276

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

alex_iasi2005 wrote:

smire..atata si are ..e puiutz toata ziua fratilor:)

Cum sa fie puiutz daca are 9 luni? Culoarea adultului apare pe la 4 luni.
Daca te referi la faptul ca nu e apta pentru imperechere,ai dreptate.Perusii nu trebuie imperecheati pana la un an,un an jumate.Si o sa`ti dai seama cand e gata de imperechere atunci cand nara femelei va deveni maro,culoare care va fi doar pe perioada cand e apta de imperechere.Restul timpului culoarea va fi roz,alb.

>>>>Alexandra<<<<

277 (edited by Iusty 23-03-2009 20:29)

:wow: :wow: :wow: Pai atunci eu am 2 femele si un mascul! Deci Popi al meu e defapt o Popina! :wow: :wow: :wow: Credeam ca am 2 baieti si o fata!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

278

eu sunt 50-50 perusul ei vorbeste neutral sunt cazuri in care perusi femela vorbesc? hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

279

Nu, nu cred! hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

280

Foarte bine ca ai imblanzit`o, ai luat`o de pui de aia.Si femelele pot vorbi,desi sunt cazuri foarte rare! Pot zice 2-3 cuvintele.
Uitati un site unde zic unii de femelele vorbitoare.
http://www.tailfeathersnetwork.com/community/showthread.php?t=53149

>>>>Alexandra<<<<

281

Interesant! Chiar ca n-am stiut! :k:

Iusti

282

sa lamurim cateva chestii..deci..faza cu piciorusele albastre difera..sunt cateva mutatii care au piciorusele mai inchise la culoare..in special cei albastri.si femela mea are piciorusele albastre de cand am luat o..deci nu e un argument pt a clasifica varstele lor:)
smire, eo iti pot spune 99,9 % ca perusul tau are maxim un an:)

283

zice "yoyo" ,'piciu" si "cacios"(de fapt ii repetam "baiatu'cacacios").....ma miram eu de ce nu prea prinde...cu toate ca am exersat destul de mult .. daca ii zic " ce faci" pare sa vrea sa zica "ce faci" insa nu se intelege nimik, doar tonalitatea e aceeasi.......

yoyo

284

dar perusul meu a avut piciorusele roz cand l-am cumparat si avea vreo 4-5-6 luni asa hmm api dupa 1 an jum 2 i s-au facut albastre hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

285

il am din noiembrie, deci are 5 luni de cand e acasa la mine...era destul de mare atunci fatza de un altul pe care-l aveam si ala era de 4 luni.......kiar m-am gandit ca e mai in varsta si ca ma minte vanzatorul...am asteptat prima naparlire ca sa-mi dau seama cam cat are....acum cred ca cel care mi l-a vandut ,mi-a zis corect.

Adaugat: 23-03-2009 20:58

oricum il voi sarbatori in iulie.....sper sa fie sanatos si sa implineasca un an

yoyo

286

cum am zis si eu, nu e regula generala faza cu piciorusele, exista excptii de la caz la caz.
  alex_iasi , a zis si smire ca perusul ei are 9 luni deci partial ai dreptate.In orice caz, nu mai e pui.

>>>>Alexandra<<<<

287

atunci m-am inselat cu faza cu piciorusele :rusine: conteaza ca ei sa fie sanatosi :angel:

288

Smire,din cate am vazut eu e foarte sanatoasa si frumoasa, sa`ti traiasca! Daca vrei sa`i aduci mascul, ai grija sa fie de aceeasi varsta ca ea.Femelele sunt foarte rele, mai ales cand spatiul lor le este invadat big_smile

>>>>Alexandra<<<<

289

smire..esti sigur ca e femela?:) eo zic sa mai astepti, sa nu ai surprize..:)
bafta;)

290

mai astept pana ce face un an......nu-s sigura 100% ce e.....o sa vb cu un vet....poate aflu prin metode sigure....mi-ar fi placut un perush standard, de acelasi sex....insa mi-e sa nu se omoare.........pui nu prea as vrea,fiindca nu am cui sa-i dau......n-am prieteni doritori....i-as da degeaba, insa nu vreau sa-i kinui....unii cresc perusii doar in colivie, nu le dau pik de atentie...eu mai mult l-am luat pe yoyo fiindca imi era mila de el.....fostul stapan a vrut sa-i taie ciocul si cred ca s-a zbatut ca n-a reusit sa i-l taie cum trebuie...nu avea forma de "v" ci era aproape "/"...bineinteles ca era plin de sange pe la cioc si piept

yoyo

291 (edited by OBlonda 23-03-2009 23:19)

Alex_iasi acum zici ca e pui,acum zici ca are un an big_smile te contrazici singur,nici tu nu stii sigur ce zici.Pai un mascul la un an cum zici u asa arata?Cu ceromul roz?Perusul tau mascul e lutino,e normal sa`l aiba roz.Dar a lui smire nu e nici lutino,nici albino.
Smire,pun pariu ca un vet nu o sa stie ce e.Sunt foarte putini veterinari care se pricep la pasari exotice la noi in Romania.
Cel mai bine stie un crescator cu experienta,altul decat cel de la care l`ai luat.

Adaugat: 23-03-2009 23:12

Daca iti iei un perus standard tot femela,exista sanse mari sa se bata.Femelele sunt mai rautacioase si cu masculii dar mai ales intre ele. Eu zic sa`i iei pereche, nu cred ca vor face pui decat daca ii stimulezi cu un cuib ceva.Pe una din perechile mele am decis s`o reproduc,asa ca le`am pus cuib.Cam dupa 6 luni s`au decis sa`mi faca pui.Celeilalte perechi nu le`am pus cuib,si nu s`au reprodus.Dar inca odata, exista exceptii de la caz la caz.Cunosc o fata, avea tot asa doar o femela, si , intr`o zi, s`a pomenit cu un ousor pe podeaua coliviei, desi nu avea mascul si in nici un caz cuib. big_smile Binenteles ouale nu erau fertile.Nu mai stia ce sa`i faca sa o opreasca din ouat.Nu a vrut sa`i ia mascul deoarece credea ca se va salbatici,femela fiind foarte cuminte si docila.
Imi place de yoyo e foarte rasfatata ! :k:

>>>>Alexandra<<<<

292

OBlonda, am zis fff clar ca perusul lui smire are mai putin de 1 an..si e inca considerat pui la mai putin de un an.deoarece, minim la un an se pot reproduce perusii.( cei care ii imperecheaza la mai putin nu pot fi numiti oameni cu suflet)
si app, stiu foarte bine ce zic, din moment ce cresc specia aceasta si sper sa o si reproduc, spre deosebire de tine care in momentul de fata nu mai detii niciun papagal si iti dai cu parerea criticandu-i pe altii.
daca iti face placere, nu voi mai scrie la sectiunea asta si gata.
o zi buna

Adaugat: 24-03-2009 15:19

am vazut acum ca ai 4 perusi..sa iti fie sanatosi.oricum , ar fi trebuit sa stii ca abia la un an sunt considerati cat de cat maturi..in fine..

293 (edited by OBlonda 24-03-2009 18:32)

Alex_iasi,spre deosebire de tine, eu am mai multi perusi si i`am si reprodus,asa ca nu`mi zi mie ce e mascul si ce e femela.Tu n`ai vazut pui,sa`i cresti si sa`i cunosti,sa le stabilesti tu sexul.Si nu critic pe nimeni doar vorbesc din experienta,ceea ce tu nu prea ai.Ai 2 perusi extraordinar de frumosi!
Acuma zici ca perusul lui smire are sub un an, dar ca e pui toata ziua.Pui e considerat pana in 4 luni cand isi schimba culoarea ceromului , cand iti poti da seama abia atunci daca este femela sau mascul.Asta nu inseamna ca trebuie sa`i reproduci la 4 luni.Pana la un an- un an jumate nu e recomandat .Deci nici tu nu stii ce vorbesti, vii cu idei dar nu argumentezi.
Cauta`mi o poza cu mascul la 9 luni si aratami`o, zi`mi cum e ceromul.

>>>>Alexandra<<<<

294

cerumul este albastru(dar nu ff inchis fiindca ink e micutz)
o sa caut o poza si o sa o pun, si v a fi ultimul meu comm la aceasta sectiune.
P.S: am fost ajutorul unui crescator, asa ca stiu ff bn cum arata ouale de perus si puii.

Adaugat: 24-03-2009 18:44

acesta are umpic mai putin de 9 luni..cel de 9 luni are ceromul umpic mai inchis.
va urez bafta ..sa va traiasca pasarile si sa aveti grija de ele.o sa mai citesc forum ul in continuare chiar daca nu voi mai scrie pe el.o zi buna!

295

Va rog frumos sa nu va certati! Fiecare dintre noi avem, in viata de zi cu zi, destule motive de suparare. Haideti sa incercam sa pastram acest forum ca pe un loc unde sa traim doar bucuria si placerea de a discuta despre prietenii nostri, animalele.

alex_iasi2005 te rog sa nu renunti si sa scrii in continuare pe forum! daca ai pleca ne-ai lipsi cu siguranta tuturor!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

296 (edited by OBlonda 25-03-2009 01:04)

hahaha Alex!! Cat am ras la poza! big_smile Perusul din poza e mascul are sub 3 luni iar nara e roz.Iti si argumentez! Dupa 4 luni,dupa prima naparlire,dungulitele de pe cap incep sa se indeparteze de nasuc, indicand ca se maturizeaza.Nu exista perus la 9 luni sa arate ca cel din poza! M`am uitat la liniile de pe cap ale lui Yoyo si,chiar daca nu se vad bine,sunt destul de departate de cioc,ceea ce imi zice ca e matur.Nasucul nu e albastru intens cum ar trebui sa fie al masculilor, si eu m`am saturat sa explic.Cand o sa ai pui, ai sa`ti dai seama cum cresc,si cum se dezvolta.
Nu te`am intrebat daca stii cum arata ouale de perus sau puii,un search pe google si s`a rezolvat.Ceea ce ti`am zis e ca atunci cand o sa ai pui ,ai sa vezi cum se dezvolta pe propia piele.
Si de ce te porti ca un copil?? De aia e forum,ca toata lumea sa`si exprime parerile si sa rezolve anumite probleme pentru a vedea si altii sa stie ce`o sa faca si ce nu in viitor, nu? Nu trebuie sa te superi pe mine, dar ceea ce zici u despre pui in general nu e adevarat.Nu ai inteles nimic din ceea ce am zis.Poate altii au inteles.
Poza cu un perus ( under 3 months)Seamana cu cel din poza pusa de tine nu? smile)))))=)

Adaugat: 25-03-2009 00:40

Si uite o femela la 9 luni exact, dupa cum vedeti nara e formata, e albicioasa(chiar albastru deschis,ca cerul).Scrie deasupra pozei ca are 9 luni.Deasemenea nu are dungulitele langa nasuc,semn clar ca nu mai e pui.Si "margelusele" de pe`o parte si cealalta a gatului sunt formate(rotunde) cum are Yoyo big_smile
Intrati pe site:
http://media.photobucket.com/image/9%2Bmonths%2Bold%2Bbudgie/ShockTreat9/femalebudgie.jpg

Adaugat: 25-03-2009 00:51

Si un mascul tot la 9 luni ! Luata poza de pe acelasi site cu poza femelei de mai sus ! Se observa culoara ceromului?

Smire te mai asteptam cu poze ca se contrazice lumea aici de moarte big_smile Yoyo a devenit vedeta! S`o pupe matusa pe ea big_smile smile) :X

>>>>Alexandra<<<<

297

Ma vad nevoita sa intervin din nou si sa va rog sa nu va certati! OBlonda, incearca, te rog, sa fii mai putin acida si mai rabdatoare.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

298

ai dreptate .perusul postat de mine nu avea in nici un caz 9 luni, dar a nu am gasit altcv..(am specificat ca nu are 9 luni)oricum cu tine nu cred ca se poate discuta fara vreo replica care sa nu te enerveze, asa ca prefer sa ma abtin.o zi buna!

299

ei gata nu va mai certati :pup: fiecare isi spune parerea si ceea ce stie tongue OBlonda nu te mai supara :pup: daca nu a reprodus perusi asta nu inseamna ca nu stie sa deosebeasca sexele sau varstele smile

300 (edited by deyseby 25-03-2009 15:21)

sunt de acord cu ILOVEAMALS. O BLONDA nu contrazice asa tare pe cineva daca nu ai avut nici tu pui pana acum. in general reproducerea papagalilor difera de la un crescator la altul.eu am nimfe si cu cati am discutat, nu e la nici unul la fel. fiti mai generosi va rog. bafta.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro