13,801 (edited by suana 05-04-2013 14:51)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

rica wrote:

am si eu o nelamurire
sunt nou pe aici
topicul acesta nu poate fi separat pe sectiuni?
colivie,hranire,inmultire...etc
este greu de parcurs si de gasit o informatie la nevoie

Bun venit.Daca consulti putin forumul mai amanuntit o sa vezi ca are multe sectiuni deja si foarte bine structurate.  big_smile De regula,problemele urgente sau de zi cu ,alaturi de poze si povesti se scriu la topicul specific fiecarui animal,ma gandesc ca fiecarui e mai usor sa vada noutatile.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,802

si noi am facut atazi pozee :hihi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,803

sad  o femela, domna cocuta a murit vineri dupa amiaza
a intrat intre colivie si zid si a ramas acolo imobilizata  sad  :cry:
nu inteleg ce a cautat acolo si cum a intrat ca spatiul este mai mic de un centimetru  sad
so,domnul cocuta este iar vaduv si isi cauta pereche
daca are cineva din bucuresti o femela si vrea sa o dea il astept

http://ricas.sunphoto.ro/

13,804

Coco se bucura de noul cadou!:))Ha!:D

Toata ziua s-a jucat in fata oglinzii:d este aras de pietricelele acealea care stralucescP

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

13,805

Buna! Azi vazand ca perusica nu iese din cuib m-am gandit sa ma uit sa vad ce are si ce sa vezi un out smile  . La cealalta serie am aruncat outele deoarece banuiam eu ca este facuta cu Tweety . Acum sa fiu sigura ca nu se repeta am separat masculul si femela in colivia mare iar pe Tweety si Riki (noua femela) in cea mica cu usita mereu deschisa ei oricum intra in colivie doar seara.

13,806

de ce ai aruncat ouale? nu stiu daca trebuia. la noi a iesit primul puiut azi la perechea de fratiori.

13,807

Felicitari! Sa-ti traiasca! La mine a fost si alta problema perusica devenise cam bleaga asa ca pentru binele ei...

13,808

poi este normal sa slabeasca daca cloceste
a mea dupa nu mai putea sa zboare  sad

13,809

Nu stiu daca era de la clocit. Ea slabise rau, nu manca nimic, statea infoiata asa ca am tinut-o cateva zile pe vitamine am zis sa nu o stresez si cu clocitul, ea oricum nu se mai ocupa de oua asa ca nu le-a prea simtit lipsa. Acum si-a revenit pitica si am zis sa o las.

13,810

ce vitamine i-ai dat?
eu am trecut-o pe natural
morcov,mar,salata,patrunjel si coji de oua pisate
a mea mititica a clocit pana a trebuit sa iese puiutii si in ziua aia a aruncat toate ouale,erau pur si simplu seci  sad

13,811

Multivitaminico zice pe cutie cat si cum sa le dai + mar, morcov, salata etc.

13,812 (edited by rica 10-04-2013 09:39)

in fiecare zi cate una
cojile pisate le au in permanenta
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 10-04-2013 09:39[/merge_posts_bbcode]

azi 10.04.2013 avem un out ,pe 28 ar trebui sa am nepoti  :ou:
si azi vine si noua femela  :ok:
am inceput bine de dimineata  :merci:

13,813

Salutare.In momentul de fata am 2 perusi femele,am avut si nimfe dar au murit din pacate:( ).Aveam o femela neimblanzita ,speriata dupa am mai luat o femela (nu stiam ca e femela,nu m-a interesat sexul) si acum amandoua sunt de nedezlipit.Se ciugulesc,se''pupa'' intruna amandoua se inteleg de minune dar problema e ca pe mine nici nu ma mai baga in seama deloc.Fug de mine si sunt foarte speriate.In fine.

De aceea vreau sa imi iau un perus baiat(mascul) fiindca am auzit ca ei sunt mai sociabili,mai blanzi mai ales daca ii iei de pui.1.E adevarat asta?Ma gandeam sa ii pun pe toti trei impreuna dar tot am auzit ca s-ar bate,s-ar ciondani si nu s-ar intelege.A doua intrebare 2.Sa-l tin separat pe baiat sau cu cele 2 fete?
Nu vreau sa faca cuplu cu una din ele ca cealalta ar fi nefericita mai ales ca acum se inteleg foarte bine.

Eu vreau foarte mult sa-l imblanzez pe viitorul baiat.Il iau de pui si vreau sa fie prietenos,o sa-l las mult prin casa sa zboare,o sa-i dau atentie maxima si vreau sa fie cat de cat sociabil,bine in limita speciei.ca doar nu e catelus..3.Cum fac sa-l imblanzesc?Voi cum i-ati imblanzit?Sunt sanse mari sa imblanzesti un perus?

V-as fi recunoscator sa imi raspundeti la intrebari.

Sa va traiasca perusii si animalutele!
O zi superba :perus:  :perus:  :perus:

13,814

Daca mi iei un mascul, si-l pui cu cele 2 femele, la un momentdat 2 se vor bate pt al treilea. in plus, cu siguranta nu se va imblanzi, sau extrem de greu.

13,815

cel mai bine iei doi masculi,vor face doua perechi
cu imblanzitul trebuie multa rabdare si perseverenta
eu ii tin pe toti patru in aceeasi colivie cu usile deschise si fiecare isi vede de treba lui,au format doua perechi
unii zic sa ii tii nemancati o zi si sa le dai mancare din mana sa se obisnuiasca asa incest cu tine,nu am facut,nu stiu daca tine
sau mai poti sa petreci cat mai mult timp cu ei,sa le atingi colivia,sa le vorbesti sa vada ca nu esti un pericol pentru ei

13,816

rica wrote:

unii zic sa ii tii nemancati o zi si sa le dai mancare din mana sa se obisnuiasca asa incest cu tine,nu am facut,nu stiu daca tine

nici nu mai pomeniti de astfel de sfaturi. nicidecum astfel nu vei imblanzi puii.

13,817 (edited by rica 11-04-2013 08:57)

eu am avut apoape un an 2 baieti si o fetita
au format o pereche,celalat incerca sa se bage in seama,dar era gonit
asta se va intampla si la tine
acum am doua perechi si totul este roz si frumos,fiecare isi dragaleste prietena,nu se mai cearta,nu se mai gonesc
so...mai departe este alegerea ta
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 11-04-2013 08:57[/merge_posts_bbcode]

app
aseara cand am eliberat femela din cutia de transport a luat-o Cocuta in primire si a inceput sa o hraneasca de parca erau pereche de cand viata
ea a acceptat fara sa probleme
azi dimineata se dragalea si se iubeau de numa numa
cealalta pereche isi vede de clocit

13,818

Deci ok,nu o sa-l bag la cele 2 fete...
Stiu ca e frumos doua perechi..insa daca sunt 2 perechi nici nu mai baga deloc in seama omul..fuge de el si vor sa stea doar cu  cealalta jumatate ba eu vreau sa fie oleaca ''prietenos'' cu mine.Bine,in limita posibilitatilor ca am mai zis nu e ca un caine normal.
Am auzit ca daca il tin singur mai ales ca e baiat se poate imblanzi mai usor,e mai prietenos ,baietii cica sunt mai sociabili,tot din auzite..Dar sa fie singuri ca daca au pereche il intereseaza doar iubita..
Si mie mi-ar placea sa fie perechi dar totodata mi-ar placea si sa ma mai bage macar 30% in seama:))Adica sa vina pe umarul meu ,sa manance din mana mea,sa nu fie sperios...Oricum voi avea mult de munca dar vreau sa-l imblanzesc:D
Deci clar nu o sa fie toti trei in aceeasi cusca,cum ati zis si voi ,se vor bate femelele si nu e bine..apropo femelele zici ca sunt pereche,se ciugulesc,unde se duce una se duce si cealalta,se ''pupa'':))

:perus:  :perus:  :perus:

13,819

esti sigur ca sunt fete?
nu are nimic daca ii tii in aceeasi colivie
femela dominanta se va alege cu masculul
daca sunt perechi si unul este obisnuit il vor imita si ceilalti
asa faceau ai mei pana am adus cealalta pereche
fugeau si ceilalti erau mai domestici si au invatat si ceilalti de la ei ca nu ii mananc

13,820

rica wrote:

nu are nimic daca ii tii in aceeasi colivie
femela dominanta se va alege cu masculul
daca sunt perechi si unul este obisnuit il vor imita si ceilalti
asa faceau ai mei pana am adus cealalta pereche
fugeau si ceilalti erau mai domestici si au invatat si ceilalti de la ei ca nu ii mananc

rica, vorbesti in mare mai mult pe langa.

1. 2 femele si un mascul in aceeasi colivie cu siguranta se vor bate doi dintre ei, daca nu in mod norma, in perioada de imperechere, cu siguranta.
2.daca ai mai multi perusi care nu sunt blanzi, si aduci unul bland cel mai probabil se v-a indeparta si cel bland decat sa se imblanzeasca ceilalti. daca a ai un mascul bland, si apoi ii aduci o femela la fel de blanda, atunci vor fi amandoi blanzi, dar altfel mai greu wink

13,821

Da.Sunt fete 100% .Mi-au zis si cei de la petshop,am citit si pe net despre diferenta dintre sexe si mi-a zis si un crescator.

@Aleku cum imblanzesti un perus?Care sunt regulile de aur?Adica sa vina pe umar,sa manance din mana ta si sa nu se mai sperie?De asta vreau sa iau un mascul fiindca cum v-am mai zis am auzit ca sunt mai prietenosi,mai sociabili si il iau si de pui..:D
Ai tai Aleku,sunt blanzi?I-ai imblanzit?Cum?

13,822

regulile sunt rabdare, rabdare, rabdare si multa atentie. ai mei nu sunt blanzi, doar 3 dintre puisori sunt mai prietenosi, dar doar cand sunt in colivie. daca le dau drumul nu stau la mine ci prefera sa stea pe sus si sa mai zboare.

13,823

De curiozitate.Vad ca esti foarte activ pe forumul pasari.Cate pasari ai?Esti crescator?
Sa-ti traiasca toate animalutele!

13,824

@aleku vorbesc din cele vazute pe viu in 3 ani de can am perusi
daca tu consideri ca vorbesc pe langa te las si ma retrag
bafta si spor

13,825

Deci vecina mea a avut 2 femele si un mascul..Femelele se apropiasera atat de mult una de cealalta  incat cand a adus masculul pentru ele au inceput sa`l bata.Masculul nu statea nici odata pe aceiasi bara cu ele,le pusese si cuib sa faca pui si nici atunci nu sa apropiat femelele de mascul smile Deci daca cumpara un mascul si ele sunt atat de apropiate una de cealalta sigur se vor batea 2 intre ei wink

Animalele sunt lumea mea! :heart: