1,426 (edited by snow 29-03-2009 12:35)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

nu cred ca o sa gasesti o femela care sa aibe grija de micuti si nici nu cred ca o sa o lase  baiatul.cel mai bine este sa ii cresti tu si sa ai grija de ei. asta este parerea mea.daca este scrie si la sfatul vetrinarului si vezi ce iti spune.

te cred ca iti este greu si chiar imi pare rau ca nu sunt de acolo ca poate treceai mai usor.Aaaaaaaaaaaaaa fata alba de cateva ore sta in cuibar iar cea galbena pe laga cuibar si ciripeste.Daca depune oua cea alba pot sa o trimit pe ea sa vedem daca acepta sa aiba grija de puiuti tai,pt ca are deja instinctul matern dezvoltat.

sa ii ti sub observatie pe ceilalti 3 ca sa nu aibe si ei la fel.si totusi ar fi bine sa vezi intradevar ce a avut fetita ca sa le dai tratament la timp daca se intampla la fel cu ceilalti.

1,427 (edited by deyseby 29-03-2009 16:40)

"sa ii ti sub observatie pe ceilalti 3 ca sa nu aibe si ei la fel.si totusi ar fi bine sa vezi intradevar ce a avut fetita ca sa le dai tratament la timp daca se intampla la fel cu ceilalti. "                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
ai inteles gresit. fetita nu era bolnava. are perfect sanatoasa. a iesit pe colivie dupa ce a mancat si statea pe margine .iar pufi a dat sa se urce pe ea si a alunecat. ea i-si indrepta penele si nu l-a observat.a luat-o prin surprindere si a schilodit-o. probabil s-a rupt ceva in ea ca la suprafata era perfect. el o striga si perluta la fel. se jucau toti dimineata.nu a vrut sa o calce niciodata, dar nu stiu ce i-a trecut prin cap. poate ea se apleca sa-si indrepte penele si el a crezut ca vrea calcata. am fost la pui si l-am scos pe bombonel afara.i-am schimbat apa si mancarea. i-am pus vitamine in apa sa-l intareasca si am vrut sa hranesc puiul la mana, dar nu a vrut. avea un pic de gusa. dar nu stiu exact cum trebu sa arate.apoi a intrat la loc baiatul. se aude in cuib cateodata cum ciripeste puiutul ca si cand ar veni pasarica la puiuti. nu stiu daca il hraneste sau nu. cand ma uit , se aseaza mai bine pe pui si nu-mi dau seama. ar fi super sa se descurce. nu ca nu as vrea sa mi-o dai un timp pe perluta.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,428

aha eu din ce ai spus tu am inteles ca ar fii avut un fel de infectie si de asta ar fi murit.Atunci este ok pt ceilalti 3.
este bine ca i-ai pus de papica acolo si a papat? Daca da inseamna ca este hranit si puiut ,dar tinel sub observatie stricta.
de cate perluta vorbiai de  a mea sau de a ta?

1,429

de perluta ta vorbeam. perluta mea a inceput sa-l iubeasca pe pufi. se curata unul pe altul. azi am dat mancare la puiut de 2 ori. totisi nu sunt lamurita in legatura cu ceva. cand ii dau sa manance , ii tin seringa in gura permanent pana termina sau ii dau cate un pic si o scot sa respire? i-am dat cate un pic si are aer in gusa pe langa mancare. cred ca nu ar trebui scoasa deloc pana ce nu termina tot. nu? Bombonel nu a prea mancat. sper sa fi mancat ca altfel nu traia pana acum. poate nu stie sa-i dea si la pui. sunt multumita ca sta pe oute si le incalzeste.adica pe ou si pe pui. poate o sa treaca cu bine peste noaptea asta. sotul a zis sa mergem maine la pet de avem baietii ca avea si el o pereche la clocit si poate o sa-i dam puiul sa aiba ele grija de el. sa vad bcum merge pana maine si dupa aia mai vad.si baiatul se epuizeaza daca nu mananca si nu iese afara deloc si ar fi mai bine sa-i creasca alte nimfe. bine le platesc ceva, nu degeaba.

- Mary-

1,430

avem un out dragut si frumos de la cea alba,dar din pacate nu poate sa iasa nici un puisor nu este fertil.

1,431 (edited by deyseby 30-03-2009 12:47)

sa o iubesti ca e o dulce. azi am avut o surpriza! am mers sa hranesc puiul la 6 si cand l-am luat am observat ca avea gusuta plina. si nu avea deloc aer. poate a inceput baiatul sa-l hraneasca? o sa ma mai uit peste 2 ore sa vad. ma gandesc si la partea ca poate i-a ramas de aseara dupa ce a eliminat aerul. sper sa fie bine.

