dar mi-e mila si nu vreau sa-i tin inchisi ,vreau sa se bucure de zbor. cel mic , manca azinoapte pe la ora 2. il hranea taicasu. deci i-ti dai seama ce indopat e, daca mananca si noaptea. asta i-mi doresc cel mai mult. bafta si voua

- Mary-

1,458

Deyseby, tot raul e spre bine! Sa ai parte de un puiut sanatos,sa`l ai la inimioara si sa te bucuri de el!
Snow,din cate am inteles, femele nu au masculi asa`i? In cazul asta ouale sunt infertile,si,pe de`o parte se chinuie degeaba si se extenueaza.Da`le multe fructe,legume si verdeata, la fel ca si calciu.E o perioada obositoare pentru ele ,si stresanta.Eu le`as lua masculi daca tot sunt asa "productive" si as avea si puiuti :heart: odata ce s`au apucat de ouat,cu greu se mai lasa...Chiar daca decizi la un moment dat sa le scoti ouale,se vor apuca imediat de altele,si tot asa...eventual scoaterea cuibului ar fi o optiune pentru stoparea ouatului. :wis: Dar de multe ori nu se opresc si se vor oua pe unde apuca. hmm
Mult succes si sanatate cioculetelor! :pup:

Adaugat: 02-04-2009 09:06

Deyseby, cu cea mai mare placere! :pup:
Sa ne delectezi cu poze cu puiutul si taticul, dar si cu stolul :k:

>>>>Alexandra<<<<

1,459

multumesc. OBLODA. am sa fac tot posibilul sa va dau cateva poze. mai incolo un pic sa mai creasca puiul si poate o sa iasa si cel de-al 2-lea si o sa fie mai bine.

- Mary-

1,460

deyseby ma bucur nespus de mult pt baietel si pentru tine pt ca o a doua pieredere nu cred ca o mai putea suporta.Cat despre baiatul mare sa o tina tot asa ca este bine :k: . cred ca daca iese al II lea puiut din out si are grija si de el, sper ca nu o sa ii dai pt este tot ce ti-a ramas mai de pret de la ei. Sa ai parte de ei .

oblonda greseala aici a fost un pic a mea pt ca nu eram sigura daca sunt 2 fetite si am pus cuibar,iar cand au ridicat amandoua codita a fost prea tarziu sa scot cuibarul.momentan nu ii scot nici cuibarul si nici outele  pt ca o fortez sa depuna mai multe si nu este bine,asa cate a avut a depus si gata.are grija de ele cea ce impare bine ca este o mama grijule.
cat despre mascul sezonul asta s-a terminat pt mine.poate cred ca la toamna am sa iau un mascul, dar imi trebuie unul fertil,cea ce este mai greu de gasit.Si in plus daca depune atat de multe oua am sa o imperechiez nu mai pe timp de primavara nu si toamna.pt ca toamna sa aibe timp sa se refaca atat fata cat si baiatul.

1,461 (edited by Misu85 02-04-2009 12:39)

bafta cu puisori;) cand se face  mai  maricei sa  faci si tu  o poza cu  puisorul:heart:

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,462

deyseby wrote:

azi la ora 3si 10 mi-a murit Bombonica.nu pot sa i-mi revin.am stat cu ea pana a murut. am hranit-o cu seringa si tot nu a trait.mi-a mai ramas puiutul de la ea si cel galben care a murit in ianuarie. nu a mai rezistat pana dimineata. am avut grija de ea mai mult decat a trebuit si daca a fost sa moara tot a murit. Bombonel nu a iesit din cuib ieri si nici pana acum nu a mancat si mor de frica sa nu se epuizeze si el ca nu as mai rezista.pun poze cu perechea care a murit.astea sunt cu ei si cu perusii . bombonica e cea din avatar.

vai chiar imi pare rau ca ti-a murit tisa intamplat ca si mie si eu m-am chinuit tot cu siringa sa o hranesc sa ii dau apa dara degeaba eu zic ca so intamplat ca si la mn o mai avut un ou de scos si nu a mai putu si deasta a murit cel putin asa s-a intamplat la mn chiar imi pare rau las ca ii acolo cu cocutza mea au crija una de alta......:cry:

Adaugat: 02-04-2009 14:42

snow wrote:

avem un out dragut si frumos de la cea alba,dar din pacate nu poate sa iasa nici un puisor nu este fertil.

sa nu ii iei oul pt ca ea va scoate inca unu pt al reinlocui si o poti omora laso sa il cloceasca pana vede ca nu iese nik succes

Adaugat: 02-04-2009 14:47

deyseby wrote:

nu stiu ce sa fac, deoarece bombonel nu vrea sa manance deloc mancare umeda si nici fructe sau legume.doar seminte. pana acum nu i-am dat seminte si a baut doar apa iar acum ca i-am dat a mancat si hraneste si puiul. ce sa fac? am inteles ca nu sunt bune semintele pt pui. apa ii dau cu vitamine de la medic si i-a dat apa pana acum. eu credeam ca e aer dar era apa. acum are seminte si mixura in gusa" puiul". nu stiu ce sa fac.

