13,876

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Sincera sa fiu nici nu stiu cum sa descriu aceasta problema pentru ca nu prea o inteleg . Totul a inceput ieri , in conditiile in care joi au fost amandoi foarte veseli , dar ieri eu am ajuns mai tarzior acasa , le.am dat drumul din colivie si m.am dus cu aceasta sa o spal. Cand ma intorc o vad pe una din fetitele mele ca schioapata si ca sta foarte culcata pe burta , adica nu se ridica foarte bine pe picioare. Era vioaie , zbura de colo colo , se juca , insa cand ateriza in unul dintre picioare nu avea su ficienta forta ca sa sustina tot corpul si cadea ori pe fata , ori pe spate. Cand statea pe bara nu avea astfel de probleme , doar ca statea umpic cu picioarele indoite , adica nu se ridica pe ele ca de obicei . M.am speriat foarte tare crezand ca e vorba de o problema de echilibru , dar nu cred ca e asta pt ca isi tine bine echilibrul pe bara. Problema cred ca este la unul dintre picioruse ( sau la ambele ) . De cand i.am mutat in noua colivie ziua au fost foarte incantati de ea, dar pe timp de noapte , desi aveau mai mult spatiu de somn ,se invarteau fte mult pana sa isi gaseasca locul si se si ciupeau unul pe altul , iar ea cam era bagata la colt. Am intervenit mereu sa incerc sa o ajut si sa ii despart si sperand ca cu timpul sa se obisnuiasca si noaptea cu noua colivie si ma gandesc ca poate asta o fi cauza. Sincer sper din tot sufletul sa fie vorba de cevq de natura fizica si nu de o problema mai grava. Ea mananca foarte bime , se joaca , insa imi lasa impresia ca nu are suficienta forta in picioare si nu se poate sustine. Ati mai intalnit o astfel de problema?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

13,877

Buna, nu am mai postat de mult, dar sa stiti ca v-am urmarit. Perusii mei sunt bine, se inteleg de minune. In mini vacanta de pasti i-am luat si pe ei la sat si cat timp am stat eu afara in curte au stat si ei si s-au bucurat de aerul curat si de ciripitul altor pasari.  Marti dimineata cand am ajuns acasa, le-am si dat drumul in camera sa zboare pentru ca saracii, la sat nu aveau unde sa zboare decat daca ii lasam afara in aer si ii pierdeam. Perusul imediat a venit la usa si a inceput sa zboare voios, dar fetita pe langa ca a avut ezitari nu putea si nici acum nu prea poate sa zboare. Prima data am zis ca poate a amortit din cauza ca a stat atatea zile in colivie, dar si astazi la fel nu poate sa zboare decat pe distante scurte. Nu se vad probleme vizibile, aripa rupta sau lovita, mananca, e vioaie, ciripeste. nu stiu care ar fi problema.

13,878

Setris,absolut adorabil   :heart:  Imi place tare locsorul de joaca.  :heart:
La noi iubirea se simte in aer  :heart:  :perus:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,879

amalia89 wrote:

Buna, nu am mai postat de mult, dar sa stiti ca v-am urmarit. Perusii mei sunt bine, se inteleg de minune. In mini vacanta de pasti i-am luat si pe ei la sat si cat timp am stat eu afara in curte au stat si ei si s-au bucurat de aerul curat si de ciripitul altor pasari.  Marti dimineata cand am ajuns acasa, le-am si dat drumul in camera sa zboare pentru ca saracii, la sat nu aveau unde sa zboare decat daca ii lasam afara in aer si ii pierdeam. Perusul imediat a venit la usa si a inceput sa zboare voios, dar fetita pe langa ca a avut ezitari nu putea si nici acum nu prea poate sa zboare. Prima data am zis ca poate a amortit din cauza ca a stat atatea zile in colivie, dar si astazi la fel nu poate sa zboare decat pe distante scurte. Nu se vad probleme vizibile, aripa rupta sau lovita, mananca, e vioaie, ciripeste. nu stiu care ar fi problema.

nu s-a ingrasat? perusica mea mai batrancioara s-a cam ingrasat de m-a speriat putin. si la fel cam grelut cu zborul.  acum si-a mai revenit. dar face miscare, sio daca nu vrea putin fortat.

13,880 (edited by amalia89 12-05-2013 10:40)

nu cred ca s-a ingrasat. eu nu am observat acest lucru. dar cand le deschid usa de la colivie, el iese si da vreo 3 ture de camera dupa care se aseaza pe dulap sus. Ea iese timida din colivie si se urca sus pe ea. Degeaba o indeamna el sa zboare ca ea stie ca nu poate sa mai zboare ca si el. Si am mai observat un lucru. Dupa ce zboara si se aseaza intr-un loc isi lasa un pic aripioarele in jos, amandoua, nu le mai tine lipite de corp.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-05-2013 10:40[/merge_posts_bbcode]

Asa isi tine aripioarele dupa ce zboara.

Am si clipuri in care se poate vedea zborul dar nu stiu sa le pun, poate ma ajutati.

13,881 (edited by setris 12-05-2013 15:38)

amalia89 wrote:

nu cred ca s-a ingrasat. eu nu am observat acest lucru. dar cand le deschid usa de la colivie, el iese si da vreo 3 ture de camera dupa care se aseaza pe dulap sus. Ea iese timida din colivie si se urca sus pe ea. Degeaba o indeamna el sa zboare ca ea stie ca nu poate sa mai zboare ca si el. Si am mai observat un lucru. Dupa ce zboara si se aseaza intr-un loc isi lasa un pic aripioarele in jos, amandoua, nu le mai tine lipite de corp.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-05-2013 10:40[/merge_posts_bbcode]

Asa isi tine aripioarele dupa ce zboara.

Am si clipuri in care se poate vedea zborul dar nu stiu sa le pun, poate ma ajutati.

Perusa ta are penele de zbor taiate... :wow: ...dupa urmatoarea naparlire isi va revenii...nu-I mai taia fulgi de la varful aripioarelor...este total nerecomandat.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-05-2013 15:38[/merge_posts_bbcode]

Vaaaai Suana, ce frumos s-au ales perechile pe culori...de la tine astept numai vesti de puiuti ca de dragoste e plina casa  :hihi:    :heart:  :heart:  :heart:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,882

Doamne, dar nici nu m-am atins niciodata de penele lor si nici nu o voi face. am observat pe fundul coliviei ca au cazut mai multe pene dar nu m-am gandit ca asta ar fi cauza pentru care ea nu mai zboara ca inainte. Nici gand sa ii tai penele.

13,883 (edited by setris 13-05-2013 18:59)

amalia89 wrote:

Doamne, dar nici nu m-am atins niciodata de penele lor si nici nu o voi face. am observat pe fundul coliviei ca au cazut mai multe pene dar nu m-am gandit ca asta ar fi cauza pentru care ea nu mai zboara ca inainte. Nici gand sa ii tai penele.

Atunci inseamna ca are o naparlire mai puternica...in mod normal varfurile aripilor cand pasarea merge trebuie sa se petreaca undeva cam la 2-3 cm peste baza coditei. Suplimenteaza vitaminele...au nevoie de 5 zile pe luna de aport de vitamine  ( prin apa cel mai bine ).
Pun mai jos o poza explicativa...fetita ta are penele pana in zona 1...normal este sa fie lungi pana in zona 2...daca nu vor creste intr-o luna sau doua inseamna ca are un defect genetic sau ceva si nu va putea sa zboare normal niciodata.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-05-2013 17:44[/merge_posts_bbcode]

Nu mi-a aparut imaginea...scuze !

13,884

Multumesc de raspunsuri. O seara faina!

13,885

Azi Kirra,verzuiul meu,implineste un an decand s-a alaturat familiei...  smile

13,886

eu mi-am facut o jucarie sa le suflu semintele  big_smile
plictiseala asta  :k:

http://ricas.sunphoto.ro/

13,887

Buna ziua..! puteti sa-mi spuneti si mie daca sunt femela si mascul? Vanzatorul  mi-a spus ca cea galben e femela si cel alb cu albastru e mascul,, eu am impresia ca sunt baietei amandoi ..voi ce spuneti?

13,888

poze mai clare. in astea nu putem sa ne dam seama...

13,889 (edited by setris 19-05-2013 12:15)

lallyis wrote:

Buna ziua..! puteti sa-mi spuneti si mie daca sunt femela si mascul? Vanzatorul  mi-a spus ca cea galben e femela si cel alb cu albastru e mascul,, eu am impresia ca sunt baietei amandoi ..voi ce spuneti?

Albastru este mascul , cel verde oliv , cam 75 % pare sa fie mascul si el, niste poze mai clare ar fi bune.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 19-05-2013 12:15[/merge_posts_bbcode]

Iata-ma la postul de observatie din bucatarie...de aici fluier pe toata lumea  :hihi:

13,890

ambii sunt masculi

http://ricas.sunphoto.ro/

13,891 (edited by dydav 23-05-2013 21:25)

@biancadumi
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-05-2013 21:25[/merge_posts_bbcode]

Poza perus

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

13,892

Ce mic si dragalas e  yikes

13,893

Ne bucuram de venirea verii! :hihi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,894 (edited by lallyis 25-05-2013 06:36)

Mai adaug o poza cu cel galben ,,nu stiu daca e mai clara....nu vrea sa stea deloc la pozat...dar vreau sa precizez unele lucruri...am observat ca la cel alb cu albastru  ceromul este mai umflat..,parca putin mai lat mai uniform la culoare [un mov deschis] iar la cel galben ceromul in jurul narilor e mai albicios si se termina spre cioc in movul pe care il are si cel alb...Daca pe cel alb cand il prind in mana nu mai ciupeste deloc.... cel galben e un adecarat capsator... si am vazut unele tandreturi intre ei ,,cel alb hranind-ul pe cel verde cu seminte...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-05-2013 06:36[/merge_posts_bbcode]

Pe cel galben....  scuze

13,895

Din pozele puse pare a fi mascul smile sa-ti traiasca!

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,896 (edited by carmeryne 25-05-2013 17:28)

Vai,da' ce-am patit azi :wow:
In jurul orei 5 ies eu afara si,trecand prin dreptul coliviei,observ ca... Kirra nu mai era inauntru :sol: ... strengarul reusise sa ridice carligul de la usita cutiei de mancare si sa zboare afara...noroc ca nu i-a dat si lui Bluey prin minte sa iasa,ca ramaneam fara niciunul :wow: ... Oricum,ma invart eu o vreme prin curte,pana aud un ciripit prin vecini.Atunci,repede il iau pe albastrui cu mine,si incep sa-l caut.In cele din urma il gasesc in varful unui ditamai copacul...Din fericire,dupa multe "rugaminti" din partea amandurora, si un pumn de seminte, verzuiul a binevoit sa coboare.

13,897

Ma bucur ca a venit! big_smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

13,898

Bravo!!! Ma bucur nespus ca s-a intors la tine!  :bravo:
Eu am trecut printr-o experienta similara si stiu cum e. wink

13,899

Si eu ma bucur foarte mult...la inceput,cand am vazut ca nu e prin curte,ma gandeam ca n-o sa-l mai vad,cine stie pe unde i-ar fi trecut prin cap sa zboare..  :wow:

13,900

Salutari la toti.
Revenim pe forum cu niste poze cu noii membrii  :perusi:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/