12,951

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

naria wrote:

imi scuzati deranjul ..am o mica mare problema ..un pui de nimfa are ...nici nu stiu cum sa va explic ,..pozele va vor lamuri ..deci este plin de aer ..am in cercat sa apas usor in speranza ca se desunfla ...nimic ...nu am posibilitatea sa merg la vet  ..ce ma sfatuiti
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2013 19:51[/merge_posts_bbcode]

probleme cu atasatul pozelor

Vai de mine yikes !De cat timp e asa?Daca asa a iesit din ou nu cred ca poti face tu ceva acasa,cel mai bine e sa il vada un veterinar,respira bine?Mananca?

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,952

azi pe la 10 dimineata era ok ,acum seara am fost sa inchid animalele ,sa verific printre altele si papagali ..si din pacate il gasesc in cuib cu gatul unflat ...la veterinar nu pot merge momentan din motive personale de sanatate ,sa vina el acum seara,cam imposibil ...intre timp am facut sper ca nu o prostie ..am gaurit "balonul" sa unflat a doua oara sad ...iar gaura ....nu s-a unf;lat dar il mai tin in casa inca vreo 30 de minute ..pe urma il duc la parinti ..apropo am dat si cu un pic de crema de galbenele in zona in care am dat gaura ..acum  doarme ..astept

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

12,953

Sa speram ca va fi bine si nu va muri :cry: .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,954

naria wrote:

azi pe la 10 dimineata era ok ,acum seara am fost sa inchid animalele ,sa verific printre altele si papagali ..si din pacate il gasesc in cuib cu gatul unflat ...la veterinar nu pot merge momentan din motive personale de sanatate ,sa vina el acum seara,cam imposibil ...intre timp am facut sper ca nu o prostie ..am gaurit "balonul" sa unflat a doua oara sad ...iar gaura ....nu s-a unf;lat dar il mai tin in casa inca vreo 30 de minute ..pe urma il duc la parinti ..apropo am dat si cu un pic de crema de galbenele in zona in care am dat gaura ..acum  doarme ..astept

Stai linitita ca ai facut bine. La gusita este un pic mai delicat ca trebuie sa ai grija sa nu ii intepi si gusita in sine. Cea care misca mancarea. Atata timp cat nu o gauresti pe aceea nu sunt probleme. Ai facut bine si cu crema de galbenele. Umflatura este cauzata de un fel de virus sau bacterie si afecteaza anumiti pui (probabil cei cu o imunitate mai scazuta). Posibil sa se extinda si in alte parti ale corpului. Deobicei dureaza cam 2-3 zile pana se recupereaza si nu afecteaza cresterea puiului. Medicul veterinar nu te poate ajuta cu nimic (si din cauza ca este prea mic si fiindca nu prea stiu ei ce si cum ii cu pasarile exotice). O spun din proprie experienta cu un pui care a facut aceeasi chestie dar in zona dintre picioruse si corp. Acum puiutul este la cineva si este un nebun si jumatate. Totul depinde acum de imunitatea lui.

12,955

Va multumesc pentru sfaturi ,si Pacolino sper sa ai dreptate si in acest caz ,acum puiutul este cu parinti ,astazi a fost prima data cand am pus mana pe el ..evit sa ma bag cand au parinti care stiu ei ce si cum sa faca ...apropo am observat ca un picior este mai putin dezvoltat de cat celalalt .De gaurit am gaurit doar un pic sub cioc ,doar pielea ,nu a fost nevoie sa bag acul adanc ,doar putin ,pielea fiind intinsa ca un balon.am sa va tin la curent .multumesc din nou

12,956

buna dimineata tuturor. postez aici o schita preluata de pe un site asemanator, in care putem observa anatomia corpului unui papagal, modul cum sunt dispuse organele lui interne. ar fi de dorit ca toti detinatorii papagali sa studieze putin continutul acestei imagini, sunt lucruri care din pacate nu le putem afla decat prin studiu.

12,957

va multumesc ,dar din pacate azi dimineata am fost sa vad papagalii iar puiutul era mort,nu avea acel balon ,iar gusa ii era plina cu mancare ...imi pare rau ..zici ca ghinionul se tine dupa mine si micutele animale ...

12,958

Pacat... ca era un sufletel micut si dragalas.

http://ricas.sunphoto.ro/

12,959 (edited by lallyis 08-10-2013 06:26)

Vi-i prezint pe Stella si Arhsinel....Am invatat si noi sa ne cataram...ne-am cam saturat sa dormim  jos pe fundul coliviei, si acum ca suntem papagali mari, ne-am suit sus pe bucata de copac sa facem nani cu tati... mami are regim special la etaj.. daca scapa la noi.. ne sar fulgii
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-10-2013 06:26[/merge_posts_bbcode]

Cam la ce varsta pot fi separati puii de parinti?

12,960

naria wrote:

va multumesc ,dar din pacate azi dimineata am fost sa vad papagalii iar puiutul era mort,nu avea acel balon ,iar gusa ii era plina cu mancare ...imi pare rau ..zici ca ghinionul se tine dupa mine si micutele animale ...