Adaugat: 30-03-2009 07:30

nu a hranit puiul azi. i-am dat eu. nu stiu daca el mananca? ma lasa sa iau puiul si sa-i schimb si lui apa dar ce sa fac cu el? mi-e mila de el. oare nui pot da si lui tot asa un timp ? poate i-si revine. am scris la sfatul veterinarului dar nu vrea sa raspunda de 2 zile. asa ca o sa ma descurc.

Adaugat: 30-03-2009 13:20

asta e puiutul! nu se vede prea bine ca nu voia baiatul sa iasa din cuib. in dreapta i-am pus mancare pt pui cu seminte amestecat si apa. dar am luat-o si i-am pus intr-un capacel sa nu fie pe jos.

- Mary-

1,432

deyseby wrote:

asta e puiutul! nu se vede prea bine ca nu voia baiatul sa iasa din cuib

cat de dragut e :heart: :heart: sper sa iti traiasca :sanatate: macar daca nu vrea baiatul sa il hraneasca sa te lase pe tine sa ii dai de mancare :ironic:

oare nui pot da si lui tot asa un timp ? poate i-si revine.

cred ca ar trebuii sa ii dai si lui daca vrea sa manance de la tine cu seringa neutral ...sau sa ii aduci o fetita wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,433

asa se impacau toti inainte de amuri bombonica.si astea pe ce stau ei sunt improvizatiile care le aveam pe cusca cea mica.

Adaugat: 30-03-2009 13:59

ILOVEAMALS.baiatul ma lasa , sa iau puiul dar nu cred ca o sa manance din seringa. sotul nu vrea o fetita pt ca nu ar lasao el . mai are de iesit un pui si sta el saracul pe out si incalzeste si puiutul. macar nu mai am nevoie si de incubator.

Adaugat: 30-03-2009 14:04

asa arata noua locuinta a celor 2 tineri. asa se iubesc mai nou. nu a iesit bine ultima .

- Mary-

1,434 (edited by snow 30-03-2009 20:58)

buna deyseby.ce mai faci esti bine?ce mai face baietelul  si puiutu?

ps : MP

1,435 (edited by deyseby 30-03-2009 21:36)

nu stiu ce sa fac, deoarece bombonel nu vrea sa manance deloc mancare umeda si nici fructe sau legume.doar seminte. pana acum nu i-am dat seminte si a baut doar apa iar acum ca i-am dat a mancat si hraneste si puiul. ce sa fac? am inteles ca nu sunt bune semintele pt pui. apa ii dau cu vitamine de la medic si i-a dat apa pana acum. eu credeam ca e aer dar era apa. acum are seminte si mixura in gusa" puiul". nu stiu ce sa fac.

- Mary-

1,436

la sa asa ca este bine pt ca el de fapt nu ii da seminte sa pape ci mancare regurgitata.

1,437 (edited by suana 31-03-2009 17:56)

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Off,deysebi,imi pare tare rau pentru pierderea suferita.De  abia acum am citit.Nu stiu exact ce s-a intamplat,nu am apucat sa citesc tot.Stiu ce inseamna sa piarzi un sufletel drag.

Adaugat: 31-03-2009 18:43

Baietzelul acum se va epuiza avand grija de pui.Daca n-am fi la o asa mare distanta te-as ajuta cu mare drag.El trebuie sa manance bine pentru ca hrana o regurgiteaza si asa hraneste puiutii.Daca ai o relatie stransa cu el,va fi mai usor sa-l ajuti sa pape.Un fel de terci cu malai ,seminte si vitamine cred ca l-ar ajuta.Si prezenta voastra evident.Sa aiba multa caldura.Sper din suflet ca veti trece cu bine peste momentele astea grele.

Adaugat: 31-03-2009 18:51

Tinem aripioarele stranse ,sa fie totul bine si va pupam

http://i42.tinypic.com/29daati.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,438

Imi pare rau si mie :cry: :cry: :cry: :cry:
In priviinta puiului nu`ti face griji pentru ca masculul il va hrani si va avea grija de el orice`ar fi! Dar problema se pune la el.El e cel care hraneste femela si aceasta la randul ei hraneste puiul.Observa`l cu atentie, vezi daca iese din cuib pentru a se hrani, si daca intra inapoi sa hraneasca puiul.
Alta femela nu`i poti aduce deoarece nu au o relatie stransa, poate acea femela  nu are instinctul matern si Doamne fereste mai omoara si puiul si ouale! Daca crezi ca nu se descurca taticul, iti recomand sa gasesti o femela ce are deja puiuti sau oua si sa incerci sa pui puiul tau si ouale tale la acea femela.Avand instinctul matern foarte mare, cred ca`l va adopta imediat.Dar supravegheaza`i si in caz ca acea femela sare la pui, intervii imediat si scoti puiul.
Nu prea stiu cum e la nimfe, dar femela mea perus cand statea pe oua si le clocea, am facut curat la colivie si, din greseala, am scapat in cuib un capacel alb ,capacelul ce prindea betele alea din plastic de colivie.Imediat ce l`a vazut in cuib, femela l`a si bagat cu cioculetzul sub ea,fara sa se uite,din instinct, crezand ca e un ou si l`a uitat pe langa ea.Nu stiam acum ce sa fac sa`l scot de sub ea sa nu cloceasca capacelul degeaba si sa nu incomodeze outele celelalte. :pls:
Succes cu puiutii si taticul, sa ne tii la curent cu deciziile tale si cu evolutia lor ! :merci:

