12,726

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

buna ziua
am si eu nevoie de ajutor. detin o pereche de nimfe mascul normal grey(cred)are capul galben extremitatile aripilor albe coada alb cu galben si in rest este gri inchis si femela gri dar cu capul si coada gri. femela a deprins un obicei de a smulge pene, La inceput smulgea penele puilor(din cap)si dupa ce am donat puii a inceput sa si le smulga pe ale ei(de la cloaca ,de sub aripi , de pe burta).Am mai cumparat o nimfa pt ca am vazuto in magazin f neingrijita , cred ca e lutino dar nu sunt sigur de sex , doamna de la pet a spus ca e femela dar nu are nici un semn pe interior pe pene(daca este cazul la ei)si nici nu am cu ce compara intensitatea obrajilor.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
aici este max cel/cea nou/a
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573002389399741&set=a.478847115481936.116563.100000699557294&type=3&theater
aici este perechea rex si coco
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=478847225481925&set=a.478847115481936.116563.100000699557294&type=3&theater

12,727

buna dimineata tutror forumistilor. astazi am sa aplic aici cateva fotografii in care se poate observa modalitatea de identificare a sexului la "papagalul nimfa" profit de aceasta ocazie deoarece am observat ca sunt multi detinatori de "nimfe" printre noi care au nelamuriri legate de acest aspect. lucrul acesta se intampla cel mai des datorita neinformarii corecte a cumparatorului de catre vanzatorul de la pet-shop sau de catre crescatorul de unde a fost achizitionata pasarea. au si ei dreptate "intr-un anume fel", dar ar putea sa indrume cumparatorul care si catre site-urile specializate care contin cataloage/galerii de indentificare vizuala a speciilor/mutatiilor respectivei pasari, ca slava domnului sunt sute de astfel de site-uri. am sa va aplic aici o adresa web care mie personal mi s-a parut cat se poate de edificatoare: - www.cockatielsociety.org.au/links.htm, daca o sa va uitati cu atentie pe sectiunea "mutatii" cu siguranta veti vedea si imagini color cu perechile din mai multe mutatii a papagalului "nimfa". va doresc mult succes.

12,728

Hey!Daca femela ta isi smulge penele inseamna ca este stresata si are mare nevoie de ajutor,duo la veterinar si iti va da niste vitamine,ai grija,poate muri!
Noua ta pasarica se pare ca este un baietel si este mutatia Pearl Fallow.Eu am avut un exact la fel si din pacate l-am luat stresat de la pet-shop dar tarziu am realizat de ce isi smulgea penele.A fost internat la Timisoara(noi fiind din Petrosani) si nu dupa mult timp a murit.Am suferit mult.Niste imagini cu el sa poti compara.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,729

getom wrote:

buna dimineata tutror forumistilor. astazi am sa aplic aici cateva fotografii in care se poate observa modalitatea de identificare a sexului la "papagalul nimfa" profit de aceasta ocazie deoarece am observat ca sunt multi detinatori de "nimfe" printre noi care au nelamuriri legate de acest aspect.

pai si care e fata si care baiat? acest lucru nu l-ati specificat? smile bineinteles ca eu stiu, dar cei care vor citi si vor vedea pozele nu isi vor da seama. inca o problema e ca la puii pana intr-un an, aceasta regula nu e valabila. Pana la formarea penajului de adult, absolut toti puii au acele pete sub codita si aripioare. abia pe urma dupa ce devin adulti si isi schimba total penajul, la masculi vor disparea acele pete.

12,730 (edited by petreamarcucristina 15-05-2013 21:47)

vreau sa competez. m-am uitat mai atent si am observat ca penele de pe aripi ,la interior sunt jumatate galbene jumatate albe(pe lungimi)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-05-2013 21:47[/merge_posts_bbcode]

plus ca la mai putin de 2 saptamani de cand l-am/am adus/-o acasa, Max-masculul din perechea ce o aveam s-a urcat pe el/ea si il/o "cotaia"

12,731

11 oute si nu le mai clocesac deloc..mai aveau un pic si umpleam un cofraj

12,732

In memoriam - Bitza mea mica si scumpa ! - am intarziat postarea cu o zi, nu am stat pe langa calculator deoarece am ceva treburi de rezolvat, important ca am putut sa fac acest lucru acum.

