1,351

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

am si eu o problema baiatul adica coco nu stiu ce are la ochiul drept dar nu il poate tine deschis daca stie cineva va rog sa ma ajutati urgent ca nu vreau sa pateasca nimic va rog!!!!!! aaa si are si lacrimi in ochi si chiar vreau sa il ajut va rog sa ma ajutati!!!!

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,352

DARIUS - Nu cred ca poate avea cineva de pe acest forum competenta sa-ti dea un sfat sigur in problema ta. Cred ca ar fi cel mai bine, in situatia data, sa te duci de urgenta la un medic veterinar. Poate doar in alegerea acestui medic sa te poata ajuta cineva din orasul tau. Daca nu, nu mai astepta prea mult si da fuga la primul medic ce-ti este mai aproape. Macar ai constiinta impacata ca ai facut ce era posibil sa faci cat mai rapid. Sanatate si mult succes !

1,353

pt DARIUS. poate are ceva in ochi sau la tras un curent. totusi nu poti conta pe asta . pana ajungi la medic ,stergel cu ceai de musetel pt ca e bun dezimfectant. sanatate multa.

Adaugat: 18-03-2009 17:41

pt alex din Iasi. nu stiu ce sa mai cred, pe sait am gasit ca sunt bune aceste batoane si ca nici eu nu prea as fi de acord, numai ca am citit ca au ff multe vitamine necesare lor si care nu le gasesti in altceva.le-am luat mancare imbunatatita la 20 de lei si nu vor deloc. contine niste ierburi si .... care nui incanta deloc.cel mai tare mananca MENU cu miere si vitamine si batoane. restul cate un pic.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,354

nu stiu ce are dar vad ca incepe sa isi revina poate a tras un pik de curent sau ia intrat ceva in ochi sau a facut  o iritatie dar acum ii bine si nu cred ca ii bolnav deoarece manca foarte bine bea apa foarte bine canta are pofta de viata asa ca eu cred ca a fost o alarma falsa si cu ajutorul lui Dumnhezeu se face bine dar oricum va multumesc foarte mult ca ati incercat sa ma ajutati va multumesc la fel si va doresc multa sanatate si voua si prietenilor vostri si deyseby ma bucur pentru tine ca ai oute si speram sa te ajungem si noi din urma cine stie cum o sa am si eu. Va multumesc inca o data pt ajutor

1,355

deyseby...batoanele alea stau f mult in magazin..pt a fi proaspete le pun nush ce in ele toxic..plus ca sunt lipite cu cva toxic..oricum faci cum vrei ..sunt pasarile tale;)

1,356

pt alex.nu le dau f des . dar acum cred ca nu sunt asa bune, mai ales cand au oute. nici nu le mananca in totalitate si aleg ce vor iar restul e pe jos. azi le-am luat seminte cu miere si vitamine ca nu mai aveau. ieri mi-a recomandat cineva de la pet un fel de mancare pt nimfe cu mai multe vitamine si ce mai au ele nevoie .dar e plina punga de ierburi si nu vor deloc. asa ca azi am luat iar mancare sa aiba ce vor. multumesc pt recomandare si am sa incerc sa nu le mai iau si sa le dau mai multe suplimente naturale. nu mananca toti 4 ci numai fetele ,legume si fructe si out. baietii mai greu.

- Mary-

1,357 (edited by snow 18-03-2009 22:17)

azi am fost la un pet si am luat mai multe lucruri.nu stiu daca se gasesc si la voi dar pentru orice eventualitate v-am facut cateva poze.Iar pt cei din mangalia cateva din aceste produse sunt si acolo.

Acestea este o piatra de ciugulit cu iod,aveti si indicatiile in limba romana

Adaugat: 18-03-2009 22:08

in celelalte 2 poze este calciu

Adaugat: 18-03-2009 22:10

si aici sunt 2 poze cu o inimioara care are calciu si multe minerale.
indicatiile nu le-am pus pt ca sunt in limba maghiara

Adaugat: 18-03-2009 22:14

cam atat am vrut sa va arat si multa sanatate la copilasii vostrii pt ca am obsevat ca au inceput sa fie multe probleme

1,358

papagalul meu isi ataca oglinda si jucariile ...oare de ce ??? imi poate spune cineva?

1,359

nu stiu ce sa zic coco al meu nu stiu ce are la ochi dar il tine inchis si il deranjeaza ceva si am zis ca in seara asta ii fak si baie poate are ceva pe ochi ca de vazut vede cu el dar il tine inchis si daca mas duce la veterinar nu ar sti ce sa imi zica deoarece pe aici nu prea stiu veterinarii despre pasari deoarece am mai avut o problema cu el si cand am mers la vet cica nu are nik da defapt el avusese ciocul rupt nah asta o fo un accident din trecut....

1,360

PT. DARIUS. scrie la sfatul veterinarului si poate gasesti un raspuns.l-ai sters cu ceai de musetel? de 3 ori pe zi si ceaiul sa fie caldut nu fierbinte. daca are ceva poate ii aluneca sau daca la tras curentul si s-a infectat o sa-i treaca cu musetel. incerca sa vezi ca nu are ce sa-i dauneze.

Adaugat: 19-03-2009 22:05

PT GOTI. nu mai stiu daca ai 1 sau 2 papagali, dar daca ai doi , o poate ataca deoarece vede in ea un alt adversar. asa ca nu-ti pot zice prea multe deoarece eu nu am avut niciodata oglinda. sper sa se rezolve.poate e suparat pe ceva si se razbuna pe ele.

Adaugat: 19-03-2009 22:10

PT SNOW.am sa iau si eu piatra de ciugulit cu iod iar minerale si calciu am. azi nu le-am dat nimic verdeata si au facut scandal. am pus o floare de ghiveci in camera si mi-a rupt-o. nu au mancat dar e distrusa total. dimineata fetita cea noua a venit pe pat la noi si s-a apropiat de sotul meu si se uita ff lung la el, parca analiza ceva iar cand s-a intors el pe partea cealalta,ea s-a speriat si a tipat ca am ras toti de moaca ei. s-a suparat si a venit pe o jucarie de plus care canta si e pe perete la capul nostru si a tras de ea pana a dat-o in cap sotului meu ca a speriat-o. e super obraznica sa se razbune pe el.

- Mary-

1,361 (edited by snow 19-03-2009 22:37)

asa se intampla , sunt tare simpatici si destepti.
primul baiat care l-am avut era tare dragut si de cate ori venea prietenul la mine si ma lua in brate el venea pe capul lui si ii dadea cu cioculetul in cap.Cand dormeam venea si el sa ma supraveghieze,era un mic ingeras.Pacat ca a murit.

1,362

PT NIMFA 185. ai mai luat papagal?

- Mary-

1,363

se pricepe cinava la inele de pasari ? ca Tweety meu are inel pe picior dar nu reusesc s-o descifrez....as vrea sa stiu doar anul nasterii si luna ...dar nu imi dau seama ....din pacate nici nu prea vad ce scrie ca nu ma lasa sa ma uit la ea

1,364 (edited by deyseby 20-03-2009 13:57)

PT GOTI si la baietelul meu cel nou are inel la picior dar tot nu ma lasa sa ma uit. nu ma pricep la inele, cand l-am luat am crezut ca este al cuiva si  m-am dus sa vad iar crescatorul a zis ca-i marcheaza pe cei mai buni. atat am reusit sa aflu. nu le-as pune si la ceilalti, pt ca iar incomoda. vad la asta care are si nu e in largul lui cu ineluL.cum se mai simte nimfa? e mai calm sau tot are probleme cu jucariile

- Mary-

1,365

eu am gasit site-ul acesta unde cat de cat arata ce si cum , pasarea mea ii din  Germania ...si sant niste cifre pe inel ....dar nu imi dau seama care ii anul .... ca din cate stiu ii dein 2008 dar nici o cifra nu am vazut cu 08 ...sau poate nu l-am vazut ...oricum incerc sa descifrez http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=45005

1,366

Bianca wrote:

hai ca am gasit si eu informatii si pun acum:
Papagalii Nimfă sunt adesea recomandaţi ca pasărea începătorului. Din păcate, seminţele bogate în minerale pentru păsări şi apa nu oferă nici o poziţie optimă pentru păsările sensibile. Papagalii de Nimfă sunt atenţi şi buni tovarăşi de casă, numele lor englez "Cockatiel" este o varietate a cuvântului "Cockatoo", adică o minimalizare de cacadu.

Denumiri în alte limbi:
- Latină : Nymphicus hollandicus
- Engleză : Cockatiel
- Germană : Nymphensittich

TEHNICI DE DRESAJ PENTRU NIMFE
Papagalul este o pasăre care poate fi dresată, cu condiţia respectării anumitor tehnici. În continuare vom recomanda proaspeţilor deţinători al unui exemplar de Nimfă câţiva paşi pe care să-i urmeze, pentru ca acţiunea să fie încununată de succes. Trebuie reţinut faptul că, indiferent de vârsta papagalului, dresajul acestuia presupune foarte multă îndemânare şi răbdare. În cazul în care aveţi mai multe exemplare, este recomandat ca dresajul să se facă cu fiecare exemplar în parte, pentru a obţine rezultate de calitate.
1. Momentul în care Nimfa s-a liniştit şi s-a aşezat pe băţ este prielnic introducerii lente a mâinii în colivie. În mod sigur pasărea va reacţiona şi se va feri de mâna dumneavoastră, însă acest lucru nu presupune retragerea mâinii din colivie. Tot ce trebuie să faceţi este să insistaţi până se va obişnui cu prezenţa acesteia.
2. Următorul pas este să retrageţi uşor degetul din faţa Nimfei şi apoi să-l apropiaţi din nou, până când aceasta va fi tentată să se urce pe el. Asemenea altor păsări care îşi folosesc ciocul pentru a se căţăra pe ramuri, la fel va proceda şi Nimfa pentru a se căţăra pe degetul dumneavoastră, testând în acest mod suprafaţa pe care urmează să se aşeze. Acest lucru nu trebuie să vă dea impresia că ar încerca să vă ciugulească. Timp de una sau două zile, nu este indicat să lăsaţi Nimfa în afara coliviei, până ce acesta se va deprinde de tehnica căţărării pe degetul dumneavoastră.
3. Dacă aţi reuşit să dresaţi Nimfa să vă stea pe deget în interiorul coliviei, oferiţi-i libertatea de a explora camera. Trebuie să o lăsaţi să inspecteze în linişte încăperea unde vă aflaţi, chiar dacă, într-o primă fază, aceasta se va dovedi a fi înspăimântată şi va zbura haotic prin cameră. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă găsiţi un loc mai retras, de unde să urmăriţi toate manifestările păsării. Există posibilitatea ca Nimfele să se întoarcă din proprie iniţiativă în colivia lor, doar fiindcă o consideră a fi o casă confortabilă. Cu cât Nimfa beneficiază de mai multă libertate, cu atât va avea mai puţine motive să se împotrivească reîntoarcerii în colivie.
4. După o vreme, vă puteţi apropia de Nimfă, pentru a observa dacă mai este amatoare să se caţere din nou pe degetul dumneavoastră, sau, din contră, va căuta un refugiu pentru a se ascunde. Trebuie să reţineţi că, pentru ca pasărea să se poată urca pe deget, acesta trebuie să se situeze la nivelul pieptului său. Dacă veţi dori introducerea Nimfei în colivie, fără voia ei, apropiaţi-vă uşor de pasăre, şi, în timp ce îi vorbiţi încet, o luaţi în mână, fără a o strânge prea tare, astfel încât ciocul său să se afle în palma dumneavoastră. O altă măsură pe care o puteţi lua pentru a introduce pasărea în colivie este diminuarea luminii din cameră, în această situaţie Nimfa va fi mai puţin tentată să zboare. Dacă a învăţat repede să stea pe degetul dumneavoastră, va veni oricând bucuroasă să vă aterizeze pe umăr, cap sau braţ. În cazul în care aţi achiziţionat o Nimfă matură, deja dresată, trebuie să folosiţi metoda prezentată mai sus, ţinând cont de faptul că o Nimfa adultă se poate dovedi a fi mult mai nervoasă în comparaţie cu una de doar câteva săptămâni.

