12,601

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

lallyis wrote:

La ai mei au inceput sa le cada penele (la amandoi odata) e perioada lor de naparlire .. ?

da, au inceput si ai mei.....

http://laura24.sunphoto.ro

12,602

Buna,am o problema,dupa ce am dat nimfa dupa oua(3 saptamani) i s0a tocit putin pielea de la un deget si ieri a sangerat putin acel deget.Cu ce as putea sa ii dau ca sa i se cicatrizeze mai repde? Crema de galbenele este buna? Va rog sa imi raspundeti.Multumesc

12,603

asocilin ti-am scris si pe privat.

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

12,604

Buna,problema cu nimfa am rezolvat-o,cauza principala era osul de sepie mare care o irita la picioruse,rana s-a vindecat aproape in totalitate.
O fata amuzanta este ca eu detin si un canar(gloster) si nimfa vrea sa il ingijeasca,probabil are instinctul inca activ.
Ce as putea sa ii fac la canar sa i se toceasca unghiile?Mentionez ca are 3 oase de sepie,dar unghiile din fata nu prea s-au tocit.Nu prea as vrea sa il iau in manasail stresez.Multumesc pentru sfaturi.

12,605

Si in sfarsit bisous a implinit un an.i-am cumparat o prajitura si o lumanare pe care bineintetes ca am mancat-o dupa,iar el a mancat niste cereale si paine smile pozele sunt la urmatorul link http://imageshack.us/g/1/10039991/

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,606

smile) La multi ani !!! ce repede a trecut anul tongue

12,607 (edited by criss&paco 07-03-2013 13:11)

Sa iti traiask.....doamne sunt niste scumpi... am vazut pozele.... smile....poate ma poti ajuta cu un sfat ceva.Am si eu un baiat Pako....il am de app 3luni....Am inteles k varsta lui este de 9-10luni,iar de curand intra singur in colivie mananca,bea apa si zboara la locul lui pe sifonier...Am vazut intr-una din pozele tale k il tii in mana.Imi doresc sa vina si la mine sa il pot iubi,sa il mangai,sa il pup....dar dak incerc sa bag mana la el in colivie usor se agita foarte tare,incepe sa tremure si alearga de la un capat in altul al coliviei sa nu uit ciupeste foarte tare big_smile am noroc k nu pe mine pe iubitul meu tongue.Ce trebuie sa fac?vreau sa vina la mine sa il fac sa aibe incredere in mine....Cum procedez?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-03-2013 13:11[/merge_posts_bbcode]

Sau sa ma ajute altcineva cu niste sfaturi big_smile

12,608

Buna ziua!

Am 3 pui care au eclozat pe 9 februarie. Deci au deja o luna, ies pana la gura cuibului, dar nu au parasit cuibul pana acum.
Problema cea mare este ca astazi au mai facut un ou. Va rog sa imi spuneti ce sa fac.
Am mai pierdut in 2011 o femela din cauza epuizarii pentru ca a facut a 2-a serie de oua la aproximativ 2 luni de la prima si imi este teama.

Multumesc anticipat.

12,609

Buna ziua tuturor. Imi cer scuze ca nu am mai intrat pe forum sa vad ce mai fac motatii vostri, dar m-am uitat pe cateva pagini in urma si am vazut ca Suana si aleku si toti cei de pe forum au fost foarte prezenti. Ma bucur sa va regesesc din nou.
La noi totul este in regula. Motatii mei au 1 ou. Atat. Perluta mea face cate un ou de maxim doua ori pe an. Am incercat sa nu le mai pun cuib, dar a depus pe unde a apucat. Deci cand fac galagie si vor cuib, le dau voie. Perluta s-a invatat si nu se mai epuizeza . Daca ar fi dupa Puf, ar face oute non stop. Dar ea nu vrea si acum stiu exact ce vrea ea.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,610

buna ziua
de curand am o femela nimfa, cam de 3 anisori (ca varsta)
am o problema cu ea... se pare ca tot ii place sa manance excremente, voi ati avut problema asta? cum ati dezvatat-o?
presupun ca ii lipseste ceva, insa nu stiu ce.

