Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Pentru ca e aproape alba.
Fimea e nasa lor, ea i-a botezat pe toti.
Ai mei v-am spus se indoapa de parca vor sa le taie de Craciun.
Ele sunt dolofane si ei trasi prin inel.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Pentru ca e aproape alba.
Fimea e nasa lor, ea i-a botezat pe toti.
Ai mei v-am spus se indoapa de parca vor sa le taie de Craciun.
Ele sunt dolofane si ei trasi prin inel.
sunt frumosi:)ai mei zici ca fac parte din categoria pitica,femela a ramas si fara coada acu ii da sa creasca,zici ca-i aga-perusa:)))
Acum e dubla decat e in poza aia. :porcusor:
Pe Cocutza l-am lasat fara coada cand il tratam de raie, acum a crescut la loc.
Sa vezi ce o sa imi sara in cap ca chinui pasaricile si le smulg penele.
auci..sa stii
Brrr... tremur. :blb:
hai ca m-ai facut sa rad azi:))uiti ca nu e chat aici:)vom fi banati si noi :angel:
Nu m-ar mira sa fiu banat mai ales ca am comentat si pus la indoiala decizia adminului.
:k: pe undeva ar avea dreptate Latifa sa te linisteasca si pe tine..spui ca fara tine ar fi lancezit forumul. Eu spun ca l-ai acaparat si pe undeva membrii vechi au renuntat sa posteze si asta si din cauza ta.
Sa-ti readuc aminte si sa te citez :
" mda
se pare ca aici nu se face decat sa ne etalam perusi si sa ii laudam ce frumosi sunt
dar la probleme nu se raspunde
bafta si spor "
Mai nou ai cazut tu in monotonie cu "problemele" de cuplu ale pasarilor si nu numai.
Eu nu am mai postat decat la subiect, tot din cauza ta sa nu te lezez ca afisez pe forum fotografii cu o pasare sanatoasa a carei evolutie am postat-o de la 14 zile de cand a fost crescuta la mana.
Si a fost vreu neadavar atunci?
Asta e de cateva luni si a fost total ignorat.
Din cauza mea?
Nu cred asta.
Uite cum facem eu nu mai scriu nimic si vei vedea singur ce se va intampla.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-11-2013 14:51[/merge_posts_bbcode]
Am mai postat pe aici ca lancezeste si au raspuns colegi vechi... daca nimeni nu scrie, nu am scris nici eu.
Daca scrii acaparezi, daca nu scrii esti inactiv si ignorant.
:wow:
vad ca esti din brasov si ai si perusi..ai cunostinte de un medic veterinar in oras care sa se descurce si cu alte animalute inafara de caini si pisici?adik daca mi s-ar imbolnavii perusul nu stiu zau unde sa apelez....ma rog e unul singur dar e putin departe.
Cu parere de rau, iti spun ca nu prea se baga nimeni pe pasari exotice, poate sa zic ( fara sa bag mana in foc ), cabinetul de pe langa piata Tractorul are un doctor ceva mai interesat, dar cand i-am cerut parerea, a cerut detalii despre manifestarile bolii si nu a tinut pasarea sub observatie, Directia Sanitar Veterinara m-a dus cu vorba cand le-am cerut sa-mi faca niste analize asa ca au primit o bulina neagra din partea mea.
Asa ca singurul meu sfat este sa ai grija de unde iti iei pasarile, conditiile de igiena pe care le oferi si calitatea hranei.
Am mai spus-o pe aici si ma repet, de cand spal semintele pe care le cumpar nu am mai avut probleme de sanatate !
Cum adica speli semintele?
ar mai fi Zoltan de pe Lunga....mama ma-si in ce tara traim,ce-i drept...nici cu cainii nu am unde sa merg..profund dezamagita de majoritatea..asta e...
Le pun intr-o galeata si le pun in jet de apa calda in cada, semintele seci se vor ridica la suprafata, cele bune raman la fund. Le pun de mai multe ori sub jet, pana apa pe care o scurg din ele iese curata ( deobicei ramane pe cada o dara neagra de sedimente ) .
Dupa ce ies curate, le scurg bine de apa si le pun la uscat, iarna in cuptorul aragazului la 60 de grade si, vara, afara in soare direct .
Dupa spalare, amestecul de seminte capata un miros dulceag, ca de miere.
Eu nu le-am spalat nici o data.
Le iau la sac de 10 kg si nu am avut probleme.
O sa incerc sa vad ce iese din ele, asa de proba.
Multumesc.
ce faci cu un sac de 10 kg?:)))eu iau cate 500 g:)) maxim 1 kg:))
Cum ce fac?
Le dau sa manance.
Am un sac din aprilie si mai am un kg din el.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-11-2013 15:45[/merge_posts_bbcode]
Eu asa cumpar tot, sa nu mai stau sa duc grija ca nu am.
Sambata refac stocul.
:bravo: ..eu am umezeala in casa asa ca prefer sa le iau pe bucatele
Poi vezi ca umezeala mare nu prea face bine nici oamenilor nici pasarilor.
Aici sunt norocos pot spune, am maxim 60%.
da..stiu n-am de ales..incercam sa remediem situatia,dar dureaza...eu ca eu...de animale mi-e frica:)
Cele patru gratii au descoperit lemnul de salcie.
Ieri au foarte ocupare sa roada batul pe care stau.
Au reusit sa il roada jumate, are cam 2 cm diametru, pe o lungime de 10-15 cm.
Ieri au auvut in vizita pe la ei pe vecina Galbioara cu care s-au inteles bine, au mancay ceva seminte, au stat la taclale si dupa au iesit afra la aer.
s-au distrat
Da, maxim.
Acum am si eu o intrebare.
Am o femela care da din coada regulat ca un pendul, parca in ritmul in care respira.
Ceilalti trei nu au miscarea asta.
Sa imi fac griji?
E normal?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-11-2013 09:57[/merge_posts_bbcode]
Am uitat sa va spun ca e cea care nu poate sa zboare.
Asta am vazut-o mai demult si nu am dat atentie ca ea este foarte bine in rest.
masculul meu face la fel,nu stiu de ce...e ca un tic,sunt miscari involuntare cred..in rest e sanatos tun,al meu zboara.
:heart: Duminica facem 1 an !
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus