14,026

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Pare ca ar fi raie la cioc si parca si pe picior vad eu ceva , mergi cu ei la o frmacie veterinara sa mai ceri o parere de la farmaciste caci ele stiu.Iar de tratat incearca sa-i tii tu cu manusi in mana si alcineva sa ii unga, dar sa stii caci cu ceai de musetel nu le trece raia , dute si iale alifie cu sulf si trateaza-i cum ti-am spus aseara. Sanatate si sa ne spui ce ai facut. La ochi nu pot sa-mi dau seama , dar daca arata ca si cum ar fi ceva calcificat poate sa fie de la raie, nu-mi dau saema daca este ca o besicuta sau neg, ori tot raie.

14,027

incearca sa ii prinzi de partea din spate,sa le prinzi si coada si varful aripilor
bafta

http://ricas.sunphoto.ro/

14,028 (edited by gaby354 07-08-2013 07:53)

mirela72 wrote:

Pare ca ar fi raie la cioc si parca si pe picior vad eu ceva , mergi cu ei la o frmacie veterinara sa mai ceri o parere de la farmaciste caci ele stiu.Iar de tratat incearca sa-i tii tu cu manusi in mana si alcineva sa ii unga, dar sa stii caci cu ceai de musetel nu le trece raia , dute si iale alifie cu sulf si trateaza-i cum ti-am spus aseara. Sanatate si sa ne spui ce ai facut. La ochi nu pot sa-mi dau seama , dar daca arata ca si cum ar fi ceva calcificat poate sa fie de la raie, nu-mi dau saema daca este ca o besicuta sau neg, ori tot raie.

Cu ceai de musetel scapa de crustele acelea de pe cioc.  wink

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

14,029 (edited by iloveanimals 07-08-2013 15:49)

miruna13 wrote:

Poza aceasta e facuta prin iulie e recenta,acum are ceromul mai maro . Am incercat sa le pun ceai de musetel pe cioc dar am o problema..Cum as putea sa-i prind/sa-i tin in mana fara a ma mai musca asa de tare ?

Asta E RAIE 100% SIGUR ...  neutral
Uite aici, urmeaza intsurctiunile si iti vor fi de folos... http://www.4animale.ro/forum/post19799.html#p19799
Dar incearca sa eviti tratamentul cu sulf, eu iti recomand Vitamina A.
Ceaiul de musetel poate elimna crustele pt ca le inmoaie si le inlatura dar nu are niciun efect asupra parazitilor.

Mi se pare mie sau pasarea ta are ciocul putin turtit?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

14,030

Pupăceală cu stiloul  :pup:  :pup:
http://instagram.com/p/cv7z5RzeW-/

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

14,031

E normal ca un perus sa manance foarte mult ? Perusii mei mananca copios in jur de 5 ori pe zi ..

14,032

ai mei mananca si de 10  smile  e normal, stai linistita, nu au mese regulate.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

14,033

Daca tot veni vorba...si ai mei se indoapa toata ziua cu seminte si fructe, deci nu sunt singura careia i se intampla smile Noroc ca mai fac miscare,ca altfel as fi nevoita sa-i rostogolesc prin casa

14,034

smile))

14,035 (edited by rica 19-08-2013 08:12)

Ieri de plictiseala m-am apucat si le-am facut celor patru gratii modificari la colivie, colivie care o foloseau decat sa stea pe ea si cam atat.
Asa ca am intors-o cu tavanul spre perete si am impartit-o in 2 zone pe verticala, zone care comunica intre ele cu niste scari facute din alta colivie.
Pe partea de sus am pus un placaj care sa acopere mancarea si apa de mizerii si pe usa am fixat o scara pe care sa coboare spre vasele cu mancare si apa.
Pe podea le pun paine si fructe.
La inceput au fost tarea dezorientati pana au descoperit traseele spre mancare si apa, acum mi se pare ca sunt chiar incantati de modificari ca toata ziua se plimba pe scari desi pot intra si iesii pe partea decoperita ei folosesc scarile.
Am patru gratii fericite.  :k:
Acum am cam terminat cu cele necesare lor, am suflatoarea de seminte, colivia amenajata si deschisa...acum o sa ma plictisesc grav  sad
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 19-08-2013 08:12[/merge_posts_bbcode]

Urmeaza poze  big_smile

14,036

Trebuie sa fi iesit foarte interesant smile  Asa ma chinuie si pe mine talentul uneori,dar mai mult in materie de jucarii si bare de lemn .

14,037

Jucarii nu am pus, decat cateva capete de sireturi roz.
Leam pierdut si nu le mai gasesc.
Trebe sa mai caut.

14,038

da niste poze ?