12,733

Aseara l-am scos cuibul si i-am luat outele pentru ca nu le cloceau decat ziua,,am vazut ca multe din ele erau mai inchise la culoare [inegrite]...a depus 12 oute ,in aproximativ o luna de zile,,nu e cam mult?...oi avea vreo nimfa dintr-o rasa ouatoare si nu stiu  eu  sau poate s-a ouat si masculul...:D ...dupa seria asta cat timp e indicat sa nu le mai pun cuibuletul?,,ar trebui sa le mai introduc ceva surplus de calciu in alimentatie?.. meniul lor zilnic e; mix seminte...mei, floarea soarelui,etc... seminte germinate de porumb si grau [pe care le adora]...verdeturi ;frunze de papadie, patlagina , laptuca , salcie ,out fiert cu morcov si alte fructe si legume...

12,734

Sau poate ai 2 femele  hmm

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,735

Lucru asta e exclus....e la a 2 serie de oua ...prima data au scos 2 pui dar nu au vrut sa-i hraneasca si au murit... !!100% sunt sigur ca sunt mascul si femela

12,736

in atentia forumistilor...! v-as ruga frumos, sa trimiteti si raspunsurile la problemele ptr care ati cerut sprijin, atat la cele din spatiul comun de discutii cat si la cele din segmentul MP. personal asa mi se pare corect, cand cineva solicita niste informatii si primeste solutii ptr rezolvarea problemei respective, nu ar fi de drept sa confirme faptul ca a rezolvat sau nu a rezolvat o anumita problema, parerea mea.

12,737

13 oute!

12,738

la atatea oute nu e indicat sa le mai pui cuib prea devreme. chiar dubios ce ai patit...

12,739 (edited by xander 21-05-2013 22:58)

Am si eu o pereche acuma ,asa cred pe el il am de vreo 2-3 luni si pe ea de 40 zile, vad ca ea a inceput sa ia seara o pozitie aplecata(doar atunci si dimineata ii vad ) pe bat, dar cand se aproprie unu de celalalt sa se giugiuleasca unu sau altu il respinge pe celalalt,in general ea sare la bataie el e cel mai iubaret,isi apleaca creasta in fata ei si nu renunta dar nici ea,poate e genul dupa nunta smile,cred ca ea a fost un pic batuta de fosti tovari pentru ca are un pic de cheliuta ,dar a inceput sa ii creasca penele..
Ea este in calduri?De ce il respinge ,totusi a trecut ceva timp de cand sunt impreuna..
Sa le cumpar un cuib de la pet shop si sa il pun??
In rest totul e ok sunt foarte activi mai ales el canta ca un disperat dimineata mai ales cand doarme prietena mea la mine ,cred ca face anume smile mananca bine..
Pe ea am luat-o din piata si am vazut ca mai are cate un obicei sa manance rahat...De ce anume ??
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-05-2013 22:58[/merge_posts_bbcode]

Poze cu urati  big_smile

12,740

mananca gainat deoarece e posibil ca unde a fost crescuta sa nu i se fi dat mancare la timp sau indeajuns, si atunci a inceput sa manance ce gasea.

12,741

aleku wrote:

mananca gainat deoarece e posibil ca unde a fost crescuta sa nu i se fi dat mancare la timp sau indeajuns, si atunci a inceput sa manance ce gasea.

Si pot face ceva sa o dezobisnuiec???Imi este frica sa nu se imbolnaveasca,la mine are mancare ,apa,os de sepie si ea se duce si curata de pe jos tot rahatul...

12,742

curat cat mai des, mancare, fructe, legume...

12,743

Da ,legume si fructe nu mananca deloc,mancare de la vitakraft nici atata stau si se uita la ea fara sa se atinga,doar de la padovan le place..
La curatenie e mai greu eu plec dimineata si vin la 6 seara,pana atunci isi face de cap,are cum sa se imbolnaveasca?