lasa sa mance si seminte deoarece el ii va da si el seminte puisorului numai ca ii le da sfarmate

Adaugat: 02-04-2009 14:51

deyseby wrote:

pt Snow. ce sa fac cu baiatul cel nou ca aseara i-am facut baie si a zburat ud si a cazut jos iar acum sta bleg. i-mi vine sa mor de ciuda. mai bene nu-l spalam.a avut excremente la fund si s-a curatat singur. acum nu e infoiat dar e bleg si doarme mult. ce pot face. ma sunat medicul si a zis ca nu stie.sa ma uit daca nu e vanat la stern. si nu sta sa-l prind.

sa lovit cu ciocul ca daca sa lovit cu ciocul inseamna ca are fractura de cioc si coco al meu o patit asa numa ca lui ii so intamplat altfel cand era si cocuta or intrat in lada de la pat si eu nu i-am vazut am inchis lada si i-am prins ciocul lui coco si mie vet o zis ca nu are nik da defapt avea aia incearca sa ii dai seminte dealea bilute mici ca sa poata sa le manance ca semintele mari nu le va putea rupe ar cam trebui sa inceapa sa isi revina in cateva zile

Adaugat: 02-04-2009 14:58

nu stiu ce sa mai zik eu sper sa nu mai auzim vesti proaste de la nimeni ci numai vesti bune nu am mai intrat de cateva zile si uite ce am gasit vesti proaste chiar imi pare rau pt u deyseby chiar mi-ai amintit si mie cat m-am chinuit cu cocutza mea dar sunt sigur ca acum is intr-un loc mai bun si sper sa aud numai vesti bune eu nush cand o sa am parte de pui dar intai trebuie sa cumpar un cuib deoarece cand a fost cu cocuta nu am gasit cat de mare imi trebuia si acum voi incepe sa caut din nou ca sa fiu pregatit

Adaugat: 02-04-2009 15:07

mai pun si eu poze

Adaugat: 02-04-2009 15:11

mai am si astea

Adaugat: 02-04-2009 15:12

deyseby intrebare cu cusca cam ce dimensiuni are ca 4 mil mi se pare cam mult eu am dat 2 mil pe a mea si ii f mare eu la 3mil puteam sa imi iau una de 1m lungime si latime 75 si avea si despartitor si detoate si era si deaia ce nu rugineste si cu baia de sfatuiesc sa le faci in cusca pui vana in vana si dai cu dusu pe ei dar apa sa nu fie nici rece nici calda si sigur nu mai risti sa ti se loveasca nici unu cel putin eu asa le fac baie

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,463 (edited by deyseby 02-04-2009 17:04)

DARIUS194. colivia are exact 1.20 lungime si 90 latime. are adapatori si betesi de toate. de spalat stiu cum sa-i spal ca am mai facut asa cum ai zis tu cu colivia cea mai mica dar am zis ca nu vor zbura pt ca i-am mai spalat asa si nu au zburat. colivia are si despartitor si niste capace deasupra , care pot sa le deschid si sa iasa. pare a fi din inox. dar nu stiu. cam atat.are 1.50 inaltime. am vazut o colivie rotunda de 2 m inaltime si jumate de m pe fundul ei la 8 mil. de asta am zis ca asta nu era atat de scumpa. si la 3mil si jumat, 4 mil si 8 sute erau o ideie mai mici ca asta dar din alt material alb sau albastru si mai subtire.

- Mary-

1,464

buna deyseby. ce mai face baietelul?se simte mai bine?
cel mic ce mai face?creste,creste :angel:
cat despre fetitele mele o duc bine a inceput si cea galbena sa depuna oute,cel care l-am gasit aseara era de la ea. ieri au fost cam agitate ca nu au stiut unde sunt si cea alba a parasit cuibul,dar acum a revenit si are grija de toate outele.este o scupam, am sa pun poze cu ea.Vb aseara cu prietenul ca am vrut oute si pui acum Dumnezeu mi-a dat oute sa ma satur.

Adaugat: 02-04-2009 18:22

deyseby cea de a doua perechie nu a depus oua?

1,465

deyseby wrote:

DARIUS194. colivia are exact 1.20 lungime si 90 latime. are adapatori si betesi de toate. de spalat stiu cum sa-i spal ca am mai facut asa cum ai zis tu cu colivia cea mai mica dar am zis ca nu vor zbura pt ca i-am mai spalat asa si nu au zburat. colivia are si despartitor si niste capace deasupra , care pot sa le deschid si sa iasa. pare a fi din inox. dar nu stiu. cam atat.are 1.50 inaltime. am vazut o colivie rotunda de 2 m inaltime si jumate de m pe fundul ei la 8 mil. de asta am zis ca asta nu era atat de scumpa. si la 3mil si jumat, 4 mil si 8 sute erau o ideie mai mici ca asta dar din alt material alb sau albastru si mai subtire.

aha am intrebat si eu ca in poza mi so parut ca ii mica dar inseamna ca mi so parut inseamna ca ai iesit la un pretfain cu ea. Ce mai face puisorul si tatal lui?