14,039 (edited by rica 20-08-2013 13:21)

@aleku am zis ca o sa revin cu poze, am facut ieri cateva dar nu am apucat sa le vad.
Azi le verific si daca sunt ok le urc.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-08-2013 08:06[/merge_posts_bbcode]

hai ca vad ca sunt oarecum ok, imi cer scuze de calitate, dar sunt facute cu telefonul ca aparatul foto mii boland.
o sa mai fac altele  :wis:

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-08-2013 08:08[/merge_posts_bbcode]

in ultima este tweety si bianca, mama eroina care a clocit anul acesta de 3 ori fara rezultate.
acum ca tot veni vorba de bianca am si eu o intrebare.
de ce nu mai zboara?
de cand a inceput sa cloceasca nu mai poate sa zboare.
de la ultima tura  au trecut 2-3 luni.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-08-2013 13:21[/merge_posts_bbcode]

Ai mei se distreaza maxim cu painea.
Le pun cate o paine intreaga si nu se lasa pana nu o fac praf.
Tremura macinand-o.
Zici ca intra Aghiutza in ei cand o vad.

14,040

Cam mult de 3 ori sa cloceasca, in plus de asta foloseste foarte mult calciu pentru oute si foarte multa energie... Nu mai poate sa zboare? Pai incearca sa zboare si nu reuseste sau nu vrea?  smile

14,041

smile  Prea mult plastic ai tu acolo Rica...si hranitarele parca sunt vase pt. pisici, cred ca iti fac destula mizerie, hranitorile ideale sunt cele in care nu au acces decat cu capul, asa pot intra si cu picioarele ( imprastie mancarea, pot face kk in ea etc. )
Painea se da cu moderatie, chiar daca o adora, ii predispune la ingrasare ( uite un motiv pt. care perusica ta nu mai poate sa zboare )...fructele si legumele se pun si ele in cantitati mici pt. ca oxideaza, se strica, si isi pierd din valoarea nutritiva.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

14,042

nu gasesc un salcam sau o salcie sa schimb plasticele
in hranitoarea de pisici este nisip se spala si se joaca in el
meiul este in vasele albastre din spate,si nu pot intra in ele din cauza peretelui
femela incearca sa zboare,dar nu poate
dupa cum spuneam si mai in spate cauta cu disperare loc de clocit,nu o puneam eu.
acum se pare ca ia trecut
in cadita rosie le pun fructe si legume,cadita de baie este sus unde nu pot face cacutza in apa
painea nu o mananca,decat o macina
am gasit un complex de vitamine la un litru la 14 lei care se pune asa simplu,nediluat de la vicraft
sa iau si sa le scot apa?

14,043 (edited by miruna13 21-08-2013 12:36)

Va anunt cu bucurie ca perusica mea nu mai are acea ''chestiuta ''  smile de la ochi. 
Multumita voua ! Uitati si 2 poze : (tin sa mentionez ca zona e putin rosie,dar incet,incet se va face bine )  big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-08-2013 12:21[/merge_posts_bbcode]

Era putin cam obosita in poze  smile

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-08-2013 12:36[/merge_posts_bbcode]

Apropo:cam cat costa un consult la un medic veterinar(la un perus) ?

14,044

Poate daca am sti de unde esti ai primi un raspuns si o recomandare, dar asa...
Ma bucur ca fetita ta este bine.

14,045 (edited by gaby354 21-08-2013 12:48)

Ma bucur! big_smile ceromul arata mult mai bine. smile La mine in zona consultul este gratuit... hmm

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

14,046

Sunt din Bacau .Am intrebat in general cat costa .

14,047

Rica, suplimentarea cu vitamine se face odata pe luna, maxim o saptamana.
Eu mi-am format in reflex sa le dau primele cinci zile ale fiecarei luni...
Ca orice lucru in exces, vitaminele pot provoca anumite dezechilibre in organism...nu stiu exact daca asta este cauza pt. care perusica ta are probleme, dar trebuie sa vezi in ansamblu tot ceea ce le oferi si in ce masura...in caz de obezitate, se schimba si proportia de amestec de seminte ( daca sapi pe internet ai sa afli exact, fiecare tip de seminte ce aport caloric are ) .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

14,048

Ups! Eu le-am dat la ai mei mult timp vitamine,fara intrerupere ..

14,049 (edited by rica 21-08-2013 15:04)

Poi per ansamblu ceilalti trei sunt veseli si zglobii, nu au semne de obezitate zboara toata ziua in balcon.
Alimentatia lor cred ca este ok asa cum o au.
Fetita probabil o sa ii ia mai mult sa se refaca dupa incercarile ei disperate de a face puiti.
Acum sigur nu o mai lasa sa coceasca, vad ca iar a inceput sa manance de la el dupa pauza de o saptamana.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-08-2013 15:04[/merge_posts_bbcode]

Dar dupa ce iti dai seama daca au sau nu nevoie de suplimente?

14,050

Eu cred ca suplimentele ii ajuta,trebuiesc date de cateva ori pe luna wink .
@Rica : Ce incercari disperate a avut perusica ta de a face puiuti ? Cum se comporta ?