12,776

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Aproximativ??35 lungime ,35 latime ,30 inaltime?

12,777

35hx25lx25L cam astea sunt si marimile standard in magazin. ala cel ai tu pus e bun pt perusi

12,778 (edited by xander 04-06-2013 15:39)

35hx25lx25L --35 inaltimea????nu e prea inalt ,eu ma gandeam ca in lungime trebuie sa aiba 35 cm in latime 25 si in inaltime 30 max..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-06-2013 13:57[/merge_posts_bbcode]

Mi le-a taiat cineva L35 ,l 33,h 33,e prea lata sau e sunt bune dimensiunile hmm daca asa mai tai din latime

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-06-2013 15:39[/merge_posts_bbcode]

Batul de la intrare pot sa il pun la 1 cm de gaura sau la cat??
Si de la gaura in sus circa 2-3 cm nu ?

12,779

buna seara forumistilor, am citit cam tot ce a fost postat in ultimele 2 zile, voiam sa invit pe cei cvare sunt la inceput cu cresterea nimfelor, ca la inceputul paginii 521 am postat fotografii cu ce dau eu nimfelor mele...daca intereseaza pe cineva acest aspect.

12,780

Daca noul cuib,dimensiuni L35 ,l 33,h 33 ,trebuie sa ii fac alt acoperit dar deocamdata e bun asta smile Au facut urat cand l-am dat pe celalalt jos ,dar cand le-am motat hotelul le-a trecut smile (era mult mai estetic celalalt ca era mai mic ,dar orice pentru ei) big_smile
Pareri?

12,781

Buna! Stie cineva un crescator corect prin Ploiesti? II caut gagica motzatului meu. Nu caut ceva anume, doar sa aiba varsta apropiata de a lui - 1 an, si, bineinteles, sa fie sanatoasa.  Multumesc anticipat!

12,782

E super hotelul pentru motatii tai! :k:

12,783

E super cuibul
:k:  wink

12,784 (edited by xander 07-06-2013 18:19)

Mersi,vad ca azi s-au bucurat de el smile
El a devenit mult mai distant cu mine,tot timpul se agita cand ma vedea acuma e mult mai atent cu ea  big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-06-2013 18:18[/merge_posts_bbcode]

Scuze am incercat sa fac cateva cu zoom si au iesit naspa..

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-06-2013 18:19[/merge_posts_bbcode]

Apropo si stiti de ce ii creste asa pufu peste cioc ???Are cevA?

12,785

In memoriam Bitza-mica !...pasarutzul meu scump pe care nu-l pot uita.

12,786

Cei trei muşchetari!

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,787

Aseara am vazut ca stau mult in cuib cand unu cand altu..
Dimineata cand m-am dus sa vad ea era inauntru si ce sa vad ,un ou smile
Intrebarea mea este o sa inceapa sa le cloceasca dupa ce depune ultimu ou sau dupa primu ou,e obligatoriu sa cloceasca amandoi??daca el nu vrea??Vad ca intra si el foarte des in cuib si sta ceva timp pe acolo..Sa le pun o cadita cu apa??
Ciudat este ca are doar 10 zile de cand e la mine femela,in acest timp au intretinut relati de cel putin 3 ori pe zi ,dar nu a depus cam repede???
Mersi

12,788

Cadita cu apa trebuie sa le pui sa aiba .E necesara pt ei in aceasta perioada. Deobicei vor incepe sa cloceasca de la al 2 lea ou,dar fiecare individ e unic si au felul lor de a se comporta deci nu te alarma. Ouale ramin viabile 7 zile la temperatura camerei chiar daca nu sunt clocite. Si oricum,a le clocii nu inseamna sa stea mereu pe ele. Mai au momente cind le lasa si ies ambii parinti din cuib,sa nu te impacientezi. Nu te uita des in cuib!! o data pe zi e suficient. Oricum noi suntem doar simpli spectatori,ei fac totul.Daca el nu va clocii,o va face ea. Nu au depus repede.
Citeste aici si te vor lamurii in toate privintele big_smile

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/specii/nimfa/articole    wink

12,789 (edited by xander 11-06-2013 10:28)

Mersi,nu ma uit des, azi eram curios sa vad ce fac acolo de nu se mai misca smile
Ma gandeam ca trebuie sa stea non stop unu pe ele big_smile
Problema este ca am vazut ceva cadite prin pet shop dar sunt foarte mici,cred ca mai bine ii pun intr-un castronel sau sa decupez o sticla ceva hmm ideii??
O sa le mai fac un ou cu morcov diseara si o sa incep sa le dau si alte fructe poate acum o sa manance smile
Ps:citesc acuma si linku
Mersi
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 11-06-2013 10:02[/merge_posts_bbcode]

Astept si restu de oua  :bravo:

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 11-06-2013 10:28[/merge_posts_bbcode]

Apropo debeaba i-am facut scobitura in mijloc el a vrut in colt smile

12,790 (edited by zeuslka 12-06-2013 16:39)

zeuslka wrote:

Am facut o combinatie , temporara pana voi face eu o colivie , am "lipit" 2 colivii intre ele , cel putin pentru moment e bine, macar are mai mult loc , dar de cand am finalizat "operatiunea" nu a mai intrat in ea , sta afara , se intinde , si-a descoperit un frate intr-o oglinda , mananca si bea apa. usor usor prinde incredere , am inteles astazi de la o prietena a primului detinator al nimfei , ca a fost terorizat de catre un copil mic , dadea cu mainile in colivie , etc. Imi va trebui multa munca de aici incolo.
Astept pareri despre colivie ! big_smile

