14,176

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Imi pare rau de ei.
Sa le fi tazarana usoara.
Am si eu o intrebare.
In timpul tratamentului pentru raie un mascul sa zbatut si am ramas cu penele de la coada.
Nu am dat importanta ca stiu ca ii afecteaza daca sunt inchisi in colivie.
Deja o preche am eliberat-o din colivie ca nu au nimic.
Da acum citind cele patine de Setris nu stiu ce fac cu masculul fara coada cand termina tratamentul.
Il tin in colivie sau pot sa ii dau drumul?

http://ricas.sunphoto.ro/

14,177

saracutii! sad

setris wrote:

Cu tristete trebuie si eu sa anunt moartea cuplului de indragostiti Micu&Bella...au trait impreuna si au ales sa moara impreuna !...
    Inca nu stiu exact cum s-au derulat lucrurile, cert este ca au murit la un interval de 5 minute...atentie la accidentele casnice, se pare ca Bella pierduse la naparlirea recenta penele de zbor, a cazut si s-a lovit in cadere, Micu in disperarea lui de a o gasi s-a lovit si el de perete  :cry: ...atentie la puiuti si la zborul haotic, o lovitura in perete le poate fi fatala !

Animalele sunt lumea mea! :heart:

14,178

setris wrote:

Cu tristete trebuie si eu sa anunt moartea cuplului de indragostiti Micu&Bella...au trait impreuna si au ales sa moara impreuna !...

Sunt cu sufletul alaturi de tine, am trecut si eu prin asta recent dar nu am scris pe forum.......... :cry:
Sunt niste ingerasi liberi ce zboara la portile raiului....

14,179

setris wrote:

Inca nu stiu exact cum s-au derulat lucrurile, cert este ca au murit la un interval de 5 minute...atentie la accidentele casnice, se pare ca Bella pierduse la naparlirea recenta penele de zbor, a cazut si s-a lovit in cadere, Micu in disperarea lui de a o gasi s-a lovit si el de perete  :cry: ...atentie la puiuti si la zborul haotic, o lovitura in perete le poate fi fatala !

Oh,si ce frumosi erau....  sad

14,180

Multumesc frumos  :pup:  ...imi pare si mie foarte rau...Micu avea peste sapte-opt ani de cand il stiu eu...este bunicul lu Kimmy jr..
Bella era si ea matura cand acum cumparat-o acum 2-3 ani, si avea o culoarea deosebita.
Mi-asi fi dorit pt. ei sa-si fi trait batranetea mai indelung...si-mi pare rau ca nu am putut sa-i supraveghez eu direct ( nu stateau cu mine, erau in alta locatie ) !...
Acum asta este... sad ...locul gol nu va ramane gol...poate asta a fost sa fie sansa altui puiut ce va fi iubit...astept sa creasca mare o alta serie de fratiori ai jr.-ului pt. a umple golul lasat in urma.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

14,181 (edited by carmeryne 30-09-2013 14:15)

Va aduc noutati despre Kora...
Chiar daca la inceput statea mai retras,acum s-a facut asa un alintaros smile
Daca s-ar putea,ar sta permanent la scarpinat pe cap sau pe spate.De cate ori ma vede ca ma apropii de colivie,asa se mai agita sa-mi atraga atentia sa ma joc cu el(cum Albastruiul nu-l baga in seama nici acum,eu am ramas singura alternativa). De exemplu,acum vreo cateva ore a adormit in palma si nu mai vroia sa intre in colivie .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-09-2013 07:31[/merge_posts_bbcode]

Chiar nu pot sa cred...exact cand te astepti mai putin si ti se pare ca totul e perfect,trebuie sa se intample ceva rau :cry:
Kora a murit acum cateva minute .Am incercat sa sun veterinarul,dar fara prea mare rost...Dar deja ma gandisem ca nu ar fi rezistat pana ajungeam la cel mai apropiat cabinet veterinar.Mititelul  abia daca avea cateva luni,si nu a trait la mine decat putin peste doua saptamani...Numai eu stiu cat de drag mi-a fost...Ce  antiteza intre aceste doua mesaje...
...doomed.

14,182

Multumesc pentru "raspunsuri"...
Cocuta deja are picioarele albastre, aplic tratamentul la el o data la doua zile si la ceilalti trei la patru zile.
Ceilalti trei sunt ok si nu prezinta semne ca ar fi luat raia.
Mai merg o saptamana asa si ma opresc.
Deja o pereche am eliberat-o in balcon, cea care cloceste cu masculul ei care era tare nefericit in colivie.
Pe cel afectat si soata lui ii mai tin inchisi sa ii vad evolutia si sa inchege relatia intre ei.
De cand sunt in colivie sunt mult mai iubareti si ea a inceput sa intre in calduri.