LECÅ¢II DE VORBIRE PENTRU NIMFE
Primele Lecţii
Toţi cei care ne achiziţionăm o Nimfă ne aşteptăm ca aceasta să fie deja deprinsă cu oratoria. Surprinzător, se întâmplă frecvent ca această mică pasăre să fi deprins deja câteva cuvinte, fără a fi primit în prealabil vreo lecţie. Dacă acest lucru nu se întâmplă, veţi constata pe parcurs că a învăţa Nimfa să vorbească este un lucru pe cât de haios şi interesant, pe atât de dificil. O primă regulă este îndepărtarea oricărei surse care-i poate distrage atenţia, o altă persoană, televizor, radio sau animale.
Prima şedinţă nu trebuie să depăşească 5 minute şi este bine să fie predată pe înserate, atunci când Nimfa va obosi şi va asculta atent ceea ce-i spuneţi. De asemenea, nu uitaţi că lecţiile trebuie să conţină cuvinte scurte, pentru a fi mai uşor de memorat. Pe parcurs, timpul alocat şedinţelor va creşte progresiv, de la 5 la 15 minute, la fel şi numărul acestora, una dimineaţa şi cealaltă seara târziu. Trebuie să respectaţi pe cât posibil orele, până ce se va stabili o rutină. Capacitatea de asimilare a informaţiilor este mai degrabă limitată de dresorul Nimfei, care nu perseverează în a o învăţa pe aceasta câteva cuvinte. Nimfa, în comparaţie cu alţi papagali, pronunţă cuvintele cu o voce piţigăiată. Tonalitatea este mai clară cu cât papagalul este mai mare. Dacă Nimfa va începe să emită sunete apropiate de vocea dumneavoastră înseamnă că a început să înveţe să vorbească. O altă modalitate de a învăţa o Nimfă să vorbească este aceea de a o lăsa în compania unei Nimfe deja vorbitoare.
Lecţii Pentru Avansaţi
Odată deprinsă cu primele cuvinte, Nimfa va fi mai uşor de învăţat să dea răspunsuri precise la anumite întrebări, şi de ce nu, să poarte un dialog. De exemplu: la întrebarea "Ce mai faci?" ea să răspundă "Bine mulţumesc" şi de aici puteţi da startul unui întreg dialog, pe diverse teme, comice ori serioase. Nimfa poate învăţa să recite scurte poezii şi chiar să-şi pună singură întrebări şi apoi să răspundă, în funcţie de cuvintele uzuale folosite de dumneavoastră. Totul este să aveţi multă răbdare!

daca am pus prea multe deodata scuzati-ma..

nu prea inteleg

"Si animalele sunt suflete!Respecta-le!"

1,367

astazi m-am uitat la gherutzele alor mei si mi se par prea mari .. nu ma puteti sfatuii ce sa fac?, nu pot sa pun mana pe ei da`poi sa le tai gherutzele smile

1,368

TUalina wrote:

astazi m-am uitat la gherutzele alor mei si mi se par prea mari .. nu ma puteti sfatuii ce sa fac?, nu pot sa pun mana pe ei da`poi sa le tai gherutzele smile

nu incerca singura pt ca e periculos. poti sa le tai si sa le dea sangele +apoi sa moara iar daca nu le tai la veterinar se pot rupe si le provoaca suferinte.

- Mary-

1,369

TUalina wrote:

si eu te sfatuiesc sa mergi la un veterinar pt ca le poti taia prea mult si pot muri si scz ca nu ti-am raspuns la intrebarea cum l-am obisnuit pe coco sa stea pe tastatura poy eu il am de pui pe coco si este foarte domestic ma lasa sa i lamingai sa il tin pe deget si sta unde vrea el de obicei cand stau la calculator el vine ori pe umarul meu ori pe tastatura ori langa monitor si ma jok cu mouseul cu el si el tot vrea sa-l prinda pe ecran sau se chinuie sa mance icoanele de pe ecran deci pe coco il am de pui iar pe ceilalti adik pe cocuta(care a murit) riky(care era baiat si l-am schimbat) si cocutza(actuala) m-am chinuit un pik dar nu am reusit sa ii domesticesc f mult numai pe cocutza cea moarta care era la fel ca si coco ma lasa sa o tin pe deget si asta de acum care ii in curs de imblanzire si deja am rezultate vine pe mine dar inca nu vrea sa ia mancare din mana si nu ma lasa sa o tin pe deget si inca se mai sperie un pik cand ma apropiu de ea dar in curand va fi ca si coco

Adaugat: 21-03-2009 12:30

aaa si a, uitat sa va zik coco acum ii bine a avut ceva in ochi ce la iritat ieri i-a scos tata cu foarte mare atentie de pe marginea ochiului ce avea in ochi si nu am putut sa ne dam seama ca are ceva in ochi deoarece dabia ieri sa vazut nu stiu unde ii intrase dar a reusit sa o dea pe marginea ochiului si tata i-a scoso ca sa nu-i intre la loc si acum tine ochiul deschis vede cu el mai e un pik rosu dar acum ii trece

1,370

deyseby wrote:

nu incerca singura pt ca e periculos. poti sa le tai si sa le dea sangele +apoi sa moara iar daca nu le tai la veterinar se pot rupe si le provoaca suferinte.

Crek mai in siguranta este in mana mea big_smile

1,371

DARIUS - ma bucur ca s-a rezolvat problema cu ochiul. O buna si continua observare a micilor nostri prieteni ne poate ajuta la rezolvarea multor probleme ce pot aparea in timp, asa cum a fost si cazul tau. Bine ca nu a fost ceva mai grav.