Buna

Chiar imi pare rau pt pitic. Asta este se mai intampla. Daca a avut mancare in gusita  si pupu era negru sau de culoare inchisa este foarte probabil sa fi facut o oclizie intestinala sau la gusita este foarte greu sa scapi de ea si trebuie sa ii acorzi foarte multa atentie. Iti dau un sfat care mi l-a dat un mare crescator din Cluj " incearca sa te bucuri de puiuti care ii duci pana la capat (intarcati) si sa nu plangi dupa cei care au murit" pt ca daca te afecteaza foarte mult cei care au murit nu mai poti sa ai la fel de multa grija de cei ramasi si pt cateva zile te demoralizezi. Asta este viata cu bune si cu rele.

12,961

lallyis wrote:

Vi-i prezint pe Stella si Arhsinel....Am invatat si noi sa ne cataram...ne-am cam saturat sa dormim  jos pe fundul coliviei, si acum ca suntem papagali mari, ne-am suit sus pe bucata de copac sa facem nani cu tati... mami are regim special la etaj.. daca scapa la noi.. ne sar fulgii
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-10-2013 06:26[/merge_posts_bbcode]

Cam la ce varsta pot fi separati puii de parinti?

Cam in jur de 2 luni incep puisorii sa manance singuri. De preferat ar fi cam dupa 2 luni jumate sa fie despartiti.

12,962

Pacolino nu am dat importanta la "pupu" dar acum ca ai adus vorba imi amintesc ca era inchis la culoare ,stiu asta pt ca ma pictase .sper ca anul viitor sa aiba mai multe roade ..legat de aceasta pereche ,parinti piticului, au depus doar 2 oua ,din unul nu iesise nimic ,iar din al 2 lea cel care nu mai ii .va doresc sa nu aveti parte de ghinioane de genul ,ci doar de puiuti frumosi si galagiosi

12,963

Lasa Naria ca mai fac ei oute si o sa stii ce ai de facut.
Cei batrani sa fie sanatosi.

12,964

Vand sau schimb pui de nimfa . Pret 60 lei  sau schimb cu orice rasa de papagal . Anuntul este valabil numai pt cei din Oradea .

12,965

razvilol ai sectiune dedicata pentru anunturi  :wis: 
De ce nu o folosesti?

12,966

unde ???

12,967

http://www.4animale.ro/forum/topic107-vanzari-cumparari-donatii-si-alte-tipuri-de-anunturi.html
Este primul pe fiecare sectiune.

12,968 (edited by razvilol 13-10-2013 17:10)

Buna . Iarasi am probleme .....  Am 4 pui de 2 luni si ceva  unul dintre ei cel mai mic  se ieri a inceput sa stea unflat in pene  si cu ochi  inchisi . Nuj ce are  sta intr-un picior nu sta cu capul sub aripa  . Din cand in cand da  din cap stanga dreapta . Oare ce are restul sunt ok .

DE o saptamana am bagat un papagal nou cu ei in cusca poate  nu doarme noaptea de frica  si poate o fi obosit .

Ce medicament imi recomandati .

papagalul mananca  e ok in rest .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 13-10-2013 17:10[/merge_posts_bbcode]

Am intrat la ei si l-am luat in mana  m-am jucat putin cu el si sea revenit mananca   etc  . smile)

12,969

la ai mei cand erau slabiti medicul imi daduse un complex de vitamina b .pe care il dadeam cu siringa (avea un tub de plastic moale in loc de ac) direct in cioc ..si acum sunt ok .deci iti recomand sa suni sa mergi daca reusesti la un veterinar ,cum ii momentan?

12,970

Da aseara era ok da iarasi e asa nuj ce are mananca etc acum  am luat vitamine  si bag in ei pana acum   l-eam dat mei  orez ou  spanac   frunze  frunze de mei  morcov  piersica rosie  mar  etc si nu a avut nimic nu are diaree doar  sta unflat in pene .

Eu cred ca nu doarme pt ca e unul nou si ii e frica de el si deaia  doarme ziua ca inspre seara e ok

12,971

Vrei sa lasi limbajul de chat-sms la o parte?

12,972

smile  ok da ma grabesc    o sa incerc tongue  asa  sunt obijnuit sa scriu  la pc . Ma gandesc ca  intelegeti ce scriu smile))

12,973

Unii da, unii nu.  hmm

12,974

DA acum mai uit mai bn si vad ca au diaree . Le fac morcov cu orez si le dau asa am auzit ca le trece . Ceva sfaturi .   Sunt  obijnuit sa le dau multa  verdeata   ca am unul de 3 ani si  ala e obijnuit sa manance in fiecare zi spanac salata etc . Vad ca astea nu sunt obijnuiti ii am numai de 3 luni smile) si nu vreau sa moara  . As fi foarte dezamagit daca ar muri  toti bani mei de buzunar ii bag in ei  . Vitamine  mancare   jucari  custi   etc

12,975

Si continui cu stilul chat, gandestete ca esti la scoala si iei nota mica.
Posibil de la verdeata daca nu sunt obisnuiti.
Da-le mai rar pana se obisnuiesc cu ea.