12,744

Se poate inbolnavi ... dar e suficient daca ii faci curat odata dimineata si odata seara, sau in cel mai rau caz odata pe zi seara cand ajungi acasa ..Cumpara-i un bloc de calciu si minerale.. cum spunea si Aleku  obiceiul asta poate sa si-l format din cauza lipsei de hrana.. dar poate sa aina si un deficit de minerale in organism si neavand de unde sa-l ia face treaba asta... cat despre legume si fructe,, nu te speria.. asa am patit si eu cu ai mei...singura solutie e sa insisti.. si ai sa vezi ca usor usor au sa manance.. Cat despre cuib...e indicat ca femela sa aiba aproximativ varsta de 2 ani la prima depunere ..

12,745

Si varsta e o problema,nu stiu ce varsta au ,asta e marea problema cand cumperi de unde cumperi fara sa te informezi intai..
Cel galben de la pet shop dar e super dragut ,destept si e disperat cand ma vede incepe sa cante sa sara in sus smile
Cealalta am luat-o din piata,initial am cerut un mascul si dupa mi-am dat seama ca am 2 masculi si asta era singura femela pe care o avea..cu oleaca de cheliuta dar a inceput sa ii creasca parul in acel loc si sa mai invatat si ea cu mine nu se mai sperie cand le fac curat .
Le faceam dimineata o sa incerc sa le fac si seara cand vin de la munca,mersi de sfaturi!

12,746

Cred ca esti singura persoana care are o nimfa cu PAR... smile ...  sa stii ca cheliuta sub creasta au cam toate nimfele.. mai ales mutatiile.. din cate am inteles cei normal grey nu o au... si la mine femela are un pic de cheliuta...dar are pene nu par... smile .. daca tii neaparat poti sa le pui cuibulet sa vezi cum reactioneaza... poate atunci se accepta unul pe altu,

12,747

Scuze ,ma gandeam la pene ,sa nu scriu par dar tot par a iesit smile
Poate schimba ceva daca le pun cuib??El se da tot timpul la ea,cuiburile din pet shop sunt bune??Am vazut la 20-30 lei ,nu stiu de unde sa cumpar din alta parte..

E bun blocul asta mineral?
@ps:mersi pentru sfaturi!

12,748 (edited by lallyis 22-05-2013 22:13)

Nu stiu sincer cum sunt cuiburile din pet shop..eu pe al meu l-am facut acasa ...idea e ca trebuie sa aiba cam l 30 cm, L 30 cm , h 30 cm.... si bloc de minerale gasesti in pet shop sunt convins ca e bun si cel sin poza...Iar  daca se schimba ceva ..la asta sincer nu-ti pot raspunde..trebuie sa observi tu..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-05-2013 22:13[/merge_posts_bbcode]

Am s-ti scriu un PM

12,749

cuiburile alea la 20-30 lei sunt mioci din ce retin eu. pai eu acum 2 ani dadusem 70 lei pe un cuib  de nimfe...cam la 40 lei e acum un cuib pt perusi.

12,750 (edited by getom 27-05-2013 15:33)

In memoriam - Bita mica si scumpa ! - sufletelul meu scump de care mi-e tare dor.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-05-2013 20:18[/merge_posts_bbcode]

Salutare tuturor forumistilor ! Vineri 31 mai la ora 10.00 cand isi deschide portile PET EXPO - 2013, mi-ar face mare placere sa intalnesc acolo si membrii ai forumului, in mod special pe cei din Bucuresti...Mi-am propus sa aduc cu mine pe nimfoiul CIUFY alias puiu-mic, cel despre care v-am povestit mereu pe forum si care ne va saluta in felul sau minunat - puiu-mic.Cu aceasta ocazie e posibil sa ne si cunoastem, eu asa mi-am propus.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-05-2013 15:33[/merge_posts_bbcode]

In memoriam - Bitza - mica !...