4,126

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Ramona, fetita a fost hranita de parinti si parea foarte fricoasa cand am adus-o in urma cu 2 zile. A acceptat insa sa ia mancare de la noi din mana, si probabil si-a dat seama ca nu suntem un pericol pentru ea. Se bucura cand intru in camera, stie ca eu ii dau sa manance, daca apropii degetele de ea se intinde sa pape (chiar daca nu am nimic in mana). Cand ies din camera, ma urmeaza pe batul ei si o vad ca vrea sa stau acolo.

E mica, un copilas practic si cred ca e momentul in care se agata de oricine care ii ofera putin ajutor cu mancarea si simte si ea ca o protejez si nu sunt un pericol. Probabil daca statea mai mult cu parintii, nu ne-am mai fi putut apropia de ea. Dar acum e mult prea dependenta.

Coco se teme de ea, fuge cand se apropie de el, insa ea nu se da batuta, il urmeaza peste tot. Aseara am mancat porumb fiert, Coco a venit la mine pe umar si ea si-a facut curaj si mi-a zburat pe cap, iar apoi a coborat pe umar. Deci, nu se da batuta cand e vorba de mancare.  big_smile

Azi-dimineata le-am dat niste fructe si Coco s-a apropiat de ea doar pentru ca nu a rezistat tentatiei de a gusta si el.

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

4,127

swanheart wrote:

Ramona, fetita a fost hranita de parinti si parea foarte fricoasa cand am adus-o in urma cu 2 zile. A acceptat insa sa ia mancare de la noi din mana, si probabil si-a dat seama ca nu suntem un pericol pentru ea. Se bucura cand intru in camera, stie ca eu ii dau sa manance, daca apropii degetele de ea se intinde sa pape (chiar daca nu am nimic in mana). Cand ies din camera, ma urmeaza pe batul ei si o vad ca vrea sa stau acolo.

E mica, un copilas practic si cred ca e momentul in care se agata de oricine care ii ofera putin ajutor cu mancarea si simte si ea ca o protejez si nu sunt un pericol. Probabil daca statea mai mult cu parintii, nu ne-am mai fi putut apropia de ea. Dar acum e mult prea dependenta.

Coco se teme de ea, fuge cand se apropie de el, insa ea nu se da batuta, il urmeaza peste tot. Aseara am mancat porumb fiert, Coco a venit la mine pe umar si ea si-a facut curaj si mi-a zburat pe cap, iar apoi a coborat pe umar. Deci, nu se da batuta cand e vorba de mancare.  big_smile

Azi-dimineata le-am dat niste fructe si Coco s-a apropiat de ea doar pentru ca nu a rezistat tentatiei de a gusta si el.

sunt doua minunatiti.. sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.. sunt foarte frumosi si dragastosi..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,128

Mersi, Nicoleta! Micuta e o tupeista, cu siguranta nu moare de foame.  :hihi:

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

4,129 (edited by mika 09-08-2013 14:10)

swanheart wrote:

sunt superbi...sa-ti traiasca sa te bucuri de ei
eu am o dilema...oare Dodo e fetita?are deja 2 ani si jumate si nici urma de guleras...parca vazusem inainte de naparlire cativa fulgiori roz pe ceafa ,dar au disparut...astept pareri
multumesc
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-08-2013 14:10[/merge_posts_bbcode]

mika wrote:
swanheart wrote:

sunt superbi...sa-ti traiasca sa te bucuri de ei
eu am o dilema...oare Dodo e fetita?are deja 2 ani si jumate si nici urma de guleras...parca vazusem inainte de naparlire cativa fulgiori roz pe ceafa ,dar au disparut...astept pareri
multumesc

o sa revin cu mai multe poze sa va dati seama mai bn...pup

4,130

Azi l-am surprins pe Coco vorbind, fluierand Hai Steaua si cantand Old MacDonald. Din pacate s-a oprit aparatul in timpul filmarii, altfel il auzeati strigandu-se "Cocodilu'?".

Micuta e bine, activa, papa foarte mult si ma intreb oare ce-o gandi cand il aude pe Coco palavragind atata. In video ea papa, si el ii repeta obsesiv: "da-te jos, nu-i voie!", "ma!".  :wis:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mTkZCc-rsEw&feature=youtu.be[/youtube]

Si un video scurt, in care am taiat doar partea cu Old MacDonald.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C7aVkghIPbs&feature=youtu.be[/youtube]

4,131

E haios tare!Sa-ti traiasca !