14,183

Bine v-am regasit :hug:  Nu am mai scris de ceva timp dar v-am urmarit mereu. Perechile mele s-au schimbat femela alba este acum cu cel galben iar cel verde cu femela gri. Azi avem primul out al perechii mama si fiu asteptam in continuare sa vedem ce o iesi.
Acum punem si niste poze cu perusii si cu jucariile facute de mine pentru ei big_smile

14,184

Mama si fiu?
Poi e bine sa se imperecheze in familie?

14,185

Am vorbit cu crescatorul de la care am luat femela gri, a zis ca e Ok. El are multi perusi tinuti la un loc perechile se formeaza singure puii rezultatii sunt bine.
Acum e cu dus si intors la pasarile de curte sau la cele din natura nu se mai aplica treaba asta? Am zis sa o las sa cloceasca.

14,186

Bafta... sa speram sa fie bine.
Eu stiam ca este interzis sa ii lasi asa, dar cine mai stie dupa cine sa te mai iei.

14,187

Humm....posibil sa nu se intample mare lucru,dar eu stiam ca ,cosangvinizarile nu prea sunt indicate,puii ar putea iesi cu malformatii.

14,188 (edited by maria95 07-10-2013 13:34)

Buna. M-am mai documentat in legatura cu problema mea si va spun ce am gasit "Anul 1
Din imperecherea unei femele-parinte cu un mascul-parinte vom obtine in primul an fice si fii (F1)
Anul 2
Varianta1:Prin imperecherea femelei-parinte cu fii din anul 1, se va obtine o noua generatie de pui, masculi si femele (F2)...." sper sa fie si altora de folos acum daca mama si fiu merge cred ca merge  si frate si sora?"

14,189

Si nu zic nimic de bine sau de rau legat de imperechere?

14,190

Nu

14,191

Ciudat... o sa fac si eu ceva sapaturi ca fimea nu vrea sa dam puiutii daca face.
Eu ziceam sa ii schimb, dar daca nu sunt probleme pe linia asta atunci... uraaaa...

14,192

Am mai gasit ceva ca sa zic asa sper sa ajute.
Imperecherile inrudite (consangvine). Crescatorii se tem in majoritatea lor de consangvinizare. Orice nereusita, datorata de fapt greselilor crescatorului privind intretinerea si ingrijirea porumbeilor, o pun fie pe seama ‘’nenorocului’’ fie a consangvinizarii. Ori trebuie stiut ca in formarea unei rase, in pastrarea si uneori in ameliorarea ei se foloseste si putina consangvinizare. Fara consangvinizare nu se pot pastra si ameliora rasele existente, nu se pot crea nici rase noi.
Consangvinizarea (endogamia) reprezinta imperecherea animalelor inrudite si tinde sa faca descendenta mai homozigota decat daca parintii lor ar fi avut o inrudire medie intre ei. Efectul principal al consangvinizarii este cresterea posibilitatii ca descendentul sa mosteneasca aceeasi gena, atat de la tata cat si de la mama.

14,193

@maria95 de mult vreau sa te intreb si tot uit.
Ai tai se joaca cu alea?
Ai mei indiferent ce le-am bagat in colivie nu s-au atins de ele, le-au ignorat total.

14,194

Da se joaca cu orice dar cel mai mult le plac jucarile din lemn

14,195

Si ai mei de ce nu se joaca cu nimic?  sad
Asa sunt veseli, cana, se ciugulesc, se iubesc...

14,196

Nu stiu sunt ei mai diferiti smile

14,197 (edited by rica 07-10-2013 18:08)

Singura data cand s-a jucat a fost cand Cocuta era singur si se pupa in oglida toata ziua.
De cand sunt 4 nu mai vad jucariile, se fugaresc toata ziua, ba la mancare, ba la nisip, toata ziua asta fac. Masculii se fugarescsi femele stau si se uita la ei.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-10-2013 18:08[/merge_posts_bbcode]

Cam cat traieste un perus?
Am un mascul care are 10 ani, am gasit diferite pareri diferite, de la 10-12 pana la 20 ani.
Care este adevarul?
Ma gandesc cu groaza la momentul despartirii ca e primul care a venit in casa si suntem toti atasati de el.

14,198

La mine s-au imperecheat frate cu sora si tatal cu fiica. au iesit pui fara nici o problema, sanatosi, frumosi.

14,199 (edited by rica 08-10-2013 11:58)

M-ai linistit.  big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-10-2013 11:58[/merge_posts_bbcode]

Vila mea a suferit o operatie majora... a fost desfiintata, taiata si facuta mai inalta pentru a sta inchisi si sa poata zbura in ea.
Acum este mai mult mult goala sa aibe loc sa se desfasoare.
Cocutza a descoperit leaganul in care sta non stop.
Bianca tot pe oute din care se pare ca nu iese nimic nici acum.
Cocutza si Twety fac ce stiu ei cel mai bine... se fugaresc non stop sub privirele Cocutzei.
Poze urmeaza.

PS:Pentru cei care vor sa o vada cum a fost sa vada la pagina 580 de aici de la Perusi poze.

14,200

2 oute asteptam...
Pentru trupa o noua jucarie