Adaugat: 02-04-2009 18:52

deyseby u le dai si portocale la papagali tai? eu am auzit ca nu ii bine sa le dai dar daca ii bine cred ca o sa le dau si eu...

1,466

PT DARIUS 194. nu le dau portocale , dar mancam eu si ei se uitau la mine si le-am pus si lor datr nu au mancat. nu e bine sa le dai. stiu si eu asta. in leg cu colivia! am observat si eu ca se vede mai mica dar asta e.

Adaugat: 02-04-2009 19:44

PT SNOW. ma bucur macar ca au oute si chiar sa te saturi. de la 2 e normal sa ai productie. " ai oua pt Paste" sa fie ele sanatoase. puiul e bine dar nu apare al doi-lea. o sa ma uit daca este fertil. baiatul a mancat si out fiert azi . despre cea dea 2 pereche nu au depus oua si nu cred ca o sa depuna , dar se giugiulesc mereu. ma bucur sa vad ca Pufi e bune si vesel. Perluta il provoaca la joaca si l-a ajutat mult la recuperare. nu i-a dat voie sa sufere. il chema la mancare si se jucau cum putea el. vin la mine pe scaun la calc si perluta se ura pe spatele meu.  o mananc. te pup

- Mary-

1,467

Buna tuturor!Am si eu o nimfa(baietel)de vreo 4 luni si ceva si ma ingrijoreaza la el faptul ca au inceput sa-i cada penele(in special cele de la aripi si coada).E perioada lor de naparlire?Sau care e cauza naparlirii sale..Mentionez ca nu am observat niciun loc gol in urma caderii penelor.Multumesc!:merci:

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

1,468

Anytza wrote:

Buna tuturor!Am si eu o nimfa(baietel)de vreo 4 luni si ceva si ma ingrijoreaza la el faptul ca au inceput sa-i cada penele(in special cele de la aripi si coada).E perioada lor de naparlire?Sau care e cauza naparlirii sale..Mentionez ca nu am observat niciun loc gol in urma caderii penelor.Multumesc!:merci:

nu te ingrijora este normal sa ii cada penele deoarece el naparleste adica isi schimba penajul asa e la toate nimfele deci nu te ingrijora

1,469 (edited by deyseby 02-04-2009 19:02)

uite cum stau amandoi in spatele meu. se vede doar Pufi si motul Perlutei

Adaugat: 02-04-2009 19:57

am gasit o paza cu o fetita nimfa in salbaticie. este exact , ca Bombonica mea

- Mary-

1,470

deyseby wrote:

asa sta si coco si cocuta mea numai ca coco mai vine si pe umar si pe tastatura

Adaugat: 02-04-2009 20:06

deyseby din cate vad la voi sunt foarte multe jucarii pt nimfe la noi am cautat si am gasit doar cateva nush poate nu am prins eu cand erau da nah o sa mai caut si eu ca vreau sa le tot schimb cate ceva in cusca

1,471

deyseby wrote:

ce dragut este :pls:

Adaugat: 02-04-2009 20:15

deyseby wrote:

PT SNOW. ma bucur macar ca au oute si chiar sa te saturi. de la 2 e normal sa ai productie. " ai oua pt Paste" sa fie ele sanatoase.

inca 4 oute si fac un cofrag de 10 oua.daca vine cineva la mine de Pasti si le dau oute de nimfa am sa zic ca sunt de prepelita (glumesc).

1,472

SNOW. sa-mi pastrezi si mie cateva vopsite. ai vazut cum sta Pufi intins sa vada la calc? se potriveste cu perluta ta. sunt superbi. dar asta e sufletul meu. e superb. am si eu o splendoare nu numai tu. pup.

- Mary-

1,473

toti in felul lor sunt splendori,nu mai ca trebuie sa stii sa le pretuiesti.

1,474

SNOW. am vorbit in seara asta pe mess cu un baiat din Buzau care are o pereche de nimfe si care au 5 oute. marti tre sa iasa puiutii, dar azi fata a lasat outele de vreo 4 ore si nu vrea sa mai intre la clocit iar baiatul nu a clocit deloc pana acum si nici nu hranea fata.

- Mary-

1,475 (edited by snow 02-04-2009 23:11)

nasol.ei in general fac asta impreuna,ca o familie asa cum au facut ai tai.ce pot sa zic doar ca daca nu mai vrea sa intre femela in cuibar sa ia outele sa le puna intr-un incubaor pana cand ies puii dar dupa a ceea sa ii hraneasa la mana.Eu una ii urez mult succes.