Salutare , nu am mai postat de mult. M-am gandit sa revin pe forum si sa ma laud cu nimfoiul. Din pacate inca nu am reusit sa il "imblanzesc", tot nu il pot atinge si inteleg, saracu a fost terorizat; insa am facut progrese:In functie de starea lui sta sa il pup , se urca pe mana (nu pe degete, doar pe antebrat), mananca din gura fara sa schiteze vreun gest violent, si cel mai important , vine pe mana cand ii fluier ca nimfa asta. big_smile
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U9NZnpleU0s[/youtube]

Astazi i-am luat o creanga de mar si i-am pus-o intre cusca si birou. Nici 10 minute nu are de cand i-am pus-o si a ros coaja in proportie de 20% smile)
Si cateva poze cu Ricky
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-06-2013 16:39[/merge_posts_bbcode]

Daca i-as lua pereche , pui sau cel putin varsta mai mica, oare cum s-ar intelege cu ricky ? ar putea sa faca pui ? Ricky are 4-5 ani

12,791

Depinde doar de ei cat de repede se plac ,am avut inainte o femela si intr-o luna nici nu sa atins de ea,cand am schimbat-o a fost dragoste la prima vedere big_smile

Azi am gasit si al 2 ou  :ok:

12,792

In memoriam - Bitza-mica !...sufletzelu'meu scump, plecat din mijlocul nostru pentru totdeauna: -  :grey: - neutral  - sad

12,793

neutral  Ce nimfa frumoasa era... Imi pare rau sad

12,794

xander wrote:

Aseara am vazut ca stau mult in cuib cand unu cand altu..
Dimineata cand m-am dus sa vad ea era inauntru si ce sa vad ,un ou smile
Intrebarea mea este o sa inceapa sa le cloceasca dupa ce depune ultimu ou sau dupa primu ou,e obligatoriu sa cloceasca amandoi??daca el nu vrea??Vad ca intra si el foarte des in cuib si sta ceva timp pe acolo..Sa le pun o cadita cu apa??
Ciudat este ca are doar 10 zile de cand e la mine femela,in acest timp au intretinut relati de cel putin 3 ori pe zi ,dar nu a depus cam repede???
Mersi

Cel mai important este sa-i lasi in pace si sa nu stai mereu la cuibul lor sa-i stresezi. Pune o cadita cu apa si lasa-i sa faca ce vor. nu interveni cu nimic si NU UMBLA LA CUIB. Daca ai rabdare si nu-i stresezi, o sa fie bine. nici macar nu te apropia de colivie. ei se streseaza foarte tare.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,795

getom wrote:

In memoriam - Bitza-mica !...sufletzelu'meu scump, plecat din mijlocul nostru pentru totdeauna: -  :grey: - neutral  - sad

Imi pare rau!! sad

I'm never going back
The past is in the past!

12,796

Aseara am observat ca are un pic la burtica o imflamare ceva si nu are puf pe acolo fix unde se vede oul si gafaia ca un atlet smile e ceva normal?A avut si diarie aseara sad

12,797

poi nu prea e normal
vezi sa nu se fi intapat in ceva si sa fi ramas un rest,sau sa nu se fi inflamat
vorbeste cu un veterinar,cred ca e nevoie de ceva antibiotic
bafta si sanatate va doresc

http://ricas.sunphoto.ro/

12,798 (edited by aiko 17-06-2013 14:50)

Daca faci referire la fata si la faptul ca e umflata pe burtica in apropierea locului pe unde urmeaza sa faca oul,sa stii ca si fetele mele de aga erau asa cu 24-48 de ore inainte de a oua.Si gafaiaula fel cind mai aveau citeva ore inainte sa expulzeze oul.
Pune-le in apa vitamine.Macar pina termina cu ouatul. Eu asta toamna am avut o fata care dupa 2 oua a facut o pauza de 12 zile pana la al 3lea ou.Stiu ca nu e normal dar doctorul a spus ca are lipsa de vitamine si de aceea nu poate oua. Dupa 1 zi de multivitaminico in apa, a expulzat oul.
Cite oua are acum?

12,799 (edited by xander 17-06-2013 18:36)

Sambata avea 3 si cred ca a venit si al patrulea,o sa ma uit diseara mai atent ,o sa fac si o poza..
Chiar i-am pus azi dimineata vitamine multivitaminico,ma gandeam sa nu pateasca ceva pentru ca i-am dat deja 6 zile la inceputul luni si am zis sa intrerup sad
@rica nu stiu nici un veterinar cat de cat ok in Sv ,toti sunt doar cu caini si pisici...in rest doar se dau mari dar is bota..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-06-2013 15:02[/merge_posts_bbcode]

De intepat nu cred ca are unde sa se intepe,eu ma gandesc ca totul este de la oul care asteapta sa iasa,avea si pana acuma umflatura dar nu am observat roseata aia

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-06-2013 18:36[/merge_posts_bbcode]

rica wrote:

poi nu prea e normal
vezi sa nu se fi intapat in ceva si sa fi ramas un rest,sau sa nu se fi inflamat
vorbeste cu un veterinar,cred ca e nevoie de ceva antibiotic
bafta si sanatate va doresc

Va rog ajutatima cu un sfat,ce sa ii dau la nimfa,are diarie!!Azi am vazut ca a depus si al patrulea ou..
Mananca ,bea apa mananca din os de sepie si bloc mineral..

12,800

nu are diree,stai linstit
nu ami face atat de des cand este la clocit,iese de 2 ori pe zi sa isi faca neviole si de aceea este si cantitatea mare de rahat  hmm

http://ricas.sunphoto.ro/