>>>>Alexandra<<<<

1,439

VA MULTUMESC DIN SUFLET. Suana sa stii ca apreciez gestul ff mult. si Snow a zis la fel cu ajutorul. eu tot asa as face daca as putea. nu am dormit 3 nopti calumea. am stat non stop si am pazit puiul si baiatul. bombonel e un sfant pt mine si sotul meu. nu a mancat mancare umeda si a baut numai apa cu vitamine si picaturi de la medic. dupa ce i-am dat seminte a inceput sa manance din ele. intai am pus in cuib la el si dupa aia l-am vazut afara cand manca. 2 zile am hranit puiul la mana si apoi la hranit baiatul. era ff suparat si refuza orice mancare. nu sta mult afara. 2 min si pleaca inapoi. totusi el a hranit puiul de la inceput , dar eu nu vedeam  mancare in gusa puiului, pt ca era apa.bombonel bea doar apa si cu aia alimenta puiul. de asta era puiutul mereu flamand. apoi il hraneam la seringa 0 data la 2-3 ore si bombonel ma lasa sa-l iau si sa il duc la el. nu se aseza pe outul celalalt pana nu-i dadeam si puiul. acum il hraneste el fff des. are gusa mereu plina si e zdravan. tine capul sus ceea ce la mine nu a facut. m-am uitat cum il hraneste si m-a lasat. asa ca o sa-i dau seminte sa manance si el si puiul. i-am dat si out fiert si morcov ras si mar ras si mixura cu vitamine dar nu mananca nimic din astea. semintele sunt de cea mai buna calitate.

Adaugat: 31-03-2009 20:49

O BLONDA. multumesc pt sfaturi si incurajari.

- Mary-

1,440

DEYSEBY - Au, au, au... nu am mai intrat cateva zile pe forum, iar azi, cand am vazut ce s-a intamplat, mi-au dat lacrimile ! Nu mi-e rusine sa o spun, desi sunt barbat, dar chiar am fost foarte impresionat de ceea ce am citit in ultimile pagini.  Nu pot decat sa scriu si eu un mesaj de incurajare si sa sper ca pana la urma puiutii vor fi bine ingrijiti de taticul lor.
Ca de obicei insa, vreau sa fac si cateva remarci mai personale, incercand sa fiu prin asta de folos. Am citit ca unii isi fac cele mai multe griji pentru oute si pui, altii pentru tatic etc. Eu as zice, daca nu e cu suparare, ca problemele se vor rezolva de sus in jos, si in acest caz cel mai sus este chiar stapana - DEYSEBY. De tine depinde exclusiv cum vor merge lucrurile in continuare. Daca tu vei trece cu bine peste aceasta incercare, daca-ti vei reveni cat mai repede, daca-ti vei recapata optimismul, daca te vei odihni si te vei hrani din nou "normal", atunci si cei care depind direct de tine vor intra in aceasta normalitate. Haideti dragi prieteni sa trimitem un gand bun si incurajari pentru DEYSEBY si prin asta sa-i ajutam pe toti, si pe tatic si pe pui si chiar outele care se trezesc la viata ! CURAJ si mult OPTIMISM - ca sa atragem BINELE !

1,441

bine domnu' Dan ! asa va vreau! MULTA BAFTA SI SANATATE DEYSEBY..haideti sa ne zicem si numele, ca sa ne fie mai usor;)

1,442

Cat adevar!Prima si prima data tu trebuie sa ai putere si optimism sa poti sa le transmiti celor depind de tine.Gandurile noastre bune sunt alaturi de tine.Deyseby cu atatea incurajari,ganduri bune si optimism veti trece cu bine peste greu si cat de curand veti povesti ce puiuti sanatosi aveti si ce tatic extraordinar au avut ca  a ingrijit si hranit puiutzii.Va fii bine.Familia voastra grijulie si minunatii vostri papagali.O noapte linistita.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,443

VA MULTUMESC DIN SUFLET. deja sunt ok acum. baiatul mananca ff bine si hraneste puiutul f des. am observat ca puiul e inzdravenit si daca tatitcul merge sa manance si se intoarce, cel mic merge spre el sa-l incalzeasca. aseara le-am facutsssssssss baita la cei noi si vad ca Pufi sta cam blegut. le-am dat altfel de seminte si nu vor nici astia. au fiecare mofturi. o sa le dau doar ce le place. nu stiu cum sa le introduc out si fructe sau legume. cand traia bombonica, mancau toti cu ea, dar acum nu mananca nici unul si arunc tot . daca nu le dau seminte nu mananca nimic. o sa mai incerc. Pufi s-a lovit aseara si statea cam... dar vad ca acum e vioi si vine pe scaun la mine. sunt prea stresata acum, din tot nimicul.

