Apar si eu dupa o lunga absenta, sa va spun ca de ieri sunt "soacra", am o nora tare frumusica. E pui, a iesit din cuib abia de o luna si ne-am ingrijorat ca nu va manca singura. A fost hranita doar de parinti, deci am presupus ca vom avea de muncit si pentru a deveni prieteni.
Initial am zis ca ii tinem separat, sa nu o atace Coco, insa el e speriat de ea, nu se apropie prea mult decat daca vede mancare si nu poate rezista tentatiei, ea in schimb e foarte sociabila, n-o intimideaza prezenta lui. Le-am pus jucarie, l-a vazut pe Coco rontaind-o si a mers si ea la rontait, speriindu-l pe Coco. El tragea jucaria cat mai departe, fetita mergea dupa el. :hihi: E curioasa ca un copilas...
Aseara i-am dat porumb crud din mana si scapa boabele din cioc, desi erau moi. Ne-am ingrijorat ca nu stie sa manance. I-am dat si din gura, si nu a speriat-o apropierea de ea. A incercat sa zboare, s-a lovit biata de ea de pereti, geam, tavan si a aterizat la mine pe umar. Ma temeam sa nu se raneasca, am simtit-o respirand cu teama, iar apoi si-a revenit. Azi m-am mutat la ei in camera, si Coco a venit la mine pe umar pentru ca m-a vazut mancand. Ei bine, domnisoara a zburat pe spatarul scaunul si apoi s-a catarat pe mine. Va imaginati ce concurs a fost la gura mea, avand cate un papagal pofticios pe fiecare umar.
Ce ma ingrijoreaza e ca acum mananca non-stop, ia semintele la rand, a mancat rosie, ardei, lubenita, iar merge la seminte. Nu are un control foarte bun in a sparge semintele, si scapa uneori miezul pe jos, asa ca nici nu-mi dau seama cat ajunge la ea in stomac...
Suntem ca 2 parinti tare incantati de copilasii lor, si ne sunt tare dragi. Ne-am si amuzat, Coco ii spunea de dimineata: "Taci", "Mă" :hihi:
N-am apucat sa citesc din urma, insa am vazut ca si familia Suanei s-a marit cu un baietel superb. Iti doresc sa aveti puisori la fel de frumosi ca parintii, cat de curand. O sa va mai tin la curent cu evolutia micutei in familia noastra. Desi are guleras, crescatorul spune ca e 100% fata, si ca are acel guleras pentru ca e inca foarte mica. Sa speram ca nu ne trezim cu 2 baieti, oricum nu l-as mai da inapoi...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-08-2013 17:15[/merge_posts_bbcode]
patriciuuu wrote:Stie cineva un crescator de unde imi pot cumpara si eu un Marele Alexandru ?
Am o Rosella ( eximius ) de are 1 si jumatate aproape si as vrea sa-mi mai iau un Marele Alexandru. (Pui, nu vreau matur... As vrea sa il cresc eu!
)
A, tin sa mentionez ca sunt din Bucuresti.
Iti pot recomanda crescatorul de la care am cumparat eu fetita. Mai are un baietel, e pui din primavara asta, si il poate trimite in Bucuresti (a trimis multe pasari in tara). Pretul e de 800 lei, vanzatorul e de incredere, il cunosc personal.
Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster --Claudia--