12,751

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Astazi am gasit din nou  un out spart jos in balcon '' la facut de la inaltime'' .. acum nu au cuibul pus....nu stiu ce e cu ea ..sper ca nu incepe  o alta serie nebuna de ouat ..poate e vre-un  out ramas..'' un rest'' a ajuns la 14 oute in o luna..

12,752

In memoriam - Bitza - mica !  - :grey: - sad - yikes

12,753 (edited by xander 01-06-2013 23:49)

Am fost azi in piata la tipul de la care am fost luat ex-femela si m-am indragostit pe loc de alta nimfa ,femela 100 % zice el si cica a si avut pui ..
Va rog confirmatiti ca e femela cum zice el si asta o sa fie perechea pe care o sa moara la mine :X
Varsta zice el ~2 ani.
VA multumesc.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-06-2013 23:49[/merge_posts_bbcode]

Ce am observat acuma,spatele e foarte scos inafara hmm

12,754

Pare a fi fetita..

12,755 (edited by xander 02-06-2013 08:01)

Si un video ,e cea care tipa mai tare hmm
[youtube]http://youtu.be/15FSF4chuMQ[/youtube]
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-06-2013 08:00[/merge_posts_bbcode]

[youtube]http://youtu.be/SiNKw6mRz6c[/youtube]

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-06-2013 08:01[/merge_posts_bbcode]

Mersi,mai astept pareri,apropo tot timpul a cantat celalalt ieri,a facut scandal si si-a aranjat penele smile

12,756 (edited by lallyis 02-06-2013 08:26)

normal.. vrea s-o impresioneze..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-06-2013 08:26[/merge_posts_bbcode]

Vezi MP

12,757

daca are 2 ani, inseamna ca are penajul adult bine definit. deci e femela 100%. ce nu-mi place e pozitia ei cu aripile lasate. nu prea e semn bun.

12,758

Pozele alea cu aripile lasate poate au fost facute in timp ce se relaxa si se odihnea... si ai mei mai stau asa mai ales cand e cald...dar totusi e bine de urmarit cum se comporta ,,, si vre-o 4-5 zile vitamine,,am inteles ca sunt mari prefacuti cand e vorba de boala.. o depistezi cand nu prea mai ai ce le face

12,759

Aripile lasate??
Probleme nu are deloc din cate vad eu,zboara ca o disperata daca o lesi si ciudat este ca nu oboseste da ture una dupa alta smile,activa este se plimba peste tot ,comunica tot timpul unu cu altu, cum scoate unu un sunet si celalalt,isi aranjeaza penele ,inca nu prea manancat,nu sa obisnuit cu noua casa,acolo manca de pe jos aici e civilizate smile
Defapt acuma vad ca a descoperit si cutia ei de mancare smile

PS:la inspectat cuibul smile

12,760

comportamentul e foarte inselator in caz dse boala. urmareste-o mai atent. daca pozitia aia cu aripile lasate continua, si eventual devine o pozitie normala in care sta e un semnal de alarma. daca adop[ta acea pozitie cand si cand, nu trebuie sa-ti faci probleme. ia multivitaminiko de la padovan, si fa-le un tratament de 5 pana la 10 zile. se pun in apa picaturi, dar pentru siguranta , la poti da in acest timp si ou fiert si pui picaturi si in oul fiert, le dai putin cat sa-l manance, ca sa fii sigur ca si-au luat portia de vitamine.

12,761

Problema este ca nu avem nici un veterinar bun in SV la pasari ,m-am dus cu celalalt cand ia intrat ceva in ochi si nu prea m-au impresionat,pana la urma tot eu i-am curatat ochiu cu grija si ia trecut.
Vitamine??Recomandari?
Am asa ceva,dar nu stiu cat de bune sunt.

12,762

tocmai ti-am recomandat ... vitaminiko de la padovan

http://i2.best-price.ro/images/preturi/big_new/7/2/5/439725.jpg

12,763

Scuze am vazut dupa,o sa le cumpar azi sau maine ,acus le dau un ou fiert bine,sa le las si coarja sau sa il coject?
Asta e pozitie cu aripile pe spate nu?
Am mai luat de la el 2 nimfe si nu au avut nici una probleme de sanatate,sper sa nu aiba nici asta.
Va multumesc pentru sfaturi!

12,764

poti sa le dai si cu coaja, dar sa o pisezi bine bine. de pozitia asta vorbeam.