- Mary-

1,444

ajutooor..tipa foarte foarte mult.ce sa-i fac????? e mancat e alintat zboara cat vrea,curat are to ce vrea.ce sa-i faaac???

1,445

gabyzzuu acopera colivia cu ceva.

Adaugat: 01-04-2009 11:54

deyseby acum avem 3 oute in cuibar plus cele 2 gasite prin casa fac 5 oute nu mai de la cea alba.
cea galbena are si ea oute.intra-iese din cuibar si este foarte agitata cred ca vrea sa le depuna.acum sa vedem cate va depune si ea.

1,446

pt Snow. ce sa fac cu baiatul cel nou ca aseara i-am facut baie si a zburat ud si a cazut jos iar acum sta bleg. i-mi vine sa mor de ciuda. mai bene nu-l spalam.a avut excremente la fund si s-a curatat singur. acum nu e infoiat dar e bleg si doarme mult. ce pot face. ma sunat medicul si a zis ca nu stie.sa ma uit daca nu e vanat la stern. si nu sta sa-l prind.

Adaugat: 01-04-2009 12:36

gabyzzuu wrote:

ajutooor..tipa foarte foarte mult.ce sa-i fac????? e mancat e alintat zboara cat vrea,curat are to ce vrea.ce sa-i faaac???

si al meu tipa intr-un timp. de obicei cand cauta partener pt imperechere. fata tipa cand auzea baiatul vecinului ca tipa si baiatul cel nou la fel. atat pot sa-ti zic. poate ca vrea alintata si e suparata sau geloasa. mai tipau cand voiau sa vina la mine si eram cu cel mic in brate

- Mary-

1,447

cel mai sigur sa te duci la medic,pt ca poate sa fie ceva intern.acum depinde si cat de tare s-a lovit.poate ca aseara era bine sa il usuci un pic inainte sa ii dai drumul sau sa il inchizi in colivie pana cand se usca ca sa eviti ganul asta de probleme. alt sfat nu stiu care ti-l pot da.

Adaugat: 01-04-2009 12:46

deyseby a iesit si cel de II lea puiut din ou?

1,448 (edited by deyseby 01-04-2009 12:37)

inca nu. nu stiu data exact cand a depus cel de-al 2-lea out. cert e ca mult mai tarziu cu aproape o sapt. astept pana cea viitoare. cu pufi mai astept sa vad ce face. am vb cu veterinarul si a zis sa ma uit la piept si nu e vanat. la cine sa merg? nu mai am la cine. cel la care am mai fost nu se pricepe deloc. asa ca alta speranta nu am.

- Mary-

1,449

Deyseby sa stii ca sunt tare indurerata ca ai patit asa ceva cu nimfele tale.am tot citit ce ati scris voi aici dar nu am mai scris nimik pentru ca nu am nimik de spus... am urmarit cu atentie si cu sufletul la gura de cand ai zis ca ai puiutz... si cand am vazut ca ai scris ca sa imbolnavit mamica asa de afecatata am fost  sad sa stii ca ma gandesc numai de bine pentru puiut si pt taticul lui dar mai ales pentru tine ca sa rezisti sa fii tare si sa ai grija de ei. Ai mei se "calca" daca asa se spune deja de cateva zile si de 2 ori pe zi, ce inseamna asta ca ei chiar vor sa aiba puiuti? imi dati si mie ceva sfaturi?

1,450

Deyseby, ma bucur sa aud ca taticul si puiutul sunt bine, pana la urma sunt niste invingatori.Cred ca acest pui inseamna foarte mult pentru tine. :pup: Cat despre imbaiere...le`ai facut tu baie?Adica i`ai udat tu? Sau le`ai pus ceva, un vas cu apa si i`ai lasat pe ei sa faca baita cat vor si cum vor? Cred ca e cea mai buna metoda, deoarece ei se uda cat si unde vor.Daca le facem noi, ii udam prea tare,iar cand isi iau zborul de multe ori nu stiu ca sunt asa de uzi incat nu pot zbura si cad, sau se lovesc de diferite lucruri.Poate sta infoiat ca e inca ud sau il doare unde s`a lovit hmm
Multa sanatate ghemotoacelor cu pene ! :pup:

>>>>Alexandra<<<<