12,611

poate a fost tinuta fara mancare inainte sa fie la tine si manca ce apuca.... Poate are nevoie de calciu si minerale. Acum este primavara si au nevoie de suplimente alimentare.

- Mary-

12,612

criss&paco nu poti decat sa astepti sa se obisnuiasca cu tine...eu inainte am mai avut 2 si erau foarte agresivi...intr-o zi am luat o samanta de floarea soarelui si am tinut-o printre gratiile custii.atunci unul din ei a venit si a luat-o...apoi am facut asa in continuare pana cand puneam mancare in palma si le dadeam drumu si veneau si mancau...bineinteles ca imi era foarte frica deoarece cand miscam putin palma ma ciupeau ...iar spre final mancau fara probele si au ajuns sa se pune pe umar/cap/mana...din pacate au murit sad

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,613

flo8200 wrote:

Buna ziua!

Am 3 pui care au eclozat pe 9 februarie. Deci au deja o luna, ies pana la gura cuibului, dar nu au parasit cuibul pana acum.
Problema cea mare este ca astazi au mai facut un ou. Va rog sa imi spuneti ce sa fac.
Am mai pierdut in 2011 o femela din cauza epuizarii pentru ca a facut a 2-a serie de oua la aproximativ 2 luni de la prima si imi este teama.

Multumesc anticipat.

Va rog frumos un ajutor pentru este importanta fiecare ora care trece.
Multumesc.

12,614

La 1 luna ,din ce am vazut eu pe youtube,puii sunt marisori si imbracati. Probabil ca ar fii bine sa iei un pui si sa il pui jos in colivie. Daca mama are grija si-l hraneste si pe cel de afara,e bine. In acest caz ,pui paie pe fundul coliviei si le iei cuibul.Totusi,chiar daca ai lasi sau ai iei cuibul,ia ouale pe masura ce le face,ca sa nu bata puii. si da-i mamei ou fiert,amestecat cu    http://farmavet.ro/calciu-furajer-vitaminizat,p-176.html    La farmacie veterinara gasesti acest produs.
O va ajuta sa nu duca lipsa de vitamine si sa fie bine.
Deasemenea poti sa iei pt ea si POLIVIT.E un supliment concentrat de vitamine. Se pune 1 ml /litru de apa. Poti sa-i dai max 3 zile /luna .
Iti urez succes cu puiutii tai motati si mamica lor! :iubareti:

12,615

Multumesc mult pentru sfaturi. Pe youtube, in semnatura, sunt puii dintr-o generatie mai veche. Doar un pui dintre cei actuali a iesit, a cazut, a urcat singur, a stat pe bat si apoi a intrat in cuib. Ceilalti 2 pui ies doar pana la gura cuibului.
Parintii nu au inceput sa ii bata pe pui. Mascului o cam fugareste pe fetita ca sa o trimita sa cloceasca.

12,616 (edited by aiko 11-03-2013 19:10)

Nu m-am uitat la semnatura ta ci pe youtube la pui de o virsta similara alor tai.
Vitaminele si calciul sigur o vor tine in forma atit pe mamica dar va ajuta si la cresterea puilor. Totusi ai grija sa nu exagerezi. La 1 ou fiert si pisat cu furculita,adaugi un virf de cutit de calciu,iar vitaminele de pus in apa nu mai mult de 3 zile consecutiv/luna.
Poti deasemenea cu acel ou pisat sa le pui si morcov ras,telina ,pastirnac.
Deci doar radacinoase. Celelalte ca marul sau salata sau varza,poate sa produca diaree puilor. Succes! wink

12,617

deyseby wrote:

Buna ziua tuturor. Imi cer scuze ca nu am mai intrat pe forum sa vad ce mai fac motatii vostri, dar m-am uitat pe cateva pagini in urma si am vazut ca Suana si aleku si toti cei de pe forum au fost foarte prezenti. Ma bucur sa va regesesc din nou.
La noi totul este in regula. Motatii mei au 1 ou. Atat. Perluta mea face cate un ou de maxim doua ori pe an. Am incercat sa nu le mai pun cuib, dar a depus pe unde a apucat. Deci cand fac galagie si vor cuib, le dau voie. Perluta s-a invatat si nu se mai epuizeza . Daca ar fi dupa Puf, ar face oute non stop. Dar ea nu vrea si acum stiu exact ce vrea ea.

Wow, deyseby, chiar ma intrebam daca ne-ai uitat. Bine ai revenit! :sanatate:

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

12,618 (edited by deyseby 13-03-2013 10:33)

flo8200 wrote:
flo8200 wrote:

Buna ziua!

Multumesc anticipat.

Va rog frumos un ajutor pentru este importanta fiecare ora care trece.
Multumesc.

Mai las-o tura asta cu suplimente de calciu si vitamine, in apa.branzica de vaca nesarata. si cu Doamne ajuta inainte.

- Mary-

12,619

care e treaba cu ele... 
a mea face cam prea multa apa pe langa materii fecale, e normal?
fructe nu i-am mai da ca am zis ca o fi de la ele
iar diaree nu cred ca are, sub coada e curata

12,620

Buna tuturor!A avut careva probleme cu parazitii externi, gen paduchi pureci capuse acarieni. Ce produse ati folosit? Eu am doi canari si trei nimfa, si la canari am descoperi paduchi de pene cred ca sunt,precis sunt si papagalii infectati. Am fost la veterinar si nici macar nu s-a uitat la pasare ci m-a trimis la petshop sa cumpar ce mi se recomanda acolo. Cunoasteti vreun produs eficient si pe cat posibil cat mai putin toxic? Sau poate exista o metoda 100% naturala. Multumesc!

12,621 (edited by zlauraz 14-03-2013 10:37)

eu am pentru un marele alexandru de la romvac endectocid si este pentru dparazitare interna si externa se pune o picatura pe ceafa la pasare si costa doar 19 lei
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-03-2013 10:37[/merge_posts_bbcode]

si este bun pentru papagali, porumbei, zebrute, canari...

http://laura24.sunphoto.ro

12,622

ilzul .si la mine s-a mai intamplat.fierbe niste orez si da-le asa sa manance bobitele...si in loc de apa poti sa le pui acea apa fiarta in care a stat orezul.

Nimfa Bisous

12,623 (edited by suana 19-03-2013 18:51)

Noi avem pentru deparazitare Dectomax.La fel se foloseste cate o picatura dupa ceafa.
Mary daca te uiti la Bombonel o sa vezi ce frumos s-au vindecat ochisorii lui.E curat si nu s-a mai format crusta aia.Si e un cantaret ....zici c-a facut conservatorul.  :wis:  :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

12,624

Foarte mandru este  big_smile

12,625 (edited by criss&paco 16-03-2013 12:16)

offff imi pare sincer rau sad i eu m am atasat de el foarte mult...face niste figuri de numai pot de ras de ex se uita in bec....are o fataaa smile))....am rabdare dar cum am mai scris ii las portita la cusca deschisa non stop si intra singurel knd ii este foame sau sete....la fiekre zgomot se sperie,tremura dak bag mana in cusca....crezi k este mai bine sa il mai tin in cusca inchis o vreme si sa incerc sa tin mana in cusca 10 min in fiekre zi?poate asa se obisnuieste cu mine si iubitul meu,dupa aceea sa incerc cu mankre sa tin in palma?iti multumesc din suflet k makr tu mi ai raspuns....sper sa iti iei alti nebunici :*pooop
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-03-2013 12:16[/merge_posts_bbcode]

Multumesc pt raspuns SavinAlex