326

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Ce scumpi erau puisorii! Absolut adorabili! :bravo:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

327

sincer..cred ca are peste un an..cam 1 an si 3 luni, poate un an jum..asa cred:)

328

:cry: :cry: am o mare prb!! sad rocco...tipa continuu...il iubesc dar sincer a devenit insuportabli...multi vecini ne-au spus sa ii facem cv sa na mai ulre in lahul ala... :wow: parintii mei vor sa-l dea...daca nu incepe ssa se potoleasca...nu vreau asta!!!...dar...va rog...ce as putea sa-i fac?? :cry:

Ana :heart:

329

ei tipa ca sa isi cheme ceilalti "frati" ai sai :wow: ...mai bine ii iei pereche sau un alt papagal ca sa nu mai fie singur...nush e doar o parere asteapta sa iti spuna si ceilalti mai experimentati :ironic:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

330

e normal sa tipe..incearca sa il acoperi seara, cand te culci, si sa il desvelesti pe la 10-11, cand se scoala oamenii:) acelasi lucru fal si mai la pranz, cand mai doarme lumea..cand sunt acoperiti nu tipa deobicei.sper sa mearga:)

331

este cineva care se pricepe la inelele astea de
papagali ?

332

poi... :wis: il acopar... dar uneori se potoleste...alteori nu... sad

Ana :heart:

333

si Tweety face galagie mai ales cand e soare ! Atunci e asa de agitat tongue

334

datorita faptului ca moderatoarea acestui forum este o persoana cu un caracter minunat si cu un suflet mare, si la incurajarile primite de la unii colegi..m am decis  sa mai scriu la sectiunile mele preferate:)
Am promis mai demult un articol despre mutatiile la micul alex si acum imi voi tine promisiunea.initital vroiam sa iau un articol de pe net, dar o sa incerc sa spun totul prin cuvintele mele..
Asadar, dupa cum majoritatea stim, Micul Alexandru este originar din India.(se mai numeste si Indianul Gulerat)In mediul sau natural, singura mutatie este verdele.Prin diferite incrucisari, crescatorii experimentati au format cu timpul noi mutatii:galben, albastru, gri, alb...multi dintre voi vor intreba ,,Cum?"..sincer sa va zic, nici eu nu stiu exact.:) o sa ma documentez sapt asta despre genetica la micul alex si voi incerca putin sa explic..cat ma pricep
Eu prefer mutatiile , deoarece mi se par mai viu colorati, dar sunt multi care prefera culoarea naturala.Atasez mai jos poze cu toate mutatiile, si voi mai scrie maine cateva lucruri interesante, fiindca ma preseaza chimia:|

Adaugat: 24-03-2009 20:32

in ultima poza este  o pereche de micul alex ffff deosebita! femela este cea turquoise si masculul cel verde

Adaugat: 24-03-2009 20:34

si aici sunt niste perechi de micul alex.Enjoy!

Adaugat: 24-03-2009 20:36

imi cer scuze..in a doua poza sunt 2 masculi ff frumosi..va mai pun 2 poze si gata:P

335

alex_iasi2005 wrote:

datorita faptului ca moderatoarea acestui forum este o persoana cu un caracter minunat si cu un suflet mare, si la incurajarile primite de la unii colegi..m am decis  sa mai scriu la sectiunile mele preferate:)
Am promis mai demult un articol despre mutatiile la micul alex si acum imi voi tine promisiunea.initital vroiam sa iau un articol de pe net, dar o sa incerc sa spun totul prin cuvintele mele..

ma bucur ca te-ai razgandit wink :sanatate: :k:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

336

Lui Tweety din ce in ce mai mult ii place sa faca baie ...azi de exemplu cand l-am stropit cu apa ...si-o desfacut aripile si coada :X asa de dulce era tongue

337

stiu..si papagalitei mele ii place fff mult. de curiozitate te intreb, al tau naparleste acum? deoarece daca atunci cand naparlesc, e bine sa ii uzi in fiecare zi, de preferabil dimineata, fiindca ii ajuti intr un fel cu penele care trebuiesc sa cada si nu le pot rupe ei fiindca ii dor;)

338

Goti wrote:

Lui Tweety din ce in ce mai mult ii place sa faca baie ...azi de exemplu cand l-am stropit cu apa ...si-o desfacut aripile si coada :X asa de dulce era tongue

sa nu zici ca mi-ai ascultat sfatul? multumesc. mai scrie si la noi pe pagina cate ceva.

Adaugat: 25-03-2009 15:54

PT alex din iasi. sa stii ca mie una mi-a prins bine sfaturile tale asa ca i-ti tin pumnii si in continuare. nu am mai scris si pe alte pagini, dar mi-a sarit in ochi moderatoarea cand a scris la perusi si am zis sa intru si eu. ar trebui sa scrii peste tot unde te pricepi sau unde i-ti place .

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

339

ms deyseby;) esti foarte draguta! sper sa reusesti cu nimfele tale..sa iasa puiuti din oua..si sa fie sanatosi!

340

alex_iasi2005 wrote:

ms deyseby;) esti foarte draguta! sper sa reusesti cu nimfele tale..sa iasa puiuti din oua..si sa fie sanatosi!

multumesc si eu . bafta!

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

341

alex_iasi2005 wrote:

stiu..si papagalitei mele ii place fff mult. de curiozitate te intreb, al tau naparleste acum? deoarece daca atunci cand naparlesc, e bine sa ii uzi in fiecare zi, de preferabil dimineata, fiindca ii ajuti intr un fel cu penele care trebuiesc sa cada si nu le pot rupe ei fiindca ii dor;)

Nu cred ca naparleste ...ii pica din cand in cand pufuri din alea albe dar de naparlit nu naparleste ...il stropesc destul de des si ma bucur ca ii place big_smile

342 (edited by OBlonda 25-03-2009 18:58)

Alex, nici eu nu vreau sa pleci de pe forum, te pricepi la papagali...scuze daca te`am suparat.. :pup:
Sa`ti traiasca "galbeneata" mica !

>>>>Alexandra<<<<

343

nu o sa plec.. m am suparat atunci ff tare fiindca avusesem o zi proasta si m ai luat si tu cam in badjocora..oricum a trecut..o seara buna

344

Da..si eu am avut cam multe zile proaste..iarta`ma , nu te`am luat la badjocura, si nu am vrut sa las impresia ca am "tipat"...imi pare bine ca sunt printre voi..

>>>>Alexandra<<<<

345

OBlonda wrote:

imi pare bine ca sunt printre voi..

ai fost de la inceput printre noi tongue

346

Am observat ca un pic ii merge burta la Tweety ...dar de mancat mananca ,...canta ...ce sa fac sa nu ii mearga burta ?

347

cum adica ii merge burta?:wow:

348

adica ...partea de fecale ...nu are forma normala ...ci mai mult ii asa ca urina ...dar incepe sa-i treaca ....

349

a..incearca sa ii dai doar amestecul de seminte pt o perioada..si eventual ceai de menta neindulcit inloc de apa

350

Am gasit in pet shop ceva bete abrazive pentru tocirea ghearelor...ce ziceti merita sa iau sdau mai bine nu ?Mi frica ca se raneste la picior de la alea ...dar nu stiu alta metoda cu care as putea sa-i tau un pic ghearele...ca nu ma lasa sa-l prind