12,765 (edited by lallyis 02-06-2013 09:46)

Vita plus le-am dat si eu pana acum cata vitamina si ce efect are nu-ti pot spune...nu prea poti avea mare pretentie la o vitamina la 2-3 lei... multivitaco de la padovan e cam cel mai bun.. costa ceva mai mult da se cunoaste
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-06-2013 09:42[/merge_posts_bbcode]

multi vitaminico  ...scuze

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-06-2013 09:46[/merge_posts_bbcode]

Aleku... ieri la ai mei l-am dat  cate o feliuta de dovlecel.... si la perusi si la nimfe...am fost uimit cat de mult le place...ai idee daca e bun pentru ei sau le poate face rau?

12,766

fructele si legumele nu au de ce sa le faca rau

12,767

I-am luat ieri vitaminele recomandat de la Animax ,ce-i de acolo mi-au zis ca il folosesc si ei -o saptamana la inceputul fiecarei luni,voi cum il folositi??

Si azi dimineata cand m-am trezit auzeam niste zgomote ciudate din colivie ,cand ridic capul ,Jimmy isi calarea noua prietena si ea scoatea  sunetele ciudate big_smile,cand ma vazut ca m-am trezit a sarit repede de pe ea si sa dus intr-un colt si au inceput amandoi sa isi indrepte penele,se pare ca astia is pusi pe treaba  :ok:

12,768

Buna am o nimfa care are aproximativ 3luni.....eu o am la mine de aproximativ o luna, dar nu canta nu tipa...
Crescatorul de unde amluat-omi-a zis ca e baiat acuma nu stiu ce este e prima mea nimfa   :nimfa:  :sol:

12,769

Vitaminele se dau 5-7.. maxim 10 "doar in cazuri cronice'' zile pe luna... nu conteaza ca e inceputul ..mijlocu... sau sfarsitul lunii ,,ideea e sa fie o pauza de 3-4 saptamani intre tratamente...
Asa am patit si eu cu masculul meu... a avut 2 zile de parca era pe duracell..canta non stop.. perioada de prostit femela.. si daca ai cuib...si cum am vazut ca ai.. asteapta-te la suprize deacum daca au inceput sa se calce... intr-un timp la mine auzeam ;''sunetele alea ciudate'' si de 4-5 ori pe zi... smile

valibv.. la 3 luni si mai ales la mutatia lutino din cate stiu e cam greu sa le deosebesti sexul.. daca nu canta s-ar putea sa fie femela...

12,770 (edited by xander 03-06-2013 18:48)

Vad ca asta noua fata de prietena lui veche si-a castigat usor cutiuta cu mancare ,cealalta il batea ea nu invers,era mult mai speriata ...Eu plec pe la 8 si vin la 18 deci banuiesc ca isi mai fac de cap si atunci  big_smile
Acuma vad ca tot se chinuie sa intre in cuibu ala ,dar cred ca am gresit ceva la el,ori e gaura prea mica ori e batu prea aproape de gaura ,tu ce zici ??Isi baga jumate de corp inauntru si se chinuie sa intre toata dar parca nu poate sau nu este obisnuit cu el,
Poze:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-06-2013 18:48[/merge_posts_bbcode]

Dimensiuni 30*21*21 ,o sa fac altu pe vitor mai inalt am inteles ca se simt mai in siguranta..

12,771 (edited by lallyis 03-06-2013 20:00)

Acum cerceteaza teritoriul..ai rabdare cu ei...usor usor au sa intre...mai intai se asigura ca nu e nici un pericol..gaura de la intrare sa aiba diametru de 6-7 cm sa incapa prin ea...Daca intra pana la jumatate inseamna ca-i starneste interes si o sa intre de tot..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-06-2013 20:00[/merge_posts_bbcode]

dimensiunile de 21 sunt putin cam micute.. da nu din cauza aceasta nu intra

12,772

E ok atunci,gaura are 8 cm ,am zis ca e batul prea aproape de gaura si nu are de ce sa se sprijine,asa mi sa parut smile

12,773

cam micut cuibul ala.. ar trebui unul cam de 2 ori mai mare macar...

12,774 (edited by xander 04-06-2013 07:24)

Am vazut pe net ca toata lumea zice sa fie 30*25*25 ,zici ca o sa am probleme???Daca asa ii fac altu mai mare,vad ca si azi de dimineata au avut oleaca de scartiala  big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-06-2013 07:23[/merge_posts_bbcode]

Niste dimensiuni??

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-06-2013 07:24[/merge_posts_bbcode]

O sa fie speriata ca este prea mic si nu o sa poata depune ,in car ca are acest gand?

12,775

nimfele depun si pana la 8 oua.. gandeste-te ca trebuie sa incapa, in medie cam 6 pui + parintii smile