3,976 (edited by mika 01-04-2013 22:08)

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Diandrea wrote:

Bună seara, tuturor!
Numele meu este Andreea și sunt din Satu Mare. Din decembrie, anul trecut am un Mic Alexandru, PACO. I-am pus acest nume deși încă nu știm dacă e fetiță sau băiat. Cred că are în jur de un an....Din păcate, încă e destul de sălbatic, nu ne lasă să punem mâna pe el, se zbate dacă ne apropiem prea tare de colivie. În schimb, tresare când își aude numele, ne cunoaște vocile. E un scumpic,mi-e foarte drag dar nu știu cum să fac să-l îmblanzesc puțin. Am avut câteva tentative...dar am eșuat.
Am găsit acest site cautând informații referitoare la creșterea și îmblânzirea papagalilor. Sper să mă primiți la discuții...
O seară frumoasă!

bine ai venit andreea...sa-ti traiascu puiu si sa te bucuri de el...eu inainte de dodo am avut un micu alex pe nume tot paco,care din pacate nu mai este printre noi...acest nume imi aminteste de puiutu meu...sa ne pui ceva pozici sa-l vedem si noi pe cioculetul tau...dodo nici acum nu sta sa pui mana pe el...incearca cu mancare...mananca ceva in fata lui si sigur va veni sa-i dai si lui...sau cu o jucarie care il atrage...eu asa faceam cu dodo...si ca sa obtina mancarea sau jucaria se lasa pupat...la cat sunt de pofticiosi se vand imediat fara sa stea la discutii...bafta cu puiutu tau si sa ne tii la curent....pupici
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-04-2013 22:08[/merge_posts_bbcode]

cu cioculetele lor iscusite nu cred ca va rezista prea mult...asta este doar parerea mea...poate iti spun mai multe cei care deja au...pupici

mitzapch wrote:

Ce parere aveti despre o voliera incapatoare din LEMN ? As vrea sa cumpar una sau sa o fac la un tamplar, de cumparat una din otel/fier nu-mi permit momentan.
Vreau sa-l mai invat sa mai stea si inchis macar cateva ore pe zi cand am treaba prin casa.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-04-2013 22:04[/merge_posts_bbcode]

PS: Bine ai venit Diandrea !

3,977

Multumesc pentru primirea calduroasa!
Inca nu cunosc foarte bine formatul site-ului si am observat dupa ce am postat mesajul ca ai vostri puiuti sunt Marele Alexandru. Pot sa scriu si eu aici sau exista un alt topic, special pentru "ce mici"?

Mika, multumesc pentru sfaturi. Mizez si eu pe faptul ca sunt foarte pofticiosi...Am incercat de mai multe ori sa il pacalesc cu fructe pentru a-l apropia de mine, dar prefera sa astepte pana ma departez ....apoi apuca si infuleca....

Mitzapch, nu stiu ce sfat sa iti dau...ar fi de preferat cele din plasa de sarma.....cel putin asa spune sotul meu.

Am pus si o poza cu Paco, iata-l.....

3,978

Buna Dia, mersi de sfat o sa tin cont. Acum ca ne-am imprietenit permite-mi sa-ti dau si eu un sfat doua big_smile sper sa nu te superi sau sa te sperii, ma bucur ca ai dat de forum-ul asta.
In primul rand si cred ca toti de aici ar fi de acord cu mine, ar fi bine sa ii pui lui Paco ca si suport unde sa stea niste cozi de matura, acel bat rosu nu ii este prea util si nici placut pentru ca dupa cum vezi gherutele lui se ating ceea ce nu e bine. ( sa aiba minim 3 bete daca colivia iti permite )

In al doilea rand, oferai niste jucarii, un os de sepia, acestea 2 ar trebui sa fie nelipsite din colivia oricarui papagal. ( poti lega 3 capace de la cocacola cu o ata in mijloc, nu trebuie neaparat sa cumperi jucarii, sau ii poti baga o lingura de lemn netrata chimic printre gratii sa ma roada din ea )

Iar ca si sfat... cea mai buna solutie ca voi 2 sa va imprieteniti este sa ii oferi libertate, lasa-l sa zboare cat mai mult liber prin camera sa vada ca poate avea incredere in tine si iti garantez ca va veni pe tine si iti va manca din mana. Poate nu te va lasa sa pui mana pe el ( putini accepta asta ) dar sigur va veni pe tine si il vei putea lua pe mana.