1,372

cred ca m-o fraierit crescatorul de la care am luat papagalul... el mi-o spus ca in aprilie face un an ...dar eu cum m-am uitat la inel ..numai nu gasesc sa scrie 08 ...nici unde sad bine ca nici nu prea ma pot uita ....dar nu gasesc 08 pe inel numai 00 23 49 38 ceva de genu ... sad( cine se pricepe la papagali ???? cine ma poate linistii ???? dupa cum arata poate sa isi dea seama cineva cam cati ani poate sa aibe ???? pls help

1,373

Vad ca apar din nou intrebari privind taierea gherutelor la nimfe. Nu cred ca este o mare dificultate sa scurtam un pic din lungimea gherutelor, daca avem nu pic de dexteritate, daca suntem atenti si responsabili si daca avem in dotare o unghiera buna. Eu am reusit sa scurtez gherutele nimfei mele in acest fel, dar trebuie sa va spun ca este nevoie de 2 persoane, dintre care una tine nimfa intr-o carpa moale, de bumbac (si care sa nu se scamoseze), iar cealalta, cu vederea perfecta, efectueaza taierea. Pasarea trebuie tinuta cu picioarele in sus si cu capul acoperit pana se linisteste (daca se zbate exista pericolul sa taiati mai mult si atunci apar problemele). Se taie numai varful gherutei observand, cu atentie zona vascularizata (gherutele sunt transparente). Repet pentru cei mai noi dintre prietenii nostri ca am avut un perus 14,5 ani si nu a trebuit sa-i tai niciodata gherutele sau ciocul, pentru ca avea grija sa si le toceasca singur pe o bucata de BCA care era prinsa bine in colivie (asta ii asigura si necesarul de calciu). Acum, dupa ce i-am scurtat un pic gherutele si nimfei mele, i-am pus si o bucata de BCA (din care roade mereu) si sper sa nu mai am probleme. Succes !

1,374

ddan59 wrote:

DARIUS - ma bucur ca s-a rezolvat problema cu ochiul. O buna si continua observare a micilor nostri prieteni ne poate ajuta la rezolvarea multor probleme ce pot aparea in timp, asa cum a fost si cazul tau. Bine ca nu a fost ceva mai grav.

mersi si sa sti ca ai dreptate trebuie sa ii observam si chiar de nu stim cum sai ajutam fizic trebuie moral deoarece eu la coco i-am zis ca tre sa se faca bine si el s-a chinuit foarte mult sa isi scoata din ochi da oricum ms si noi va dorim si voua multa sanatate

Adaugat: 21-03-2009 19:39

ddan59 wrote:

Vad ca apar din nou intrebari privind taierea gherutelor la nimfe. Nu cred ca este o mare dificultate sa scurtam un pic din lungimea gherutelor, daca avem nu pic de dexteritate, daca suntem atenti si responsabili si daca avem in dotare o unghiera buna. Eu am reusit sa scurtez gherutele nimfei mele in acest fel, dar trebuie sa va spun ca este nevoie de 2 persoane, dintre care una tine nimfa intr-o carpa moale, de bumbac (si care sa nu se scamoseze), iar cealalta, cu vederea perfecta, efectueaza taierea. Pasarea trebuie tinuta cu picioarele in sus si cu capul acoperit pana se linisteste (daca se zbate exista pericolul sa taiati mai mult si atunci apar problemele). Se taie numai varful gherutei observand, cu atentie zona vascularizata (gherutele sunt transparente). Repet pentru cei mai noi dintre prietenii nostri ca am avut un perus 14,5 ani si nu a trebuit sa-i tai niciodata gherutele sau ciocul, pentru ca avea grija sa si le toceasca singur pe o bucata de BCA care era prinsa bine in colivie (asta ii asigura si necesarul de calciu). Acum, dupa ce i-am scurtat un pic gherutele si nimfei mele, i-am pus si o bucata de BCA (din care roade mereu) si sper sa nu mai am probleme. Succes !

ai dreptate si eu le tai unghiutele cu ajutorul lui tata unul il tine de piciorus adica eu si tata scurteaza un pik doar din varf nu mai mult deoarece numai varful se taie ca sa nu mai zgarie si nu se prea agita intelege ca trebuie sa ii le taiem

1,375

goti..vezi ca pe inel..anul este scris diferit fata de celelalte cifre..adica ..e scris culcat ca sa zic asa..