12,676

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Buna ziua . Va rog frumos nu imi ignorati mesajul . Am o pereche de nimfe care fiecare are peste un an de zile. De doua saptamani se tot calca o data de doua ori pe zi ( dimineata si seara ) . Ieri a fost o saptamana de cand le am introdus cuibul in colivie , un cuib cu dimnensiunile 25-25=25 ( L-l-h) , dar pana acum nu a intrat niciodata in cuib . Cuibul este pus in interiorul coliviiei . Care ar fi motivul pentru care nu vor sa intre ?? AJUTATI-MA VA ROG FRUMOS .

12,677

cuibul poate fi prea mic, spatiul in colivie prea mic, cuibul nu-i pozitionat in mod favorabil lor, si mai ales daca e pe fundul coliviei, nu sunt prea mari sanse wink

12,678

de preferat pe exterir sa le ramana spatiu in colivie
colivia nu are usita pentru cui?

http://ricas.sunphoto.ro/

12,679

Colvia nu are usita pentru cuib ceea ce ma face sa stic unpic colivia . Am sa le o montez pe exteror poate sunt sanse sa intre smile .

12,680

nu o strici
sa pui cuibul cat mai sus si sa pilesti bine capetele la sarmele care le tai sa nu se raneasca

12,681

buna ziua. astazi am avut o zi nefasta, toate parca mi-au mers impotriva de cand am plecat de acasa. "bitza-mica" papgalul meu mic si scump la ora 15 si un pic a plecat din mijlocul nostru spre o alta lume, sper eu mai buna si mai frumoasa decat asta in care ne aflam...a murit in conditii pe care eu nu mi le pot explica nicicum, ieri dimineata sau chiar in timpul zilei a cazut in dormitor intre tablie si perete (un spatiu cam de 7 cm), fiind gasit dupa amiaza de sotia mea cazut acolo intr-o pozitie ne comoda, datorita spatiului ingust. la extras de acolo si apoi la asezat in colivia lui unde a inceput sa bea apa, apoi sa rontaie seminte dar nu cu acelasi apetit ca inainte, probabil avea dureri la aripioare datorita pozitiei in care a cazut...nu stiu mai mult, cert lucru e ca astazi cand sa trezit a inceput sa bea des apa, a ciugulit un pic dupa care l-am luat in amsina cu ganul sa-l duc la un medic veterinar sa vad ce are de fapt. am ajuns pe la prinz la cabinetul unde mai fusesem cu el si alta data, am primit niste sfaturi de consolare legate de starea acesteia. dupa aceea am dus-o la serviciu, i-am dat sa bea un pic de apa...apoi in mai putin de 2 ore gata, a facut ceva eforturi sa-mi arate ca nu are nimic, organismul ei micutz a cedat in lupta pentru supravietuire...inima ei a incetat sa mai bata in timp ce eu o tineam strans la piept in speranta ca-si revine, sa o incalzesc cumva, dar ea de fapt nu mai respira. nici n-am observat bine acest lucru ptr ca traiam acea stare emotiva dinaintea despartirii. cert lucru e ca mi-am dat seama ceva mai tarziu cand moartea si-a cerut tributul luindu-i sufletul din trupul ei micutz si firav. impreuna cu o colega de serviciu am ingropat-o in gradina institutiei unde lucrez, undeva de unde sa o vad de la geamul biroului meu...o sa-mi fie mereu dor de acest pasarutz scump care ma intampina cand soseam acasa cu cate un "puiu-mic" si zbura vesel prin casa.

12,682

:angel:  ...imi pare rau pt. pierderea ta...este dureros, fiecare din noi cunoastem sentimental acesta, probabil mititica s-a fortat sa iasa din stramtoare si asta a epuizat-o, sau din cadere ceva s-a rupt in ea.  sad
Nu exista nimic care sa compeseze pierderea...  :pup:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

12,683

getom wrote:

buna ziua. astazi am avut o zi nefasta, toate parca mi-au mers impotriva de cand am plecat de acasa. "bitza-mica" papgalul meu mic si scump la ora 15 si un pic a plecat din mijlocul nostru spre o alta lume, sper eu mai buna si mai frumoasa decat asta in care ne aflam...a murit in conditii pe care eu nu mi le pot explica nicicum, ieri dimineata sau chiar in timpul zilei a cazut in dormitor intre tablie si perete (un spatiu cam de 7 cm), fiind gasit dupa amiaza de sotia mea cazut acolo intr-o pozitie ne comoda, datorita spatiului ingust. la extras de acolo si apoi la asezat in colivia lui unde a inceput sa bea apa, apoi sa rontaie seminte dar nu cu acelasi apetit ca inainte, probabil avea dureri la aripioare datorita pozitiei in care a cazut...nu stiu mai mult, cert lucru e ca astazi cand sa trezit a inceput sa bea des apa, a ciugulit un pic dupa care l-am luat in amsina cu ganul sa-l duc la un medic veterinar sa vad ce are de fapt. am ajuns pe la prinz la cabinetul unde mai fusesem cu el si alta data, am primit niste sfaturi de consolare legate de starea acesteia. dupa aceea am dus-o la serviciu, i-am dat sa bea un pic de apa...apoi in mai putin de 2 ore gata, a facut ceva eforturi sa-mi arate ca nu are nimic, organismul ei micutz a cedat in lupta pentru supravietuire...inima ei a incetat sa mai bata in timp ce eu o tineam strans la piept in speranta ca-si revine, sa o incalzesc cumva, dar ea de fapt nu mai respira. nici n-am observat bine acest lucru ptr ca traiam acea stare emotiva dinaintea despartirii. cert lucru e ca mi-am dat seama ceva mai tarziu cand moartea si-a cerut tributul luindu-i sufletul din trupul ei micutz si firav. impreuna cu o colega de serviciu am ingropat-o in gradina institutiei unde lucrez, undeva de unde sa o vad de la geamul biroului meu...o sa-mi fie mereu dor de acest pasarutz scump care ma intampina cand soseam acasa cu cate un "puiu-mic" si zbura vesel prin casa.

Este foarte dificil,stiu cum e! :cry: Pacat de el,ca era foarte frumos! :cry:

I'm never going back
The past is in the past!

12,684

Imi pare tare rau pentru pierderea suferita.E greu cand pierzi un suflet si nimic nu te poate consola.  :angel:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

12,685

Cataline, sa stii ca domnul din piata , chiar daca este comerciant de multi ani, habar nu are ce inseamna o pasare. la el totul este marfa. Poate se va infiinta vreodata politia animalelor sa-l desfiinteze si pe el. Credema. in conditiile in care le tine si restul ma ia cu fiori.
In legatura cu nimfele tale, asa cum mai spunea cineva inainte, sunt masculi amandoi. Cel galben canta si celalant este dominat si tace.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,686

buna dimineata tuturor...este a 4 azi de cand nu ma pot concentra pe pb mele, nu mai pot de dorul lui "bitza" al meu, a murit pe neasteptate, cine-ar fi crezut ca o pasarutza asa de zglobie va murit intr-un timp  asa de scurt...efectiv ne-a luat prin surprindere pe toti. sunt devastat in sufletul meu caci nici acum nu-mi revin din soc, mi-a lasat un gol in interior si in urma o mare lista cu intrebari..de ce o fi murit ptr ca aveat tot ce-i trebuie, ce i s-a intamplat in acea zi nefasta cand n-am fost acasa, nu stiu si nici nu cred ca voi putea afla vreodata in lumea asta...sunt intrebari care nu-mi dau pace efectiv zi si noapte. dimineata cand ma trezesc ma uit in colivia lor si tot astept...dar asteptarea mea va in zadar caci "bitza-mea mica" n-o sa-mi mai zica niciodata un sunet cat de mic. "ciufy"vs. "puyu-mic", de vineri incoace o tinet tot intr-un strigat prin casa (asa cum facea ei cand se cautau in joaca lor), pe sub birou, pe sub biblioteca...si sub calorifer unde se mai ascundeau ei din cand in cand, mi-e tare mila si de el ca-i simte lipsa, chiar daca era tot baietel cred ca i-a fost un companion si un prieten bun...poate ma ajutati voi din descrierea facuta cu ceva informatii care ar putea duce la dezlegarea misterului mortii atat de rapide a papagalului nimfa care a fost "bitza-mica". multumesc celor care-mi vor da cat de cat o speranta...

12,687

Stiu ca va e foarte greu si va inteleg. Si eu am pierdut 2 sufletele la interval de 2 saptamini. Intrebarile care va chinuiesc ,pot avea o multime de raspunsuri dar niciodata nu-l vom afla pe cel adevarat. Asa cum bine stiti,in aceasta viata,un cui al scoate pe altul. Deci golul din suflet ,trebuie umplut ca sa nu mai doara sau sa doara mai putin. Veti spune ca e imposibil ,dar in primul rind trebuie sa va ginditi la nimfa ramasa singura. Noi oamenii plecam la munca si viata nu ne lasa prea mult ragaz de gindire. El ramine singur acasa si plinge moartea prietenului lui. El nici nu intelege de ce a plecat si unde. Va sugerez sa ai luati un companion,de data asta o fata. Va asigur ca va umple golul din suflet si-i va lumina zilele celeilalte pasari. Veti vedea ca grija noului venit si sperantele renascute,va vor face sa uitati putin durerea si atunci cind va veti aduce aminte, va durea mai putin. Amintirea va ramine mereu vie pt ca l-ati iubit, iar sufletelul lui a stiut asta pina in ultima clipa. Iubirea se simte, nu se spune si are un limbaj universal fie ca suntem oameni sau pasari.  :pup:

12,688

@getom mi se rupe sufletul cand citesc ce scrii
imi pare rau de pierderea suferita
stiu cum este  sad

12,689

aiko a scris foarte frumos  :heart: Sfatul meu este acelasi, sa-i luati o pereche pentru ca au fost obisnuiti impreuna sa faca de toate.Nu e usor si durerea ,intrebarile si poate vina ca nu am facut ce trebuie ,momentat, sunt destul de intense.Timpul mai atenueaza insa lipsa lor si suferinta nu dispar de tot.Acum sunt zile prea intense in sentimente si poate prezenta unui alt companion va va ajuta sa treceti mai usor.Nu vreau sa amplific durerea,insa prins acolo in spatiul mic sigur s-a zbatut sa iasa,poate n-a primit aer o perioada,sau cel mai probabil stresul a fost foarte mare pentru el si asta l-a afectat extrem de mult. sad

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

12,690

multumiri inc aodata ptr mesajele voastre, sunteti oameni deosebiti cu care-mi face mare placere sa discut pe forum...ce sa va spun mai mult e a 2 a pierdere pe care am suferit-o in rastimp de 2 ani, poate-mi intelegi si mai mult intristarea. inca nu mi-am revenit complet din starea care m-a cuprins de la moartea lui "bitza", si ai mei din casa sunt ingrijorati de faptul ca m-a afectat tare mult moartea acestei pasarutze. nu mai zic de unele colege de ale mele de la birou ca ieri cand le-am povestit intamplare, au inceput si ele sa planga ptr ca au avut fiecare cate o trauma de acest gen, si-au adus ca fiecare a avut cate un animalutz care a trecut in nefiinta, sincer n-am vrut sa le supar, dar m-au intrebat ce am de cateva zile nici macar nu ma mai duc la ele sa beau o cafea...atunci a trebuit sa-mi descarc sufletul, caci nu se mai putea sa tin in interior atata tensiune acumulata. va rog sa ma credeti ca nu vreau sa devin lacrimogen, eu sunt o persoana mai responsabila intr-un anume fel si sincer ma copleseste disparitia puiului "bitza", m-am atasat tare mult de el mai ales din cauza faptului ca-l mai salvasem odata anul trecut de la pieire...probabil ca am fost pedepsit de dumnezeu ca m-am atasat foarte tare de acesta, nu stiu ce sa cred. "ciufy-mic" celalalt care mi-a mai ramas aseara ne-a mai inveselit un pic cu cateva "capushoare" si cativa de "ciufy-mic", cand ne-am intors de la job si am aprins lumina a aparut de pe unde se ascunde el si ne-a intampinat cu aceste apelative. in rest e mai mult taciturn, abia ca mai zice cate ceva cand si cand, probabil dupa ce o sa-i iau o alta pereche luna viitoare se va linisti. e scump rau de tot cand se trezeste dimineata ne spune "tipi-tipi, tipi-tipi"" asa l-am invatat ca sa nu inceapa direct cum fac ei sunetele alea specifice lor, scoate sunetele mai in surdina ca sa nu trezeasca pe toata lumea. spre exemplu seara inainte de culcare ii pun un calorifer electric langa colivie sa aiba caldura caci seara/noaptea e inca frig prin casa, dimineata pana plec la job vreo 2 ore la fel. de dimineata l-am luat pe mana si am constatat ca avea gherutele cam reci, probabil ca va trebui sa incep o cura de vitamine din nou cu el desi mananca zilnic banane cand ii dau, necesarul de vitamine din corp l-ar avea intr-o oarecare masura. inchei aici si va doresc o zi buna tuturor.

12,691 (edited by Elsa 24-04-2013 13:49)

getom wrote:

multumiri inc aodata ptr mesajele voastre, sunteti oameni deosebiti cu care-mi face mare placere sa discut pe forum...ce sa va spun mai mult e a 2 a pierdere pe care am suferit-o in rastimp de 2 ani, poate-mi intelegi si mai mult intristarea. inca nu mi-am revenit complet din starea care m-a cuprins de la moartea lui "bitza", si ai mei din casa sunt ingrijorati de faptul ca m-a afectat tare mult moartea acestei pasarutze. nu mai zic de unele colege de ale mele de la birou ca ieri cand le-am povestit intamplare, au inceput si ele sa planga ptr ca au avut fiecare cate o trauma de acest gen, si-au adus ca fiecare a avut cate un animalutz care a trecut in nefiinta, sincer n-am vrut sa le supar, dar m-au intrebat ce am de cateva zile nici macar nu ma mai duc la ele sa beau o cafea...atunci a trebuit sa-mi descarc sufletul, caci nu se mai putea sa tin in interior atata tensiune acumulata. va rog sa ma credeti ca nu vreau sa devin lacrimogen, eu sunt o persoana mai responsabila intr-un anume fel si sincer ma copleseste disparitia puiului "bitza", m-am atasat tare mult de el mai ales din cauza faptului ca-l mai salvasem odata anul trecut de la pieire...probabil ca am fost pedepsit de dumnezeu ca m-am atasat foarte tare de acesta, nu stiu ce sa cred. "ciufy-mic" celalalt care mi-a mai ramas aseara ne-a mai inveselit un pic cu cateva "capushoare" si cativa de "ciufy-mic", cand ne-am intors de la job si am aprins lumina a aparut de pe unde se ascunde el si ne-a intampinat cu aceste apelative. in rest e mai mult taciturn, abia ca mai zice cate ceva cand si cand, probabil dupa ce o sa-i iau o alta pereche luna viitoare se va linisti. e scump rau de tot cand se trezeste dimineata ne spune "tipi-tipi, tipi-tipi"" asa l-am invatat ca sa nu inceapa direct cum fac ei sunetele alea specifice lor, scoate sunetele mai in surdina ca sa nu trezeasca pe toata lumea. spre exemplu seara inainte de culcare ii pun un calorifer electric langa colivie sa aiba caldura caci seara/noaptea e inca frig prin casa, dimineata pana plec la job vreo 2 ore la fel. de dimineata l-am luat pe mana si am constatat ca avea gherutele cam reci, probabil ca va trebui sa incep o cura de vitamine din nou cu el desi mananca zilnic banane cand ii dau, necesarul de vitamine din corp l-ar avea intr-o oarecare masura. inchei aici si va doresc o zi buna tuturor.

Nu getom,noi iti multumim deoarece putem sa impartasim cu tine acest sentiment.. Este foarte greu... Pacat... Condoleante
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-04-2013 13:49[/merge_posts_bbcode]

:wow:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

I'm never going back
The past is in the past!

12,692

buna tuturor, am revenit cu ceva nou care ar putea aduce si putin zambet pe chipurile voastre. acum mai bine de 3 ani, pe vremea cand cotrobaiam pe net ptr a afla mai multe despre papagali, am dat peste un articol care sincer m-a miscat profund prin continutul sau. este vorba despre un articol intitulat "codul de drept al perusilor" ce contine o culegere de "reguli" nescrise ale naturii pasarilor, de o frumusete fantastica pe care as vrea sa le public acum intr-o sectiune a forumului permisa de admin-ul www.4animale.ro. consider ca toti iubitorii de animale de companie ar trebui sa cunoasca totul despre animalutul sau si despre pb cu care confrunta el in preajma noastra. articolul este o preluare asa cum am afirmat  mai sus, nu stiu de pe ce site l-am salvat (nu e specificat nimic in antetul paginii), sunt ceva ani de cand a fost postat. insa ca sa nu supar pe cineva il voi modifica pe ici pe colo ca si text pastrandu-i esenta continutului oarecum.

12,693

Oooo...Ce fericire!

I'm never going back
The past is in the past!

12,694

" Codul de drept al perusilor, nimfelor si nu numai al lor "

1) - Te rog sa nu ma pedepsesti.

Nu da in mine si nu ridica glasul...te rog.
Sunt si eu un pui mic, am urechiuse sensibile si e posibil ca sa-mi pierd increderea in tine daca ma lovesti.
De mainile tale uneori ma tem ca sunt infricosatoare ptr noi.
Noi nu invatam prin pedepsire...suntem niste fapturi sensibile, gingase care lovesc si ele inapoi ptr a se apara, dar avem o calitate invatam cu rabdare.
Uneori imi dau seama ca te superi pe mine, cand rastorn bolul cu apa, cana cu cafea, cand arunc mancarea, cand tip si eu sau cand dau din aripioare.
Nu fac asta ca sa te supar in mod special, incerc si eu sa zic ceva (mi-o fi foame, sete sau ma simt singur si trist).

2) - Priveste-ma ca fiind ceva unic

Nu fi suparat pe mine, daca nu comunic cum vrei tu...sau nu fac jumbuslucuri cum fac pasarile prietenilor tai.
Daca imi acorzi cat de cat atentie, o sa-ti arat un mod unic de a fi, care-ti va mai multe satisfactii decat vorbitul sau joaca.
Stiu ca tu poti fii intelegator.

3) - Tine minte inainte de a ma lovi.

Am si eu un cioculet mic dar puternic care ti-ar putea face rani pe maini, dar eu aleg sa nu te ciupesc.

4) - Nu te supara pe mine mult timp

Nu ma izola mult timp ca drept pedeapsa.
Tu ai pietenii tai, ai distractia ta, ai munca ta. Eu nu te am decat pe tine.

5) - Tine minte acest lucru

Indiferent cum ma vei trata, eu o sa tin minte atitudinea ta fata de mine.

6) - Drepturile tale

Tu ai multe drepturi...eu pot sa-ti asigur numai unul...acela ca, daca ma vei trata cum te-am rugat mai sus, te voi rasplati din plin cu iubirea mea neconditionata, frumusetea, inteligenta, si tot ce n-ai simtit in copilaria ta.
Atunci cand m-ai luat acasa ai devenit din start Conducatorul meu de grup, dar si universul vietii mele.
Iti aduc ce doresti, luna, stele cerului daca-mi sta-n putinta.
Nu uita, sunt un SUFLETEL mic cu o INIMA mare !

7) - Accepta-ma asa cum sunt

Am si eu personalitatea mea, mi-e putin greu sa ma schimb, poate imi este frica de tine, asat nu e decat instinctul meu de aparare.
In timp cu siguranta ne vom cunoaste si ne vom intelege mai bine.
Nu incerca sa schimbi ceva la mine, cum sunt acum altfel nu pot fi.
Nu-mi scurta aripioarele din dorinta de a fi mai bland, imi vei provoca doar chinuri, nu ma pot misca...intelege-ma.

8) - Am mare nevoie de tine, de sprijinul tau

Sunt si eu mic, neajutorat si depind in mare masura de dragostea ta fata de mine.
Hraneste-ma te rog, atunci cand imi este foame, da-mi apa cand imi este sete, ajuta-ma cand sunt bolnav.
Cand singuratatea ma copleseste, incerca sa te joci cu mine, ada-mi un companion placut, de viata chiar daca uneori o sa ma detasez de tine...sunt si eu un suflet mic.

9) - Iarta-ma de fiecare data cand iti gresesc

Dimineata ce-i drept sunt vesel si galagios, probabil asta te supara.
Uneori fac si mizerie, imi cad semintele pe jos, in jurul colivie, m-agat de flori si le rup frunzele, petalele...iarta-ma.       
Aceste lucruri le fac involuntar...fii intelegator si iertator, acesta e modul meu de a fi...promit ca incerc s-aduc tandrete, veselie si pasiune in existenta ta.

10) - FII ALATURI DE MINE "PANA-N ULTIMA CALATORIE"

Nu spune niciodata "Nu pot sa ma uit" sau "Sa se intample cand nu sunt acasa".
Totul devine mai usor pentru mine la trecerea in eternitate, daca stiu ca esti langa mine...acolo langa inimioara mea.  Tine mintel...TE IUBESC !

11) - Invata-i si pe altii

Prieteni de-ai mei traiesc ca sim mine la altii in casa, invata-i si pe acestia cum sa ne creasca pe noi...perusii...nimfele...pe toti ceilalti necuvantatori,  ca si ei sa aiba parte de la fel de multa dragoste cum am si eu din partea ta.
                                          ITI MULTUMESC !!!

................................................................................................................................
Dedic acest text lui "Bitza-mica" papagalul meu nimfa, un exemplar deosebit de inteligent, care a murit in bratele mele pe data de 19 aprilie 2013 cu putin timp inainte de ora 15.00, puiu-meu mic de care mi-e tare dor.

12,695

:cry:

http://laura24.sunphoto.ro

12,696

Este extrem de emotionant,asta ar trebui citit ca litera de lege pentru oricine isi un companion innaripat.Si eu l-am gasit si l-am citit de mult timp.Cred ca suntem aici si pentru a impartasi ,din pacate durerile si sentimentele atunci cand pierdem pe cineva drag.Si e foarte bine ca putem sa scriem si sa ne descarcam emotional atunci cand tristetea si durerea persista si simtim ca ne coplesesc.

12,697

Astazi 26 aprilie 2013 se implineste o saptamana de cand papagalul nimfa "Bitza-mica" a plecat ptr totdeauna din mijlocul nostru.
Datorita acestui eveniment nefericit, m-am gandit ca sa postez o perioada de timp pe aceasta pagina, cate o fotografie cu cel care a fost "Bitza-mica" sub titlul "IN MEMORIAM - BITZA" !

12,698 (edited by Elsa 26-04-2013 14:28)

O,draga de ea! Imi pare rau pentru tine! Pacat...a fost o papagalitza...minunata! Particip la acest lucru cu mare drag in memoria papagalitei! :cry:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-04-2013 14:28[/merge_posts_bbcode]

Cu toate ca nu stiu daca este mascul sau femela! smile

I'm never going back
The past is in the past!

12,699

Astazi dupa amiaza ma duc la un crescator cu care am vb ieri in piata de pasari, sa iau pasare ptr "ciufy-mic", iar mie sa-mi aduc putina alinare in suflet. Maine o sa postez aici cateva imagini cu noua achizitie, sper sa va placa de ea.

12,700

Vom astepta pozele :cry:
P.S:Sunt lacrimi de bucurie!!!!! wink

I'm never going back
The past is in the past!