PS: Daca ai posibilitatea i-ai de la pet shop vitamine pentru pene, ii ajut foarte mult si nu sunt scumpe deloc.

Sper ca nu te-ai suparat pe mine, ne pare bine ca ne-ai gasit !

3,979

nu cred ca are motiv de suparare...suntem aici sa ne ajutam si sa invatam unul de la celalalt cum sa le facem viata frumoasa puiutilor nostri...si dodo adora capacele de sticla...eu le adun de peste tot...ce vitamine ii dai lui ozzie pt penaj?ms

3,980

Buna dimineata!
Nu m-am suparat, ba din contra ....apreciez orice sfat primit , cu atat mai mult cu cat ma ajuta sa-i ofer puiutului ceea ce este mai bine pentru el.
Poza a fost facuta in primele zile cand a venit la noi in familie, de atunci am mai schimbat cate ceva.Batul acela rosu a fost primul care a disparut...era din plastic si foarte subtire. I-am pus trei bete, la trei nivele diferite, din lemn, putin mai groase decat cel rosu care apare in poza. Am sa tin cont de sfatul primit si am sa ii pun bete groase. Os de sepie are la dispozitie...e deja la al doilea smile.
Il las afara  zilnic...uneori intra in colivie doar sa doarma, sa manance. Alteori il  prindeam eu cu un prosop si il puneam in colivie. Dar am citit ca acest lucru il sperie deoarece asociaza prinsul cu bagatul in colivie. Asa ca am ramas la prima varianta.
Ii plac foarte mult fructele, mai ales mango.Cand ma vede ca ii pun fructe , topaie de bucurie, dar totusi are o anumita reticenta. Se apropie de fruct doar dupa ce ma indepartez....
Multumesc inca o data pentru sfaturi, revin mai incolo....o sa pun si pozici noi.

3,981 (edited by veronica1 02-04-2013 15:02)

Va salutam cu drag pe toti si uram bun-venit noilor prieteni. Despre mine, ce sa va mai spun, ca s-a suparat mamy pe mine, dar i-a trecut. Voi v-ati fi suparat in locul ei pe mine, pentru ce am facut? Uitati ce am facut, cat am stat singurica, acasa, cam 4 ore. Si era un scaun de piele care avea un prosop pus pe el. AM dat prosopul jos si gata opera de arta
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-04-2013 15:02[/merge_posts_bbcode]

In rest sunt cuminte, ma joc.

3,982

smile) frumoasa opera:)))) smile  smile  smile

http://laura24.sunphoto.ro

3,983

veronica1 wrote:

Va salutam cu drag pe toti si uram bun-venit noilor prieteni. Despre mine, ce sa va mai spun, ca s-a suparat mamy pe mine, dar i-a trecut. Voi v-ati fi suparat in locul ei pe mine, pentru ce am facut? Uitati ce am facut, cat am stat singurica, acasa, cam 4 ore. Si era un scaun de piele care avea un prosop pus pe el. AM dat prosopul jos si gata opera de arta
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-04-2013 15:02[/merge_posts_bbcode]

In rest sunt cuminte, ma joc.

mai trebuia cuiva scaunul..?