4,132 (edited by suana 12-08-2013 10:08)

Sunt tare frumosi si e bine ca ai luat-o asa mica pentru ca se formeaza foarte usor dupa voi.Mi-era dor de vocea lui Claudia.Ce m-am distrat ascultandu-l  :hihi:
In sfarsit am reusit sa fac si eu o poza amorezilor mei.Dupa ce am fugit dupa aparat cand i-am vazut,s-a descarcat si n-am reusit cu el sa-i surprind.Am fugit dupa telefon insa nu sunt de calitate foarte buna,erau tot in miscare.Niko nu e agresiv deloc,aseara chiar am reusit sa-l magai pe spate si sa stau foarte aproape de el.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,133 (edited by AlinaVanesa 12-08-2013 12:29)

Vad ca se maresc cu mare spor familiile de verzisori . Sa va traiasca si sa fie sanatosi. Mi-e cam frica sa nu ma prinda si pe mine virusul si azi maine sa ma trezesc cu o fetita pt Angel  :hihi: ar fi bine dar deocamdata nu e cazul. Acum asteptam noua colivie ...apoi cine stie daca tot avem spatiu mai mare...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-08-2013 12:29[/merge_posts_bbcode]

Am gasit poza asta . unu din puiutii astia e Angel al meu. Imi amintesc cu cata nerăbdare asteptam sa creasca sa mănânce singur ca sa putem merge dupa el la Oti la Arad.

4,134 (edited by deyseby 12-08-2013 21:20)

Si uite asa se prinde microbul . Suana este "Singura vinovata" de raspandirea virusului.  :hihi:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

4,135 (edited by suana 12-08-2013 21:28)

Da Mary...nu vezi ca ,,microbul ''meu creste ....si tot creste  tongue Daca o sa aiba si Daissy pui ,vreau sa tin si de la ea o fetita.Sa vezi atunci cati vom fi.....Sper sa-mi iasa si afixul pentru canisa pana atunci. big_smile

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,136

Doamne ajuta! Eu detin momentan 8 pasari.   tongue

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

4,137

am nevoie de ajutorul vostru...caut familie pt Moti
se mareste si familia noastra dar...cu un bebelus:))
din pacate nu-l mai pot tine si pe moti...daca ma poate ajuta cineva sa-mi dea mesaj privat
va multumesc

4,138

il vinzi,il donezi?

http://ricas.sunphoto.ro/

4,139

@mika trimitel la mine,ii fac hotel cu piscina,o sa fie cel mai fericit!!  big_smile

4,140

mika wrote:

am nevoie de ajutorul vostru...caut familie pt Moti
se mareste si familia noastra dar...cu un bebelus:))
din pacate nu-l mai pot tine si pe moti...daca ma poate ajuta cineva sa-mi dea mesaj privat
va multumesc

in primul rand felictari pt bebe.. si pacat ca trebuie sa renunti la moti.. e o pasare superba superba.. mi-ar fi placut sa fie al meu

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,141

Nu am mai scris de mult aici insa am citit fiecare noua poveste aparuta.In privinta papagalului meu e sanatos si fericit (chiar de curand i-am facut o deparazitare la indemnarea crescatorului de unde l-am cumparat).Sunt foarte fericit cu el insa as vrea sa aflu daca si papagalii vostrii au acelasi comportament ca Paco al meu.Cand spun asta ma refer la faptul ca de fiecare data cand se vede liber cauta sa distruga orice lucru ii sare in ochi.Ma deranjeaza acest lucru deoarece camera mea a ajuns o o umbra a camerei care a fost inainte (Orice raft a ramas gol si toate lucrurile care insufleteau camera odinioara stau ascunse prin sertare sperand sa nu fie gasite de Paco).

Vestea si mai proasta este ca nici in colivie nu este mai linistit.Ori distruge hartia de pe fundul coliviei ori se agita zgomotos sperand ca ii voi da drumul afara.Lucrul care ma intristeaza este ca l-am obisnuit de pui sa stea mult timp afara si acuma nu suporta sa fie inchis o perioada mai lunga sau mai putin lunga de timp in colivie.

In speranta ca nu v-am plictisit cu poveste mea va rog daca puteti sa imi spuneti daca si papagalii vostrii dau dovada de acelasi comportament.Mi-as fi dorit sa fie un papagal mult mai linistit mai ales cand sta in colivie si nu stiu cum va suporta zilele cand vacanta de vara va lua sfarsit.

4,142

Buna Grimm, si Theo a fost obisnuita afara inca de cand am adus-o, dar nu strica absolut NIMK prin casa pentru ca are jucarioare foarte multe si isi face de lucru cu ele. In ce priveste intratul in colivie, in rarele ocazii cand reusesc sa o bag, este mult mai cuminte ca afara.

