Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
Ramona, fetita a fost hranita de parinti si parea foarte fricoasa cand am adus-o in urma cu 2 zile. A acceptat insa sa ia mancare de la noi din mana, si probabil si-a dat seama ca nu suntem un pericol pentru ea. Se bucura cand intru in camera, stie ca eu ii dau sa manance, daca apropii degetele de ea se intinde sa pape (chiar daca nu am nimic in mana). Cand ies din camera, ma urmeaza pe batul ei si o vad ca vrea sa stau acolo.
E mica, un copilas practic si cred ca e momentul in care se agata de oricine care ii ofera putin ajutor cu mancarea si simte si ea ca o protejez si nu sunt un pericol. Probabil daca statea mai mult cu parintii, nu ne-am mai fi putut apropia de ea. Dar acum e mult prea dependenta.
Coco se teme de ea, fuge cand se apropie de el, insa ea nu se da batuta, il urmeaza peste tot. Aseara am mancat porumb fiert, Coco a venit la mine pe umar si ea si-a facut curaj si mi-a zburat pe cap, iar apoi a coborat pe umar. Deci, nu se da batuta cand e vorba de mancare.
Azi-dimineata le-am dat niste fructe si Coco s-a apropiat de ea doar pentru ca nu a rezistat tentatiei de a gusta si el.