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,984

In sfarsit am sosit acasa.Eu sunt Niko si va salut cu drag.Inca n-am facut cunostinta cu Alexi,mami m-a rasfatat prima data cu multe fructe si mi-a povestit de sotioara mea.Revin cu vesti si povesti  :hihi:   :heart:  :malex:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,985

suana wrote:

In sfarsit am sosit acasa.Eu sunt Niko si va salut cu drag.Inca n-am facut cunostinta cu Alexi,mami m-a rasfatat prima data cu multe fructe si mi-a povestit de sotioara mea.Revin cu vesti si povesti  :hihi:   :heart:  :malex:

E foarte frumos.o sa faca un cuplu minunat.sa-ti traiasca!!!!

Max-aratinga nanday

3,986

e un scump sa pup ciocultezu lui :malex:

3,987

Salutare, Niko! Esti un frumusel...Asteptam vesti si poze de la prima intalnire.  :heart:

3,988 (edited by suana 05-04-2013 13:48)

Marea intalnire a avut loc.  :heart:  Vad ca Niko se integreaza bine ,Alexi n-a parut rea sau furioasa.Deocamdata sunt sub supraveghere si m-am distrat copios cand l-am vazut cum se plimba tantos si bate cu ciocul.Asta pare sa fie ,ori cunoasterea,ori din ritualul de curtare.Va tin la curent cu noutatile....  :hihi:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5WN5lz9d6Us&feature=share&list=UUeKMkdjDZaUqCw9B4p2-6HQ[/youtube]

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,989

suana wrote:

bun venit mai niko.. te cheama ca pe mine..
suana sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.

3,990 (edited by suana 05-04-2013 14:11)

Multumim. :heart: Pai numele e inspirat dupa personajul lui Steven Seagal -Nico,actorul meu preferat.

3,991

Da Suana, o sa ai o pereche super smile sa ii mai filmezi daca mai ai cum big_smile

3,992

Da,va tin la curent cu noutatile.Momentan i-am lasat sa se odihneasca,sunt doar ei afara,gasca mai mica a intrat la colivii.A fost putina agitatie,pana si Niko s-a invatat pe unde se poate aseza.Sigur vor trage un pui de somn...sau nu  hmm  Ma bucur ca totul decurge bine si sper ca Niko sa capete repede incredere in mine copiind-o pe Alexi.Deocamdata sunt super multumita.

3,993

:heart:  dragul de el, are coada lunga, la concureta cu Alexi...sa-ti faca pereche buna si sa te bucure amandoi cu puiuti frumosi !  :heart:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

3,994

Sa-ti traiasca sa te bucuri de ei big_smile

3,995

wow...e superb.Sa-ti traiasca amandoi nazdravani,sa-ti aduca numai bucurii si puiuti frumosi...abia astept sa aiba si dodo asa guler frumos...va pup dulce

3,996

Multumim frumos.  :heart: Pana fac voliera vor dormi separat.Alexi de altfel n-a fost prea primitoare in voliera ei si a intins ciocul spre el.Sigur e prima zi si inca nu sunt la tandreturi,insa sper sa fie cat de curand.Ea e tot mamoasa si pupacioasa cu mine  tongue

3,997

am citit pe un site ca un papagal ce vorbeste ( in cazul meu marele alex) trebuie tinut departe de alte animale, ca altfel nu o sa mai vorbeasca ???
este posibil ca marele alex sa-i faca rau micului alex daca ii las liberi pe amandoi ?

3,998

e posibil sa il atace marele pe micul, dar daca ii supraveghezi nu ai de ce sa iti faci griji..
treaba cu vorbitul... daca sunt doi... nu mai vorbesc...

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

3,999

tomanicoleta wrote:

am citit pe un site ca un papagal ce vorbeste ( in cazul meu marele alex) trebuie tinut departe de alte animale, ca altfel nu o sa mai vorbeasca ???
este posibil ca marele alex sa-i faca rau micului alex daca ii las liberi pe amandoi ?

depinde de cum se inteleg...exista sanse sa da sau sa nu....

:malex:

4,000

eu am auzit ca depinde de papagal daca o sa mai vorbeasca sau nu