Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Abia astept sa vad ce frumusete ai veti lua. :wis:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Abia astept sa vad ce frumusete ai veti lua. :wis:
Buna ziua am si eu o intrebare..am un mascul si azi i-am facut baie si dupa ce i-am facut baie nu prea mai ciripeste si este mai mult adormit..si i-a cazut o pana...pana acuma nu am avut probleme cu el...dar mi se pare cam ciudat..si am observat cand a ridica aripile ca are ceva alb pe corp...si tine ochiul drept inchis...nu pot sa-i fac poza ca este putin agresiv...si speriat nu il am de mult...de vreo 2-3 saptamani...i-am facut baie cu apa calduta..potrivita si nu este prima oara cand ii fac baie...nu am mai avut probleme cu el...o sa pun o poza sa vedeti cum arata acuma..si din cate am observat cand i-am facut pozele este putin lovit la aripa sus...imi pare asa rau de el:(si am reusit sa-i fac o poza pe burtica unde am observat eu ca nu e in regula...cred ca nu i s-au uscat penele inca..si de aceea este asa....dar si-a facut o rana cam urata la aripa:((
salutare tuturor. aseara i-am adus lui "ciufy-mic" noua sotie, ramane de vazut in continuare cum v-a socializa cu ea...cand am adus-o acasa era foarte incantat, curtenitor chiar, a inceput sa-i cante pe langa cutia de transport, se plimba de colo-colo prin fata ei, figuri din astea de "barbat cu pene" sa-i atraga privirile asupra lui. in scurt timp a reusit ca "ea" a raspuns chemarilor lui scotand o serie de sunete specifice pasarutzelor...este imbucurator faptul ca asta noapte au dormit in colivie fara sa se certe in vreun fel, doar de dimineata "ciufy" a strigat prin casa si a trebuit sa-l las cam o ora liber, ptr ca el asa se manifesta dimineata, ne canta, fluiera sau spune cateva de "puiu-mic" si apoi se linisteste total. in momentul asta sunt din nou impreuna in colivie, diseara cand ajung le voi da drumul ca sa spal colivia si mai vedem apoi.
Seamanana leit! :wow:
poi tu ce crezi ca a cautat la crescatori?
sa iti traiasca si sa fie sanatosi impreuna
poi tu ce crezi ca a cautat la crescator?
Nu ,a referam la cei doi,la fosta.... :cry:
tot aia ziceam :wis:
...aaaa, m-ati dezamagit, nu cred ca v-ati uitat cu atentie la culoare (nu a obrajilor, nu asta e etalonul de diferentiere), vb de penaj, parca nu e grey nu cumva e putin cafenie culoarea ?!...ar putea fi o corcitura cu o mutatie de "cinamon".
mie asa mi sa parut :rusine:
o fi de la lumina :k:
...aaaa, m-ati dezamagit, nu cred ca v-ati uitat cu atentie la culoare (nu a obrajilor, nu asta e etalonul de diferentiere), vb de penaj, parca nu e grey nu cumva e putin cafenie culoarea ?!...ar putea fi o corcitura cu o mutatie de "cinamon".
Ai dreptate! Scuze.. Parca are o culoare la pene mai diferita.. nu mai are acel negru! Este foarte frumoasa! :grey:
Sa va traiasca. pare a fi puiut. de asta si culoarea cea cafenie. nu are penajul inca format.
O frumusete de fata! Sa va traiasca!
E intradevar mai deschisa la culoare decit baiatul. Ati vazut ce bucuros era cind a vazut ca-l intelegeti si-i aduceti un sufletel ca si el? :hihi:
Nu-i asa ca va umple sufletul de bucurie? :iubareti:
buna seara iubitori de animale. vrea sa postez aici cateva imagini cu vitaminele de care au nevoie pasarile in aceasta perioada - e primavara, nu. tocmai am cititanuntul dnei/d-lui care semneaza cu nickname-ul "rene" si care cere ajutorul intr-o problema legata de sanataea pasarii domniei sale. le puteti vizualiza si apoi cere la pet shop-ul dvs ca sa intariti sistemul imunitar al pasarii, nu se poate decat asa, eu altfel nu stiu.
Este interesant!♡
buna ziua si salutare tuturor. asa cum am promis saptamana trecuta voi continua serialul "In memoriam - Bitza !", ceva mai devreme de ziua cand aplecat dintre noi, important ca n-am uita ca a fost un "sufletel-mic cu aripioare. Si tot odata ptr ca nu ne vom mai intalni pe forum decat dupa Sfantele Sarbatori a Pastelui inchei cu aceste cuvinte:
"Sfintele Sarbatori Pascale sa va aduca bucuria credintei,
a sperantei si nu in ultimul rand a iertarii, asa precum
Mantuitorul nostru Isus Hristos a adus Lumina Invierii !"
Sarbatori fericite de la "getom"
Buna.azi am fost cu mama la tara...si la intoarcere i-am dat drumu lui Bisous in masina....ce s-a intamplat vedeti aici [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m4sgqv25ygc[/youtube]
Hristos A Inviat...! In primul rand vreau sa-i transmit lui getom parerea mea de rau pentru pierderea suferita...stindul cat de atasat este de pasarile lui..dar din pacate se intampla si astfel de lucruri...
Dar sa trecem un pic si la '' Denaturatii mei''... i-am mutat in balcon,, unde-i cald ,soare si unde au tot balconul la discretie sa zboare si sa faca ce vor ei .... si acum 1-2 saptamani m-am trezit cu un out facut deasupra pe colivie... le-am pus cuibuletul si am pus si outul respectiv in cuib,,ieri aveau deja 7 oute,,,ideea e ca ziua le clocesc amandoi ...dar noaptea dorm amandoi sus pe colivie si nu vor sa stea pe oua sa le cloceasca...spuneti-mi si mie va rog... daca mai are rost sa la mai las ouale sau ce asi putea sa fac ?
trebuie sa astepti... nu le lua outele
buna ziua tuturor. am revenit cu cateva imagini ale pasarutelor mele care au inceput sa socializeze dupa cum se poate vedea.
Ooo... ce dragut!!!
" In memoriam - Bitza-mica " un sufletel scump pierdut pentru totdeauna.
Getom ma bucur pentru motzatzi,o sa vezi ca vor fi super bine,nimfele sunt foarte socialbile si accepta companion :heart:
Gasca mea :nimfa: :grey: :heart:
[youtube]http://youtu.be/pG16iaTOYUM[/youtube]
Hristos A Inviat...! In primul rand vreau sa-i transmit lui getom parerea mea de rau pentru pierderea suferita...stindul cat de atasat este de pasarile lui..dar din pacate se intampla si astfel de lucruri...
Dar sa trecem un pic si la '' Denaturatii mei''... i-am mutat in balcon,, unde-i cald ,soare si unde au tot balconul la discretie sa zboare si sa faca ce vor ei .... si acum 1-2 saptamani m-am trezit cu un out facut deasupra pe colivie... le-am pus cuibuletul si am pus si outul respectiv in cuib,,ieri aveau deja 7 oute,,,ideea e ca ziua le clocesc amandoi ...dar noaptea dorm amandoi sus pe colivie si nu vor sa stea pe oua sa le cloceasca...spuneti-mi si mie va rog... daca mai are rost sa la mai las ouale sau ce asi putea sa fac ?
eu cand aveau oute nu-i lasam afara tocmai pt aceste motive sa le evit. eventual le faceam program de iesit afara
Buna!
Mi-am cumparat o nimfa de la un crescator din Brasov, mi-a zis ca are 2-3 luni si ca e baiat!
Voi ce ziceti e baiat?
E foarte cuminte nu pleaca de pe mine cand ma vede tipa pana il bag in seama! :nimfa:
Nimfa mea nu se mai opreste din ouat.. astazi seara cand au iesit amandoi din cuib (ca de obicei..si nu intra inapoi decat dimineata..)..aveau depuse 10 oute.... de 2 zile ii tin inchisi in cusca..dar aceeasi treaba.. ziua clocesc amandoi, iar noaptea amandoi dorm pe stinghii in colivie..nu stiu ce sa cred.. poate din cauza ca a depus asa de multe oua..totusi poate le vine mintea la cap
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus