251

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

eu as zice ca e baietel deoarece daca era fetita avea mov rozaliu asa doar pe margini...el are si aproape de nari big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

252 (edited by OBlonda 23-03-2009 19:35)

La varsta care o are 9 luni, trebuia sa aiba albastru inchis,intens.Am zis ca dupa prima naparlire ei isi schimba culorile.La masculi din roz,ceromul se schimba in albastru intens,la femele din alb(cateodata au si albastru ceea ce ii deruteaza pe multi ce nu stiu) in roz.Tehnica cu rozul la masculi la maturitate(peste 4 luni) se aplica numai celor lutino si albino.
Totusi nu zic nimic sigur, pozele nu sunt clare,sunt in ceata.Smire , pune poza recenta,nu cand avea 4 luni.
Vom vedea in timp!

>>>>Alexandra<<<<

253

dar cate luni are ca nu intelg? hmm eu tot cred ca e baiat si sunt sigura ca nu are 9 luni neutral cred ca are 5-6 asa pt ca are inca piciorusele roz wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

254

Ea a zis ca are 9 luni. :wow:.Eu am masculul matur(7 ani) si nu are piciorusele negre.

>>>>Alexandra<<<<

255

se inchid la culoare pe masura ce imbatraneste tongue eu asa am observat la ai mei si la cei ai prietenilor si vecinilor big_smile

Adaugat: 23-03-2009 19:41

nu negre smile al meu le avea albastre si avea 4 ani big_smile

256

Nu e regula! Ai mei de ce nu au piciorusele  inchise la culoare? Cred ca am vrabii :k:

>>>>Alexandra<<<<

257

nu-i nicio regula dar cam asa se intampla wink ...nu sunt foarte inchise la culoare se fac albastre tongue cand sunt pui le au roz wink

258

Da dar nu generaliza, sunt exceptii ! Oricum pana nu pune smire o poza recenta cu perusul nu pot zice nimic sigur.

>>>>Alexandra<<<<

259

masculul tau verde le are albastre tongue fata verde le are roz si cea alba tot roz big_smile ...cate luni/ani au? smile

260 (edited by OBlonda 23-03-2009 19:56)

Am mai zis...au cam 7 ani! Numai fata verde are cam 4-5 ani.E cea mai tanara,deci sunt exceptii. Uite alte poze cu perusi maturi,ce au piciorusele roz.

>>>>Alexandra<<<<

261

depinde :-?? au asa stiam :angel: :bang:

262

E adevarat ce zici tu,dar nu e regula cum e cu ceromul tongue Place mogaldeata ta! :heart:

>>>>Alexandra<<<<

263

:rusine: a fost :cry: nu o mai am...ai tai sunt foarte frumosi sa iti traiasca mult si bine :bravo:

264

sal...pozele sunt din ianuarie...cand avea 6 luni (dupa spusele celui care mi l-a vandut ar fi nascut in iulie 2008 (nu stiu dc la inceput sau la sfarsitul lunii tongue )...acum degeaba pun poze cu el pt k are un os de sepie bagat intr-un blok mineral portocaliu...si roade la ala...asa ca a devenit portocaliu pe cap si ceroma.....a naparlit ianuarie si februarie...de pe la jumatatea lui febr si pana sapt trecuta nu i-a mai pikat nimik...acum vreo 4-5 zile ,timp de 2 zile i-au cazut ff fff multe pene numai de pe aripi...falfaie cand zboara....vad ca de 2 zile nu i-a mai pikat nicio pana...oare ce fel de naparlire o fi fost asta? :wis:

yoyo

265

eu chiar nu ma pricep la naparlire...poate naparleste treptat big_smile prima data pe cap si corp iar a doua oara pe aripi smile nush banuiesc big_smile smile

266

pozele astea sunt de pe 23 febr 2009...deci ar avea in poze cam 8 luni jumate'

yoyo

267 (edited by OBlonda 23-03-2009 20:16)

Poate i`ai facut poze inainte sa manance din acel bloc,conteaza sa fie putin mai recente,nu de cand avea 6 luni.Oricum si 6 luni e destul, atunci trebuia sa aiba ceromul albastru daca era mascul.Dar il are roz,tipic femelelor si masculilor pana in 4-5 luni.

Later edit: In timp ce scriam eu , tu ai pus poze big_smile deci da , e femela 100%.Si e foarte frumoasa big_smile Sa`ti traiasca!

>>>>Alexandra<<<<

268

acum nush ce sa mai zic neutral pare fata...dak zici ca are 9 luni si nu i s-a schimbat inca ceromul neutral ...dar spune cuvine...fetele nu vorbesc neutral

269

smire..atata si are ..e puiutz toata ziua fratilor:)

270

asta ziceam si eu nu are cum sa aibe 9 luni neutral

271

ca temperament e cel mai linistit perush pe care l-am avut...e tacut...pot sa dorm ziua, nu zice absolut nimik (si doar il tin in camera mea), e ordonat( nu arunca seminte pe jos,le decorticheaza acolo,in hranitoarea lui)...seara ii acoper colivia cu o esarfa si in momentul cand vine "noapte buna"nu mai spune nimik...
vorbeste incetisor cand aude muzica sau ii pun papagali vorbitori de pe youtube.....
in rest e ff curios si-i place sa ne jucam...vorbeste mult cand il iau pe deget sau cand mi se urca pe cap ( ciripeste puternic,fericit )...dupa ce sta un timp pe umar sau deget,pleaca voios in niste zboruri rapide,pline de vitalitate,prin toata casa...si eu il laud...k stie sa zboare frumos.... :heart:

yoyo

272

:heart: c dragutz :x vreau si eu unul ca al tau :angel:

273

cat despre picioruse..le are vinetzii de cand l-am cumparat...cred ca fostul stapan nu-i dadea drumul la zbor si statea sedentar in cushka....imediat ce zboara sau se joaca,piciorusele se fac roz din cauza vascularizatiei...si i se incalzesc......

yoyo

274

Uite alte poze cu femele, poate vezi tu asemanarile.

>>>>Alexandra<<<<

275

da..asa le are...ca in prima poza....o fi femela...oricum vroiam sa mai cumpar un baiat.....am uitat as precizez ca atunci cand l-am cumparat(-o) ciupea de rupea...nu ma gandeam sa il (o) imblanzesc vreodata....

yoyo