4,143 (edited by AlinaVanesa 14-08-2013 11:26)

Nici eu nu am probleme cu Angel în 3 ani și un pic de când îl am a stricat foarte puține chestii. A ros un prosop, la o pereche de pantaloni le-a ros capsele și încă vreo 2 tricouri  găurite care erau pe balcon la uscat și a ajuns cumva la ele  ... si nici nu îmi amintesc sa fi făcut alte prostii. Odata era cât pe aici sa rupă o pereche de ochelari 3d de la televizor ,dar a apucat doar sa le facă o gaura cât un vârf de ac.    Nici jucăriile nu ii prea plac, iam dat și telefoane mobile care erau stricate sa le distrugă de tot dar nici nu s-a uitat la ele. Ii place sa roada stinghiile din colivie care i le schimb destul de des.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-08-2013 11:26[/merge_posts_bbcode]

Am uitat sa spun ca este la fel de liniștit și în colivie și afară.  Poate dacă l-as lasa singur prin casa fără sa îl  supraveghez cine știe ce ar distruge.

4,144

credeti ca papagalii afecteaza sarcina?eu stau cu ei in camera...nu am alt spatiu pt ei
am auzit ca pot lua toxoplasmoza care este f periculoasa pt sarcina si bebe
astept pareri si sfaturi
multumesc

4,145

Am auzit și eu ceva de genul dar nu știu nimic sigur.    Vezi ca ai mp.

4,146

mika wrote:

credeti ca papagalii afecteaza sarcina?eu stau cu ei in camera...nu am alt spatiu pt ei
am auzit ca pot lua toxoplasmoza care este f periculoasa pt sarcina si bebe
astept pareri si sfaturi
multumesc

Uite aici un articol care te poate lamuri http://m.eva.ro/article/view/?id=4178
Din cate stiu si eu asta se ia mai mult de la pisici.
Felicitari pt bebe tongue :sanatate:

Max-aratinga nanday

4,147

Va multumesc tuturor pt ajutor si pt felicitari
m-am hotarat sa nu renunt la moti...ar fi nedrept fata de moti,pe el sa-l dam si pe dodo sa-l pastram...o sa incerc sa nu mai stau asa mult in preajma lor...sa-i mangai ,sa-i pup si cu ajutorul lui D-zeu sper sa fim bine si eu si bebe...ei sunt ca si copilasii mei si mi se rupe sufletul sa renunt la ei...pe dodo nu l-as putea da pt nimic in lume...el este cu noi de puiut...moti chiar daca este in familia noastra de o sapt il iubim la fel de mult si am decis sa-i pastram pe amandoi...sper ca am luat cea mai buna decizie..
va multumesc

4,148

Dupa lungi discutii cu parintii mei am hotarat ca cel mai bine pentru Paco al meu ar fi daca i-as gasi niste stapani noi.Motivul principal pentru aceasta decizie este inceperea anului scolar si nevoia de timp alocat pregatirii pentru examenul de bacalaureat.Am luat aceasta decizie pentru binele lui Paco , nevrand ca el sa ajunga sa stea suparat in colivie in timp ce eu ma pregatesc pentru examen.

Am ales acest loc pentru a face primul anunt deoarece stiu ca de mult iubesc animalele persoanele care activeaza pe acest site.Paco este un papagal sanatos , bland si jucaus in varsta de 6-7 luni.Daca cineva vrea sa il cumpere pe Paco sau cunoaste pe cineva care si-ar dori un astfel de papagal as dori sa ma anunte.Conditia pentru care il dau pe Paco este ca cel care doresti sa il ''adopte'' sa iubeasca animalele si sa constientizeze cata atentia are nevoie un astfel de papagal.Multumec mult.

4,149

Draga Amic, eu cred ca daca il iubesti pe paco ,in perioada de pregatire a examenului de bacalaureat el poate doar sa te ajute nu sa te incurce.

4,150

Un astfel de papagal are nevoie de foarte multa atentie zilnic din partea stapanului sau.Nu am mentionat si nici nu m-am gandit ca ar putea sa ma incurce in aceea perioada.Odata cu inceperea anului scolar nu ii voi mai putea acorda atentia cuvenita.Prefer sa ii caut o noua familia decat sa devina trist.Il voi da pe Paco numai daca voi gasi pe cineva care il va iubi asa cum fac eu.Ma voi asigura ca viitori lui stapani sunt constienti de atentia pe care trebuie sa i-o ofere mai ales ca el este un papagal bland si afectos.In caz contrar prefer sa il pastrez decat sa ajunga in vitrina unui magazin sau mai stiu eu in ce alt loc. :malex: