" Codul de drept al perusilor, nimfelor si nu numai al lor "
1) - Te rog sa nu ma pedepsesti.
Nu da in mine si nu ridica glasul...te rog.
Sunt si eu un pui mic, am urechiuse sensibile si e posibil ca sa-mi pierd increderea in tine daca ma lovesti.
De mainile tale uneori ma tem ca sunt infricosatoare ptr noi.
Noi nu invatam prin pedepsire...suntem niste fapturi sensibile, gingase care lovesc si ele inapoi ptr a se apara, dar avem o calitate invatam cu rabdare.
Uneori imi dau seama ca te superi pe mine, cand rastorn bolul cu apa, cana cu cafea, cand arunc mancarea, cand tip si eu sau cand dau din aripioare.
Nu fac asta ca sa te supar in mod special, incerc si eu sa zic ceva (mi-o fi foame, sete sau ma simt singur si trist).
2) - Priveste-ma ca fiind ceva unic
Nu fi suparat pe mine, daca nu comunic cum vrei tu...sau nu fac jumbuslucuri cum fac pasarile prietenilor tai.
Daca imi acorzi cat de cat atentie, o sa-ti arat un mod unic de a fi, care-ti va mai multe satisfactii decat vorbitul sau joaca.
Stiu ca tu poti fii intelegator.
3) - Tine minte inainte de a ma lovi.
Am si eu un cioculet mic dar puternic care ti-ar putea face rani pe maini, dar eu aleg sa nu te ciupesc.
4) - Nu te supara pe mine mult timp
Nu ma izola mult timp ca drept pedeapsa.
Tu ai pietenii tai, ai distractia ta, ai munca ta. Eu nu te am decat pe tine.
5) - Tine minte acest lucru
Indiferent cum ma vei trata, eu o sa tin minte atitudinea ta fata de mine.
6) - Drepturile tale
Tu ai multe drepturi...eu pot sa-ti asigur numai unul...acela ca, daca ma vei trata cum te-am rugat mai sus, te voi rasplati din plin cu iubirea mea neconditionata, frumusetea, inteligenta, si tot ce n-ai simtit in copilaria ta.
Atunci cand m-ai luat acasa ai devenit din start Conducatorul meu de grup, dar si universul vietii mele.
Iti aduc ce doresti, luna, stele cerului daca-mi sta-n putinta.
Nu uita, sunt un SUFLETEL mic cu o INIMA mare !
7) - Accepta-ma asa cum sunt
Am si eu personalitatea mea, mi-e putin greu sa ma schimb, poate imi este frica de tine, asat nu e decat instinctul meu de aparare.
In timp cu siguranta ne vom cunoaste si ne vom intelege mai bine.
Nu incerca sa schimbi ceva la mine, cum sunt acum altfel nu pot fi.
Nu-mi scurta aripioarele din dorinta de a fi mai bland, imi vei provoca doar chinuri, nu ma pot misca...intelege-ma.
8) - Am mare nevoie de tine, de sprijinul tau
Sunt si eu mic, neajutorat si depind in mare masura de dragostea ta fata de mine.
Hraneste-ma te rog, atunci cand imi este foame, da-mi apa cand imi este sete, ajuta-ma cand sunt bolnav.
Cand singuratatea ma copleseste, incerca sa te joci cu mine, ada-mi un companion placut, de viata chiar daca uneori o sa ma detasez de tine...sunt si eu un suflet mic.
9) - Iarta-ma de fiecare data cand iti gresesc
Dimineata ce-i drept sunt vesel si galagios, probabil asta te supara.
Uneori fac si mizerie, imi cad semintele pe jos, in jurul colivie, m-agat de flori si le rup frunzele, petalele...iarta-ma.
Aceste lucruri le fac involuntar...fii intelegator si iertator, acesta e modul meu de a fi...promit ca incerc s-aduc tandrete, veselie si pasiune in existenta ta.
10) - FII ALATURI DE MINE "PANA-N ULTIMA CALATORIE"
Nu spune niciodata "Nu pot sa ma uit" sau "Sa se intample cand nu sunt acasa".
Totul devine mai usor pentru mine la trecerea in eternitate, daca stiu ca esti langa mine...acolo langa inimioara mea. Tine mintel...TE IUBESC !
11) - Invata-i si pe altii
Prieteni de-ai mei traiesc ca sim mine la altii in casa, invata-i si pe acestia cum sa ne creasca pe noi...perusii...nimfele...pe toti ceilalti necuvantatori, ca si ei sa aiba parte de la fel de multa dragoste cum am si eu din partea ta.
ITI MULTUMESC !!!
................................................................................................................................
Dedic acest text lui "Bitza-mica" papagalul meu nimfa, un exemplar deosebit de inteligent, care a murit in bratele mele pe data de 19 aprilie 2013 cu putin timp inainte de ora 15.00, puiu-meu mic de care mi-e tare dor.